28 Şubat 2010 Pazar

Nisan'da Nexus One Avrupa'da

Geçtiğimiz aylarda Kuzey Amerika'da piyasaya çıkan ve bekleneni tam anlamıyla veremeyen Google'ın akıllı telefonu Nexus One, Avrupa Kıtası'na Nisan 2010 gibi gelecek söylentileriyle gündemde...
Google'ın büyük ses getirerek Kuzey Amerika'da geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü akıllı telefonu Nexus One, Avrupa'da piyasaya Nisan ayında çıkacak gibi gözüküyor.
Nexus One'ın Avrupa'daki ilk tedarikçisi, dünyaca ünlü GSM firması Vodafone olacak. Ülkemizde de hizmet veren Vodafone, Nexus One'ın Türkiye'deki resmi satışını da üstlenebilir.
Google, Nexus One ile ilgili büyük beklentilere girmişti ve iPhone'u tahtından etmeyi planlıyordu. Amerika'dan gelen tepkiler ise hiç de öyle değil. Telefona yapılacak olan yeni güncellemeler ve geliştirmelerle birlikte Google, Nexus One'ın daha da ilgi çekeceğinden emin.

God of War 2 Ve 3 Karşı Karşıya Geldi

Önümüzdeki haftalarda piyasaya çıkacak olan God of War 3 daha şimdiden büyük bir ilgi çekmeye başladı. Talep o kadar fazla ki, Sony bile tüm planlarını bu oyun üzerinden yapıyor. İşte serinin son iki oyunu arasındaki grafik farkı.
Sony'in en kuvvetli kalesi olan God of War 3, 15 Mart'ta raflardaki yerini alacak. Serinin ilk iki oyunu PlayStation 2 konsolunun ömrünün 3 yıl daha uzamasına neden olmuştu. Sony önümüzdeki aylarla ilgili tüm planlarını GOW 3 üzerinden yapmaya başladı bile.
Sinema filmlerini aratmaya kurgusal sahneleri ve görsel efektleriyle ünlü olan GOW serisi, bu özelliğini yeni oyunda da devam ettirmeyi planlıyor. Bir süre önce, yapımcılar, GOW 3'de bulunan ara videolarda bile oyunun grafik motorunu kullandıklarını açıklamıştı.
Bu iddialarının ne kadar büyük olduğunu görmek için ise God of War 2 ve 3 arasındaki farkları gösteren karşılaştırmalı görseller yayınladılar.


Tepe gözle savaş
Mitolojik bir yaratık olan Cyclops (tepe göz) God of War serilerinin favori ara boss'larından biri. Kratos'u dövüşleriyle terleten bu yaratıkların sonu hep en şiddetli ölümlerle geliyor.

Resimde gördüğünüz gibi, Cyclops'ların dokuları ve vücut detayları bir hayli artırılmış.


Ölüm tanrısı Hades
 God of War serilerinde önemli bir yer tutan mitolojik tanrı Hades bu oyunda nihayet Kratos'la bire bir karşılaşacak. Oyunun en etkileyici Boss'larından biri olacak olan bu karakter God of War 2'de CGI animasyon olarak karşımıza çıkmıştı.
Oyun içi grafik motoruyla hazırlanmış olmasına rağmen, Hades God of War 2'deki versiyonundan çok daha detaylı ve etkileyici görünüyor.
Titan Gaia
Zeus'un babaannesi olan Titan Gaia, Kratos'un en büyük müttefiki. Olympos tanrılarıyla yapılan savaşın öncülerinden biri olan Gaia, God of War 2'de GCI animasyon olarak karşımıza çıkmıştı. Bu karakter de aynen Hades gibi, GOW 3'de oyun içi motorla modellendi.
Doğanın bir parçası olan Gaia, GOW 3'deki haritalardan biri de olacak. Kratos bu Titan'ın sırtında düşmanlarıyla dövüşebilecek.

Atom'lar Hızlanıyor

Intel, geçtiğimiz yılın sonlarında piyasaya sürdüğü Pine Trail serisi Atom işlemcilerine yeni bir model ekliyor. Netbook'lar çok yakında biraz daha hızlanacak.
Intel, Pine Trail kod adlı yeni Atom işlemcilerinine bir yenisini ekleyecek. Pazartesi günü resmi olarak piyasaya sürülecek olan modelin adı ise Atom N470.
1,83 GHz ile şu an piyasada bulunan N450'den daha yüksek bir saat hızına sahip olacak olan Atom N470, bir nebze de olsa daha hızlı netbook'ların piyasaya sürülmesini sağlayacak.
Yeni Atom'larda tümleşik grafik işlemci bulunuyor
Pine Trail ailesi büyüyor
Şu an piyasada bulunan en gelişmiş Atom olan N450, 1,66 GHz'lik saat hızına sahip.
Geçtiğimiz senenin sonlarında piyasaya sürülen Pine Trail serisi Atom işlemciler, bünyesinde tümleşik grafik işlemci barındırıyor.

Sahte Yazılıma Dikkat

Microsoft, yakın bir zaman önce kullanıma sunduğu MS Security Essentials adlı anti virüs yazılımına benzer bir isim taşıyan sahte porgram konusunda kullanıcılarını uyardı.
Microsoft, kendi anti-virüs programı olan "Microsoft Security Essentials" kullanıcılarını, benzer bir ad taşıyan sahte bir yazılıma karşı uyardı.
"Security Essentials 2010" adlı sahte anti virüs yazılımı aslında Win32/Fakeinit adlı bir trojan içeriyor.
Sahte yazılımın görüntüsü bu şekilde
Sahte isme dikkat
Yazılım yüklendiği zaman, sahta bir virüs tarayıcısı devreye girerek, önemli uygulamaları ve süreçleri belirleyip kapatıyor.
Microsoft, Security Essentials'ın sadece resmi sitedn indirilmesi gerektiği konusunda kullanıcılarını uyarıyor.

Amerikan Ordusuna İzin Çıktı

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon, savaş cephesinde bulunan askerlerine Facebook ve Twitter'ı yasaklamıştı. Şimdi ise bu yasaklar tamamen ortadan kaldırılıyor.
Amerikan Savunma Bakanlığı, 2007 yılında bir takım internet sitelerinin erişimlerini bilgi güvenliğini tehlike altına soktuğu için askerlerine yasaklamıştı.
Video paylaşım sitesi Youtube bile bu yasaklardan nasibini almış ve askerler tarafından kullanılması engellenmişti.
Ancak Pentagon askerlerin sevdiği insanlar ile iletişimlerini koparmamaları amacıyla bütün bu erişim engellemelerini kaldırmaya karar verdi.
Askerlerin böylece yakınlarından moral ve destek toplayabileceğini düşünen yetkililer Twitter, Facebook ve Youtube'un da içerisinde olduğu bir dizi internet sitesine erişimi imkanlı hale getirecek.