8 Şubat 2010 Pazartesi

Super AMOLED Ekranlar Geliyor

Teknoloji devi Samsung, özellikle mobil cihazlarda kullanılacak olan ve daha başarılı sonuçlar verebilen yeni bir ekran teknolojisini Barcelona’da görücüye çıkaracak.
Koreli üreticinin dokunmatik AMOLED ekranlar kullanmayı planladığını duyurmuştuk. Çok çok ince yapıda tasarlanmış dokunmatik ekranlı cihazlar görebilmemizi sağlayacak olan bu yeni teknolojinin üzerinden çok geçmeden, firmadan yeni bir haber daha geldi.
Super AMOLED adını verdiği yeni bir ekran teknolojisi üzerinde çalışan teknoloji dünyasının dev üreticilerinden Samsung, bu ekranları ile Barcelona'da gerçekleştirilecek olan Mobile World Congress etkinliğinde gövde gösterisi yapacak. Hâlihazırda mevcut AMOLED teknolojisinden 5 kat daha keskin ve temiz görüntüler elde edilebileceğini ifade eden Koreli yetkililer, ayrıca bu teknolojinin en büyük sorun olan güneş altında görülebilirliği %20 oranında artırdığını belirtiyorlar.
Samsung'un bu en yeni ekran teknolojisine dair tüm detayların, yepyeni bir akıllı telefonda ortaya çıkacağı konuşulurken, cihazın ilk Bada OS'li olma olasılığı da bir hayli yüksek.

Darth Vader'ın Gölgesi Her Yanı Sardı

Filmleriyle ayrı, modelleriyle ayrı olay yaratan Star Wars serisinin önemli fügürü Darth Vader, bir kez daha karşımıza çıkıyor.
Dünyanın gelmiş geçmiş en önemli bilim-kurgu eserlerini saymaya karar versek, çoğumuzun aklına ilk olarak Star Wars gelir. Yıllar geçtikçe popülerliğini hiç kaybetmeyen, tam tersine yepyeni sinema yapımlarıyla iyice büyüyen Star Wars efsanesi sabahlarımıza konuk oluyor.

İlginç masaüstü saati, projeksiyon yöntemini kullanarak Darth Vader'ın gölgesini duvarlara yansıtabiliyor. Elbette, alarm olarak da "The Imperial March"dan faydalanılıyor. Hayranların hoşuna gidecek alarmlı saat, yurtdışında 27 dolardan kendisine alıcı arıyor.

Yeni Alan Kodlarına İzin Yok

Geçtiğimiz aylarda BTK tarafından kabul edilen ve mevcut alan kodlarına yeni numaralar ekleyen uygulama Danıştay tarafından iptal edildi. Peki, Danıştay neden bu karara vardı?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun geçtiğimiz haziran ayında aldığı kararla, mevcut alan kodlarına (0212, 0216) ekstra bir numara daha ekleyecekti.
Bu sayede, mevcut aramalarda kullandığımız kodlar tamamen değişmiş olacaktı. BTK bu uygulamayla Türk Telekom'un alternatifi olan, şirketlerin her birine özel bir kod vermeyi hedefliyordu.
Uygulamayla birlikte kullanıcılar, şehir içinde birini arayacakları zaman karşı tarafından kullandığı operatöre atanmış olan yeni kod numaralarını da tuşlamak zorundaydı.

Danıştay kararın eşitlik ilkesini bozduğunu savundu
TELKODER tarafından haksız rekabet iddiasıyla açılan dava sonucu uygulama iptal edildi. Danıştay 13. Dairesi, "eşit şartlardaki işletmecilere ayırım gözetilmeksizin eşit davranılmasının zorunlu olması, ulusal numaralandırma planı ve plana uygun olarak numara tahsis işlemlerinin de bu kapsamda bulunması" mevzuatını örnek göstererek, uygulamanın değiştirilmesine karar verdi.
Danıştay'ın uygun gördüğü yeni uygulamada alternatif telefon işletmecilerine özel bir alan kodu vermek yerine, bu firmalara standart bir numara tahsis edilecek. Kararın uygulanmasıyla birlikte tüketiciler farklı operatörlere telefon ederken artık 7 haneli bir numara tuşlayacaklar.

Sony PlayStation 3'den Kâr İstiyor

Dünyanın en çok konuşulan konsolu, PlayStation 3 aslında sürekli zarar ediyor. Sony bu şaşırtıcı duruma karşı nasıl bir çözüm geliştirecek.
Günümüzün popüler oyun konsolu PlayStation 3 aslında Sony için büyük bir yük. Firma, son kullanıcıyı daha fazla cezp etmek için ürünün yapım maliyetini müşterileriyle paylaşıyordu.
Kısacası bir PS3 aldığınız zaman, aslında ürünün tam fiyatını vermiyorsunuz. Sony yaptığı açıklamaya göre, konsolunu satarken her 1 dolar'dan 6 cent'lik zarar ettiklerini açıklamıştı.
PlayStation 3 indirime gidecek
Cihazın yüksek fiyatı düşünüldüğü zaman teknoloji firması aslında zararstation satıyor da diyebiliriz. Ancak Sony'in Finans Müdürü Nobuyuki Oneda'ın kâr etmek için yeni planları var. Oneda, Japonlara has ince hesapları sonucunda, daha fazla konsol satarak daha az zarar edeceklerini iddia etti.
Buna örnek olarak ise, PS3'ün ilk piyasaya çıktığı zaman 16 cent zarar ettiğini ancak şimdi bu rakamın 6 cent'e kadar düştüğünü söyledi. Firma önümüzdeki aylarda yapacağı konsol üretimlerinde ürünün maliyetini yüzde 15 düşürmeyi hedefliyor. Bu şekilde firma hem net kâr elde edecek hem de PlayStation 3'ün fiyatında 25 sterlin'lik bir indirime gidecek.

