20 Haziran 2009 Cumartesi

CREA ve TTNet’ten Netbook kampanyası


Bilgisayar üreticisi CREA ve servis sağlayıcı TTNet düzenledikleri iki yeni kampanya ile kullanıcılara Netbook hediye ediyorlar.
Yenilikçi tasarımlarıyla dikkat çeken Crea’nın küçük ama marifetli Netbook serisinden Minic J100’e Crea ve TTNet güvencesiyle 24 ay taksitle sahip olmak artık çok kolay. CREA ve TTNet’nın başlattığı yaza özel kampanyalar sayesinde ayda sadece 29,90 TL ödeyerek, bütçenizi zorlamadan, hafif ve şıklığı ile öne çıkan bir CREA Netbook sahibi olabilirsiniz.Okulların kapanmasıyla birlikte yaz tatilinde gençlerin bilgisayar sahibi olmasını ve TTNet kalitesiyle İnternet keyfi sürmesini kolaylaştırmayı hedefleyen bu avantajlı kampanyalardan ister yeni abone olsun ister eski abone olsun bütün TTNet müşterileri faydalanabilecek.
NETBOOK’LU UÇAN İNTERNET KAMPANYASI17 Haziran – 15 Temmuz tarihleri arasında geçerli olacak “NETBOOK’LU UÇAN İNTERNET” kampanyası sayesinde ayda 45,99 TL taksitle bir CREA Minic J100 Netbook sahibi olurken aynı zamanda Uçan İnternet Modem, Aylık 250 MB Mobil İnternet, Aylık 600 dakika TTNet Wi-Fi ve Avea SIM kart (data hattı) da sizlerin olacak. Stoklarla sınırlı bu avantajlı kampanyadan faydalanabilmek için 24 aylık abonelik taahhüdünü ve Avea abonelik sözleşmesini imzalamanız yeterli.
“NET PAKETLİ OL, CREA NETBOOK SAHİBİ OL” KAMPANYASI17 Haziran – 15 Eylül 2009 tarihleri arasında geçeli olacak “NET PAKETLİ OL, CREA NETBOOK SAHİBİ OL” kampanyası ile ayda sadece 29.90 TL ödeyerek bir CREA Minic J100 Notebook sahibi olabilirsiniz. Üstelik taksit tutarı aylık ADSL kullanım faturasına dâhil edilecektir. Bu kampanya stoklarla sınırlı.
Yeni kampanyalar hakkında açıklama yapan CREA Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İLERİSOY, küresel krize ve sektördeki daralmaya rağmen Netbook yeni tanımıyla Mini Notebook pazarının 2009’da bu ve benzeri kampanyalarla büyüyerek artacağını, TTNet ile yapacakları dev kampanya ile mevcut ve yeni abonelerin uygun koşullarla Mini Notebook sahibi olma fırsatını bulacaklarını söyledi

Jet gibi cep telefonu


Samsung yeni cep telefonu duyurularına Jet adını verdiği yeni akıllı dokunmatik telefonu ile devam ediyor.Omnia’nın tasarımını andıran çizgilere sahip olan Jet, 3.1 inç (480×800 piksel) AMOLED dokunmatik bir ekran, 800 MHz güçlü bir işlemci, Samsung TouchWiz arayüz, 5 Megapiksel kamera, GPS, DivX ve Xvid desteği gibi fonksiyonlara sahip.
S8000 olarak da tanımlanan Samsung Jet’in, FM radyo, 2 GB dahili bellek ve 16 milyon renk desteğine sahip ekran gibi özellikleri bulunuyor.

İnternette 2012 müjdesi!


