13 Ocak 2010 Çarşamba

Work and Travel USA - WAT Nedir - Ne Değildir

Bu program son yılların gözde programı olmasına karşılık malesef öğrencilerin yeterince dikkatli olmamamaları ve bu programda hizmet veren acentalrın yeterince bilinçli davranmaması ve yetersiz bilgiye sahip olmalarına bağlı olarak her yıl çok ciddi sorunlar yaşanmaktadır.

Resmi Tanımı: Work and Travel programı; öğrencilerin sadece yaz tatilleri dönemlerinde, maksimum 5 ay süre ile ABD'de hem çalışıp hem de seyahat edebilecekleri bir öğrenci kültürel değişim programıdır. Bu sayede katılımcılar yaşam masraflarını kendileri karşılayarak farklı bir kültürle iç içe yaşayıp kendilerini geliştirme, yeni arkadaşlıklar kurma ve ingilizcelerini geliştirme imkanı bulmaktadırlar.

Gerçek Tanımı : Work and Travel Programı, 4 yıllık Üniversitelerin Hazırlık, 1, 2, ve 3.,4, sınıf; Yüksek Lisans hazırlık ve 1.,2. sınıf öğrencilerine yönelik olan bir programdır.2 yıllık myo 1 ve 2,sınıflar... Bu programda öğrenci yaz tatili dönemlerinde 2,3 veya 4 ay süre ile,
Amerika'nın bazı bölgelerinde günde yaklaşık 8 saat çalışarak hem para kazanabilir, hem de İngilizce pratik yapabilir.

Bu program son yılların gözde programı olmasına karşılık malesef öğrencilerin yeterince dikkatli olmamamaları ve bu programda hizmet veren acentalrın yeterince bilinçli davranmaması ve yetersiz bilgiye sahip olmalarına bağlı olarak her yıl çok ciddi sorunlar yaşanmaktadır.


Programa katılmaya karar veren kişiler öncelikle bu işi iyi araştırmalı ve buna bağlı olarak seçecekleri acentayı dikkatli incelemelidirler. Herşey burada mı bitiyor ? aslında hayır... Hatta yeni başlıyor bile diyebiliriz. Work and Travel'a katılacak kişi kesinlikle iyi iletişim kurabilmeli, düz mantık olmamalı, ingilizce seviyesi kesinlikle iyi olmalı ve bir yabancı ülkede kendi ayakları üzerinde durabilecek kadar kendine güvenebilmelidir. Aksi takdirde her yıl yaşanan sorunlara bağlı olarak sizde çok ciddi sorunlar yaşayabilir ve kendinizi WATZEDE olarak tanımlayabilirsiniz.


Ayda yaklaşık 1500-2500 dolar para kazanmak mümkündür. ( İşlere göre değişir. Türkiye'de sunulan işler genellikle 1000 - 1500 usd kazandırır)

Program sayesinde dünyanın pek çok farklı ülkesinden gelmiş olan öğrencilerle dostluklar kurmak, Amerika'yı tanımak ve İngilizce pratik yapmak öğrenci için büyük bir fırsattır.
Ne Değildir ?
  • TATİL PROGRAMI DEĞİLDİR.
  • SALT PARA KAZANMA PROGRAMI DEĞİLDİR
  • EĞLENCE PROGRAMI DEĞİLDİR
  • SÜPER LÜX KONAKLAMARDA KALINMAZ
  • MAĞDURİYET PROGRAMI DEĞİLDİR

Work and Travel programı Kesinlikle çok para kazanılan yada sadece para kazanılan bir program olarak görülmemelidir.Keza programın temel felsefesi para kazandırmaktan çok katılımcının öncelikle var olan ingilizce seviyesini ilerletmesini ve bol bol pratik yapmasını sağlamaktır.Geçtiğimiz yıllarda çok para kazanmak vaadiyle giden bazı öğrencilerin özelikle Alaska ne kadar trajik bir durum yaşadıklarını gazete tv ve diğer yayın organlarından gördük.Demek ki ilk temel şey şu dur : Work and Travel Kesinlikle ekonomik eksenli düşünülmemelidir.

Programımın en temel amacı katılımcıya amerikan kültürünü tanıtmak,yen insanlarla tanışma kaynaşma , bol ingilizce pratiği sağlamaktır.Ve bu imkanların hepsinin bir arada bulunduğu en ekonomik program olmasıdır.

Son Zamanlarda Türkiye'de ''Çok para kazanacaksınız '' nidaları ile tamamen ticari düşüncelerle öğrencilere yanlış bilgiler verilmektedir.buna çok dikkat ediniz.Temel amacınız İngilizcenizi ilerletmek ve daha sonra yurtdışına çıkmayı düşünürseniz bu yaşayacaklarınızın size tamamen ön hazırlık teşkil edeceğine de asla unutmayınız !

Program sayesinde bulabileceğiniz işlerden kazancınız ortalama 1500 - 2500 USD arasında değişecektir.2500 usd bile aslında bu program için yüksek bir kazançtır. Amerika'da saat başına 6 USD ile 13 USD arasında değişen miktarlarda para kazanacaksınız.Ortalama 40 saat haftalık üzerinden ücretlendirmeniz yapılır. Genellikle Amerika'da bulunduğunuz dönemde Tatil Mevsimi olacağı olacağı için ciddi bir işçi eksikliği olacağından belki haftalık çalışma saatleriniz 40 saatin üzerinde olacaktır. Bazı işverenler 40 saati aştığınız taktirde saat ücretinizi artıracaklardır.Mesela 40 saate kadar saatlik 6 USD ise 41.Saat çalışma ücretiniz 7,5 USD olur.

Yaptığınız işin durumuna göre ( işin ağırlığı,işin kalitesi,işin yoğunlu...vb ) ücretiniz belirlenir. 5 yıldızlı bir otelde çalışan biri ile Herhangi bir işte çalışan birinin maaşı tabi ki aynı olamayacağı gibi...

App of the Week: Lock Up Your Android

MobileWhen we think of phone security, we often dwell on the danger that hackers pose, but the far more likely threat comes from simply losing your phone or having it stolen. That leaves your personal information, photos and whatever else (you didn’t store passwords on your phone, did you?) open to inspection.

WaveSecure, a free app for Android, (also available for a variety of other phones including Nokia) lets you use any computer to lock down your lost phone, erase the disc, locate it and restore much of the phone’s contents if it is recovered.

WaveSecure does more on some other phones, like allowing users to set automatic backups, which are not yet a part of the Android app. The company said it was working on adding features like backing up music, applications and settings.

In the meantime, though, the Android Market keeps a list of apps you’ve paid for, so you shouldn’t have to buy them again, you’ll just have to restore them separately. Music can be backed up to your computer. As for settings, make notes — you’re on your own.

nytimes

Televizyon ve Notebooklar İçin LED'li Nanoteknoloji Zamanı

Nanosys'in CEO'su Jason Hartlove; artık ışık ve aydınlatma sektöründe de kaliteli, verimli ve tasarrufluluğu bilinen LED'lerin artık daha kaliteli,daha verimli,daha canlı ve daha tasarruflu olmasını nanoteklojiyle sağladıklarını CES fuarında Jaymi Heimbuch ile yaptığı röportajda dile getirdi.

Tek renk vermek üzere kullanılan LED lerin beyaz ışık vermesi için, birçok dalgaboyunda ışık yayan bu diyotlar bir araya getirilmiştir.Nano teknoloji ile üretilen LED grupları ile, ayarlanabilir beyaz ışık elde edilmiştir.Nanokristalli LED içeren ampüller ise elektrik enerjisini direk ışığa çevirmektedir. Bu özel ampullerin, 23 yıl ömrü olabileceği ve aydınlatmada %90 tasarruf sağlıyacağı belirtilmektedir. Bu yolla küresel ısınma sorunu kısmen hafifletilecektir.CRI değeri 90 ve CCT değeride 2800K (kelvin). Hüner nanoteknoloji içinde, tüpün yarı iletken malzemelerle katmana mavi LED ışıkları (en tasarruflu LED renkli) yardımıyla canlı renkler elde edildi. Güncel LED teknolojisi ile aynı enerji tüketimi ama sonuç olarak çok daha iyi. Nanoteknolojiyle elde edilen bu sıcak renklerle LCD ekranlarda kalite, renk doygunluğu açısından hayliyle artmıştır.

Hartlove; gelecek yıl için tahminlerinin LED-aydınlatmalı olacak notebook'larda %60 artış,arkadan LED aydınlatmalı televizyonlarında &10 artış olacağını tahmin ettiklerini belirti.Çünkü insanlar artık kaliteli görüntü talepleri var.

Yılın sonun da HDTV ekran ve aydınlatma armatürlerin de bu teknolojiyi kullanılır hale geleceğini belirtti.

CRI ve CCT değerleri kısaca anlatalım.

CCT:

Kromatikliği ışık kaynağının kromatikliğine çok benzer olan bir kara cismin mutlak sıcaklığıdır. İlişkili renk sıcaklığı (CCT), bir lambanın yaydığı ışığın, belli bir sıcaklığa kadar ısıtıldığında referans bir kaynaktan gelen ışık rengine bağlı olarak aldığı rengin görünüşünü tanımlayan teknik bir özelliktir ve Kelvin (K) cinsinden ölçülür. Bir lambanın CCT değeri, yaydığı ışığın genel olarak “sıcak” veya “soğuk” olmasıdır. Ancak sıcaklık ölçeğinin aksine CCT değeri 3200 K’nın altında olan lambalar genellikle renk olarak “sıcak” ışık kaynağı olarak kabul edilirken CCT değeri 4000 K üzeri olan lambalar genellikle renk olarak “soğuk “ kabul edilir.

Bir ışık kaynağının ilişkili renk sıcaklık tanımı, lambanın verdiği ışığın genel görünüşüne dair ideal bir gösterge niteliğindedir ancak lambanın spesifik spektral güç dağılımı ile ilgili herhangi bir bilgi sunmaz. Bu yüzden iki lambanın verdiği ışık aynı renkte görülebilir ancak bu ışıkların obje renkleri üzerindeki etkileri oldukça farklı olabilir. Benzer renk sıcaklığına sahip olan bir referans kaynak tarafından aydınlatıldığı duruma kıyasla, objelerin bir ışık kaynağı tarafından aydınlatıldığında uğradığı renk dönüşüm derecesinin ölçüsüdür.

