9 Şubat 2010 Salı

Mobil Facebook Virüslü Mü?

Günümüzün iki popüler ismi olan mobil cihazlar ve sosyal ağlar güveninizi hak ediyor mu? Avrupa Network ve Bilgi Güvenliği Dairesi bu konunda düşüncelerinizi değiştirecek bir rapor hazırladı.
Avrupa Network ve Bilgi Güvenliği Dairesi (Enisa)'nın raporlarına göre, sosyal ağ siteleri hacker'ların en büyük silahlarından biri haline geldi.
Özellikle güvenlik önlemlerinin az olduğu mobil platform virüslerin ve zararlı yazılımların yayılması için en uygun ortamlardan biri.
Enisa'nın açıklamalarına göre, Facebook ve Twitter'ın mobil versiyonlarında virüs ve malware yazılımları tespit edili.
Güvenlik Dairesi'nin araştırmasına göre sosyal ağlarda malware'lerin bu kadar yaygın olmasının en büyük nedeni bu tarz sitelerde insanların kişisel bilgilerini çekinmeden paylaşması.

Mobil tehlikeler düşündüğünüzden daha fazla
Bu tehlikeye karşı önlemler nedir?
Kişilerin bilgilerini başka bilgisayarlara taşıyan malware yazılımları bu sayede, kimlik ve banka hesabı hırsızlığını daha rahat yapabiliyor.
Enisa ayrıca raporunda, kullanıcıların kendilerini koruması için bazı ufak tüyolara da yever verdi. Kurum Sosyal ağlarda bulunan güvenlik ayarlarını mutlaka gözden geçirmenizi tavsiye ediyor.
Doğum tarihi ve akraba bilgileri herkese açık hale getirilmemeli. Şu anda ne yazık ki, mobil cihazları, bilgisayar kadar güvenli hale getirecek yöntemler bulunmuyor.
Ancak, Wi-Fi ve Bluetooth ayarlarının sıkı tutulması, telefonunuza virüs girse bile buradaki bilgilerin dışarı gönderilmesini engelleyecektir. Raporda bir diğer tavsiye edilen nokta ise mobil cihazınızın, upload ve download bilgilerini kullanım dışı hareketlere karşı kontrol altında tutmanız.

Firefox Eklentisine Dikkat - Virüs Uyarıs

Sothink Web Video Downloader 4.0 adlı firefox eklentisi
short url , Master Filer kullanarak windows makinelere trojen yerleştiriyor.

mozilla yetkilileride yeni keşfetmiştir.

googlede tr arama yaptıgınızda youtube erişim video indirme felan felan diye geçer sayfalarca..

Win32.Bifrose.32.Bifrose olduğu analizlerle belirlenmiştir.

Şimdilik

Antiy-AVL
Avast
AVG
GData
Ikarus
K7 AntiVirus
McAfee
Norman
VBA32

bu antivirüslerde tanınmaktadır.

Kişisel güzenliğiniz için kaldırınız pcnizde kullanılmış ise gerekenleri yapın...

Sql Injection


Merhaba arkadaşlar size araşivimde olan Gerekli bir program sunacagım umarım işinize yarar.
Mysql da Gerekli tablo ve kolonları bulmada yardımcı olan bu program bruteforce yöntemi ile sizin yerinize deneme yanılma ile bulmaya çalışır.Ayrıca Admin finder Kısmından Admin paneli bulmayıda Brute Force yöntemi ile bulabilirsiniz.Email Account Checker özelliği ilede Mailistteki emaillerin hangisinin kullanılıp kullanılmadığını doğrulayaıp ona göre sıralayabilirsiniz.Kör Sql içinde gerçekten işe yarar işlevsellikler mevcut.
Gerçekten daha niceleri.Kurcalayarak özellkleri keşfedebilirsiniz zaten.

İçinde Açıklama mevcutdur.. Kolaygelsin  EmegeSaygı.

RarPass:crırmc
DOWNLAND

Google Sokakları Ödüllendirdi

Google’ın Street Views uygulaması kullanıcılar arasında yaptığı oylamada İngiltere’nin en güzel sokaklarını ve restoranlarını seçti.
Google yine bir ilke imza attı. Sahip olduğu Street Views uygulamasını kullanan kullanıcıları arasında yaptığı oylamada İngiltere'nin en güzel sokaklarını ve ilginç restoranlarını belirledi. Bunları bir liste halinde tüm kullanıcılarına sunan Google, kalitesini göstermeye devam ediyor. Google'ın zaman zaman tepki topladığı taşınabilir kameralar ile yaptığı sokak çekimlerinden yola çıkılarak gerçekleştirilen bu oylama sadece şimdilik sadece İngiltere ile sınırlı. Ancak kullanıcılar bu tarz oylamaların genişlemesini dört gözle bekliyor.