İnternette 2012 müjdesi…
Amerikan Cisco Sistemleri, 2008′de 7 exabayt olan aylık internet veri trafiğinin 2012′de 44 exabayt’a ulaşacağını bildirdi. Bir exabayt, bir milyon terabayt ya da 1.000.000.000.000.000.000 bayt’a eşit. İnternet trafiğinin

’muazzam’ bilgi hacmi nedeniyle büyük bir tehditle karşı karşıya olduğu belirtiliyor.
Uzmanlar, DSL teknolojisinin, bakır kablolardaki elektrik sinyallerinin birbirini tıkaması nedeniyle artık son sınıra geldiğini belirtiyor.
Son yıllarda internet üzerinden video konferans, canlı yayın ve online oyunlar gibi yeni uygulamalar hayatımıza girdi. Aynı zamanda Web 2.0 devri ile aktif internet içerik hazırlayıcı ve kullanıcılarının sayısı hızla arttı. Uzmanlar, genişbant (broadband) internet’in yaygınlaşmasının yeni işkollarının açılması, kırsal alanda yaşayanlar için yeni avantajlar ve hayat kalitesinin artması gibi ekonomiye de katkı sağladığını ifade ediyor.
Genişbant internete uydu bağlantıları, kablosuz ağ ya da DSL ile ulaşmak mümkün olurken, hangisinin en iyi çözüm olduğunun ise iyi araştırılması gerekiyor.
FİBER OPTİK KABLO
Alman Evonik Endüstrileri tarafından yayınlanan rapora göre daha hızlı olmaları nedeniyle çözüm, fiber optik kablo kullanmakta saklı. Fiber optik kablo üretiminde de hammadde olarak klorosilan (chlorosilane) kullanılıyor.
Fiber optik bağlantı teknikleri genişbant internet için en uygun alternatifi sunuyor. Fakat ülke çapında fiber optik altyapının kurulma maliyeti ise yüksek. Buna rağmen küresel krizin ardından ekonomiyi canlandırma adına dünyada birçok hükümet genişbant internetin daha da yaygınlaştırılması gerektiği üzerinde duruyor.
Evonik’e göre dünyada yaklaşık 36 kadar fiber kablo üreticisi bulunuyor. Optik kablo üretimindeki en önemli hammadde olan klorosilan, silikon ve hidrojen kloridden elde edilen şeffaf ve renksiz bir madde.
Buradaki diğer bir avantaj ise DSL sistemde kullanılan bakır kablonun aksine silikon, neredeyse sınırsız miktarda bulunabiliyor. Evonik tarafından Siridion adı altında pazarlanan bu hammaddenin saflığı yüzde 99.9999′u geçiyor.
Fiber’in merkezinde çıplak gözle görülemeyecek kadar ince iki kat cam bulunuyor. Bunun etrafında da iki plastik kılıf var. Şirket yetkililerine göre en umut vadeden teknoloji, fiber optik ile geleneksel DSL’nin birleştirilmesiyle ortaya çıkan VSDL teknolojisi.
VSDL sayesinde fiber optik ile ana damarlarda en hızlı bilgi taşımacılığı gerçekleştirilirken, son birkaç yüz metrede de hız kaybının en aza indirilmesi amacıyla halen döşenmiş bakır kablolar kullanılıyor.