CRI:

Işık kaynaklarının nesnelerin rengini “doğru” şekilde dönüştürebilme yeteneği farklı farklıdır. Bir lambanın renk dönüştürme özelliği Renk Dönüşüm İndeksi (CRI) olarak ifade edilir. Belli bir lambanın CRI değerini tespit etmek için standart renkli sekiz test örneği, renk sıcaklığı olarak test lambasına çok yakın ve CRI değeri 100 olan bir referans ışık kaynağı tarafından aydınlatılır. Bu örneklerin referans ışık kaynağı altındaki kromatikliği hesaplanır. Daha sonra aynı örnekleri aydınlatmak için test lambası kullanılır. İki test arasında kromatiklikte meydana gelen tüm “kaymalar” bir tablo halinde hazırlanır ve sonuçların ortalaması alınarak test lambası için tek bir CRI değeri bulunur. Lambanın CRI değeri benzer renk sıcaklığına sahip bir referans kaynak ile ilintili olduğundan farklı ilişkili renk sıcaklığına (CCT) sahip lambaların CRI değerlerinin karşılaştırılması herhangi anlamlı bir veri sunmaz. CRI, “doğal” nesnelerin belli bir ışık kaynağı tarafından aydınlatıldığında nasıl görüleceğini ifade eden genel bir göstergedir. Genel olarak birçok aydınlatma uygulaması için değeri 70 ve üzeri olan CRI istenecektir.

Bir lambanın CRI değeri sekiz test sonucunun ortalaması olduğundan bu değer, renklerden herhangi birinin görünüşünün etkisine dair bir veri sunamaz. Bu durumda nesneyi aydınlatan iki ışık kaynağının CRI değeri 70’dir ancak sağdaki ışık kaynağı, soldakine göre mavi rengi daha doğal şekilde dönüştürmektedir.



VeTeknoloji

Yeni iPhone geliyor

iPhone 4G çıkışı ile ilgili ilk ciddi tarih.

Şu ana kadar iPhone 4G sadece söylentiydi ama ilk kez resmi bir açıklama geldi: İşte çıkış tarihi...



Apple'ın popüler cep telefonu iPhone'un 4G olarak anılan yeni modelinin ne zaman çıkacağı ile ilgili şimdiye kadar elimizde hep dedikodular vardı. Şimdi ise ilk ez bir Apple yetkilisinin bir Güney Koreli gazeteye verdiği resmi tarihi biliyoruz. Apple, iPhone 4G'yi ilk olarak Nisan ayında piyasaya çıkartacak.

Fakat bu tarih yeni iPhone'un tüm dünyadaki satış tarihi değil. Apple yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre Nisan ayında yeni iPhone Kore'de piyasaya çıkacak ve sadece bu ülkedeki kurumsal müşterilerine dağıtılacak.

Apple'ın bu kararı geniş çaplı bir test olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Fakat Nisan ayında başlayacak olan bu testin olumlu geçmesi halinde kısa sürede tüm dünyada yeni iPhone'un piyasaya çıkması olası.


CHIP Online

"Facebook paralı olacak", bu dedikoduya dikkat

"Facebook paralı olacak". Bu dedikoduya dikkat!

Facebook, binlerce insanı tuzağa düşüren yalan haber ve sahte gruplara karşı neden harekete geçmiyor.



Sanal suçlular, gerçek dünyadaki dolandırıcıların yöntemleri internet üzerinde neredeyse bire bir hayata geçiriyorlar. İnsanların en büyük motivasyon nedenlerinden biri olan korku ve kızgınlık yaratıp daha sonra bu insanları kendi amaçları için kullanmayı hedefleyen sanal suçluların gündeminde bir kez daha Facebook var.

Sanal suçlular önce kullanıcı sayısı 350 milyonu aşan Facebook'un ücretli olacağı söylentisini ortalığa yaydılar. Bilginin artık neredeyse ışık hızında dolaşmasını sağlayan internet sayesinde bu dedikodu çığ gibi büyüdü ve farklı sitelerde yayıldı. Söylentiye göre Facebook'una artık ayda ancak 4,99 dolar gibi bir ücret ödeyenlere açık olacaktı.

Sanal suçlular ardından Facebook'ta kendi yaydıkları bu söylentiyi protesto eden sahte gruplar kurdular. Kurulan ilk gruptan burada zaten bahsetmiştik. Ancak olay bu kadarla kalmadı ve aynı amaçla onlarca yeni grup Facebook'ta boy göstermeye başladı. Dolandırıcılar, bundan sonra planlarının son aşaması olan zararlı yazılım içeren sitelere bağlantıları sitede yayınlayarak boş yere kızmış ve hayal kırıklığına uğramış bu kullanıcıların bilgisayarlarını ele geçirmeye başladılar.

Tehlike büyüyor; peki ama Facebook ne yapıyor?

İşin daha da ilgici benzer grupların Facebook üzerinde halen varlığını sürdürüyor olması ve Facebook'un bu zararlı grupları kapatmak konusunda hiç de aceleci davranmaması. Öyle ki, benzer pek çok grup, halen Facebook'ta varlığını sürdürüyor ve kullanıcıları tuzağa düşürmeyi sürdürüyor.

Kamuoyunu meşgul eden soru ise şu: Facebook, gizlilik konusunda her gün yeni bir açıklama yaparken, kullanıcıların isteklerine büyük önem veriyoruz görüntüsü verirken, neden bu tip tuzaklara gerekli önemi göstermiyor?

Henüz Facebook'tan bu konuda bir açıklama gelmiş değil... Bu arada siz siz olun, bu tip tuzaklara düşmemek için gözünüzü dört açmayı ihmal etmeyin...



CHIP Online

'Modern Warfare 2' paraya doymuyor

Tüm zamanların en popüler 'katliam' oyunlarından Call of Duty: Modern Warfare 2, sadece iki buçuk ayda 1 milyar dolar satış yaptı.

Aylarca merakla beklenen ve sonunda geçen Kasım ayında piyasaya sürülen ‘Call of Duty: Modern Warfare 2’ oyununun satışı, 1 milyar doları geçerek neredeyse bir imkansızı gerçekleştirdi.

Piyasaya sürüldükten sonraki beş gün içinde 550 milyon dolarlık satış yapan oyunun 1 milyar dolar sınırına bu kadar çabuk ulaşması, tüm zamanların rekorunu kıracağı iddiasını da güçlendirdi.

Call of Duty serisinin altıncı halkası Modern Warfare 2, bu satış rakamıyla eğlence sanayiinde pek çok filmi de geride bıraktı. Dünyada en çok hasılat elde eden filmlerinin başında yer alan Titanic’in tüm zamanlardaki gişesi 1.8 milyar dolar.

Aşırı derecede gerçekçi ve tüyler ürpertici grafiklerle son derece kanlı sahneleri barındıran oyun, pek çok kesim tarafından şiddete özendirmekle eleştiriliyor.


ntvmsnbc

Fransa'nın en genç 'hacker'ı

Fransa'nın en genç 'korsanı'...

Ortaokul öğrencisi, okulun bilgisayar sistemine girerek, ders notlarını yükseltme girişiminden yargılanacak.

Fransa’nın Pas-de-Calais bölgesindeki Arras kasabasındaki bir ortaokulda eğitim gören 15 yaşındaki erkek öğrenci, okulun bilgisayar sistemine internet aracılığı ile girerek, ders notlarını yükseltme girişiminden çocuk mahkemesinde yargılanacak.

Bilgisayar korsanlığı öğretmenleri tarafından tespit edilen ve hakkında jandarmaya suç duyurusunda bulunan gencin, ders notlarının da iyi olduğu bildirildi.

La Voix du Nord isimli yerel gazete, özel Saint-Joseph ortaokulunda okuyan gence, okul tarafından iki gün derslere girmeme cezası verildiğini duyurdu.

Tüm çabalarına rağmen okulun bilgisayar sistemine giremeyen gencin, kızgınlığını gidermek için 40 bini aşkın e-posta atarak, okulun bilgisayar sistemini çökerttiği bildirildi.

Okul idaresi, mahkemeye yaptığı başvuruda, öğrencinin ailesinin, bozulan bilgisayar sisteminin onarılması için yapılan masrafları karşılamasını talep etti.

Jandarma tarafından kısa süreli olarak gözaltına alınan gencin evindeki odasında yapılan aramada, bilgisayar korsanlığı için gerekli programlar ele geçirildi.

Savcılık, bilgisayar korsanlığı yapan gencin işlediği suçun farkında olmadan hareket ettiğini ve yaptığı işi bir oyun gibi gördüğünü bildirdi

Socks Proxy List ( Güncel Proxy)

Yahoo Server: vc.yahoo.com Voice Port: 5001

Socks5:

