4 Şubat 2010 Perşembe

Bu Eklentileri Kaçırmayın

Mozilla'nın başarılı tarayıcısı Firefox, eklentileriyle birlikte oldukça zengin bir tarayıcı. Bu yazıda da size, bizim seçtiğimiz başarılı eklenti tavsiyelerini bulabilirsiniz.
Mozilla'nın internet dünyasına kazandırdığı ve 2004'ten beri internet tarayıcı pazarında önemli işler elde eden Firefox, bünyesinde bulundurduğu eklentileri sayesinde rakiplerinden hayli zengin bir tarayıcı olarak tanınıyor.
Firefox için dünyanın çeşitli noktalarından çeşitli geliştiricilerin hazırladığı eklentiler, tarayıcı kullanımını pratikleştirdiği gibi, aynı zamanda birçok kolaylığa da sahip oluyorsunuz.
Sizler için derlediğimiz bu yazıda, çeşitli eklentileri linkleriyle beraber bulabilir, ihtiyaçlarınıza veya kişisel beğenilerinize göre Firefox'unuzu kişiselleştirebilirsiniz. Unutmayın; her eklenti, sizin internet gezintinizi kolaylaştırmak veya yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.


ColorfulTabs
Eklenti Linki
Firefox'ta birçok sekme birden açıyorsanız, sekmelerin tekdüze görünümünden bıkmış olabilirsiniz. Bu sorundan kurtulmak için ColorfulTabs'ı tercih etmeye ne dersiniz? Belli bir algoitmaya göre her yeni sekmeye farklı bir renk atayan bu eklenti sayesinde, sekmelerinizi tekdüzelikten kurtarabilirsiniz.

Gmail Notifier
Eklenti Linki
Birçoğumuzun Gmail hesabı var. Gmail destekli elektronik posta hesabınıza ne zaman yeni posta gelmiş, gelen kutunuz ne kadar dolu sürekli kontrol ediyorsanız, bu eklenti tam da size göre!
Eklentiyi kurduktan sonra Gmail kullanıcı adınız ile birlikte şifrenizi de yazarak, eklentinin Gmail hesabınızla entegre olmasını sağlıyorsunuz ve artık Gmail'inizi, Firefox üzerinden sürekli kontrol altında tutabiliyorsunuz.


Easy YouTube Video Downloader
Eklenti Linki
Dünyaca ünlü paylaşım sitesi YouTube'dan video indirmek için türlü yollara başvurmanıza gerek yok. Bu eklenti sayesinde tek tıklamayla videoyu bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Eklenti, YouTube'da video sayfalarına bir link ekliyor ve o linke tıklayarak videoyu bilgisayarınıza indirmenizi sağlıyor. Pratikliğiyle ünlenen eklenti, videoları 3GP, FLV, MP4 ve mümkünse HD olmak üzere farklı formatlarda bilgisayarınıza indirebiliyor.


Facebook Photo Album Downloader
Eklenti Linki
Kısa adıyla FacePAD olarak da bilinen Facebook Photo Album Downloader, Facebook'taki fotoğraf albümlerini tek tıklamayla bilgisayarınızda, daha önceden belirlediğiniz bir konuma indirmesini sağlıyor. FacePAD böylece, fotoğraf albümlerinizin yedeğini almak için tek tek indirme derdinize çare oluyor.


Fast Close Tabs
Eklenti Linki
Alışkanlıklarınızı kırmaya hazır mısınız? Fast Close Tabs tam olarak bunu gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Firefox'ta her sekmeyi kapamak için sekmenin sağ üstündeki x butonuna basmak size zor geliyorsa, Fast Close Tabs aracılığıyla, Firefox'u normal kapıyor gibi kapayabilirsiniz.
Normalde tüm Firefox'un kapanması gerekirken, bu eklenti sayesinde sadece aktif olan sekme kapanacak, diğer sekmeler olduğu gibi durmaya devam edecektir.

Kaspersky Anti Virus 2010 (version 9.0.0.459) FULL FINAL

Kaspersky Anti Virus bilgisayarınızı virüslerden her türlü zararlı yazılımlardan korur...Kaspersky İnternet Security ise bilgisayarınızı virüs dahil internetde bulunan tüm zararvericilerden korur...



LİNK:http://hotfile.com/dl/7247253/85e76cd/KAV.2010.9.0.0.459.rar.html

Aliens vs. Predator'ın PC Demosu

Bilimkurgu dünyasının iki fenomenini buluşturan Aliens vs. Predator'un PC demosu yayınlandı! Film kıvamında bir oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız, tıklayın...
Uzun zamandır beklenen Aliens vs. Predator'ın oynanabilir demosu yayınlandı. 1.2 GB boyutundaki demo, Steam üzerinden yayınlandı.
Multiplayer'a odaklı olan demoda, oyunda bulunan üç ırktan (Colonial Marine, Predator, Alien) dilediğinizi seçebiliyorsunuz. Deathmatch modda kapışabileceğiniz demoda, tek bir harita (Refinery) mevcut. Oyunun demosuna ulaşmak için tıklayın.