Symbian artık Nokia’nın


S60 platformu geliştirilmeye başlandığından beri konuşulanlar sonunda resmiyete döküldü ve Nokia, Symbian’ı satın aldı.
Dünyanın en popüler akıllı telefon platformu olarak bilinen Symbian’ın hisseleri artık Nokia’nın. Bugün resmi duyurusu yapılan satın alma işlemi hakkında konuşan Nokia CEO’su Olli-Pekka Kallasvuo gelişmeyi “Yazılım stratejimiz için önemli bir kilometre taşı” olarak nitelendirirken yeni nesil tüketicilere yönelik web tabanlı uygulamaların ve yeniliklerin geliştirileceğinin müjdesini de verdi.
“Bu girişimin geniş desteği ile sektörün Symbian platformu etrafında birleştirilecek olması uygulama geliştiricilere yeni olanaklar sağlayacak. Daha verimli, yeniliğe açık ve bütünleştirilmiş yazılım zinciriyle mobil dünyadaki gücümüzü daha da iyi kullanabileceğiz. Nokia bu girişimiyle piyasaya da yeni bir ivme kazandıracaktır.” diyen Kallasvuo tüketicilerin beklentilerini karşılayacak ürünler ortaya koyacaklarını ifade etti.
Bilindiği gibi Symbian Limited, akıllı telefonlarda yer alan işletim sistemi Symbian OS için lisans sahibi ve geliştiricisi konumundaydı. Symbian adına konuşan şirketin CEO’su Nigel Clifford ise memnuniyetini dile getirerek konu hakkında şunları söyledi:
“10 yıl önce Symbian olarak yola çıktığımızda ‘ileri görüşlü’ oynatıcılar geliştirerek gelişmiş açık işletim sistemleri ve yazılım yetenekleriyle mobil dünyaya hizmet vermeye başladık. Bugünkü vizyonumuz dünyanın en yaygın kullanılan yazılım platformu olmak. Bu birliktelikle amacımız doğrultusunda önemli bir adım atıldı.”
Symbian OS işletim sistemini içeren mobil cihazların kullanım oranı %60 seviyesinde. Piyasada bugüne kadar 200 milyondan fazla Symbian OS tabanlı telefon satışı gerçekleştirildi. 8 farklı üreticinin 235′in üzerindeki farklı modellerinde yer alan yazılım dünya genelinde 250′den fazla mobil ağa hizmet veriyor. Symbian sistemler için 4 milyon yazılımcı uygulama geliştiriyor.

128 GB kapasiteli USB bellek


Kingston’un piyasaya sürdüğü DataTravel 200 USB bellek 128 GB kapasiteye sahip.
Hafıza ürünleriyle tanınan ABD merkezli Kingston’un DataTraveler ailesinin yeni üyesi olan USB bellek devasa bir kapasiteye sahip. Tasarımları da yenilenen DataTraveler ailesinin 200 kod isimli bu yeni üyelerinin 32, 64 ve 128 olmak üzere 3 farklı bellek seçeneği bulunuyor.
USB 2.0 bağlantısını kullanan cihazlar gizlenebilir bir USB yuvasına sahipler. Belleklerin 128 GB kapasiteli modelinin fiyatı 546 dolar (ABD fiyatı) olarak açıklandı. Daha mütevazi kapasiteler sunan 32 GB’lik model 120, 64 GB’lık model ise 213 dolardan satılacak.

8 Megapiksellik N86 satışa sunuldu


Nokia‘nın özellikle cep telefonu ile fotoğraf çekmeyi seven kullanıcılar için ürettiği N86 tüm dünya çapında satışa sunuldu.
Cep telefonlarında artan kamera çözünürlüğü N86 ile yükselmeye devam ediyor. Nokia’nın satışa sunduğu yeni modeli 8 GB dahil ibellek, microSD bellek kartı, mekanik deklanşör, Otomatik Blur Temizleme Sistemi gibi temel özelliklere sahip. Symbian işletim sistemini kullanan cep telefonu 3G özelliğine sahip. 2.6 inç, 240×320 piksel AMOLED ekranı bulunan telefonda çift LED flaş mevcut.
Dahili belleğine yaklaşık 4000 fotoğraf sığdırabilen cep telefonunun ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünya çapında satışa sunulduğu açıklandı.

Nokia’nın yeni müzik telefonu: 5530


Nokia‘nın ilk dokunmatik müzik telefonu 5800′dan sonra ikinci model olan 5530 XpressMusic resmen duyuruldu.
Dokunmatik ekranı ve güncellenmiş tasarımı ile dikkat çeken 5530, Symbian S60 5. versiyon işletim sistemi kullanıyor. EDGE ve kablosuz ağlara bağlanma gibi özellikleri bulunan telefon, 3.2 Megapiksel kameraya sahip. LED flaş yardımı ile fotoğraf çekebilen cep telefonu standart 3.5 mm’lik stereo kulaklık bağlantısını da destekliyor.
640×360 piksel LCD ekranı bulunan 5530′un Avrupa fiyatı 199 Eruo olarak açıklandı.