66.191.164.53:21751
66.200.56.242:3136
66.229.221.39:44741
66.233.79.44:3723
66.30.2.32:52419
66.41.166.217:38459
66.41.191.93:44067
66.41.88.113:6801
66.60.238.109:57721
66.90.101.32:1080
67.112.254.3:563
67.151.147.66:1080
67.161.75.218:6997
67.172.185.200:6229
67.177.204.228:5728
67.183.24.153:2299
67.184.34.139:18151
67.185.48.140:48787
67.186.140.163:6590
67.188.90.185:5448
67.189.247.150:7554
67.197.120.241:50957
67.210.39.82:25552
67.228.32.178:17804
67.246.204.10:9175
67.49.232.200:3043
67.55.4.84:1080
67.82.218.172:61049
67.83.85.43:9851
67.84.3.66:22053
67.85.99.27:15661
67.9.10.189:58665
68.0.174.72:8064
68.101.164.153:2879
68.101.164.153:59865
68.106.247.234:8304
68.107.94.28:52081
68.11.42.151:44989
68.111.116.178:9805
68.199.167.30:14609
68.2.100.76:3537
68.231.101.102:1025
68.3.142.97:48883
68.3.152.189:38377
68.35.210.84:40091
68.46.19.168:8779
68.49.138.90:7573
68.50.75.81:46483
68.54.234.88:44733
68.61.123.188:12669
68.8.24.211:58631
68.93.140.237:4053
68.96.118.241:5103
69.118.186.33:4259
69.118.51.4:45181
69.121.241.250:40569
69.121.56.203:60493
69.124.172.50:30077
69.127.2.157:16035
69.137.80.20:14545
69.142.94.254:44671
69.226.247.148:32231
69.229.111.177:24527
69.230.183.79:22345
69.237.59.153:563
69.244.12.136:3111
69.245.124.63:44353
69.254.15.135:11463
69.254.15.135:6503
69.254.155.142:59069
69.254.155.142:63306
69.254.196.186:6110
69.254.225.32:7127
69.254.225.32:9613
69.255.1.141:35261
69.255.168.158:9263
69.47.9.22:44155
69.76.235.163:18519
70.138.108.214:1111
70.166.103.59:5021
70.180.67.232:1025
70.237.191.87:12857
70.240.213.236:59661
70.241.17.58:37635
70.79.239.200:20482
71.10.24.62:1332
71.195.161.190:7227
71.200.237.177:26757
71.203.158.101:7787
71.204.15.5:45859
71.205.227.48:18573
71.227.139.101:57545
71.227.40.142:5459
71.231.231.96:41395
71.233.127.35:25213
71.234.133.38:23223
71.236.9.88:43853
71.237.34.56:20585
71.56.130.8:31697
71.60.244.68:4496
71.7.215.76:39365
71.82.129.223:35299
71.87.98.107:37147
71.91.34.102:10073
71.98.250.154:19671
72.129.64.194:7618
72.130.82.228:3275
72.193.57.108:18889
72.197.228.80:4714
72.199.105.247:7196
72.199.220.87:8313
72.204.192.72:3976
72.204.81.141:9074
72.208.253.118:59163
72.221.105.156:8331
72.23.42.125:17661
72.241.51.156:14980
72.40.64.53:9993
74.195.193.90:7853
74.195.227.75:53069
74.208.12.147:19265
74.208.12.147:19271
74.208.12.147:19273
74.208.12.147:9050
74.208.12.147:9065
74.208.12.147:9066
74.208.12.147:9070
74.208.12.147:9072
74.208.12.147:9073
74.208.12.147:9074
74.208.12.147:9075
74.208.12.147:9076
74.208.12.147:9230
74.56.127.166:9092
75.138.169.54:45105
75.141.215.117:59535
75.15.129.156:7863
75.177.101.109:50105
75.21.149.65:37037
75.24.188.22:4168
75.24.3.64:49525
75.46.85.67:44243
75.65.139.23:18249
75.65.151.128:56639
75.68.83.189:30293
76.108.80.185:45853
76.111.10.26:21337
76.111.52.68:7837
76.112.151.117:19733
76.115.161.194:5311
76.115.161.194:8520
76.121.12.122:29219
76.125.147.163:16721
76.127.68.72:4631
76.166.103.51:4227
76.168.77.212:2674
76.169.113.199:4183
76.171.248.184:3437
76.187.216.4:7871
76.195.145.207:7905
76.197.232.221:56051
76.20.228.209:49963
76.209.52.217:43467
76.233.114.41:22689
76.238.114.182:1356
76.24.190.248:14555
76.240.247.175:29989
76.25.216.99:3885
76.30.182.138:57697
76.95.87.3:7627
77.222.108.72:1080
77.27.27.65:16589
77.66.155.161:1080
78.29.36.53:1080
8.7.216.138:1080
80.234.9.220:1080
81.20.109.86:1080
81.94.81.70:1080
83.167.81.68:1080
83.221.172.110:1080
84.158.67.100:1080
85.15.83.224:1080
86.101.136.158:20901
87.186.25.112:1080
87.241.189.4:1080
87.254.159.125:1080
87.98.136.92:10080
88.164.81.60:25552
88.198.11.207:8081
88.198.9.2:9090
88.49.60.154:11055
89.106.124.52:1080
89.136.179.170:18779
89.149.227.238:1080
91.124.44.96:1080
91.200.136.54:1080
91.42.171.100:1080
92.101.73.134:1080
92.255.167.155:1080
93.175.204.26:1080
93.85.116.148:1080
94.24.232.10:1080
94.240.144.39:1080
94.242.164.47:1080
94.242.166.147:1080
94.41.24.178:1080
94.84.213.172:4484
95.111.38.44:1080
95.132.115.81:1080
95.132.174.161:1080
95.132.214.153:1080
95.154.102.116:1080
95.52.178.121:1080
95.70.67.54:1080
95.87.247.146:5523
97.96.224.135:21055
98.127.167.86:6887
98.151.156.107:4985
98.165.70.175:1025
98.177.160.201:6998
98.183.40.86:2058
98.194.196.36:2573
98.198.87.228:1025
98.203.17.252:51923
98.203.236.60:40779
98.209.134.198:27869
98.211.230.110:32877
98.217.139.218:15927
98.219.246.82:17523
98.223.35.108:3791
98.228.162.11:17695
98.228.186.234:22109
98.230.241.162:7794
98.231.46.25:9008
98.232.83.177:8683
98.248.121.73:6513
98.249.245.37:57031
98.251.27.213:21959
98.252.149.21:12419
98.252.212.111:14655
99.17.117.5:8999
99.194.248.89:2695
99.57.9.65:8905
99.60.229.242:8436
110.35.198.116:6081
112.110.208.122:1080
113.14.220.93:1080
113.66.122.163:1080
114.137.13.236:1080
114.137.147.237:1080
114.137.4.15:1080
114.40.163.201:1080
114.42.0.12:1080
114.80.68.240:1080
115.108.96.50:1080
115.184.180.4:1080
115.187.35.125:1080
115.96.35.62:1080
116.115.213.139:1080
116.41.242.32:5767
116.53.173.119:1080
116.53.246.78:1080
116.74.94.44:1080
117.194.225.210:1080
117.195.212.80:1080
117.197.122.33:1080
117.241.17.107:1080
117.241.217.202:1080
117.25.131.138:1080
117.254.10.84:1080
117.254.18.18:1080
117.254.93.61:1080
117.255.10.130:1080
117.80.16.74:1080
117.88.179.198:1080
118.100.3.71:1080
118.136.81.129:1080
118.249.70.28:1080
119.183.164.8:1080
119.205.52.4:8788
12.180.26.217:52851
120.138.112.250:1080
120.138.118.206:1080
120.8.169.203:1080
121.10.117.225:1080
121.127.135.13:6458
121.14.148.145:1088
121.179.87.130:1080
121.228.17.8:1080
121.236.164.137:1080
121.246.107.63:1080
121.28.131.6:1080
122.230.153.88:1080
123.128.112.251:1080
123.13.225.173:1080
123.138.18.114:1080
123.168.209.58:1080
123.180.138.218:1080
123.201.177.213:1080
123.201.84.250:1080
123.204.54.17:1080
123.231.60.43:1080
123.236.168.25:1080
123.236.71.66:1080
123.237.11.173:1080
123.237.121.102:1080
123.237.147.16:1080
123.237.152.204:1080
123.237.227.17:1080
123.237.87.243:1080
123.238.14.182:1080
123.50.173.153:1080
124.124.19.242:1080
124.125.236.125:1080
124.125.255.108:1080
124.135.220.90:1080
124.163.66.70:1080
124.226.63.9:1080
124.237.47.35:1080
124.239.9.59:1080
124.72.10.190:1080
125.70.167.90:1080
125.74.152.121:1080
155.97.193.183:22463
173.10.167.154:1080
173.169.87.162:4190
173.80.203.125:40187
173.80.24.177:20281
173.96.243.38:42755
174.50.121.214:6819
174.51.177.147:48975
174.55.83.151:44333
174.57.55.84:12327
187.26.123.215:1080
187.26.228.129:1080
188.2.182.175:5953
189.1.17.148:1080
189.33.124.38:17038
189.59.192.105:1080
189.89.191.80:1080
189.97.97.11:1080
189.98.75.62:1080
190.137.219.212:1080
190.144.128.242:1080
190.196.72.133:1080
190.201.182.218:1080
190.51.188.60:1080
200.204.62.49:1080
200.82.175.142:1080
200.89.53.57:1080
202.102.72.38:1080
202.114.46.141:1080
202.115.11.112:1080
202.179.83.48:1080
202.180.141.179:1080
202.190.182.16:1080
202.202.111.150:1080
202.202.43.18:1080
202.97.246.232:8080
203.156.253.2:1080
203.189.134.17:1080
203.198.126.43:1818
207.134.155.238:18415
207.67.59.215:1080
208.101.21.222:17804
208.59.124.163:2535
209.159.196.175:4895
210.211.187.100:1080
210.6.45.218:1080
210.89.32.79:1080
210.89.36.76:1080
210.92.140.70:1080
211.142.24.122:1080
211.225.216.20:2365
211.63.209.79:3475
211.94.33.175:1080
212.117.166.26:19265
212.117.166.26:19271
212.117.166.26:19273
212.117.166.26:9039
212.117.166.26:9050
212.117.166.26:9065
212.117.166.26:9069
212.117.166.26:9070
212.117.166.26:9072
212.117.166.26:9073
212.117.166.26:9074
212.117.166.26:9075
212.117.166.26:9076
212.117.166.26:9230
212.117.166.26:9250
212.50.79.134:1080
212.58.124.182:1080
213.143.93.28:8981
216.101.254.152:1080
218.111.15.218:1080
218.196.205.3:1080
218.242.148.131:1080
218.244.15.103:1080
218.25.59.156:1080
218.25.59.161:1080
218.25.99.135:1080
218.56.97.188:1080
218.58.9.220:1080
218.77.129.97:8088
219.157.163.242:1080
219.252.44.66:5566
219.76.142.239:1080
220.166.34.207:1080
220.88.226.175:27005
221.194.130.20:1080
221.218.164.104:1080
221.221.166.64:1080
221.237.177.94:1080
221.4.220.140:1080
221.6.29.30:1080
222.130.17.86:1080
222.167.78.35:1080
222.197.171.19:1080
222.238.67.67:5141
222.79.3.30:1080
222.92.69.108:1080
24.107.247.171:8021
24.115.82.64:8757
24.118.89.119:2396
24.12.25.13:3851
24.12.34.0:37533
24.128.21.23:16101
24.129.61.153:21765
24.151.223.251:15575
24.154.32.247:54153
24.154.65.54:54727
24.182.3.186:3039
24.186.70.48:4903
24.188.23.39:3897
24.188.73.132:5327
24.189.168.97:16983
24.189.201.219:19815
24.19.23.26:61487
24.191.63.170:25789
24.193.233.164:44408
24.206.116.6:38813
24.21.83.141:58697
24.22.171.190:34681
24.23.21.139:58117
24.233.176.75:4737
24.239.125.71:8243
24.245.49.96:6113
24.44.125.6:10583
24.46.154.85:41059
24.56.5.231:8186
24.59.122.134:7107
24.6.107.198:3039
24.6.133.112:3168
24.60.80.183:28437
24.60.80.183:37507
24.7.139.114:23564
41.213.45.232:1080
41.251.0.224:1080
58.251.211.167:1080
58.45.155.64:1080
58.49.58.57:1080
58.52.118.22:1080
58.64.163.249:1080
59.39.92.148:1080
59.52.97.41:1080
59.55.173.207:1080
59.77.14.224:1080
59.92.18.54:1080
59.93.246.197:1080
59.93.39.119:1080
59.97.241.41:1080
59.99.8.83:1080
60.10.164.83:1080
60.12.137.19:1080
60.191.0.157:1080
60.210.222.53:1080
60.213.77.34:1080
60.215.216.26:1080
60.247.6.41:1080
60.50.99.6:1080
61.10.1.10:1080
61.145.163.200:1080
61.15.222.90:1080
61.164.136.125:1080
61.166.165.239:1080
61.19.237.87:1080
61.216.249.67:8080
61.238.119.146:1080
61.252.107.68:4787
61.40.43.169:1080
62.122.129.200:1025
62.128.51.130:1080
62.243.224.179:1080
62.60.136.28:6688
63.148.167.30:1080
63.245.129.13:1428
64.126.71.132:46897
64.130.166.56:19385
64.130.169.123:7587
64.234.71.34:14881
64.251.151.91:60005
64.53.171.17:4593
64.60.249.69:1080
65.117.128.202:1080
65.12.236.225:1988
65.189.226.236:8815
65.27.83.85:30471
65.78.102.198:4107
65.93.124.56:8923
65.96.164.176:21999
66.163.36.35:1080
66.163.38.160:1080
66.163.38.161:1080
66.163.38.164:1080
66.163.38.165:1080
66.163.38.167:1080
66.163.38.168:1080
66.163.42.86:1080
66.163.43.109:1080
66.163.43.110:1080