Mevcut Modemlerinizi Yenileyin

Markası ve modeli ne olursa olsun, eski ADSL modemini getiren herkes, AirTies'ın 125 Mbps hıza sahip, 4 port'lu kablosuz modemi RT 211'e 30 dolar indirimle sahip olabilecek.
AirTies, yeni kampanyası ile internette yüksek hızda, özgürce sörf yapmak isteyen kullanıcılar için büyük bir avantaj sunuyor. Eski ADSL modemini getiren herkes özel kutulu 4 portlu 125 Mbps'e varan hıza sahip kablosuz AirTies RT 211 modeme 30 dolar indirimle sahip oluyor (AirTouch Problemlere Son Veriyor).
AirTies 6'ncı yılını yeni bir kampanya ile kutluyor.

AirTies RT-211, ADSL hattından güvenle internete erişebilmenin yanı sıra, kablosuz yerel ağ kurarak 253 bilgisayara kadar erişim imkanı sağlıyor. Ürün, ADSL2+ modem, gelişmiş router ve firewall fonksiyonlarının yanı sıra, G++ teknolojisi sayesinde 125Mbps'e varan hızlarda daha geniş kapsama alanı sunuyor (AirTies IPTV ile Avrupa'ya Açılıyor).
4 Ethernet portu ile kablosuz cihazları kolayca yerel ağa bağlamak mümkün hale geliyor. Betonarme binalarda ortaya çıkan sinyal yavaşlaması sorununu ortadan kaldıran AirTies Mesh teknolojisi ile de uyumlu olan RT-211 ile Mesh uyumlu kablosuz erişim noktaları kullanılarak kablosuz ağ istenilen ölçüde genişletilebiliyor.

Bu Yazıcı Devrim Yapabilir

Artık kağıt israfına son! PrePeat adlı yazıcı, kağıtları yeniden yazılabilir hale getiriyor. Artık her defasında tomarla yeni kağıt almak zorunda kalmayacağız gibi gözüküyor.
Yazıcıdan bir belge yazdırmak istediğiniz zaman kağıt sıkıntısı yaşayanlardansanız, size harika bir haberimiz var. PrePeat adı verilen çevre dostu bir yazıcı, artık kullanıcıya kağıtları yeniden yazdırabilir olarak kullanma imkanı sunuyor!
Her defasında yeni kağıt kullanmaktansa, var olan kağıtları silip, yeniden yazdırtabilen PrePeat, bu teknolojisiyle birlikte bilişim dünyasının büyük beğenisini topladı.
Üstelik üzerinde yazı olan dökümandaki tüm yazıları, hiçbir ara işlem yapmadan otomatik olarak temizleyip, yazdırmak istediğiniz belgeyi yine otomatik olarak kendi yazdırabiliyor. Bu sayede iki aşamada yapılabilecek olan işlemi de, tek aşamada yapmış oluyor.

Hapishanede Bile Facebook'a Girdi

İngiltere’de bir hapishanede yaşanan olay Facebook’un insanların hayatında ne kadar önemli bir hale geldiğinin kanıtı oldu.
İngiltere'de Brendan Rawsthorn adlı bir mahkum hücresine soktuğu telefon ile internete girmeyi başardıktan sonra Facebook'taki profilinde resimlerini güncelleyip, ziyaretçilerine günlük hayatını anlattı. 2006'dan beri mahkum hayatı yaşayan Rawsthorn'un yaptığı bu davranış Facebook kavramının ne gibi bir çılgınlığa dönüştüğünü gözler önüne seriyor. Bu durum fark edildiği an Facebook hesabı kapatılan mahkumun kaldığı hapishanenin müdürü cep telefonlarının boyutlarının giderek küçülmesinden dolayı bu tarz illegal olayların yaşandığını ve giderek artabileceğini söyledi.

Facebook çılgınlığı her geçen gün artıyor.

Xbox'ın Tabutuna Bir Çivi Daha Çakıldı

İlk nesil Xbox'ın ölümünün sandığımızdan yakın olduğu ortaya çıktı.
Yakın zamanda verdiğimiz haberde, orjinal Xbox'lara verilen desteğin Nisan ayında kesileceğini duyurmuştuk. Digital Spy'ın verdiği bilgiye göre, Microsoft, Xbox'ı tarihe gömmek konusunda çok hevesli ve ilk adımı attı: İlk nesil Xbox oyunlarına verilen Windows Live desteğinin fişi çekiliyor.

Klasik Xbox'ın sahipleri, çevrim içi oyunlara katılamayacaklar ve server'lar, 15 Nisan tarihine kadar bölüm bölüm kapatılacak. Microsoft Yöneticisi Marc Whitten, "İlk nesil Xbox kullanıcılarına önem veriyoruz. Fakat ne yazık ki,  konsolumuz miyadını doldurdu." şeklindeki açıklamaya imza attı. 

Shıftdelete