7 Mart 2010 Pazar

Kablosuz(Wireless)Ağ ŞifresiNasıl Öğrenil

Kablosuz (wireless) Ağ Şifresi Nasıl Öğrenilir WirelessKeyView
Amacımız kesinlikle komşunun kablosuz (wireless) ağ şifresini öğrenip kırıp evde kullanmak değil tabiki. Kablosuz (Wireless) Ağ Şifresisini kırmak bir yana dursun ne zaman buna ihtiyacımız olabilir onu bir düşünelim.
Benim onlarca farklı şifrem var ve bunları aklımda tutmak gerçekten zor. Bir yere yazsam bu seferde o yazdığım yeri çok iyi korumam gerekiyor. Neyse, notebook kullanıyoruz ve bir süre sonra formatlamamız gerekiyor. Kablosuz (wireless) ağ şifresini aylar önce girmiştik (yada başka biri bizim yerimize girmişti). Peki formatladıktan sonra wireless kablosuz ağ şifresini hatırlayamazsak internete nasıl bağlanacağız? İşte burada şimdi size anlatacağım program devreye giriyor. İndirin ve güzel güzel kullanın:



WirelessKeyView tüm kablosuz ağ anahtarlarının (WEP / WPA) şifrelerini kurtarmaya yarayan minik bir program. Windows XP yada Windows Vista kullanıyor olabilirsiniz, sorun değil, her ikisinde de sorunsuz çalışır.






Kablosuz ağ şifresi görüntüleyici wireless key view Programı zipli dosyadan çıkarıyoruz ve çalıştırıyoruz.
Kayıtlı tüm şifreler karşınızda.


http://www.nirsoft.net/utils/wirelesskeyview.zip

IObit Security 360 Pro v1.41 Türkçe Full


IObit Security 360 Pro v1.41 Türkçe Full



IObit Security 360 gelişmiş bir malware & spyware temizleme aracıdır; spyware, adware, trojan, keylogger, bot, worm ve hijacker gibi zararlıları bilgisayarınızdan kaldırır ve bilgisayarınızı korur. IObit Security 360 arkaplanda çalışarak sürekli bir zararlı yazılım koruması sunar ve henüz çok yeni tehlikelere karşı kendini sürekli güncelleyerek bilgisayarınızı korur. IObit Security 360 bilgisayarınızda kurulu antivirüs yazılımını tanır ve onunla birlikte uyumlu olarak çalışır.



Yazılımın Genel Özellikleri:Eş zamanlı koruma
Sezgisel algılama
Hızlı tarama
Sistem kaynaklarını en az düzeyde kullanma
Mevcut antivirüs sistemlerinizle birlikte çalışabilme
Windows 7 destekli



Kurulum Anlatımı Okuyun:  Herşeyden önce içindeki keygen eski filan demeyin sadece anlattığımı yapın. Programı kurun lisans oluşturucu ile lisans oluşturun, pro sürüme yükselt kısmına basın, lisansı girmeden önce interneti kesin, lisansı gerin ve proya yükseltin. Otomatik güncellemeyi kapatın gitsin ondan sonra, yada güncelleme sonrası aynı şekilde lisanslama işlemini yaparsınız..

color=#0000ff face=>IObit Security 360 Pro v1.41 Türkçe

Ücretsiz Anti-Virüs Yazılımları

İşinize yarayacak  Bir kaç  Ücretsiz Anti-Virüs Yazılımları....

Avast Home Free
En popüler ücretsiz anti virüs yazılımlarından biri olan Avast‘ın mavi küresine birçok bilgisayarda denk gelmeniz mümkün. Programın en iyi yanlarından biri, kurulum sırasında sadece anti virüs programını yüklüyor olması. Dolayısıyla araç çubuğu ve diğer reklam yazılımlarından kaçınmanız için çaba sarf etmenize gerek kalmıyor.
Zamanlanabilir tarama ve otomatik güncellemelerin yanı sıra, zorlu virüsler için Windows açılışında tarama aracı da içeren Avast, dertsiz tasasız bir kullanım ile popülerliğini hak ediyor.
Avast 5.0 Download





Rising Antivirus
Henüz hak ettiği popülariteyi yakalayamamış olsa da, Rising Antivirus de güçlü koruması ve sistem dostu kaynak tüketimi ile ileri düzey teknik özellikler aramayan kullanıcılara hitap ediyor.
Tam tarama konusunda rakiplerinden biraz daha yavaş çalışan Rising Antivirus, bu açığını zamanlanmış taramalar ile kapatabiliyor. Programın son sürümünü indirebilirsiniz.
Rising Antivirus Download


AVG Free
Windows kullanıcıları arasında yaygın olan diğer bir ücretsiz anti virüs yazılımı da AVG. Otomatik güncelleme ve zamanlanabilir taramaların yanı sıra, Version 8 ile bir de seçime bağlı AVG Security Toolbar sunan program, bu araç ile web sitelerinin güvenlik dereceleri görüntüleyebiliyor.
Eğer araç çubuğu istemiyorsanız, kurulum esnasında ilgili adımı reddetmeyi(opt out) ihmal etmeyin.
AVG Anti-Virus Free Edition Download