Socks Proxy List ( Güncel Proxy)

Jan

13-01-10 [Update] VIP Socks 5 (508)

Socks5:

212.117.166.26:19265
212.117.166.26:19271
212.117.166.26:9065
212.117.166.26:9066
212.117.166.26:9072
212.117.166.26:9073
212.117.166.26:9074
212.117.166.26:9075
212.117.166.26:9076
212.117.166.26:9077
212.117.166.26:9230
212.117.166.26:9250
212.233.211.229:1080
212.58.124.182:1080
213.226.82.190:31095
213.55.89.177:1080
213.80.118.132:20753
216.101.254.152:1080
218.108.222.47:1080
218.111.15.218:1080
218.196.205.3:1080
218.242.148.131:1080
218.28.103.4:1080
218.4.93.205:1080
218.6.144.218:1080
219.252.44.66:5566
221.0.79.70:1080
221.225.247.225:1080
221.237.177.94:1080
222.178.58.112:1080
222.238.67.67:5141
24.107.247.171:8021
24.12.25.13:3851
24.126.131.116:18075
24.128.21.23:16101
24.15.36.170:5286
24.182.3.186:3039
24.188.23.39:3897
24.189.168.97:16983
24.21.83.141:58697
24.22.171.190:34681
24.239.125.71:8243
24.56.5.231:8186
24.60.80.183:37507
24.62.143.253:58441
41.200.142.28:1080
41.201.58.85:1080
41.213.31.225:1080
41.213.52.195:1080
58.219.181.246:1080
58.45.158.110:1080
58.49.58.57:1080
58.63.48.14:1080
58.64.163.249:1080
59.183.8.50:1080
59.55.241.173:1080
59.96.94.121:1080
59.97.176.206:1080
59.97.97.74:1080
60.10.164.83:1080
60.165.224.99:1080
60.191.0.157:1080
60.210.177.8:1080
60.213.75.222:1080
60.247.6.41:1080
61.145.163.200:1080
61.164.136.125:1080
61.172.156.141:1080
61.178.55.133:1080
61.19.237.87:1080
61.234.54.103:8080
62.122.130.110:1080
62.128.51.130:1080
62.243.224.179:1080
62.60.136.28:6688
62.94.142.114:3246
63.148.167.30:1080
64.179.133.249:2985
64.60.249.69:1080
65.117.128.202:1080
65.189.226.236:8815
65.25.172.135:5697
65.27.83.85:30471
65.96.155.59:27537
65.96.247.248:9729
66.163.36.35:1080
66.163.38.160:1080
66.163.38.161:1080
66.163.38.164:1080
66.163.38.165:1080
66.163.38.167:1080
66.163.42.86:1080
66.163.43.109:1080
66.163.43.110:1080
66.191.164.53:21751
66.31.216.154:25005
66.41.166.217:38459
66.60.238.109:57721
66.90.101.32:1080
67.149.2.73:9788
67.151.147.66:1080
67.165.59.30:7629
67.171.46.140:33148
67.181.157.109:19588
67.182.12.6:9523
67.185.48.140:48787
67.202.42.168:1080
67.21.89.34:35603
67.248.67.24:34887
67.49.232.200:3043
67.84.121.245:46007
67.84.3.66:22053
67.85.223.114:2597
68.101.164.153:2879
68.101.164.153:59865
68.106.244.233:11717
68.107.94.28:2597
68.11.42.151:44989
68.112.121.83:19041
68.194.173.125:57575
68.196.183.161:11823
68.231.101.102:1025
68.3.152.189:38377
68.3.174.250:7929
68.35.210.84:40091
68.40.132.132:35749
68.49.194.105:15087
68.51.65.29:24713
68.53.56.246:5382
68.54.117.220:6263
68.7.233.58:5397
68.7.248.247:39907
68.8.24.211:58631
68.80.49.44:3997
68.96.118.241:5395
69.116.166.101:33787
69.121.241.250:40569
69.121.252.26:49949
69.124.172.50:30077
69.126.173.11:56084
69.127.2.157:16035
69.138.233.120:13691
69.138.233.120:15204
69.183.195.147:26967
69.231.119.234:28149
69.254.192.137:3344
69.254.225.32:7127
69.9.208.180:11927
70.121.152.10:4266
70.125.93.75:3799
70.154.48.12:3002
70.167.90.228:12277
70.171.8.105:60895
70.180.67.232:1025
70.241.17.58:37635
71.10.24.62:1332
71.142.217.78:1025
71.198.67.163:37898
71.202.243.225:35393
71.203.129.246:8727
71.204.111.142:7249
71.227.40.142:10537
71.227.40.142:5459
71.229.18.87:5742
71.231.131.192:52305
71.236.9.88:43853
71.56.130.8:31697
71.57.11.169:38967
71.60.244.68:4496
72.184.64.64:6731
72.188.224.227:59749
72.189.144.77:2598
72.193.58.161:3246
72.196.119.83:2108
72.197.243.7:8697
72.204.81.141:9074
72.205.10.26:4802
72.213.205.17:35111
74.193.212.49:20433
74.195.193.90:7853
74.208.12.147:19265
74.208.12.147:19271
74.208.12.147:19273
74.208.12.147:9050
74.208.12.147:9065
74.208.12.147:9066
74.208.12.147:9070
74.208.12.147:9072
74.208.12.147:9074
74.208.12.147:9075
74.208.12.147:9230
74.81.173.149:30639
75.118.243.151:23763
75.134.37.230:6623
75.177.101.109:50105
75.180.44.84:35243
75.24.3.64:49525
75.31.209.91:11157
75.65.24.41:4607
75.68.83.189:30293
75.73.29.14:5221
76.105.45.192:5479
76.108.80.185:45853
76.109.121.94:7384
76.111.52.68:7837
76.127.74.5:3647
76.174.252.159:33514
76.174.252.159:6142
76.18.112.101:37441
76.18.29.24:6649
76.195.145.207:7905
76.223.246.78:1026
76.24.190.248:14555
76.98.192.177:44757
76.99.141.179:47865
77.222.108.54:1080
77.247.16.204:1080
77.79.159.57:1080
78.139.128.182:1080
78.48.183.253:1080
79.116.5.241:1080
79.118.226.105:1080
79.4.7.87:3246
8.7.216.138:1080
80.167.238.78:1080
81.20.109.86:1080
81.202.225.85:1080
81.98.115.47:28927
82.23.129.114:6128
82.232.214.8:9599
82.241.70.151:31281
82.52.41.107:3246
83.239.21.229:1080
84.121.97.1:3246
84.122.94.143:6605
84.16.238.59:1080
84.22.122.5:9050
84.57.77.40:1080
85.130.30.112:1080
85.135.250.217:1080
85.182.5.167:39081
87.186.22.16:1080
87.241.178.177:1080
87.254.159.125:1080
88.164.250.100:11055
88.167.42.33:19671
88.191.62.227:1080
88.198.9.2:9090
88.59.119.218:9203
89.136.179.170:18779
89.141.63.130:3246
91.124.249.25:1080
91.187.174.132:1080
91.32.119.106:1080
91.33.93.195:1080
92.112.214.104:1080
92.62.54.195:1080
93.146.163.179:5562
93.167.245.178:9100
93.175.204.26:1080
93.185.250.238:1080
93.85.116.158:1080
94.181.56.204:1080
94.181.90.69:1080
94.23.12.14:8081
94.24.144.191:1080
94.241.214.53:1080
94.242.179.248:1080
94.41.135.48:1080
94.41.24.178:1080
94.75.147.153:1080
94.75.159.248:1080
95.104.50.77:1080
95.132.115.81:1080
95.132.37.1:1080
95.133.183.98:1080
95.134.228.110:1080
95.72.182.82:1080
95.72.248.95:1080
95.78.110.0:1080
95.78.126.224:1080
95.79.107.129:1080
95.79.21.55:1025
95.87.217.52:1080
97.82.44.55:2620
97.90.193.245:28857
97.97.36.41:9072
98.165.70.175:1025
98.176.34.73:10499
98.180.239.197:4406
98.198.87.228:1025
98.203.236.60:40779
98.207.178.143:2744
98.209.134.198:27869
98.209.225.213:7770
98.213.249.246:52495
98.219.246.82:17523
98.224.40.43:33641
98.232.83.177:8683
98.242.164.30:6462
98.243.11.171:57817
98.244.61.94:8253
99.172.6.118:13235
99.60.229.242:8436
112.110.9.205:1080
113.66.120.231:1080
113.66.124.146:1080
113.66.124.204:1080
113.66.125.27:1080
114.137.147.237:1080
114.234.34.58:1080
115.108.144.59:1080
115.187.37.38:1080
115.187.44.116:1080
115.187.48.65:1080
115.240.105.102:1080
115.240.28.21:1080
115.240.72.79:1080
116.41.242.32:5767
116.49.19.12:1080
116.72.251.85:1080
116.73.34.121:1080
117.195.210.78:1080
117.195.64.141:1080
117.198.4.226:1080
117.199.118.25:1080
117.20.152.176:1080
117.201.102.228:1080
117.240.40.13:1080
117.241.56.28:1080
117.25.64.236:1080
117.254.115.152:1080
117.254.144.108:1080
117.254.148.221:1080
117.254.163.23:1080
118.249.70.28:1080
119.235.83.65:1080
119.32.55.93:1080
120.32.251.190:1080
121.10.117.101:1080
121.10.117.225:1080
121.127.135.13:6458
123.10.119.120:1080
123.134.6.30:1080
123.138.18.114:1080
123.163.158.228:1080
123.201.122.95:1080
123.201.172.53:1080
123.201.175.209:1080
123.201.4.11:1080
123.201.7.22:1080
123.201.82.203:1080
123.204.54.17:1080
123.236.61.185:1080
123.237.210.8:1080
123.237.236.138:1080
123.237.95.8:1080
124.123.167.211:1080
124.124.19.242:1080
124.129.52.130:1080
124.134.27.9:1080
125.112.47.19:1080
125.74.179.99:1080
125.85.11.164:1080
125.95.69.186:1080
125.99.120.250:1080
147.162.60.2:3246
151.100.27.94:3246
151.30.17.180:1080
151.49.45.229:6072
151.60.78.51:3246
155.185.20.54:4171
159.149.113.129:6145
173.10.167.154:1080
173.21.183.96:1080
173.80.123.51:51623
174.48.237.10:28415
174.50.130.195:62053
174.55.83.151:44333
174.57.185.242:16971
186.9.144.22:1080
186.9.7.76:1080
186.9.78.60:1080
187.1.193.204:1080
187.1.201.70:1080
187.10.17.141:1080
187.16.243.70:1080
187.19.226.59:1080
187.20.125.189:1080
187.20.136.63:1080
187.21.76.83:1080
187.21.78.145:1080
187.24.140.208:1080
187.24.196.158:1080
187.24.209.105:1080
187.24.227.43:1080
187.25.133.201:1080
187.25.148.230:1080
187.26.112.67:1080
187.26.17.111:1080
187.26.40.147:1080
187.26.99.162:1080
187.27.207.127:1080
187.27.235.224:1080
187.27.249.216:1080
187.27.251.246:1080
187.28.4.112:1080
187.28.81.188:1080
187.32.6.251:1080
187.35.206.42:1080
187.47.117.192:1080
187.63.14.80:1080
187.63.8.193:1080
187.65.20.1:1080
187.8.221.26:1080
187.88.126.25:1080
188.16.20.117:1080
188.162.121.242:1080
188.186.75.176:1080
188.24.6.121:1080
189.1.54.255:1080
189.1.56.205:1080
189.1.58.26:1080
189.111.172.39:1080
189.112.245.158:1080
189.117.83.68:1080
189.120.208.115:11825
189.19.153.103:1080
189.23.6.197:1080
189.26.149.41:1080
189.26.86.44:1080
189.29.69.22:1080
189.29.70.240:1080
189.41.12.60:1080
189.47.20.153:1080
189.47.4.242:1080
189.47.4.60:1080
189.51.238.198:1080
189.52.39.96:1080
189.55.3.35:1080
189.55.32.160:1080
189.77.210.188:1080
189.78.107.77:1080
189.78.125.120:1080
189.78.53.183:1080
189.80.113.92:1080
189.87.210.60:1080
189.87.53.221:1080
189.90.252.149:1080
189.93.131.104:1080
189.93.197.26:1080
189.96.65.235:1080
189.97.121.227:1080
189.97.233.8:1080
189.98.89.178:1080
189.99.105.104:1080
189.99.48.33:1080
190.108.147.205:1080
190.108.190.6:1080
190.142.1.194:1080
190.173.207.68:1080
190.178.82.183:1080
190.196.72.133:1080
190.205.231.192:15874
190.206.121.201:3246
190.226.104.149:1080
190.31.229.76:1080
190.51.168.115:1080
193.109.167.174:1080
193.206.43.210:3046
196.206.78.188:1080
200.127.103.20:15853
200.161.21.143:1080
200.168.172.226:1080
200.217.173.127:1080
200.219.95.79:1080
200.55.239.31:1080
200.8.24.91:1080
200.89.53.57:1080
201.13.161.14:1080
201.201.174.126:1080
201.211.228.21:1080
201.252.39.229:1080
201.26.10.101:1080
201.39.39.181:1080
201.42.208.225:1080
201.42.219.113:1080
201.43.197.105:1080
201.43.92.86:1080
201.62.70.90:1080
201.68.174.85:1080
201.74.216.224:1080
201.92.8.37:1080
201.95.13.138:1080
201.95.151.225:1080
201.95.58.114:1080
202.114.46.135:1080
202.136.59.18:1080
202.179.83.221:1080
202.190.182.16:1080
202.202.111.150:1080
202.97.246.232:8080
203.156.253.2:1080
203.189.134.17:1080
207.134.155.238:18415
207.192.255.39:4349
208.59.124.163:2535
210.89.32.170:1080