Acrobat.com artık ücretli


Adobe, acrobat.com’u beta sürümünden çıkartarak, ücretli bir hizmet haline getirdi.
Ücretsiz versiyonuna abone olan beş milyondan fazla kullanıcı, herhangi bir bedel ödemeden üyeliğini devam ettirebilecek ancak kullanım kısıtlamalarıyla karşılaşacak. Acrobat.com için iki adet ücretli hesap seçeneği bulunuyor. Aylık olarak 14,99 dolar ve 39 dolar ücretli paketleri bulunurken yıllık fiyatlar ise 149 ve 390 dolar olarak belirlendi
‘Ücretli temel’ hesap ayda 10 PDF dosyasının dönüştürülmesine ve aynı anda beş kullanıcının bir dosya üzerinde çalışmasına izin veriyor. ‘Ücretli+’ seçeneğindeyse sınırsız dosya işlemi yapılabiliyor ve yirmi kişi bir dosyayla uğraşabiliyor. Her iki ücretli hesap da internet ve telefon üzerinden yardıma sahip (yurtdışı için).
Ücretsiz hesabı olan kullanıcılar ise sadece beş PDF dönüştürebilirken aynı anda sadece iki kişi bir dosya üzerinde çalışabiliyor.
Ücretli hesaplara geçilmesiyle Acrobat.com, Tables adlı yeni bir uygulamayı da kullanıma açıyor. Program, Excel tarzı bir tablo programı. Adobe’nin kelime işlemcisi Buzzword gibi Tables da bir dosya üzerinde aynı anda bir çok kişinin çalışmasına izin veriy

6 TB’lık depolama canavarı


ZyXel’in 6 TB’a kadar kapasite sunan ve üzerinde 4 adet disk yuvası bulunan NSA-2401 depolama cihazı Türkiye’de satışa sunuldu.
Farklı ölçeklerdeki kurumların ağ üzerinden veri depolama ihtiyaçlarını eksiksiz olarak karşılayan ZyXEL NSA-2401, gelişmiş özellikleri ve düşük güç tüketimiyle dikkat çekiyor. 4 adet disk yuvası üzerinde 6 TB kapasite sağlayan NSA-2401’in sahip olduğu çift Gigabit Ethernet arayüzü, onu sınıfındaki benzer ürünlerden ayırıyor.
Sunduğu disk yapılandırma seçenekleriyle JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10 standartlarını destekleyen ZyXEL NSA-2401, kullanıcılara hız ve güvenlik anlamında çeşitlilik sunuyor. Kurumların ağ üzerinden veri depolama ihtiyaçlarını eksiksiz olarak karşılayan ürün, sahip olduğu 4 adet disk yuvası ile 6 TB kapasiteli depolama alanı sağlıyor. NSA-2401, ücretsiz olarak sunulan yedekleme yazılımının da desteğiyle, benzersiz yedekleme çözümleri vaat ediyor.
Disk üzerinde oluşturulan bölümleri (Volume) şifreleyebilen ZyXEL NSA-2401’in çift Gigabit Ethernet arayüzü, onu sınıfındaki benzer ürünlerden ayırıyor. Hata kontrolü, yük paylaşımı, bağlantı kümeleme, jumbo frame uygulamalarını destekleyen NSA-2401, oldukça yüksek veri okuma ve yazma hızlarına ulaşıyor.
Gelişmiş ve çevreci bir depolama çözümüZyXEL NSA-2401, sunduğu Microsoft Windows Active Directory Service (ADS), Access Control List (ACL), NTv4 Domain desteğiyle kullanıcı grupları oluşturulmasını ve bu grupların yönetilebilmesini sağlayabiliyor. XFS dosya sistemini destekleyen ürüne, USB arayüzü aracılığıyla harici disk bağlanabiliyor. Bu sayede ihtiyaç duyulduğunda daha geniş depolama alanı sunabilen NSA-2401, takılan harici disk üzerinde EXT2/EXT3, FAT/FAT32 ve NTFS dosya sistemlerini destekliyor.
ZyXEL’in NSA-2401, tüm bu gelişmiş özelliklerinin yanı sıra düşük güç tüketimiyle de dikkat çekiyor. Aktif durumdayken sadece 54 W güç harcayan ürün, bu alandaki benzerlerinden %60 daha az enerji tüketiyor. NSA-2401 açılış ve kapanış saatlerinin programlanabilmesi sayesinde de enerji tasarrufu sağlayarak, kurumsal veri depolama çözümlerine çevreci bir boyut kazandırıyor.