Rebellion firması tarafından geliştirilen Aliens vs. Predator, 19 Şubat'ta Avrupa'daki PC, PS3, X360 kullanıcıları için raflarda yer bulacak.

Gençler Bloglama İşini Sevmemiş

Yapılan son araştırmalara göre geçmiş yıllara oranla gençlerin blog dünyasından yavaş yavaş kopmaya başladıkları ve yerlerini erişkin bireylere bıraktıkları belirlendi.
Pew Internet & American Life Project'ın yaptığı bir araştırmaya göre gençler arasında bloglama kavramı düşüşe geçerken orta yaştaki internet kullanıcıları için cazip olarak görünmeye başladı. Gençlerin yalnızca yüzde 14'lük bir kısmı bu yıl kendilerine ait blog siteleri ile ilgilendi. Bu rakam 2006 yılındaki istatistiklerin tam yarısı. Bunun sebebi olarak ise gençlerin Facebook ve Myspace gibi sosyal ağ sitelerinde geçirdikleri zamanın fazla olması gösteriliyor.
2006 yılında gençlerin yüzde 55'i sosyal ağ sitelerinde bulunurken şimdi ise bu rakam yüzde 75'e çıkmış durumda. Ancak yine aynı araştırmaya göre bu düşen rakamların yerini yetişkin bireyler almaya başladı. 30 yaş üstü kullanıcılar 2007 yılında yüzde 7'lik bir oranla blog dünyasında yer alırken bu yıl yüzde 11'lik bir oranı yakalamış bulunuyorlar.

2009'un En Fazla Satan 5 Oyunu

Dünyanın en büyük üç oyun marketi Amerika, İngiltere ve Japonya'daki 2009 yılına ait satışlarını açıkladı. Listenin birinci sırası ise sürpriz değil: Call of Duty: Modern Warfare 2.
Dünyanın en büyük üç oyun dağıtım merkezi 2009 yılına ait raporlarını açıkladı. Bu rapora göre Amerika, İngiltere ve Japonya'da oyun satışlarından toplam 379.3 milyon dolar kazanıldı. Ancak bu firmaların raporuna göre geçmiş yıllara oranla oyun satışlarında yüzde 8'lik bir düşüş meydana geldi. Yine aynı raporda kendine yer bulan en fazla satılan 5 oyun listesinde ise birinciliği Call of Duty: Modern Warfare 2 alırken diğer dört sıraya ise Nintendo oyunları yerleşti. Nintendo ve Activision firmalarının büyük başarısı olarak görülen bu listenin detaylarını aşağıda görebilirsiniz.

Call Of Duty: Modern Warfare 2'nin ezici üstünlüğü istatistiklere de yansımış durumda

3D Filmler Çağı Başlıyor

James Cameron'un 3 boyutlu Avatar filmi gişede büyük başarı kazanınca, film yapımcıları bu yeni teknolojiye daha sıcak bakar oldu. Yakın gelecekte hangi 3 boyutlu filmler vizyona girecek?
3 boyutlu film teknolojisi, yakın gelecekte sinema salonlarını ve evlerde oturma odalarını şenlendireceğe benziyor. 3B özellikli televizyonlar ile 3D Blu-ray teknolojisinin buluşacak olması, ev konforunda etkileyici görsel şölenler yaşayacağımız anlamına geliyor.
Şüphesiz ki, bu teknolojinin gündemden düşmemesini sağlayan bir numaralı faktör, James Cameron'un büyük övgü alan Avatar filmi. Oscar'a da aday gösterilen yapım, içerdiği 3 boyut tekniğiyle, sinema salonlarında izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattı.
Beklenen 3 Boyutlu Filmler Hangileri?
Şimdilerde sinema sektörü, James Cameron'un gündeme taşıdığı bu teknik üzerinde çalışıyor. Öyle ki, bu yıl vizyona girecek olan Clash of the Titans'dan (1981 yapımı orijinal film yeniden çevriliyor) tutun da, Harry Potter and the Deathly Hallows 1&2'ye ve hatta 2011'de vizyona girecek olan Transformers 3'e kadar, birçok beklenen isim, 3 boyutlu olarak karşımıza çıkacak.
Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde Star Wars serisinin de 3 boyutlu olarak yeniden yayınlanacağını duyurmuştuk.