Socks Proxy List ( Güncel Proxy)

Checked & filtered with ProxyFire MasterSuite (Timeout: 3)

Socks4 (572):

112.110.208.122:1080
112.91.145.78:1080
113.14.220.93:1080
113.59.115.4:1080
113.66.122.163:1080
114.137.13.236:1080
114.137.147.237:1080
114.137.4.15:1080
114.235.79.156:1080
114.40.163.201:1080
114.42.0.12:1080
114.80.68.240:1080
115.108.96.50:1080
115.184.180.4:1080
115.187.35.125:1080
116.10.198.42:1080
116.113.47.27:1080
116.115.213.139:1080
116.41.242.32:5767
116.53.173.119:1080
116.53.246.78:1080
116.73.192.5:1080
116.74.94.44:1080
117.194.194.218:1080
117.194.225.210:1080
117.195.212.80:1080
117.197.122.33:1080
117.241.17.107:1080
117.241.217.202:1080
117.25.131.138:1080
117.254.10.84:1080
117.254.93.61:1080
117.255.10.130:1080
117.255.24.11:1080
117.80.16.74:1080
117.88.179.198:1080
118.100.3.71:1080
118.117.38.190:1080
118.136.81.129:1080
119.161.161.189:1080
12.180.26.217:52851
120.138.112.250:1080
120.138.118.206:1080
120.138.118.234:1080
120.8.169.203:1080
121.10.117.225:1080
121.10.163.50:3128
121.14.148.145:1088
121.228.17.8:1080
121.236.164.137:1080
121.246.107.63:1080
121.28.34.69:1080
121.30.96.245:1080
121.8.124.42:1080
122.230.153.88:1080
122.231.70.141:1080
123.128.112.251:1080
123.13.225.173:1080
123.138.18.114:1080
123.168.209.58:1080
123.180.138.218:1080
123.201.84.250:1080
123.204.54.17:1080
123.236.168.25:1080
123.236.71.66:1080
123.237.121.102:1080
123.237.162.143:1080
123.237.87.243:1080
123.237.95.8:1080
123.238.14.182:1080
123.238.23.126:1080
123.50.173.153:1080
124.124.19.242:1080
124.125.236.125:1080
124.125.247.142:1080
124.125.255.108:1080
124.134.27.9:1080
124.135.220.90:1080
124.160.67.70:1080
124.163.66.70:1080
124.207.99.61:1080
124.226.63.9:1080
124.237.47.35:1080
124.72.10.190:1080
125.70.167.90:1080
125.74.152.121:1080
131.191.72.161:51624
145.120.13.165:37313
155.97.193.183:22463
173.169.87.162:4190
173.21.183.96:1080
173.80.117.8:2294
173.80.203.125:40187
173.80.24.177:20281
174.103.140.206:46441
174.50.121.214:6819
174.51.177.147:48975
174.55.83.151:44333
174.57.185.242:16971
174.57.55.84:12327
187.16.56.3:1080
187.26.123.215:1080
187.26.228.129:1080
187.4.205.154:1080
188.2.182.175:5953
189.1.17.148:1080
189.15.128.81:1080
189.186.109.243:1080
189.201.5.184:1080
189.21.182.83:1080
189.33.124.38:17038
189.44.202.249:1080
189.53.137.229:1080
189.59.192.105:1080
189.89.191.80:1080
189.97.97.11:1080
189.98.75.62:1080
190.137.219.212:1080
190.176.154.98:1080
190.178.82.183:1080
190.196.72.133:1080
190.201.182.218:1080
190.30.236.138:1080
190.51.188.60:1080
193.109.167.174:1080
193.253.211.155:8088
195.116.233.210:1080
195.208.8.235:31337
196.219.125.66:1080
200.163.67.195:1080
200.164.247.159:1080
200.204.224.213:1080
200.86.195.211:34639
201.248.51.116:1080
201.26.158.127:1080
202.102.72.38:1080
202.180.141.179:1080
202.190.182.16:1080
202.202.111.150:1080
202.41.155.179:1080
202.57.10.38:1080
203.130.236.105:1080
203.156.253.2:1080
207.102.11.254:1080
207.134.155.238:18415
207.67.59.215:1080
208.101.21.222:17804
208.58.116.147:7053
208.59.124.163:2535
208.98.181.107:58217
209.159.196.175:4895
210.211.187.100:1080
210.212.214.183:1080
210.6.45.218:1080
210.89.32.79:1080
210.89.36.76:1080
210.92.140.70:1080
211.138.249.178:1080
212.58.124.182:1080
213.80.118.132:20753
216.218.230.236:1080
216.218.230.238:1080
218.111.15.218:1080
218.196.205.3:1080
218.242.148.131:1080
218.244.15.103:1080
218.248.31.220:1080
218.25.59.156:1080
218.25.59.161:1080
218.25.99.135:1080
218.28.103.4:1080
218.4.93.205:1080
218.56.21.226:1080
218.56.97.188:1080
218.58.9.220:1080
218.7.191.182:1080
219.140.117.91:1080
219.140.119.50:1080
219.140.82.127:1080
219.150.227.101:1080
219.219.222.77:1080
219.231.137.96:1080
219.64.195.108:1080
219.76.142.239:1080
220.163.226.105:1080
220.163.226.115:1080
220.166.34.207:1080
220.179.61.62:1080
220.189.227.2:1080
221.194.130.20:1080
221.2.245.5:1080
221.218.164.104:1080
221.221.166.64:1080
221.229.133.153:1080
221.237.177.94:1080
221.6.29.30:1080
222.134.69.180:8000
222.167.78.35:1080
222.170.106.202:1080
222.171.28.244:1080
222.188.10.1:1080
222.197.171.19:1080
222.208.57.8:1080
222.51.38.138:1080
222.72.132.166:1080
222.74.200.2:1080
24.1.110.31:33983
24.12.25.13:3851
24.12.34.0:37533
24.128.21.23:16101
24.128.33.81:13615
24.129.61.153:21765
24.151.223.251:15575
24.154.32.247:54153
24.154.65.54:54727
24.171.154.139:5587
24.182.3.186:3039
24.186.70.48:4903
24.188.23.39:3897
24.188.73.132:5327
24.189.168.97:16983
24.189.201.219:19815
24.19.23.26:61487
24.191.63.170:25789
24.193.233.164:44408
24.206.116.6:38813
24.21.83.141:58697
24.22.171.190:34681
24.23.21.139:58117
24.233.176.75:4737
24.239.125.71:8243
24.245.49.96:6113
24.32.195.149:15921
24.44.125.6:10583
24.46.154.85:41059
24.5.195.109:4155
24.56.5.231:8186
24.59.122.134:7107
24.6.107.198:3039
24.6.133.112:3168
24.60.80.183:28437
24.7.139.114:23564
24.9.169.173:4838
41.213.45.232:1080
41.234.203.167:1080
41.234.204.142:1080
41.234.205.191:1080
41.234.206.213:1080
41.235.229.181:1080
41.236.173.38:1080
41.239.126.65:1080
41.251.0.224:1080
58.241.40.228:1080
58.251.211.167:1080
58.27.221.106:1080
58.45.155.64:1080
58.49.58.57:1080
58.52.118.22:1080
58.57.60.26:1080
59.108.53.254:1080
59.161.68.133:1080
59.174.24.167:1080
59.174.26.125:1080
59.39.92.148:1080
59.52.97.41:1080
59.61.44.242:1080
59.77.14.224:1080
59.92.114.123:1080
59.92.18.54:1080
59.93.246.197:1080
59.93.39.119:1080
59.97.128.68:1080
59.97.241.41:1080
59.99.8.83:1080
60.10.164.83:1080
60.12.137.19:1080
60.191.89.44:1080
60.210.222.53:1080
60.213.77.34:1080
60.214.76.39:1080
60.215.216.26:1080
60.247.6.41:1080