Sınırsız müzik dönemi başlıyor


İngiltere merkezli kablolu televizyon firması Virgin, yıl
sonuna kadar sınırsız müzik indirme hizmeti veren yeni servisini kullanıma
sunacağını açıkladı.
Dünyanın en büyük müzik şirketi Universal ile ortaklaşa
gerçekleşecek proje ile aylık belli bir ücret karşılığında sınırsız müzik
indirme hizmeti sunulacak. Dünyada ilk kez hayata geçirilen uygulama ile
kullanıcılar MP3 formatındaki müzikleri aylık (tahminen) 10-15 Pound
karşılığında herhangi bir sınırlamaya tabi olmadan bilgisayarlarına
indirebilecekler. Virgin’in yaptığı açıklamaya göre uzun vadede sistemin
Apple’ın iTunes yazılımı ile entegre edileceği belirtildi.
Firmadan yapılan
açıklamaya göre MP3′lerde kopyalama ile ilgili herhangi bir engelleme
bulunmayacak. Aboneler bilgisayar, MP3 çalar ve cep telefonu gibi cihazlarda bu
müziklerini rahatlıkla kullanabilecekler. Ancak bunları internet ortamında
illegal olarak dağıtan kullanıcılar uyarılacak ve eğer bu uyarılak dikkate
alınmazsa internet erişimleir geçici olarak kapatılacak. Bu ‘geçici’ internet
engellemesinin 5 dakika ile birkaç saat arasında olabileceği belirtilirken
detaylı bilgi verilmedi.
Son yıllarda korsan müzik paylaşımının artması
firmaları dijital satışları artırmak için farklı yollar bulmaya itiyor.
Ülkemizde de TTNET gibi farklı müzik hizmeti veren firmalar bulunuyor. Bunların
büyük bir çoğunluğu ücretsiz sistemler ve korsan müziği engelleme amaçlı hizmet
veriyorlar. Ancak ülkemizdeki örneklerin büyük bir çoğunluğunda kopyalama
koruması bulunuyor.

Windows'ta kendi kısayollarınızı oluşturun


Keyboard Tweaker: Sık kullandığınız uygulamalara kısa yoldan
ulaşmak için tek ihtiyacınız bu program

