22 Nisan 2010 Perşembe

YouTube Hitler'i Kovdu

Ünlü video sitesi YouTube, kullanıcılarının eğlence hakkını ellerinden almaya devam ediyor. Bakın hangi, eğlenceli video siteden kaldırıldı.
YouTube'u sürekli ziyaret edenler site kullanıcılarının özel bir eğlence anlayışı olduğunu bilir. Bazı şeyleri protesto etmek ya da insanlara şaka yapmak için, üyeler özel videolar hazırlar. İşte bu video çeşitlerinden birinde Hitler'in Çöküşü filminin en etkileyici sahnelerinden biri bulunuyordu.
Adolf Hitler'in kurmaylarına sakin sakin bir şey anlatırken, bir anda sinirlenip onları azarladığı bu video başarısız oyun ya da filmleri protesto etmek için kullanılıyordu. Almanca olan bu klibe kullanıcılar istedikleri gibi altyazı ekleyip, olayı mizahi hale getiriyordu.

Hitler'i sinirlendirip olayları protesto etme dönemi bitti
Diktatör mizahın silahı olmuştu
Ancak, video sitesi YouTube, geçtiğimiz gün beklenmedik bir kararla artık sitenin simgelerinden biri haline gelen Hitler parodilerini sansürleme yoluna gitti. Site üzerinden bu tarz bir parodi izlemeye çalışan kullanıcıların karşısına sadece siyah bir ekran çıkıyor.(YouTube Yeni Bir Yıldız Doğurdu)
Bir süre sonra ise bu siyah ekranda filmin yapımcısı Constantin Film AG isteği üzerine videonun yasaklandığını açıklayan bir yazı beliriyor. YouTube'un bu yasağı koyma nedeni ise filmin yapımcısına telif hakkı ödememek istemesinden kaynaklanıyor.

Bu Güzeller Oyun Sattırıyor

Oyun diyip geçmeyin, bu dünyada bazı karakter tasarımları var ki, gerçek dünya güzellerine taş çıkartır. İşte onlardan bazıları...
Oyun dünyası, son dönemlerin en kârlı ve popüler sektörlerinden biri. Modern Warfare 2 gibi bazı oyunlar, net ciro olarak Hollywood'u bile solda sıfır bırakıyor. Bu popüler dünyada herşey, süslü arabalar ve silahlı adamlardan ibaret değil. Bazen dijital güzeller, erkeklerin bile yapamayacağı işleri başarabiliyor.
Kadınların kendilerileriyle özdeşleştirmesi için yaratılan bu karakterler aynı zamanda erkek oyuncularında akıllarını başlarından almak için tasarlanıyor. Tomb Raider gibi hiç yaşlanmayan bu güzellerden bazıları o kadar düzgün modellenmiş ki, bu karakterler yeri geldi mi oyunları tek başlarına bile satabiliyor.
İşte oyun dünyasının dijital güzelleri...



Red Alert 3



Need for Speed



Warhammer Online

 Bu biraz çirkin ama olsun :)

Prince of Persia Warrior Within




Splinter Cell


Need For Speed

PNY, USB Bellekleri Etiketledi

Çok sayıda USB belleği bulunan ve bunların içinde ne olduğunu hatırlayamayan biriyseniz, PNY'nin Attache adlı USB belleklerinin getirdiği çözüm belki işinize yarar.
Grafik kartlarının yanı sıra flash bellek sürücüleri ile de bilinen PNY firması, Attaché Storage Flash Drive isimli yeni kapaksız USB belleğini duyurdu.
Artık USB bellekler, CD’ler, sabit disk sürücüler, hafıza kartları gibi modern ve daha geniş depolama kapasiteleri olan cihazlar 90’lı yıllardan kalma disketlerin yerini tamamen almak üzere.
USB üzerine etiket
Günümüzde, birçok kişide artık birden fazla USB bellek bulunuyor. Bunların içeriğini ögrenmenin tek yolu, bilgisayarın içerisine yerleştirmekten geçiyor. PNY bu soruna eskiden kalma bir yöntemle çözüm bulmaya çalışıyor. PNY'nin çözümü, eskiden kasetlerin üzerinde bulunan çıkartmaları USB bellekler üzerine yerleştirmek.
Tekli paketleri 9.99€ (2GB), 13.90€ (4GB), 24.90 (8GB), 44.90€ (16GB) ve özel ikili paketleri 18.90€ (2 x 2GB), 26.90€ (2 x 4GB) fiyatlarına sahip olacak ürünler için etiketler bittiyse, PNY'nin sitesine girip şablonlardan basabiliyorsunuz.

Volkan Patladı Skype Coştu

İzlanda'da yaşanan yanardağ patlaması, tüm Avrupa'nın uçuş hatlarının kilitlenmesine neden olmuştu. Bakın bu doğa olayı Skype'ye ne gibi bir fayda sağladı.
İzlanda'daki yanardağın neden olduğu kül bulutu Avrupa hava sahasını etkileyip geçtiğimiz hafta boyunca uçuşların iptal edilmesine, milyonlarca kişinin havaalanlarında ve gitmiş oldukları şehirlerde mahsur kalmasına yol açtı. Ancak bu durum havayollarının zarar etmesine neden olurken, internet sektörünün yükselmesini sağladı.
Ailesine ulaşamayan soluğu internet'te aldı
Skype'in yayınladığı bir araştırmaya göre, uçuşları iptal olan kişiler yanlarına gidemedikleri kişilere internetteki sohbet programlarıyla ulaştılar. Firmanın raporuna göre, uçağı iptal olduğu için havalanı ya da otellerde mahsur kalan kişiler WİFİ bağlantı noktalarına büyük ilgi gösterdi.
Bu 5 gün içerisinde sırf Skype'den 20 milyon dakikalık görüşme yapıldığı belirtiliyor. Bahsi geçen süre zarfında ise,  Ay'a yaklaşık olarak 2000 kez gidip gelmeye veya Londra'dan New York'a 2.5 milyon uçuş yapmak mümkün.