60.50.99.6:1080
61.131.28.115:1080
61.145.163.200:1080
61.15.222.90:1080
61.164.136.125:1080
61.166.165.239:1080
61.177.186.246:1080
61.177.248.202:1080
61.189.60.114:1080
61.252.107.68:4787
61.40.43.169:1080
62.101.190.215:11055
62.122.129.200:1025
63.245.129.13:1428
64.126.71.132:46897
64.130.169.123:7587
64.251.151.91:60005
64.53.171.17:4593
64.53.253.39:14013
65.12.236.225:1988
65.189.226.236:8815
65.27.83.85:30471
65.29.70.123:14409
65.34.224.250:3701
65.78.102.198:4107
65.96.164.176:21999
66.191.164.53:21751
66.229.221.39:44741
66.30.2.32:52419
66.41.166.217:38459
66.41.191.93:44067
66.41.88.113:6801
66.60.238.109:57721
66.64.121.184:5641
66.90.101.32:1080
67.112.254.3:563
67.161.75.218:6997
67.162.39.31:3607
67.172.185.200:6229
67.177.204.228:5728
67.183.24.153:2299
67.184.34.139:18151
67.185.48.140:48787
67.186.140.163:6590
67.188.90.185:5448
67.189.247.150:7554
67.197.120.241:50957
67.21.89.8:19670
67.210.39.82:25552
67.228.32.178:17804
67.246.204.10:9175
67.49.232.200:3043
67.55.4.84:1080
67.82.218.172:61049
67.83.203.7:34734
67.84.121.245:46007
67.84.3.66:22053
67.85.99.27:15661
67.9.10.189:58665
68.0.174.72:8064
68.101.164.153:2879
68.101.164.153:59865
68.106.244.233:11717
68.106.247.234:8304
68.107.94.28:52081
68.11.42.151:44989
68.111.116.178:9805
68.111.227.125:38759
68.184.251.222:59053
68.191.96.189:62467
68.199.167.30:14609
68.2.100.76:3537
68.230.227.165:26551
68.231.101.102:1025
68.3.116.205:5562
68.3.142.97:48883
68.3.152.189:38377
68.35.210.84:40091
68.46.19.168:8779
68.48.253.56:58163
68.49.138.90:7573
68.50.75.81:46483
68.54.117.220:6263
68.54.234.88:44733
68.61.123.188:12669
68.8.24.211:58631
68.93.140.237:4053
68.96.118.241:5103
69.117.132.113:21221
69.118.186.33:4259
69.118.51.4:45181
69.121.241.250:40569
69.121.56.203:60493
69.124.172.50:30077
69.126.117.22:7495
69.127.2.157:16035
69.137.212.198:24121
69.137.80.20:14545
69.14.71.164:31943
69.142.94.254:44671
69.183.195.147:26967
69.226.247.148:32231
69.229.111.177:24527
69.230.183.79:22345
69.237.59.153:563
69.245.124.63:44353
69.246.228.237:14327
69.254.15.135:11463
69.254.15.135:6503
69.254.196.186:6110
69.254.225.32:7127
69.254.225.32:9613
69.255.1.141:35261
69.255.168.158:9263
69.47.9.22:44155
69.76.235.163:18519
69.9.208.180:11927
70.138.108.214:1111
70.166.103.59:5021
70.237.191.87:12857
70.238.50.218:8355
70.240.213.236:59661
70.241.17.58:37635
71.10.24.62:1332
71.139.234.161:1080
71.14.96.64:5903
71.15.148.126:3577
71.195.161.190:7227
71.200.237.177:26757
71.203.158.101:7787
71.204.15.5:45859
71.205.227.48:18573
71.227.139.101:57545
71.230.100.30:33617
71.231.231.96:41395
71.233.127.35:25213
71.234.133.38:23223
71.236.9.88:43853
71.237.34.56:20585
71.237.65.220:2342
71.56.130.8:31697
71.60.244.68:4496
71.7.215.76:39365
71.82.129.223:35299
71.87.98.107:37147
71.91.34.102:10073
71.92.213.128:28279
72.129.64.194:7618
72.130.82.228:3275
72.135.239.64:11689
72.193.57.108:18889
72.197.228.80:4714
72.199.105.247:7196
72.199.220.87:8313
72.204.192.72:3976
72.204.27.91:8290
72.204.81.141:9074
72.208.253.118:59163
72.221.105.156:8331
72.23.42.125:17661
72.241.51.156:14980
72.40.64.53:9993
74.195.193.90:7853
74.196.112.128:13393
74.208.12.147:9050
74.56.127.166:9092
75.132.221.218:51745
75.134.37.230:6623
75.138.169.54:45105
75.141.116.53:58509
75.141.215.117:59535
75.15.129.156:7863
75.177.101.109:50105
75.18.151.27:85
75.21.149.65:37037
75.24.188.22:4168
75.24.3.64:49525
75.46.85.67:26999
75.46.85.67:44243
75.64.140.22:27443
75.65.139.23:18249
75.65.151.128:56639
75.65.24.41:4607
75.68.83.189:30293
75.74.161.149:59411
76.108.80.185:45853
76.111.10.26:21337
76.111.204.0:52017
76.111.52.68:7837
76.112.151.117:19733
76.112.9.39:60613
76.115.161.194:5311
76.115.161.194:8520
76.115.17.173:13139
76.120.83.142:8676
76.121.12.122:29219
76.125.147.163:16721
76.126.93.201:7577
76.127.68.72:4631
76.166.103.51:4227
76.168.77.212:2674
76.169.113.199:4183
76.170.250.23:58379
76.171.248.184:3437
76.195.145.207:7905
76.197.232.221:56051
76.20.228.209:49963
76.209.52.217:43467
76.212.60.27:7647
76.23.86.116:55143
76.233.114.41:22689
76.24.190.248:14555
76.240.247.175:29989
76.25.216.99:3885
76.30.182.138:57697
76.95.87.3:7627
77.222.121.187:1080
77.27.27.65:16589
77.66.155.161:1080
78.29.36.53:1080
79.97.73.44:1080
8.9.209.2:443
8.9.220.1:443
8.9.222.1:443
80.21.32.131:31784
80.234.9.220:1080
81.20.109.86:1080
82.145.240.37:1080
83.221.172.110:1080
84.158.67.100:1080
85.114.137.143:9090
85.130.30.112:1080
85.15.83.224:1080
86.101.136.158:20901
87.186.25.112:1080
87.241.189.4:1080
87.251.184.73:1080
88.198.11.207:8081
89.106.124.52:1080
89.136.179.170:18779
89.149.227.238:1080
89.41.72.63:1080
91.200.136.54:1080
92.255.167.155:1080
93.167.245.178:9100
94.113.65.141:1080
94.190.63.194:1080
94.190.63.25:1080
94.24.232.10:1080
94.240.144.39:1080
94.41.24.178:1080
95.132.115.81:1080
95.132.61.163:1080
95.154.102.116:1080
95.70.67.54:1080
95.87.247.146:5523
96.24.209.4:2581
97.81.226.201:6989
97.90.193.245:4703
97.96.224.135:21055
98.127.167.86:6887
98.151.156.107:4985
98.165.70.175:1025
98.177.160.201:6998
98.183.40.86:2058
98.194.196.36:2573
98.203.17.252:51923
98.203.236.60:40779
98.206.142.254:45875
98.209.134.198:27869
98.211.230.110:32877
98.217.139.218:15927
98.219.246.82:17523
98.223.35.108:3791
98.228.162.11:17695
98.230.241.162:7794
98.231.46.25:9008
98.232.83.177:8683
98.243.11.171:57817
98.243.80.218:45483
98.248.121.73:6513
98.249.245.37:57031
98.251.27.213:21959
98.252.149.21:12419
98.252.212.111:14655
98.26.206.241:1025
99.17.117.5:8999
99.194.248.89:2695
99.57.9.65:8905
99.60.229.242:8436


Socks5 (548):

