10 Şubat 2010 Çarşamba

Port Tarayıcısı(Ücretsiz)

Ücretsiz Port tarayıcısı Cok kullanışlı ve Basit bir yöntemle istediginiz ıp portlarını bulmanıza yardımcı olacakdır.
 Umarım işinize yar.


RarPass:crırmc

DOWNLAND

Bu Sefer Protestocular, Hükümeti Engelledi

Internet yasaklarına bozulan Avustralyalı eylemciler, Hükümet sitelerini erişilmez hale getirdi. Hükümet, eylemcileri tehdit etti.
Avustralyalı eylemciler, daha önce de hükümete tepkilerini göstermiş ve "Çin'den, Suudi Arabistan'dan farkımız yok." açıklamasında bulunmuşlardı. Bu sefer Avustralyalı internetseverler, konuşmakla yetinmediler.

Hükümetin, çeşitli web sitelerine olan erişimleri ardı ardına yasaklamasına öfkelenen eylemciler, "İstediğimiz sayfaya gireriz. Bunu engelleyemezsiniz!" e-postaları ile birlikte, önemli hükümet sitelerine girişi engellediler.  Bu siteler arasında, Avustralya hükümetinin resmi sayfası da bulunuyordu. Hükümet, eylemlere sert çıktı: "Sorumlular, bunun bedelini en ağır biçimde ödeyecek."

Ünlü Hacker Google'a Saydırdı

Ünlü Hacker, toplumun iyiliğini(!) düşünerek, Google'ın, Chrome bug'larını bulanlara verdiğini açıkladığı ödülü yetersiz buldu.
Hacker olimpiyatlarında başarı üstüne başarı kazanan, iPhone'u ve Mac işletim sistemlerini defalarca kez kırıp Apple'ın belalısı haline gelen Charlie Miller, şimdi de Google'a kafayı taktı.


Charlie Miller, Google Chrome tarayıcının açıklarını bulanlara verilen 500 ile 1337 dolar arasında değişen ödülün hakaret niteliğinde olduğunu ve çaba gösterenlere karşı, dev firmanın bu kadar cimri davranmaması gerektiğini savundu. Herhalde çaba gösterenin kendisi olacağını eklemek, "o anda" aklına gelmedi.

Sony Her Evi 3D ile Donatacak

3D yapımların yükselişinden faydalanmak isteyen Sony, PlayStation 3'ün geleceği hakkında önemli bilgiler paylaştı.
PlayStation 3'ü bir 3D oyun ve sinema merkezi yapma konusunda kararlı görünen Sony'den John Koller'ın yaptığı açıklama, yaz aylarında konsol için birden fazla 3D güncellemesi olacağını ortaya çıkardı. 3D uyumlu Bravia LCD TV'nin de yaz aylarında ABD'de piyasaya çıkmasıyla birlikte, PS3 de uyumlu güncellemelerle donatılacak.

Avatar ile yükselişe geçen 3D'nin yankıları sürüyor.
Piyasadaki mevcut PS3 modellerinin, yazın yapılacak iki güncelleme ile hem 3D oyun hem de 3D Blu-ray film oynatabilir hale geleceğinin altını çizen Koller, hangi oyunların 3D özellikli olacağını yakında duyuracaklarını da ekledi.
Ancak 3D için gereken HDMI 1.4 standartlarının yazılım güncellemesiyle sağlanamıyor oluşu kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Yakın zamanda önemli 3D filmler beklerken; bakalım Sony bu engeli nasıl aşacak?

Fermi CeBIT'te Görücüye Çıkacak

NVIDIA'nın merakla beklenen yeni nesil Fermi mimarisi ile üretilen ilk ekran kartı olacak olan GeForce GTX 480'in, şirketin bazı iş ortakları tarafından CeBIT fuardında tanıtılacağı belirtiliyor.
2-6 Mart tarihleri arasında Almanya'da düzenlenecek olan CeBIT fuarında, bazı NVIDIA iş ortaklarının, Fermi tabanlı ilk ekran kartı olacak olan GeForce GTX 480'i tanıtacakları belirtiliyor.
Ancak fuar tarihinin kartın gerçek piyasaya çıkış tarihi olmayacağı da belirtiliyor. Hatırlanacağı üzere NVIDIA, CES 2010 fuarında da Fermi tabanlı bir ekran kartını kısaca tanıtmıştı. CeBIT'te kartlar hakkında daha detaylı bilgi verilmesi bekleniyor.
Fermi tabanlı GeForce bir ekran kartı CES 2010'da gösterilmişti
Mart Ayında
NVIDIA'nın DirectX 11 destekli Fermi mimarisi ile üretilecek olan ekran kartları, ATI'nin piyasaya çıkardığı ilk HD 5000'den yaklaşık 6 ay sonra çıkmış olacak.
NVIDIA'nın tam olarak açıklamadığı nedenlerden dolayı çıkışı bu kadar geciken Fermi tabalı ilk kartların, Mart ayı içinde piyasada olması bekleniyor.

Splinter Cell Daha Ne Kadar Saklanacak?