Fireproof | 2008 |Tr| MP4 |Nokia5800-tr



İtfaiyeci Caleb Holt işi söz konusu olduğunda başarılı bir ortak olmasına rağmen, özel hayatında ilişkisiyle ilgili problemler yaşamaktadır. Babası evliliğini kurtarması için oğluna 40 günlük bir “aşk deneyi” yapmasını öğütler. Çift boşanma aşamasına geldikten sonra ayrı hayatlar yaşamaya başlar ve Caleb bu deneyi evliliğini kurtarmak için ciddiye alır. Böylece hem aşkın ve evliliğin anlamını keşfedecek, hem de inançlarını tazeleyecektir. Çeşitli festivallerde ödüller alan yapım, “ilham verici” bulundu
Rapidshare
Hotfile

Tüm Dünya İle Beraber SQL Server 2008 R2

Tüm Dünya İle Beraber SQL Server 2008 R2Microsoft SQL Server 2008 R2'nin dünya lansmanı gerçekleştirildi. Microsoft'un yeni yazılımı, tüm dünya ile aynı anda Türkiye'de.
Microsoft SQL Server 2008 R2 yazılımının bu son sürümünde self servis yönetim özellikleri ve iş zekası araçlarının yanı sıra masaüstünden, veri merkezlerine ve Bulut Bilişim platformlarına uzanan entegrasyon yetenekleriyle de kurumlara gelişmiş bir bilgi platformu teknolojileri sunuyor.
Verimliliğin ön planda tutulduğu SQL Server 2008 R2'nin dünya lansmanı gerçekleştirildi. Yazılım ürün self servis yönetim ve iş zekası araçlarının yanı sıra Bulut platformlarıyla entegre olabilen ölçeklenebilir mimarisiyle de büyümeye odaklı şirketlerin gözdesi olmaya hazırlanıyor.
Microsoft SQL Server 2008 R2 piyasayla buluşmadan önce test sürümünü 300 binden fazla kullanıcı internetten indirdi. Microsoft müşterilerinin büyük ilgi gösterdiği yeni sürüm Mayıs 2010 itibarıyle iş ortakları kanalı üzerinden pazarla buluşacak.

Adım Adım Oyunlarınızın Kaydını Alın

Ne kadar iyi bir oyuncu olduğunuzu herkese göstermek istiyorsunuz, ancak oyunlardan görüntü alamıyor musunuz? Sizi bu dertten kurtaracak ilginç bir programımız var.
80'li yıllarda bilgisayar oyunlar, bir kişinin bile elinden çıkacak kadar basit ve sadece eğlencelik yapımlardı. Ancak günümüzde, bu oyunlar Hollywood filmlerini bile solda sıfır bırakacak kadar iddialı ve gelişmiş. Kitaplarla yarışan konular ve etkileyici efektlerle birlikte oyunlar tam bir sanat eseri.
Bu yapımların gelişmesi profesyonel oyunculuk tanımını da ortaya çıkarttı. Artık, bilgisayar oyunları çocuklara göre değil ve bu yapımları kullananlar da işin ciddiyetinin farkında.

Fraps olmasa böyle komik bir sahneyi nasıl yakalardınız?
Kore'de düzenlenen Starcraft turnuvalarına göz attığımız zaman bu durumu görebiliyoruz. Ülkedeki, oyuncular turnuvalardan önce özel eğitimcilerin gözetiminde kamplara giriyor. Profesyonel oyunculuktan bu kadar bahsetmemizin nedeni ise, bu yapımlarda kırdığınız rekorları insanlara tanıtmanız içindi.
Artık oyunlarda, yaşadığınız ilginç olayları ya da yaptığınız etkileyici hareketleri herkese gösterebileceksiniz. Adım adım anlattığımız Fraps programı, sayesinde oyunlarda video ve resim alabileceksiniz. Fraps oyunlardan önce mutlaka kullandığınız bir program olacak.

Nasıl ulaşırsınız?
Fraps, Changelog adlı bir firma tarafından hazırlanıyor. Programı, kendi resmi sitesinden rahatça indirebilirsiniz. 31 Mart 2010'da yazılımın 3.2.2 sürümü yayınlandı. Bilgisayarınızda yaklaşık 20 MB yer kaplayan bu program en son sürümünde Windows 7'yle daha entegre şekilde çalışacak bir hale getirildi.
Ara yüzü değişen program, Pentium 3'den itibaren tüm işlemcileri destekliyor. Windows 2000, XP, 2003, Vista and Windows 7 ile uyumlu şekilde çalışıyor. Programın ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki versiyonu bulunmakta. Ücretsiz Fraps'de bazı kısıtlamalar olsa da video çekimi dışında işinizi rahatça görebilirsiniz. Yazılımın tam sürümü ise 37 dolar olarak ücretlendirilmiş.
http://www.fraps.com/download.php