110.35.198.116:6081
112.110.208.122:1080
113.14.220.93:1080
113.59.115.4:1080
113.66.122.163:1080
114.137.13.236:1080
114.137.147.237:1080
114.137.4.15:1080
114.235.79.156:1080
114.40.163.201:1080
114.42.0.12:1080
114.80.68.240:1080
115.108.96.50:1080
115.187.35.125:1080
116.115.213.139:1080
116.41.242.32:5767
116.53.173.119:1080
116.53.246.78:1080
116.74.94.44:1080
117.194.194.218:1080
117.194.225.210:1080
117.197.122.33:1080
117.241.17.107:1080
117.241.217.202:1080
117.25.131.138:1080
117.254.10.84:1080
117.254.93.61:1080
117.255.24.11:1080
117.80.16.74:1080
117.88.179.198:1080
118.100.3.71:1080
118.117.38.190:1080
118.136.81.129:1080
118.249.145.200:1080
119.183.164.8:1080
119.205.52.4:8788
12.180.26.217:52851
120.138.112.250:1080
120.138.118.206:1080
120.138.118.234:1080
120.8.169.203:1080
121.10.117.225:1080
121.127.135.13:6458
121.14.148.145:1088
121.228.17.8:1080
121.236.164.137:1080
121.245.209.46:1080
121.246.107.63:1080
121.28.34.69:1080
121.30.96.245:1080
122.227.68.42:1080
122.230.153.88:1080
123.13.225.173:1080
123.138.18.114:1080
123.168.209.58:1080
123.180.138.218:1080
123.201.84.250:1080
123.204.54.17:1080
123.236.168.25:1080
123.236.71.66:1080
123.237.121.102:1080
123.237.162.143:1080
123.237.227.17:1080
123.237.87.243:1080
123.237.95.8:1080
123.238.14.182:1080
123.238.23.126:1080
123.50.173.153:1080
124.123.140.81:1080
124.124.19.242:1080
124.125.236.125:1080
124.125.247.142:1080
124.125.255.108:1080
124.134.27.9:1080
124.135.220.90:1080
124.163.66.70:1080
124.205.79.15:1080
124.226.63.9:1080
124.237.47.35:1080
124.72.10.190:1080
125.70.167.90:1080
125.74.152.121:1080
145.120.13.165:37313
155.97.193.183:22463
162.83.95.16:22777
173.169.87.162:4190
173.21.183.96:1080
173.80.117.8:2294
173.80.203.125:40187
173.80.24.177:20281
174.103.140.206:46441
174.50.121.214:6819
174.51.177.147:48975
174.55.83.151:44333
174.57.185.242:16971
174.57.55.84:12327
187.24.236.186:1080
187.26.123.215:1080
187.26.228.129:1080
188.2.182.175:5953
189.1.17.148:1080
189.201.5.184:1080
189.59.192.105:1080
189.89.191.80:1080
189.97.97.11:1080
189.98.75.62:1080
190.137.219.212:1080
190.144.128.242:1080
190.178.82.183:1080
190.196.72.133:1080
190.201.182.218:1080
190.51.188.60:1080
193.93.111.114:1080
195.141.2.168:1080
195.208.8.235:1337
200.164.247.159:1080
200.204.224.213:1080
200.86.195.211:34639
200.89.53.57:1080
201.201.174.126:1080
202.102.72.38:1080
202.114.20.85:1080
202.179.88.189:1080
202.180.141.179:1080
202.190.182.16:1080
203.156.253.2:1080
203.198.126.43:1818
207.134.155.238:18415
207.67.59.215:1080
208.101.21.222:17804
208.58.116.147:7053
208.59.124.163:2535
209.159.196.175:4895
210.211.187.100:1080
210.6.45.218:1080
210.89.32.79:1080
210.89.36.76:1080
210.92.140.70:1080
211.138.249.178:1080
211.225.216.20:2365
211.63.209.79:3475
212.22.59.32:1080
212.58.124.182:1080
213.143.93.28:8981
213.80.118.132:20753
218.111.15.218:1080
218.242.148.131:1080
218.244.15.103:1080
218.248.31.220:1080
218.25.59.156:1080
218.25.59.161:1080
218.25.99.135:1080
218.4.93.205:1080
218.56.97.188:1080
218.58.9.220:1080
219.219.222.77:1080
219.231.137.96:1080
219.252.44.66:5566
219.64.195.108:1080
219.76.142.239:1080
220.166.34.207:1080
221.194.130.20:1080
221.2.245.5:1080
221.218.164.104:1080
221.221.166.64:1080
221.229.133.153:1080
221.237.177.94:1080
221.4.220.140:1080
221.6.29.30:1080
222.130.17.86:1080
222.167.78.35:1080
222.171.28.244:1080
222.178.58.112:1080
222.197.171.19:1080
222.208.57.8:1080
222.238.67.67:5141
222.248.141.75:1080
222.79.3.30:1080
24.1.110.31:33983
24.107.247.171:8021
24.115.82.64:8757
24.118.89.119:2396
24.12.25.13:3851
24.12.34.0:37533
24.128.21.23:16101
24.128.33.81:13615
24.129.61.153:21765
24.151.223.251:15575
24.154.32.247:54153
24.154.65.54:54727
24.171.154.139:5587
24.182.3.186:3039
24.186.70.48:4903
24.188.23.39:3897
24.188.73.132:5327
24.189.168.97:16983
24.189.201.219:19815
24.19.23.26:61487
24.191.63.170:25789
24.193.233.164:44408
24.206.116.6:38813
24.21.83.141:58697
24.22.171.190:34681
24.225.9.171:1080
24.23.21.139:58117
24.233.176.75:4737
24.239.125.71:8243
24.245.49.96:6113
24.32.195.149:15921
24.44.125.6:10583
24.46.154.85:41059
24.5.195.109:4155
24.56.5.231:8186
24.59.122.134:7107
24.6.107.198:3039
24.6.133.112:3168
24.60.80.183:28437
24.9.169.173:4838
41.213.45.232:1080
41.251.0.224:1080
58.251.211.167:1080
58.45.155.64:1080
58.49.58.57:1080
58.52.118.22:1080
58.64.163.249:1080
59.161.68.133:1080
59.19.235.54:8815
59.39.92.148:1080
59.52.97.41:1080
59.55.173.207:1080
59.61.44.242:1080
59.77.14.224:1080
59.92.114.123:1080
59.92.18.54:1080
59.93.246.197:1080
59.93.39.119:1080
59.97.128.68:1080
59.97.241.41:1080
59.99.8.83:1080
60.10.164.83:1080
60.12.137.19:1080
60.210.222.53:1080
60.213.77.34:1080
60.215.216.26:1080
60.247.6.41:1080
60.50.99.6:1080
61.10.1.10:1080
61.131.28.115:1080
61.145.163.200:1080
61.155.106.90:1080
61.164.136.125:1080
61.166.165.239:1080
61.178.74.39:1080
61.252.107.68:4787
61.40.43.169:1080
62.101.190.215:11055
62.122.129.200:1025
62.243.224.179:1080
62.60.136.28:6688
63.245.129.13:1428
64.126.71.132:46897
64.130.166.56:19385
64.130.169.123:7587
64.234.71.34:14881
64.251.151.91:60005
64.53.171.17:4593
64.53.253.39:14013
65.189.226.236:8815
65.27.83.85:30471
65.29.70.123:14409
65.34.224.250:3701
65.78.102.198:4107
65.93.124.56:8923
65.96.164.176:21999
66.176.131.141:37561
66.191.164.53:21751
66.200.56.242:3136
66.229.221.39:44741
66.233.79.44:3723
66.30.2.32:52419
66.41.166.217:38459
66.41.191.93:44067
66.41.88.113:6801
66.60.238.109:57721
66.64.121.184:5641
66.90.101.32:1080
67.112.254.3:563
67.161.75.218:6997
67.172.185.200:6229
67.177.204.228:5728
67.183.24.153:2299
67.184.34.139:18151
67.185.48.140:48787
67.186.140.163:6590
67.188.90.185:5448
67.189.247.150:7554
67.197.120.241:50957
67.21.89.8:19670
67.210.39.82:25552
67.228.32.178:17804
67.246.204.10:9175
67.49.232.200:3043
67.55.4.84:1080
67.82.218.172:61049
67.83.203.7:34734
67.83.85.43:9851
67.84.121.245:46007
67.84.3.66:22053
67.85.99.27:15661
67.9.10.189:58665
68.0.174.72:8064
68.101.164.153:59865
68.106.244.233:11717
68.106.247.234:8304
68.107.94.28:52081
68.11.42.151:44989
68.111.116.178:9805
68.111.227.125:38759
68.184.251.222:59053
68.191.96.189:62467
68.199.167.30:14609
68.2.100.76:3537
68.230.227.165:26551
68.231.101.102:1025
68.3.116.205:5562
68.3.142.97:48883
68.3.152.189:38377
68.35.210.84:40091
68.46.19.168:8779
68.48.253.56:58163
68.49.138.90:7573
68.50.75.81:46483
68.54.117.220:6263
68.54.234.88:44733
68.61.123.188:12669
68.7.205.244:21092
68.8.24.211:58631
68.93.140.237:4053
68.96.118.241:5103
69.117.132.113:21221
69.118.186.33:4259
69.118.51.4:45181
69.121.241.250:40569
69.121.56.203:60493
69.124.172.50:30077
69.126.117.22:7495
69.127.2.157:16035
69.137.212.198:24121
69.137.80.20:14545
69.14.71.164:31943
69.142.94.254:44671
69.183.195.147:26967
69.226.247.148:32231
69.229.111.177:24527
69.230.183.79:22345
69.232.32.140:9090
69.237.59.153:563
69.245.124.63:44353
69.246.228.237:14327
69.254.15.135:11463
69.254.15.135:6503
69.254.155.142:59069
69.254.196.186:6110
69.254.225.32:7127
69.254.225.32:9613
69.255.1.141:35261
69.255.168.158:9263
69.47.9.22:44155
69.76.235.163:26251
69.9.208.180:11927
70.121.152.10:4266
70.166.103.59:5021
70.237.191.87:12857
70.240.213.236:59661
70.79.239.200:20482
71.10.24.62:1332
71.14.96.64:5903
71.15.148.126:3577
71.195.161.190:7227
71.200.196.183:5187
71.200.237.177:26757
71.203.158.101:7787
71.204.15.5:45859
71.205.227.48:18573
71.227.139.101:57545
71.230.100.30:33617
71.231.231.96:41395
71.233.127.35:25213
71.234.133.38:23223
71.236.9.88:43853
71.237.34.56:20585
71.237.65.220:2342
71.56.130.8:31697
71.60.244.68:4496
71.7.215.76:39365
71.82.129.223:35299
71.87.98.107:37147
71.91.34.102:10073
71.92.213.128:28279
72.129.64.194:7618
72.130.82.228:3275
72.193.57.108:18889
72.197.228.80:4714
72.199.105.247:7196
72.199.220.87:8313
72.204.192.72:3976
72.204.27.91:8290
72.204.81.141:9074
72.208.253.118:59163
72.221.105.156:8331
72.23.42.125:17661
72.241.51.156:14980
72.40.64.53:9993
74.195.193.90:7853
74.195.227.75:53069
74.196.112.128:13393
74.208.12.147:9050
74.56.127.166:9092
75.132.221.218:51745
75.138.169.54:45105
75.141.116.53:58509
75.141.215.117:59535
75.15.129.156:7863
75.177.101.109:50105
75.24.188.22:4168
75.24.3.64:49525
75.46.85.67:44243
75.64.140.22:27443
75.65.139.23:18249
75.65.151.128:56639
75.65.24.41:4607
75.68.83.189:30293
75.74.161.149:59411
76.108.80.185:45853
76.111.10.26:21337
76.111.204.0:52017
76.111.52.68:7837
76.112.151.117:19733
76.112.9.39:60613
76.115.161.194:5311
76.115.161.194:8520
76.115.17.173:13139
76.120.83.142:8676
76.121.12.122:29219
76.125.147.163:16721
76.126.93.201:7577
76.127.68.72:4631
76.166.103.51:4227
76.168.77.212:2674
76.169.113.199:4183
76.170.250.23:58379
76.171.248.184:3437
76.195.145.207:7905
76.197.232.221:56051
76.20.228.209:49963
76.201.142.9:6339
76.209.52.217:43467
76.212.60.27:7647
76.225.31.34:7917
76.23.86.116:55143
76.233.114.41:22689
76.238.114.182:1356
76.24.190.248:14555
76.240.247.175:29989
76.25.216.99:3885
76.30.182.138:57697
76.95.87.3:7627
77.222.108.72:1080
77.222.121.187:1080
77.27.27.65:16589
77.66.155.161:1080
78.29.36.53:1080
80.167.238.78:1080
80.234.9.220:1080
81.94.81.70:1080
82.146.61.59:1080
83.167.81.68:1080
84.120.120.176:4605
84.158.67.100:1080
84.22.122.5:9050
85.114.137.143:9090
85.130.30.112:1080
85.15.83.224:1080
86.101.136.158:20901
87.186.25.112:1080
87.241.189.4:1080
87.254.159.125:1080
87.98.136.92:10080
88.198.11.207:8081
88.198.9.2:9090
88.49.60.154:11055
89.106.124.52:1080
89.135.22.242:6081
89.136.179.170:18779
89.149.227.238:1080
91.200.136.54:1080
92.101.73.134:1080
92.255.167.155:1080
93.167.245.178:9100
94.24.232.10:1080
94.240.144.39:1080
94.242.141.5:1080
94.242.164.47:1080
94.242.166.147:1080
94.242.174.227:1080
94.41.24.178:1080
95.132.115.81:1080
95.132.174.161:1080
95.132.214.153:1080
95.132.61.163:1080
95.154.102.116:1080
95.52.178.121:1080
95.70.67.54:1080
95.87.247.146:5523
97.81.226.201:6989
97.90.193.245:4703
97.96.224.135:21055
98.127.167.86:6887
98.151.156.107:4985
98.165.70.175:1025
98.177.160.201:6998
98.183.40.86:2058
98.194.196.36:2573
98.203.17.252:51923
98.203.236.60:40779
98.206.142.254:45875
98.209.134.198:27869
98.211.230.110:32877
98.217.139.218:15927
98.219.246.82:17523
98.223.35.108:3791
98.228.162.11:17695
98.228.186.234:22109
98.230.241.162:7794
98.231.46.25:9008
98.232.83.177:8683
98.243.11.171:57817
98.243.80.218:45483
98.248.121.73:6513
98.249.245.37:57031
98.251.27.213:21959
98.252.149.21:12419
98.252.212.111:14655
98.26.206.241:1025
99.17.117.5:8999
99.194.248.89:2695
99.57.9.65:8905
99.60.229.242:8436

