25 Ocak 2010 Pazartesi

Facebook paraları saçtı


Pek çok yeni kurulan internet şirketi tek bir sunucu ile işe başlar. Yatırım maliyeti düşük tutulduktan sonra eğer işler iyi giderse yeni sunucular kiralayarak veri yönetimi sistemini genişletir. Facebook için de her şey böyle başladı. Ama yeni kurulan internet şirketlerinin %99'undan farklı olarak Facebook'un işleri beklenenden çok daha iyi gitti. Üstelik işin içine sadece mesajlar değil bir de fotoğraflar ve videolar girince ihtiyaç duyulan sunucu sayısı hızla arttı.

Facebook şu anda dünyanın farklı noktalarındaki veri merkezlerinde pek çok sunucuya sahip. Fakat veri merkezinin bu kadar dağılması işleri oldukça karmaşık hale getiriyor ve maliyetleri de arttırıyor. Bunun üzerinde Facebook bu işin kontrolünü ele almaya karar verdi ve tam 180 milyon dolarlık bir yatırımla ABD Oregon'da kendine ait bir veri merkezi kurmaya karar verdi.

Yapımı 12 ay sürecek olan bu çok özel merkezde tüm Facebook kullanıcılarının verilerini en sağlıklı şekilde tutabilmek için sadece donanım yatırımları yeterli değil. Facebook aynı zamanda enerji tüketimini de %12 oranında azaltacak özel bir teknoloji geliştirdi ve şu anda bunun patentini almak için uğraşıyor.

Facebook bu yeni veri merkezi ile bilgileri hayranlarına anında aktarabilmek için şu adreste özel bir hayran sayfası da hazırladı.






Nasa'dan Devrim Yaratacak Araç


Amerikan Havacılık ve Uzay Kurumu (NASA), tek kişilik yeni bir uçuş aracı tasarladı.
'Puffin' adı verilen ve ‘Hayal edilen tüm özelliklere sahip’ olan aletin hızı saatte en az 140 mil (225 km) olacak. Helikopter gibi kalkış yapan, uçak gibi uçan araç, elektrikle çalışacak. Acil durumlarda aletin hızı saatte 280 mile (450 km) çıkartılabilecek.

NASA, 30.000 feet yüksekliğe kadar uçurulabilecek olan aletin çalışan bir modelinin önümüzdeki Mart ayında hazır olacağını açıkladı. NASA’nın projesinin gerçekleşmesi insanoğlunun taşımacılık ihtiyaçları alanında devrim yaratacak.

Kaynak:http://www.haberler.com/

WinX Video Converter Platinum

WinX Video Converter Platinum v5.6.1.20100121


WinX Video Converter Platinum v5.6.1.20100121| 8,5 mb

İNG
WinX Video Converter is a professional multi-function video converter with friendly and simple interface. And this great video converting software is 100% free for all users from this moment. WinX Video Converter could help users easily and fast convert assorted video formats into popular video formats as AVI, WMV, FLV, MOV, MP4, MPEG, and also could convert between all of these popular video formats each other. Although, this program is totally free, it offers powerful functions, fast video converting speed and very stable converting process. Furthermore, this free video converter is very easy to use, only a few steps could finish the whole converting process.

Key Features
• Convert videos between popular video formats such as AVI, FLV, WMV, MPEG, MOV, MP4, etc.
• Extract audio from video into MP3 music file.
• Support Batch Conversion.
• Super fast converting speed, up to 300%-500% real time.
• Excellent video/audio quality.
• Easy video splitting, full control output video image size.
• All video/audio parameters adjustable for users optimizing video quality.
• Easy to use and 100% stable.
• 100% Clean, No Spyware, No Malware, No Adware and No Virus.


TR

WinX Video Converter profesyonel bir çok dostu ve basit bir arayüz ile işlevi video dönüştürücüsüdür. Ve bu büyük video dönüştürme yazılımı 100% Bu andan itibaren tüm kullanıcılar için ücretsizdir. WinX Video Converter kolay ve kullanıcılara yardımcı olabilir hızlı AVI, WMV, FLV, MOV, MP4, MPEG gibi popüler video biçimlerini içine çeşitli video formatlarını dönüştürmek ve aynı zamanda tüm bu popüler video formatlarını birbirleri arasında dönüştürebilirsiniz. Her ne kadar bu program tamamen ücretsiz, güçlü fonksiyonlar sunuyor, hızlı video ve çok kararlı süreci dönüştürme hızı dönüştürme. Ayrıca, bu ücretsiz video converter kullanımı çok kolay, sadece birkaç adım tüm dönüştürme işlemini tamamlamak olabilir.



AVI, FLV, WMV, MPEG, MOV, MP4, MP3 müzik dosyasına videodan vb
• ayıkla ses gibi popüler video formatları arasında Temel Özellikler
• Convert videos.
• Support Batch Conversion.
• Süper hızlı, en fazla% 300 hızlı dönüştürme -500% real time.
• Mükemmel video / ses kalitesi.
• Kolay video bölme, tam kontrol çıkışı video görüntüsünün boyutu. kullanıcılar video kalitesini optimize etmek için ve% 100 kararlı.
•% 100 kullanmak.
• Kolay Tüm video / ses parametreleri ayarlanabilir • temiz, No Spyware, No Malware, No Adware ve virüs yok.

En çılgın robotlar

Sabah uyandığımızda bir Cylon ile kahvaltı edeceğimiz günlere doğru hızla ilerliyoruz. Robotlar artık her yerde...
Robot teknolojilerindeki baş döndürücü gelişme, insansı robotların 100 yıldan kısa bir süre içinde hayatımızın bir parçası olacağı yönündeki görüşleri destekliyor.
 

 

Artık en garip işler için bile tasarlanmış bir robot var. İşte onlardan birkaçı...
Robot bebek Sokky


Yeterince kibirli ve zenginseniz, kendinizin bir robot kopyasını satın alabilirsiniz. Japon firması Little Island’dakiler, Yaklaşık 3000 TL'ye Sokky adını verdikleri robot bebeklerden birini sizin fotoğrafınızdan da yapabilir.




Bir dizi sensör ve aktüatör iler donatılmış olan Sokky, sorduğunuz sorulara ses kayıtlarınızla cevap vererek sohbet edebiliyor. 70 cm boyunda, 2,5 kilo ağırlığındaki robot, Windows XP ile uyumlu ve RSS girdilerinizi okuyup, LAN bağlantısıyla VoIP aramaları yapabiliyor.



Little Island, nedense Sokky’nin “düğünler için uygun” olduğunu belirtiyor.




Beetlemania – Robot stili


Adı Kabutom RX-03 ve Godzilla’nın düşmanlarından birine benziyor. Gergedandan esinlenerek tasarlanmış bu dev mekanik böcek, Ibaraki, Japonya’daki takıntılı bir adam tarafından 11 yılda yapıldı. Amacı ne mi? Bizi – ve böcek ilacı üreticilerini – korkutmak.

Bahsettiğimiz robot, uzaktan kumandayla veya içinden kontrol edilebildiği gibi, 6 yolcu da taşıyabiliyor. Gövdesi tekerleklerin üstünde dururken, bacaklarını da kendisini çekmek için kullanıyor.

Kabutom RX-03, 15 ton ağırlığı ve 11 metre uzunluğuyla pek de ezebileceğimiz türden bir böcek değil. Neyse ki sahibi, robotun amacının dünyayı yok etmek değil, “korumak” olduğunu belirtiyor.