24 Şubat 2010 Çarşamba

Photoshop'a Hafif Rakip

Ücretli olarak kullanılabilen Photoshop için bir alternatif arıyorsanız Photobie'yi mutlaka denemelisiniz. Ufak ve ücretsiz olarak bulabileceğiniz bu yazılım grafik işlerinize oldukça yardımcı olabiliyor.

Grafik ve resim konusunda aklınıza gelebilecek her türlü düzenleme işini rahatlıkla yapabileceğiniz Photobie tamamen ücretsiz bir program. Bu yazılım aynı zamanda Photoshop eklentilerini de destekleyerek Photoshop'a alternatif olarak kullanabilmenizi sağlıyor.



Animasyon ve slayt gösterileri oluşturabileceğiniz, SWF dosyaları üzerinde çalışabileceğiniz, ekran görüntüleri çekebileceğiniz, efektler ile ilginç tasarımlar çıkartabileceğiniz bu yazılım Word ile de uyumlu olarak çalışabiliyor.

Aklınıza gelebilecek her türlü işlemi hatta daha fazlasını sizi üzmeden yapabilen bu minik dev, elinizin altında mutlaka bulunması gereken yazılımlar arasında bulunuyor.

Buradan İndirin

Yeni Nesil Kaç nm?

HD 5000 serisini neredeyse tamamlayan ATI, yeni nesil kartları şimdiden düşünmeye başladı. Bir sonraki nesilde kullanılacak mimari şimdiden belli oldu.
AMD'nin HD 5000 serisinden sonra piyasaya süreceği yeni seri hakkında bilgiler yavaş yavaş artmaya başladı.
Aylar önce, yeni serinin kod adı ortaya çıkmış, geçtiğimiz haftalar içinde de yeni nesilde kullanılacak mimari hakkında çeşitli söylentiler ortaya çıkmıştı.
Mevcut HD 5000 serisinde yer alan grafik işlemciler 40 nm süreci ile üretiliyor
28 mi, 40 mı?
Yeni nesil kartlarda kullanılacak grafik işlemcilerle ilgili en dikkat çekici söylenti ise 28 nm mimarisinin kullanılacak olması iddiasıydı. Ancak yeni gelen haberler bu iddianın doğru olmasının zor olduğunu ortaya koyuyor.
Dünyanın en büyük yonga üreticileri olan TSMC ve Globalfoundries'in 28 nm sürecine 2011'den önce geçmeyecekler. Bu da 2010 yılı içinde çıkması beklenen yeni nesil ATI ekran kartlarının 28 nm yerine 40 nm olacağı anlamına geliyor.

iPhone'dan Çıktı Almak Mümkün

Epson ve Apple firmaları yaptıkları anlaşmayla Türk kullanıcılarının işine yarayacak pratik bir çözüm geliştirdi. Peki iPhone ve iPod sahiplerini etkileyen bu içerik nedir?
Günümüzde kullanıcıların internette girmek için mobil cihazları tercih etmesi baskı alma alışkanlıklarını da değiştirdi. Bu değişikliğin farkında olan Epson ve Apple ise kullanıcıların ilgisini çekecek yeni bir uygulama tasarladılar.
Türk kullanıcılard artık faydalanabilecek
iPrint adlı bu uygulama sayesinde, iPhone ve iPod Touch sahipleri, Epson yazıcılarından kolayca çıktı alabilecek. Bir süredir App Store'da dağıtılan bu uygulamadan artık Türk kullanıcılarda faydalanabilecek.
Bu uygulama Epson'un Stylus Photo PX800FW, Stylus Photo PX700FW, Stylus Photo PX810FW, Stylus Photo PX710FW, Stylus Office BX600FW, Stylus SX600FW, Stylus Office BX610FW, Stylus SX610FW, Stylus SX515W, Stylus SX510W, Stylus Office BX310FN adlı modellerinden çalışıyor. Programı bu adresten indirebilirsiniz.

Windows 7'den Korsanlara Ağır Darbe

Microsoft bir süredir göz yumduğu korsan Windows 7 kullanıcılarına ağır bir darbe indirmeye hazırlanıyor. İşte korsan yamasıyla ilgili detaylar...
Microsoft en son yayınladığı Windows 7 yamasıyla, korsan kopyaların sonunu getirmeyi hedefliyor. KB971033 adlı bu yama, bilgisayarda bulunan ürün anahtarının orijinalliğini kontrol ediyor.
Eğer, ürün korsan kopyaysa Windows'un çalışması durmuyor ancak işletim sistemi kullanışsız bir hale geliyor.
Korsan kullanıcılar duvar kâğıtlarına elvada diyecek
Artık, duvar kâğıdı kullanamayan korsan Win 7 sahipleri, her işlem yapmaya çalıştıklarında ekranlarında orijinal yazılım almalarını isteyen bir uyarı yazısıyla karışılacaklar.
Microsoft, korsanla savaşının öteki adımlarında bilgisayarda bulunan tüm programlara ait ürün anahtarlarını da kontrol etmek istiyor.

İngiliz Hükümetinden Oyunlara Tam Destek

Oyun dünyasıyla ilgili yorun yapan liderler arasında İngiltere başbakanı da katıldı. Lider bir forum sırasında yaptığı açıklamada oyun dünyasının geleceğini ve ülkesinin bu konudaki konumunu değerlendirdi.
Dünya liderleri son zamanlarda oyun sektörüyle fazlasıyla ilgileniyor. Birçok ülke yöneticisi, konuşmalarında dijital dünyaya atıfta bulunuyor, ancak genelde bu yorumlar sadece oyunların şiddet ve erotizm içerğini değerlendirmekten öteye gidemiyor. 
Bu iddialara karşın, bağımsız kurumların yaptığı açıklamalar ise  Modern Warfare 2 gibi oyunların, Avatar'ın gişe başarısını bile zorladığını ortaya çıkarttı.
İngiltere başbakanı Gordon Brown oyun dünyasının büyük potansiyelini gören az sayıdaki liderden biri olduğunu gösterdi. Brown, geçtiğimiz gün katıldığı bir toplantı sırasında dijital sektörle ilgili fikirlerini de söyledi.

Gordon Brown'un The Sims oyunuyla hazırlanmış bir kopyası
Başbakan oyuncuların sayısını az buluyor
İngiltere başbakanı hükümet olarak oyun sektörüne tam destek vereceğini belirtti. Brown ayrıca, ülkelerindeki oyun ve internet kullanım oranını dünya nüfusuyla kıyasladıklarında sadece yüzde 1 olduğunu ve bunun da az bir rakam olarak gördüğünü de açıkladı.
Başbakan hoşnutsuz olduğu bu rakamın yüzde 3'lere kadar yükselmesi gerektiğini vurguladı. İngiliz hükümeti bu amacına ulaşmak için, Lionhead (Fable), Rocksteady (Arkham Asylum) ve Rockstar (GTA) gibi İngiltere kaynaklı oyun şirketlerine her türlü teşvikte bulunmaya hazırlanıyor.