Google E-Kitaplara Telif Vermek İstemiyor

Ünlü arama motorunun son zamanlarda fazlasıyla üstünde durduğu projelerden biri olan sanal kütüphane uygulaması beklenilen başarıya ulaşamayabilir.
Amazon'un e-kitap işine girişinin üzerine Google'da bu sektöre adım atmaya hazırlanıyordu. Ünlü arama motoru, ücretsiz olarak vereceği bu servisi için Oxford ve Harvard üniversitelerinin kütüphaneleriyle anlaşmıştı.
Ancak sıra tüketicilerin daha çok ilgisini çekecek olan, popüler kitaplara geldiği zaman Google'ın pek de barışçıl olmadığı ortaya çıktı.
Hala en iyi satan kitaplar arasında bulunan Harry Potter'ın yazarı J.K. Rowling, telif hakları konusunda ünlü siteyle bir tartışma içerisine girdi. Amerika yasalarına göre, bir kitabı online olarak yayınlayan şirket tıklama başına yazarlara 60 dolarlık telif ödemek zorunda.
Ancak Google ücretsiz olan bir servis için yazarlara para ödemek istemiyor. Firma göz dağı olarak, Harry Potter kitaplarının e-book (e-kitap) servisinde yayınlamayacağını açıkladı.
Bu olay üzerine, Ursula K. Le Guin, Helen Oyeyemi, ve Nick Harkaway gibi yazarlar Google Books servisini boykot ettiğini açıkladılar. Eğer firma yazarları mutlu edecek bir yöntem bulamazsa pazar payında büyük bir düşüş yaşayabilir.

Sony'den PSN'e Tam Destek

PlayStation 3'de online oyun oynamak için kurulan PSN network'ü cihaz için daha önemli bir yere sahip olacak. Sony tüm ülkelere tam destek vermeye hazırlanıyor.
Yeni nesil konsollar arasındaki savaş, artık online platformlara da sıçradı. Xbox Live'in başarısına karşılık vermek isteyen Sony, PSN platformunu daha gelişmiş bir hale getirecek.
Tam adı PlayStation Network olan bu platform, konsol sahiplerinin, online oyun oynamalarına ve onlara farklı içerikler indirmelerine izin veriyordu. Ancak, PSN'in tüm dünya ülkelerine tam destek vermemesi ve biraz da arka planda kalması nedeniyle, Sony birçok PlayStation 3 kullanıcısının tepkisini çekmişti.

PSN Türkiye servisi geliyor
Firmanın Amerika ayağının CEO'luğunu üstlenen Kaz Hirai, artık PSN platformunun istedikleri olgunluğa ulaştığını bu yüzden network'ün şirket stratejisinde en az konsol satışı kadar önemli bir yere yere yükseldiğini belirtti.
Hirai, önümüzdeki aylarda tüm dünya ülkelerinin PSN tarafından destekleneceğini de belirtti. Sony bu şekilde hem yıllardır tekrarladığı bir yanlışı düzeltmiş oluyor hem de Microsoft'un Xbox Live platformuna zayıf noktasından saldıracak.
Orijinal PlayStation 3 sahipler, PSN'in sunduğu hizmetlerden tam olarak faydalanamıyordu öte yandan Xbox Live hala Türkiye gibi resmi satış yapmadığı ülkelerin online servislere ulaşmasına izin vermiyor.

Üçü Bir Arada İnternet Çözümü

DataStar, özellikle ev ve küçük ofislere yönelik üç ürünü bir araya getiren, çok uygun fiyatlı internet paketi oluşturdu.
DataStar, ev ve küçük ofislerde internet erişimi için üç ürünü bir araya getirerek bir kampanya başlattı. Kablosuz modem, USB adaptör ve güvenlik yazılımından oluşan bu paket ile internet kullanıcıları ev ya da ofiste güvenli bir şekilde internete bağlanabilecekler.
Kampanya paketi, DataStar'ın Türkiye distribütörü olduğu TP-Link donanımları ile Trend Micro güvenlik yazılımından oluşuyor. Paketteki TP-Link W8901G model kablosuz modem, 54Mbps hızında ve 4 adet ethernet giriş yuvası bulunuyor.
Üçlü kampanyada, modem, adaptör ve güvenlik yazılımı bulunuyor
Trend Micro 2010 da dahil
Bu modemle birlikte sunulan TP-Link WN321G USB adaptör ile modemi her bilgisayara kablosuz olarak bağlamak mümkün.
Ayrıca paket içinde yer alan Trend Micro Internet Security 2010 güvenlik yazılımı ise ev ve küçük ofislerin internet içerik güvenliği için ideal bir ürün. Bu üç ürünün bir araya getirildiği paketin fiyatı ise 61 USD+KDV.