Spyware Terminator
Esasen tek başına bir anti virüs yazılımı olmayan Spyware Terminator’un bu yazıda yer almasının sebebi, kurulum sırasında daha önce bahsettiğimiz ClamWin ile entegre edilebiliyor olması.
Böylece ikili hem gerçek zamanlı virüs koruması, hem de başarılı bir casus yazılım(spyware) koruması sunabiliyor. AVG ve Comodo’da olduğu gibi Spyware Terminator’u kurarken de araç çubuğu ile ilgili seçeneğe dikkat etmenizde fayda var.
Spyware Terminator Download


BitDefender
Araştırma ve geliştirme kanadının elde ettiği bulgularda sık sık haberlerde kendine yer edinen BitDefender‘ın ücretsiz sürümü, virüs ve kötücül yazılım korumasının yanı sıra, web trafiğini görüntüleyen bir gizlilik koruma özelliği de içeriyor.
Tarama motorunun hızı ve isabet oranı konusunda sıkıntı çekmeyen
BitDefender Download



Norton™ Antivirus 2010 Türkçe Full 



Nortonun son versiyonu lisans sıkıntısı yaşamadan kullanabilmeniz için gerekli yamalarıyla beraber hazırlanmıştır..
Norton bu sürümle birlikte baştan sona değişiyor. 2010 sürümünün en önemli farklı malware tespitinde yatıyor. Reputasyona dayanan sistem ile malware’leri daha çıktıkları gün engellemek mümkün olacak. Yeni ve gelişmiş heuristic sisteminin yanı sıra, uzun zamandan beri bilinen tehlikeler için geleneksel tespit sistemi de korunacak.

Heuristic taramalar virüsleri çalıştırmadan nasıl çalışacaklarını test ederek zararlı olup olmadıklarını anlayan bir sistem. Bunu sanal bir şekilde yaptıkları için PC’miz zarar görmüyor. Ancak bununla birlikte çok sistem kaynağı götürüyor.

Klasik virüs izi sistemi ise tanımlanmış virüsleri hiç detaya girmeden çat diye tespit edebiliyor. Klasik sistemin en büyük avantajı çok az sistem kaynağı tüketerek bilgisayarı hiç yavaşlatmaması. Ancak bu yöntem de tek başına yetersiz olduğu için her iki yönteme de ihtiyaç duyuluyor.

Değişimler bununla da bitmiyor, şimdi yeni sistemin temelinde SONAR 2 kontrol sistemine göz atalım
Yeni sistemin temelinde SONAR 2 denilen bir kontrol sistemi yer alıyor. Bu sistem sayesinde taranan dosyanın heuristic’ten mi yoksa klasik imza sisteminden mi geçirileceği belirleniyor. SONAR 2’nin başarısı, yeni Norton’un ne kadar az sistem kaynağıyla ne kadar büyük işler becereceğini belirleyecek. Bugüne kadar yavaş olarak tanınan Norton’un en büyük eksikliğini gidermesi de bu sayede mümkün olacak.

Norton 2010’da geliştirilmiş bir de Norton Insight yer alıyor. Bu parça sayesinde sistemdeki programlar hakkında bilgi sunarakbize danışıyor ve dolaylı yoldan tarama hızını arttırıyor. Yeni Norton, kullanıcıyı bilgilendirerek doğru karar alınmasını sağlamak istiyor. Doğru kararlar da zaman ve para kazanmak demek. Anti virüsün sistemin parçası olan düzgün yazılımlara takılıp kalmaması demek.

Ve son olarak da Norton’un zayıf spam filtresinin değiştirildiğini belirtelim. Yeni Norton, BrightMail’in teknolojisini kullanarak kolaylıkla spamleri tespit edebiliyor olacak.

Norton Antivirus 2010 sistem ihtiyaçları 
Microsoft Windows XP için:

• 300 MHz veya daha hızlı işlemci
• 256 MB RAM (Kurtarma aracı için 512 MB RAM gerekli)
• 200 MB sabit disk alanı

Microsoft Windows Vista için:
• Hem 32-bit, hem de 64-bit platformları destekliyor
• Windows Vista işletim sisteminin minimum sistem ihtiyaçlarını karşılaması gerekiyor.

Microsoft Windows 7 için:
• Hem 32-bit, hem de 64-bit platformları destekliyor
• Windows Vista işletim sisteminin minimum sistem ihtiyaçlarını karşılaması gerekiyor.
E-posta taraması için POP3 ve SMTP uyumlu e-posta hizmeti gerekiyor.