En güzel sokak ve restoranlar Street Views'deki fotoğraflardan belirlendi.

iPad'de Fiyat İndirimi Olabilir

iPad ile ilgili iddialar son bulmuyor. Son yayılan dedikodulara göre Apple, iPad'in fiyatında indirime gidebilir. Peki bu iddia ne kadar doğru?
2010 yılının en çok ses getirmesi beklenen teknolojisi Tablet PC'lerin akımı iPad ile birlikte tavan yapmış durumda. Apple'ın yeni gözbebeği iPad, basına tanıtıldığından beri çeşitli tartışmalara da yol açtı.
Teknoloji sevdalılarının bir kısmı iPad'i övüp, önemli bir açığı kapadığını iddia ederken, bir kısmı ise iPad'in veya daha genel kapsam Tablet PC'lerin herhangi bir işlevinin olmadığını iddia ediyor.
Tüm bu tartışmlarla birlikte geçtiğimiz ay içerisinde iPad basına tanıtıldı ve 16GB'lık modelinin 499 Dolar fiyattan satılacağını açıklamıştı.
Wall Street Journal'dan yayılan bir dedikoduya göre ise, daha önce iPhone'un fiyatını 599 Dolar'dan 399 Dolar'a düşüren Apple bu tartışmalar arasında daha avantajlı konuma gelmek için Tablet PC'sinin fiyatını indirebilir.

Son Efekt Bükücü, Video

Sevilen çizgi film Avatar: The Last Airbender'ın sinema versiyonuyla ilgili yeni bir video daha yayınlandı. Film için özel olarak geliştirilen, element efektlerini bu kısa videoda görebilrisiniz.
Nickelodeon'ın ünlü çizgi filmi Avatar: The Last Airbender, 6.His'in yönetmeni M. Night Syhamalan tarafından sinemaya aktarılıyordu. Geçtiğimiz yaz başlayan çekimler, uzun süreden beri gizlilik içerisinde devam etti.
Yönetmen, projesiyle ilgili birkaç fotoğraf ve fragman dışında hiçbir bilgi vermiyordu. Temmuz ayında gösterime girecek olan filmle ilgili en sonunda doyurucu sahneler içeren bir video yayınlandı.




Elementler için özel efekt geliştirildi

James Cameron'ın Avatar'ıyla karışmaması için, ismi The Last Airbender olarak değiştirilen yapım, üç filmlik bir seri olarak tasarlandı. İlk filmin gişe başarısı Avatar Aang'in beyazperde maceralarını devam ettirecek.

Shiftdelete 
Özel efektleriyle dikkat çeken yapım, dört elementin yapılan dövüş sahneleri için özel bir teknoloji geliştirdi. Yapımcıların ve yönetmenin fazlasıyla güvendiği bu teknolojinin başarılı olacağını yayınladığımız ufak videoda görebiliyoruz.

FBI Eski Kayıtları İstiyor

FBI, internet servis sağlayıcılardan son iki yıla ait sitelerin tüm istatistiki ve kullanıcı bilgilerini talep etti. Bunu yapmasındaki amaç ise internet suçlarının önüne geçebilmek.
FBI internet servis sağlayıcılarının kayıt altına tuttuğu kullanıcı bilgilerini istiyor. Son iki yıldır açık halde bulunan tüm internet sitelerine giriş yapan bilgisayar kullanıcılarının listesi ve adresleri şu an toplanıyor. Bunun amacı ise internet suçlarının ve özellikle çocukların kullanıldığı pornografik materyallerin önüne geçebilmek. Üstelik toplanan bu bilgiler uzun süreli periyotlar halinde FBI sisteminde depolanacak. Ancak bu işlemlerin tam olarak nasıl yapılacağı ve yönetileceği konusunda FBI'dan net bir açıklama yapılmadı.

Getirilen yeni düzen kullanıcı gizliliğini destekleyen bazı kişiler tarafından doğru bulunmadı.

7 Yıl Sonra NFS'ye Ferrari Geliyor

Electronic Arts'ın popüler yarış oyunu Need for Speed: Shift'e Ferrari paketi geliyor! Peki Ferrari'nin hangi araçları, ne zaman Need for Speed: Shift yollarına düşecek.
Dünyanın önde gelen video oyunu üreticilerinden Electronic Arts, 7 yıl evvel yollarını ayırdığı Ferrari ile yeniden anlaştı. Öyle ki, bu birlikteliğin meyvesi olarak yakın zamanda Need for Speed: Shift için "Ferrari Yarış Paketi" geliyor.
16 Şubat'ta indirime sunulacak olan ek içerik paketinde 430 Scuderia, sınırlı sayıda üretilen FXX ve F50 GT'nin de bulunduğu 10 Ferrari otomobili yer alacak.
Oyuncular Ferrari'nin Direksiyonuna Geçecek
Ferrari Racing Series adlı içerik paketi, 10$ ya da 800 Microsoft puanı karşılığında Xbox Live'dan indirime sunulacak. Şimdilik ilk etapta yalnızca Xbox 360 platformu için yayınlanacak olan paketin PC ve PS3'e de gelmesi bekleniyor.
 
.
Pakette Bulunan Ferrari Ptomobilleri Şunlar:
  1. 1996 Ferrari F50 GT
  2. 2005 Ferrari F430 Spider
  3. 2005 Ferrari FXX
  4. 2005 Ferrari Superamerica
  5. 2006 Ferrari 599 GTB Fiorano
  6. 2006 Ferrari F430 Challenge (Online/Hızlı Yarış için)
  7. 2006 Ferrari F430 GTC (Online/Hızlı Yarış için)
  8. 2007 Ferrari 430 Scuderia
  9. 2008 Ferrari California
  10. 2008 Ferrari 16M Scuderia Spider
Shiftdelete