Pek çoğumuz bilgisayarınızda onlarca farklı uygulama
kullanırız. Genellikle ihtiyaç duyduğumuz uygulamayı çalıştırmak için yaptığımız
şey masaüstündeki simgesine tıklamak olur. Peki ya sık kullandığınız programları
kısa yollarla, çok daha hızlı çalıştırmak ister miydiniz? Üstelik sadece
programları çalıştırmak değil, istediğiniz web sitelerini kısa yollarla açmak ve
hatta istediğiniz kişilere bir kısa yol ile e-posta göndermek de mümkün.Bunun
için tek ihtiyacınız olan Keyboard Tweaker adlı program. Program Windows'ta
istediğiniz hemen hemen tüm komutları, tercih ettiğiniz kısa yollarla
başlatmanızı veya çalıştırmanızı sağlıyor. Sadece 732kb'lık bir dosya indirerek
siz de bu programı kullanmaya başlayabilirsiniz. Vista'da kurulumda indirdiğiniz
dosyanın üzerine sağ tuşla tıklayarak "Yönetici olarak çalıştır" demeniz
gerekiyor. Programın tek sorunu eğer kullandığınız farklı bir programın kendine
ait kısa yolları varsa, Keyboard Tweaker'daki kısa yol onunki yerine
çalışacaktır. Bu durumda yapmanız gereken şey Keyboard Tweaker üzerindeki kısa
yolu değiştirmek. Örneğin CTRL + SHIFT + C, Keyboard Tweaker'da hesap makinesi
çalıştırıyor ama başka uygulamalarda farklı görevleri olabilir. Bu durumda
programdaki kısa yolu örneğin CTRL + SHIFT + ALT + C olarak değiştirebilir ve
her ikisini de sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Keyboard
Tweaker hakkında daha fazla bilgi almak için buradan web sitesini ziyaret edebilir (İngilizce), ya da programı buradan indirebilirsiniz.

FBI balık ve kedi kullanarak stresi çözdü.


Japon araştırmacıların geliştirdiği program ile stres altında nasıl davranıldığı
test ediliyor.
Eğer kendinizi bir akvaryumda yaşıyormuş gibi hissediyorsanız
kesinlikle yalnız değilsiniz, en azından Tokai Üniversitesi araştırmalarına
göre!FBI'ın kullandığı bir yazılım (Fish Bowl Index), insanların günlük
hayattaki karmaşasını, bir kedi ve bir çift balık kullanarak simüle ediyor.
Nasıl mı?İşin sırrı bir balık akvaryumu, bir siyah, bir kırmızı renkli balık ve
onları sürekli takip eden tekir bir kedi. Eğer teste tabi tutulan kişi
uygulamaya kötü hissettiğini söylerse kırmızı renkli balık yaralanmaya başlıyor
ve siyah renkli balık akvaryum dostuna saldırmaya başlıyor.Eğer kullanıcının
stres sorunu varsa kedi zavallı kırmızı balığa ani darbeler uyguluyor ve buna
bağlı olarakta stres seviyesi artıyor.Japon kökenli bu programın biraz karışık
olduğu söylenebilir ama bunu FBI'ın kullandığı göz önünde bulundurulursa işe
yarıyor diyebiliriz. Program başlı başına stres verici ama kim kötü bir iş
gününden sonra arkasına yaslanıp, kendisini simüle eden sanal balığın ölmesine
izin verebilir ki?

Ekranınızı panorama penceresi gibi kullanın


Bu yazılım sayesinde ekranınızı panorama penceresi gibi
kullanabileceksiniz...
Ücretsiz yazılım WPanorama, panorama çekimlerinizi
seçiminize göre yatay veya dikey olarak ekran üzerinde hareket ettirebiliyor.
Böylece resimleriniz görsel etkilerini daha etkin biçimde ortaya
koyabilecekler.Programa has WSL ve WXS formatı dışında bu araç, JPEG gibi
standart formatları da destekliyor. Böylece kullanıcı tatilde çekildiği
resimleri doğrudan kameradan aktarıp programda düzenleyebilecek.Panorama
gösterisi AVI formatında film olarak kaydedilebiliyor ve böylece bir
tatil-videosuna dönüştürülebiliyor.