Açıklara karşı tarayıcı koruması desteği:
• Microsoft Internet Explorer 32-bit 6.0 ve üstü
• Mozilla Firefox 3.0 ve üstü
• Opera 9 ve üstü

Yapmanız gereken şey çok basit.. Norton’u kurduktan sonra hiç bir işlem yapmadan bilgisayarınızı yeniden başlatın ve güvenli modda bilgisayarınızı açın, sonra trial reset dosyanıza çift tıklayın, install butonuna basın.. Bütün işlemler bittikten sonra size bilgisayarınızı yeniden başlatın diye bir uyarı verecek, sizde bilgisayarınızı yeniden başlatacaksınız sonra da programı 90 gün boyunca kullanacaksınız, 90 gün sonunda ise aynı işlemi yani güvenli modda açarak yeniden trial reset’i çalıştıracak ve install butonuna basacaksınız 90 gün daha ekleyecek. Bu şekilde uzun yıllar kullanabilirsiniz

color=#810081 face=>Norton™ Antivirus 2010 Türkçe
 Kırık linkler olursa söleyin düzeltirim.

Ovi Store Büyümeye Devam Ediyor

Nokia ve Symbianlara içerik ve hizmet sağlayan Ovi Store istenen rakamlara ulaştı mı bilinmez ancak mobil yazılım konusunda önemli bir güç olmayı başarmış durumda.
Mobil işletim sistemlerinin sonrasında sağlayabileceği mobil içerik ve özellikle de uygulama desteği firmalar için artık önemli bir güç göstergesi olmuş durumda. Hal böyle olunca mobil uygulama mağazaları artık bir zorunluluk halini aldı. (Mobil Uygulama Mağazaları İncelemesi)
Dünyanın lider cep telefonu üreticisi Nokia, aynı zamanda Symbian ile mobil işletim sistemleri pazarında da en tepede yer alıyor. Finlandiyalı üretici Ovi Store ile kullanıcılarının birçok başarılı hizmete ve yüzlerce içeriğe kolaylıkla ulaşabilmelerini sağlıyor.
Ovi Store an itibariyle 180'den fazla ülkede kullanılıyor. Günlük 1.5 milyon içerik indirilme rakamına ulaşan uygulama mağazası Türkçe'nin de aralarında yer aldığı 30 dil desteği ile her geçen büyüyen ve yükselen bir grafiğe sahip. Ovi Store'un en fazla ziyaret edildiği ilk üç ülke ise Mısır, Fransa ve Almanya olarak sıralanıyor.
İndirme
Günlük 1.5 milyon indirme seviyesini yakalayan Ovi Store'da saniyede 22 mobil uygulama indiriliyor. Bir Ovi üyesinin ortalama olarak indirdiği içerik sayısı ise 12 olarak kayıtlara geçmiş. Her ay hızla büyüyen Ovi Store, Şubat ayında bir önceki aya göre %100'lük bir artış yakalamayı başarmış durumda.
100'den fazla cihaza destek veren Ovi Store'da bu rakamın 60'dan daha fazlasını Symbian işletim sistemine sahip modeller oluşturuyor. En fazla içerik indirilen modeller ise N97, N97 Mini 5800 Xpress Music ve 5530 Xpress Music.
Ovi Store'da, 80 ülkeden geliştirici, yazılımlarını Ovi Store üzerinde paylaşıyor. Bunun yanı sıra dünya genelinde 50'den fazla mobil operatör müşterilerine Ovi Store'a ulaşabilmek için özel fonksiyonlar sağlıyor. Ayrıca 17 ülkede kullanıcılar ön ödemeli hatları veya faturaları üzerinden ücretlendirilerek içerik indirebiliyor.

iPad, Bluetooth ile İnternete Giremeyecek

Apple'ın iPhone'da yer alan ve Tethering olarak adlandırılan Bluetooth ile internete bağlanabilme servisinin iPad'de yer almayacağı açıklandı.
Apple CEO'su Steve Jobs'a İsveç'ten gelen bir e-postada iPad'de tethering adlı sistemin olup olmayacağı soruldu. Jobs'un yanıtı ise kısa ve net oldu: Hayır.
Tethering, iPhone'da yer alan ve mobil cihazlar sayesinde internete erişimi mümkün kılan bir sistem. Daha çok Bluetooth ile internete girişi kolaylaştıran bu sistemin iPad'de olmayacağı çoğu kullanıcıyı hayal kırıklığına uğrattı.

Polis, Teknoloji İle Silahlandı

İngiliz polisinin yeni uygulaması ile, suçlular, belli alanlarda iki dakika içerisinde tespit edilebilecek. Darısı bizim başımıza!
İngiliz ve Galler Polisleri, teknolojinin yardımıyla suç oranlarını azaltmak için yeni bir dönem başlatıyor. Yeni uygulamaya göre, 3 yıl içerisinde tüm polisler "elektronik parmak izi tarayıcısı" ile donatılacak.

9 Milyon İngiliz Pound'una mal olacak uygulama sayesinde, şüpheli kişilerin parmak izi, cihaz sayesinde alınacak. Cihaz, anında ulusal veri tabanı ile iletişim kuracak. Şüphelinin, sabıkalı olup olmadığı veya bir suçtan aranıp aranmadığı, iki dakika içerisinde belirlenecek ve gerekli işlemler yapılabilecek.