27 Şubat 2010 Cumartesi

Matematik problemleri Çözme

Matematik çoğu öğrencinin bir süre de olsa korkulu rüyalarından bir tanesi olmuştur. Özellikle geometri ve cebir alanında kendinizi yetersiz hissediyorsanız GeoGebra'ya göz atmanızda fayda var.

Hem çevrimiçi hem de indirip bilgisayarınıza kurarak kullanabileceğiniz Türkçe dil destekli GeoGebra, geometri ve cebir alanlarındaki probleminizi çözmek için tasarlanmış bir yazılım. Geometrik şekilleri programda oldukça kolay çizebiliyor ve üstlerinde problemlerinizi çözebiliyorsunuz. Girmiş olduğunuz fonksiyonların türevini ve integralini oldukça basit olarak alabiliyor; vektörler ve noktalar üzerinde çok rahat çalışabiliyorsunuz. Bol ödüllü bir program olan GeoGebra ile anlattıklarımızdan çok daha fazlasını yapabileceğinizi kendiniz de görebilirsiniz.



Buradan İndirin

Video İzlerken Hızınızı Artırın

İnternet üzerinden izlediğiniz videoların yüklenme süresini kısaltmak ve dahası bilgisayarınıza indirerek formatlarını dönüştürebilmek ister misiniz? Tüm bunları tek bir yazılım ile yapabilirsiniz.
İnternet üzerinden izlediğiniz videoların yüklenme sürelerinin yavaşlığından şikayetçiyseniz bu sorununuzu çözmek için ücretsiz olarak bulabileceğiniz Bywifi Video Downloader yazılımını mutlaka denemelisiniz.
Hemen hemen tüm video paylaşım siteleri ile uyumlu olan program aynı zamanda bu videoların yüklenme süresini kısalttığı gibi bilgisayarınıza doğrudan indirmenize de olanak tanıyor.
Ayrıca indirdiğiniz bu videoların formatlarını cep telefonunuz için 3GP formatına da çevirebildiğiniz Bywifi Video Downloader, video izlemenin işkence haline döndüğü durumlar için tam yerinde bir karar olarak görünüyor.
:: Yazılımı indirmek için tıklayın.

God Of War 3, Piyasaya Çıkmadan Rekor Kırdı

Oyun dünyasının en tartışılan yapımlarından God Of War 3, daha piyasaya çıkmadan polemik yaratmayı başardı. Peki Kratos, bu sefer ne yaptı?
Sony PS3'ün en çok satan yapımları arasında zirveyi  bırakmayan God Of War serisi, 16 Mart'ta piyasaya çıkacak 3.oyunla iyice zenginleşecek. God Of War 3 henüz satışa sunulmamış olabilir fakat bazı detayları ortaya çıktı bile.

Titanları toplayıp, Olympos'u ele geçirmeye çalışacağınız yapım, ilginç bir alanda rekor kırdı: God Of War 3, tam tamına 38 GB optik saklama alanı talep ediyor. Kabaca bir hesapla bu alan, 54 CD veya 9 DVD anlamına geliyor. Neyse ki Blu-Ray disk yapısı sayesinde, tek diske her şey sıkışabiliyor.

Dünyanın En Küçük MP3 Oynatıcısı

Dünyanın en küçük MP3 oynatıcısı, boyutlarıyla karşılaştırılamayacak kadar geniş saklama alanı ile ilgiyi üstüne çekmeyi başaracak gibi.
Çaya attığınız iki şeker kadar büyük olan, küp şeklinde bir MP3 oynatıcıya ne dersiniz? Öyle bir MP3 oynatıcı ki, onunla yaşayacağınız en büyük sorun, boyutları itibariyle kolayca kaybedilecek olması...

Ürün, bizi şaşırtmayacak biçimde Japonlar tarafından yaratılmış ve 4 GB'lık müzik dosyası depolayabiliyor. Kulaklık gibi takılıp kullanılabiliyor veya USB bağlantısı ile dizüstü PC'ye bağlanabiliyor. İlginç model, Thinkgeek sayfasında, kendisine 80 dolardan alıcı arıyor.

Sony: PlayStation 4 İçin Acele Etmeyin

Bir süreden beri etrafta dolaşan PlayStation 4 dedikodularına sonunda Sony de bir yorum yaptı. İşte bir sonraki nesil konsolun akıbeti...
Sony'in ünlü konsolu PlayStation 3'ün PS2'in başarısını yakalayamaması nedeniyle, oyun ve teknoloji dünyasın PS4'ün dedikoduları dönmeye başlamıştı.
Bu durumu savunanların elindeki en büyük kanıt ise, PS3'in Sony tarafından hedeflenen üç boyutlu oyun teknolojisine tam olarak uygun olmamasıydı.

Kratos PlayStation 3'ün en büyük kurtarıcısı olacak
Yeni konsol için daha çok gerken
Ancak, Uncharted 2, Heavy Rain ve önümüzdeki haftalar da çıkacak olan God of War 3 sayesinde altın çağını yaşayacak olan PS3, daha emekli olmaya hazır değil. Amerikan Sony'in CEO'su Jack Tretton verdiği bir röportajda PlayStation 4 ile ilgili fikirlerini söyledi.
Şu andaki konsollarının gayet iyi olduğunu söyleyen yönetici, PlayStation 3'ün ötesini şimdilik göremediğini de belirtti. Tretton'a göre PS4'ün piyasaya çıkması için daha 5 ile 7 yıl arasında bir zaman gerekiyor.

USB’ye özel şifreli güvenlik



Özel bilgilerinizi USB bellekte saklıyorsanız, bu bedava araç onları sizin için koruyacak...
USB belleklerin kapasiteli artıp, fiyatları da giderek düştükçe daha yaygın hale kullanılmaya başladılar. Artık pek çok kişi özel, kişisel bilgilerini veya çok önemli verilerini USB belleklerinde taşımaya başladılar. Fakat belleklerin kaybolması veya çalınması durumda ortaya çok tatsız durumlar çıkabiliyor.
Fakat Rohos Mini Drive adlı ücretsiz bir program sayesinde USB’nizde çok gizli dosyalarınızı rahatlıkla taşıyabilir ve kaybolması durumda yanlış ellere geçmesini de önleyebilirsiniz. İlk yapmanız gereken programı indirdikten sonra bilgisayarınıza kurmanız. Bundan sonra programı çalıştırarak "Setup USB Key"e tıklayarak USB’nizde gizli ve şifreli bir bölüm yaratabilirsiniz. Bu işlemin süresi 15 dakikayı bulabilir o yüzden sabırlı olmanızda fayda var. İşlem tamamlandığında USB’nizde yeni bir exe dosyası göreceksiniz. Bu dosya sizin USB’nizdeki gizli bölüme erişmenizi sağlayacak. Bu işlemi tamamladıktan sonra bilgisayarınıza kurmuş olduğunuz programı da silebilirsiniz, çünkü USB içerisindeki program bağımsız olarak çalışmaya devam edecek
Download/İndir