Download: WPanorama

Özgür casus istihbarat servisi: Intellipedia


İnternetin sağladığı sınırsız faydalar sadece biz sıradan
insanlar için değil. Gizli servis çalışanları da internet dünyasının sunduğu
nimetlerden faydalanıyorlar. Fakat onların örneğin bir Facebook alternatifi
olarak kullanabildikleri SpyBook'ları yok. Onun yerine daha mesleki konularda
işlerine yarayabilecek Wikipedia alternatifi olan Intellipedia'ları
var.Intellipedia, ABD'nin CIA organizasyonun kendi kapalı devre intranetinde
kullandığı ve mantık olarak Wikipedia gibi çalışan bir bilgi kaynağı. 2005
yılında pilot bir proje olarak başlamış olan Intellipedia bugün 100 bin
kullanıcıya sahip ve her gün 4000 yeni ekleme veya güncelleme ile gelişmeye
devam ediyor.Fakat bu projenin fikir babası olan CIA çalışanı Sean Dennehy,
durumdan çok da memnun değil. Özellikle yaşı ileri olan CIA çalışanlarının halen
Intellipedia'ya ilgi göstermediklerini ve aslında bu sistemin hızlı bilgi almak
ve bilgi paylaşmak için çok uygun etkili olduğunu düşünüyor.

Wikipedia'dan 5000 sayfalık ansiklopedi!


Wikipedia, internetin ardından şimdi de 5000 sayfalık gerçek
bir ansiklopediyle karşınızda...
Wikipedia, internetin ardından şimdi de
5000 sayfalık gerçek bir ansiklopediyle karşınızda...
İnternet dünyasının
bilinen en büyük ansiklopedisi olan Wikipedia, dünyanın her yerinden yüzbinlerce
kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor ve yükseliş trendi uzun bir süre daha
devam edecek gibi görünüyor.İnternetin bir numaralı ansiklopedik kaynağı olmayı
başaran Wikipedia, bununla da yetinmemiş olacak ki, geçtiğimiz günlerde 5000
sayfalık elle tutulur gerçek bir ansiklopediyle kullanıcılarının karşısına
çıktı. Tamamen gönüllü yazarların metinlerinden oluşan Wikipedia ansiklopedisi,
437 farklı makaleyi içeriyor.Rob Matthews isimli bir grafik tasarımı öğrencisi
tarafından hazırlanan Wikipedia ansiklopedisiyle ilgili medya ve basın
organlarına demeç veren Matthews, internet ansiklopedisiyle klasik
ansiklopedileri aynı format altında okurlara sunduklarını ifade
ediyor.Wikipedia'da çok tutulan makaleleri 5000 sayfalık Wikipedia ansiklopedise
ekleyen 22 yaşındaki Matthew, kitaptaki bu makalelerin kalite, doğruluk ve tarz
bakımından Wikipedia'nın en gözde makalelerinin arasından seçildiğine vurgu
yaptı.