Popüler aksiyon serisi Splinter Cell'in devamı ne zaman gelecek? Fan'lar bu sorunun yanıtını beklerken, çıkış tarihi ufak bir taşın üzerinde göründü!
Video oyunu dünyasının yıllardır ertelenen isimlerden biri olan Splinter Cell: Conviction için yeni bir tarih işaret ediliyor. Ubisoft'un geliştirdiği yapım, senaryosu ve görselleri yenilendiği için daha önce birçok kez ertelenmişti. Bir türlü belirtilen tarihlerde kullanıcılarla buluşmayan oyun hakkında "iptal edildi" söylentileri bile dolaşmaya başlamıştı.
Şimdilerde Ubisoft tarafından oyun çevrelerine gönderilen Splinter Cell: Conviction materyalleri arasında bulunan bir taşta yazan tarih, oyunun çıkış tarihi olarak görülüyor. Öyle ki, bir tarafında yapımın logosu bulunan taşın öteki yüzünde, 13 Nisan 2010 yazıyor. Bakalım bu tarihte oyun piyasada yer bulacak mı?

Bankacılık İşlemleri İçin Sanal İmza

Ocak ayı itibariyle, banka işlemleri yapmak için tek kullanımlık şifreler mecburi hale geldi. Ancak bankacılık işlemleri için şifrelerle uğraşmak zorunda değilsiniz.
Ülkemizde ilk Mobil imza hizmeti veren firmalardan biri olan ESHS, E-GÜVEN adlı hizmetleri kapsamında cep telefonu sahiplerinin bankacılık işlemlerini kolay  yapmalarına olanak sağlayacak.
Ocak ayıyla birlikte, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) ilgili tebliği gereğince bankaların internet sitelerine girmek için müşteri numarası ve parolanın yanı sıra tek kullanım şifre zorunluluğu getirilmişmişti.
Ancak uygulama kapsamında kullanıcıların her bankanın kendine ait Tek Kullanımlık Şifre (OTP) cihazını edinmeleri ya da bankaların belirlediği diğer yöntemleri kullanmaları gerekiyor.
E-Güven ve Turkcell ortak bir proje geliştirerek banka işlemlerinde sürekli kullanılabilen kişisel bir şifre tasarladılar.  Bu yöntemle, tüketicilerin her banka için ayrı bir güvenlik cihazı almasına gerek kalmıyor.

3G'de En Hızlısı Kim?

Uluslararası bağımsız ölçümleme şirketi P3 Communications'ın İstanbul'da yaptığı saha ölçümlerinde Turkcell, 3G internet hızında Ağustos ayında olduğu gibi yine tüm operatörler arasında lider oldu.
Uluslararası bağımsız ölçüm ve denetleme şirketi Alman P3 Communications tarafından İstanbul'da yapılan testler sonucunda Turkcell, 3G internet hızında yine lider oldu.
İstanbul genelinde yaklaşık 2000 kilometrelik rotayı kapsayan ölçümlemede Turkcell, şehir genelinde ve halka açık önemli noktalarda, açık ve kapalı alanlarda, tüm mobil operatörler arasında 3G mobil internet hızında yine birinci sırada yer aldı (Turkcell'e ABD'den Ödül).
P3 Communications, kendine ait ekipmanları kullanarak İstanbul şehir merkezinde kendilerinin belirlediği yaklaşık 2 bin kilometrelik rotada yüzlerce ölçüm yaptı. P3 Communications, ayrıca kendi seçtiği alışveriş ve eğlence merkezleri, havaalanları, tren istasyonları, üniversiteler gibi mekanlarda da tüm operatörlerin sunduğu 3G hızlarını test etti.

P3 Communications, Ocak ayı içinde yaptığı ölçümlerde mobil operatörlerin 3G mobil internet hızlarını test etti.

İstanbul'da yapılan test ve analizler sonucunda, 3G ortalama veri indirme ve veri gönderme hızları nedeniyle P3 Communications tarafından Turkcell'e liderlik sertifikası verildi (Sevgililer Günü'ne Özel VINN Çıkartmaları).
Ayrıca alışveriş ve eğlence merkezleri, havaalanları gibi kapalı mekanlarda da 3G ortalama veri indirme ve veri gönderme hızında açık ara farkla önde çıkan Turkcell, bu alanda da liderliğini sürdürdü. Böylece P3 Communications tarafından yapılan test ve ölçümlerle Turkcell'in diğer operatörlere göre 2 kata varan oranlarda daha hızlı 3G internet hizmeti sunduğu bir kez daha belgelendi.

Shiftdelete

Sony'den Yeni SD Ve Micro SD Bellekler

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Sony, bellek kartı portföyünü genişletiyor. Yeni SD ve Micro SD kartlar teknolojileriyle beğeni topluyor.
Bellek kartı sektörünün en önde gelen firmalarından Sony, yeni modelleriyle bu alandaki ürün yelpazesini genişletiyor. Firmanın yeni belleklerle beraber sunduğu olanaklar arasında, güvenilir HD video kaydı için Class 4 veri transfer hızı, silinmiş veya zarar görmüş dosyaları kurtaran ücretsiz yazılım ile müzik ve resimleri slayt gösterisini birleştiren x-Pict Story™ yazılımı yer alıyor.
-25 Dereceye Dayanıklı Kartlar
2 GB, 4 GB, 8 GB, 16 GB ve 32 GB modeller, diğer taraftan microSD/microSDHC serisi 2 GB, 4 GB ve 8 GB kapasite seçenekleri sunan modeller, darbelere dirençli ve -25C° +85C° arasındaki sıcaklıklara dayanabiliyor.
Sony SD/SDHC ve microSD/SDHC kartlar ile beraber ücretsiz yüklenebilen dosya kurtarma yazılımı, zarar görmüş veya kaza ile silinmiş olan fotoğrafların, videoların ve müzik dosyalarının hızla geri kazanılmasına imkan tanıyor. Etkileyici bir slayt şov hazırlamak için seçilen müzikleri resimlerle birleştirmeyi sağlayan, x-Pict Story™ de ücretsiz olarak yüklenip kullanılabiliyor.