Bilgisayarınız için modifikasyon araçları

Bilgisayarım için en çok kullandığım programları burada
sıralıyorum
Bu yazımda size kendi kullandığım ve önerebileceğim en iyi
programları tanıtacağım.İşte Anti Virüs programı,internet security,çerez
temizliği,sanal sürücü programı ve fotoğraf ve resim aracı gibi programların en
iyileri ve en kolay kullanımlıları burada.CCleaner : CCleaner bir ücretsiz
sistem optimizasyon, gizlilik ve temizlik aracıdır.Bu parogram,senin sisteminden
kullanılmamış dosyaları çıkarır,değerli sabit disk alanını boşaltarak Windows'un
hızlı çalışmasını sağlar. Ayrıca, internet geçmişi gibi online faaliyetlerinin
izlerini temizler. Ayrıca, tam özellikli bir kayıt defteri temizleyici
içerir.CCleaner'ı buradan indirebilirsiniz.AVG Free Edition 8.5 : AVG Free
Edition popüler bir koruma aracıdır.AVG’nin düşük sistemlerde bile
çalışması,otomatik güncelleştirme işlevi,derinlemesine virus taraması yapması
onu diğer antivirus programlarından farklı yapıyor.Ev kullanıcıları için
yapılmış bu antivirus programı milyonlarca kişi tarafından tercih
ediliyor.Üstelik ücretsiz.AVG Free Edition'u buradan indirebilirsiniz.McAfee
Site Advisor : İnternette güvenli sörf yapmak istiyorsanız bu program tam size
göre.Bu program,girdiğiniz internet sitelerini tarayarak herhangi bir casus
yazılım ya da virus,spam,reklam yazılımları gibi her türlü kötü yazılımları size
bildirerek o siteyi sizden uzak tutuyor.Siz de böylece güvende oluyorsunuz ve
yolunuza devam ediyorsunuz.McAfee Site Advisor İE için buradan,Firefox için
buradan indirebilirsiniz.Power ISO : Deamon Tools'tan çok farklı bir sanal
sürücü oluşturan bir program karşımızda duruyor.Bu program ile ISO dosyası
yakabilir,hatta parçalayabilirsiniz.Bu programın en iyi yani çok az yer
kaplaması ve Windows 7'de de çalışması.Power ISO'yu buradan
indirebilirsiniz.Paint.NET : Bu programla kolaylıkla photoshop
yapabilir,arkaplan resimleri oluşturabilirsiniz.Kısacası zaman geçirmek için ve
kolaylıkla kullanabileceğiniz güzel bir resim ve fotoğraf düzenleme
aracı.Üstelik yer kaplamaz ve ücretsiz.Pain.NET'i buradan indirebilirsiniz.İşte
benim bilgisayarım için kullandığım modifikasyon araçlarım.Her zaman da güzel
gözükümle modifikasyon yapılmaz değil mi ? Belki bildiğiniz programlar,ama
kullanmıyor olabilirsiniz.Umarım işinize yarar.Kaynak : http://u-tekwinner.blogspot.com/

İnsanoğlunun kaderi laptopların tehlikesinde!



Neredeyse günlük yaşantının bir parçası olan laptoplar geleceğimizi köreltebilir. Detaylar burada...Laptop kullanımı gün geçtikçe genç nüfusun günlük aktivitelerinde yaygınlaşıyor" sözleriyle aslında önemli bir konuyu işaret etmek isteyen Loyola Üniversitesi Sağlık Uzmanı Suzanne Kavic "Laptopların oluşturduğu sıcaklık sperm üretimini önemli derecede etkiliyor ve oluşan spermler ile bir bayanın hamile kalma olasılığı tehlikeye giriyor." açıklamalarında bulundu.Mümkün oldukça laptopları masa üzerinde kullanmamızı tavsiye eden Kavis üretkenliğin düşmemesi için bu ufak detaya çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

IP'ler artık telefonlar gibi kişisel


İsveç mahkemeleri IP numaralarının kişisel olduğunu kabul etti. Ama bu dava
açılmasını engellemiyor.
İsveçli bir mahkeme IP numaralarının kişisel bilgi
olduğuna karar verdi. Ama hukuk uzmanları bunun internet korsanlarının
belirlenmesine engel olmadığını söylüyorlar.İsveç yüksek idari mahkemesinin
geçtiğimiz günlerde verdiği bir kararda IP numaralarının kişisel bilgi olarak
değerlendirilmesi gerektiği bildirildi. IP numarası bir bilgisayara ait olsa da
bilgisayar sahibinin kimliğinin öğrenilmesi için kullanılabiliyor.Ama telif
hakkı şirketlerinin korsan dosya paylaşımında bulunan kullanıcıları belirlemek
için sıkça kullandığı IP numaralarının kişisel bilgi kabul edilmesi, korsanların
belirlenmesini engellemeyecek. Karardaki bir madde, hak sahiplerine IP
numaralarını isteme ve kimliklerin belirlenmesi isteğinde bulunma hakkı
tanıyor.İsveç'te büyük tartışmalarla Şubat ayında oylanarak kabul edilen ve
Nisanda yürürlüğe giren AB telif hakları yönetmeliğinin nasıl uygulanacağı ise
sonbaharda görüşülecek.