Socks Proxy List ( Güncel Proxy)

Checked & filtered with ProxyFire MasterSuite (Timeout: 8)

Socks4 (715):

110.46.99.102:1080
112.110.9.205:1080
113.13.166.144:1080
113.14.220.93:1080
113.19.241.144:1080
113.19.242.74:1080
113.254.149.78:1080
113.59.115.4:1080
113.66.120.231:1080
113.66.124.146:1080
113.66.124.204:1080
113.66.125.27:1080
113.91.6.240:1080
114.137.147.237:1080
114.234.34.58:1080
114.235.226.120:1080
114.80.68.240:1080
115.108.144.59:1080
115.187.37.38:1080
115.187.44.116:1080
115.187.47.231:1080
115.187.48.65:1080
115.240.105.102:1080
115.240.223.97:1080
115.240.28.21:1080
115.240.91.229:1080
116.10.198.42:1080
116.113.47.27:1080
116.41.242.32:5767
116.49.19.12:1080
116.72.251.85:1080
117.194.228.67:1080
117.195.210.78:1080
117.197.236.124:1080
117.198.192.232:1080
117.198.4.226:1080
117.199.118.25:1080
117.200.162.8:1080
117.200.25.249:1080
117.201.102.228:1080
117.201.31.38:1080
117.241.56.28:1080
117.25.64.236:1080
117.254.144.108:1080
117.254.148.221:1080
117.254.163.23:1080
117.254.93.61:1080
117.254.94.102:1080
118.249.70.28:1080
119.128.239.191:1080
119.235.83.65:1080
119.32.55.93:1080
12.180.26.217:52851
120.138.118.206:1080
120.32.251.190:1080
121.10.117.225:1080
121.10.163.50:3128
121.14.148.145:1088
121.21.80.76:1080
121.22.20.202:1080
121.227.143.112:1080
121.228.17.8:1080
121.229.107.62:1080
121.247.140.196:1080
121.28.34.69:1080
121.8.124.42:1080
122.231.70.141:1080
122.3.146.43:1080
123.116.125.188:1080
123.134.6.30:1080
123.138.18.114:1080
123.181.181.120:1080
123.201.122.95:1080
123.201.123.197:1080
123.201.172.53:1080
123.201.4.11:1080
123.201.7.22:1080
123.201.82.135:1080
123.201.82.203:1080
123.201.86.228:1080
123.204.54.17:1080
123.236.171.210:1080
123.236.177.146:1080
123.236.61.185:1080
123.236.87.148:1080
123.237.121.102:1080
123.237.83.239:1080
123.237.95.8:1080
123.237.99.210:1080
124.124.19.242:1080
124.129.52.130:1080
124.134.27.9:1080
124.160.67.70:1080
124.207.99.61:1080
124.226.62.113:1080
124.237.86.62:1080
124.72.10.190:1080
125.46.73.45:1080
125.74.179.99:1080
125.85.11.164:1080
125.95.69.186:1080
125.99.120.250:1080
141.108.8.35:9828
147.162.60.2:3246
149.132.98.33:3246
151.100.141.18:5609
151.100.27.94:3246
151.30.17.180:1080
151.49.45.229:6072
151.60.78.51:3246
155.185.20.54:4171
155.97.193.183:22463
159.149.110.163:7984
161.53.226.3:10899
162.83.95.16:22777
173.21.183.96:1080
173.80.123.51:51623
173.80.203.125:40187
173.96.243.38:42755
174.48.237.10:28415
174.50.130.195:62053
174.55.83.151:44333
174.57.185.242:16971
174.57.55.84:12327
174.96.26.106:54817
186.9.144.22:1080
186.9.7.76:1080
186.9.78.60:1080
187.1.193.204:1080
187.1.201.70:1080
187.10.17.141:1080
187.16.243.70:1080
187.16.243.93:1080
187.16.56.3:1080
187.19.226.59:1080
187.20.121.118:1080
187.20.136.63:1080
187.20.149.38:1080
187.21.76.83:1080
187.21.78.145:1080
187.24.140.208:1080
187.24.196.158:1080
187.24.227.43:1080
187.25.133.201:1080
187.25.146.183:1080
187.25.148.230:1080
187.25.171.36:1080
187.26.108.157:1080
187.26.13.223:1080
187.26.17.111:1080
187.26.40.12:1080
187.26.40.147:1080
187.26.83.232:1080
187.26.99.162:1080
187.27.193.67:1080
187.27.207.127:1080
187.27.235.224:1080
187.27.249.216:1080
187.27.251.246:1080
187.28.4.112:1080
187.28.81.188:1080
187.32.6.251:1080
187.35.206.42:1080
187.35.83.132:1080
187.4.205.154:1080
187.47.117.192:1080
187.63.14.80:1080
187.63.8.193:1080
187.65.20.1:1080
187.8.221.26:1080
187.88.126.25:1080
188.16.20.117:1080
188.162.121.242:1080
188.2.182.175:5953
188.24.6.121:1080
189.0.164.81:1080
189.1.53.234:1080
189.1.54.255:1080
189.1.56.205:1080
189.1.58.26:1080
189.111.130.110:1080
189.111.172.39:1080
189.116.78.61:1080
189.117.83.68:1080
189.118.118.81:1080
189.118.245.111:1080
189.118.79.4:1080
189.120.208.115:11825
189.15.67.64:1080
189.19.122.68:1080
189.19.153.103:1080
189.201.5.184:1080
189.21.182.83:1080
189.21.184.113:1080
189.23.6.128:1080
189.23.6.197:1080
189.23.7.148:1080
189.26.149.41:1080
189.29.69.22:1080
189.29.70.240:1080
189.33.124.38:17038
189.34.120.18:1080
189.41.87.210:1080
189.41.96.108:1080
189.44.93.122:1080
189.46.80.141:1080
189.46.84.217:1080
189.47.131.80:1080
189.47.147.129:1080
189.47.20.153:1080
189.47.32.66:1080
189.47.4.60:1080
189.51.238.97:1080
189.52.38.65:1080
189.52.39.96:1080
189.53.137.229:1080
189.53.245.121:1080
189.55.3.35:1080
189.66.0.200:1080
189.78.107.77:1080
189.78.117.71:1080
189.78.125.120:1080
189.78.29.232:1080
189.78.37.54:1080
189.78.53.183:1080
189.80.113.92:1080
189.87.210.60:1080
189.89.71.88:1080
189.90.252.149:1080
189.91.131.230:1080
189.91.21.68:1080
189.93.131.104:1080
189.93.138.127:1080
189.93.138.88:1080
189.93.168.29:1080
189.93.183.138:1080
189.93.197.26:1080
189.93.249.250:1080
189.97.116.242:1080
189.97.121.227:1080
189.97.233.8:1080
189.97.243.36:1080
189.97.87.89:1080
189.98.36.60:1080
189.98.89.178:1080
189.99.105.104:1080
189.99.48.33:1080
190.108.147.205:1080
190.139.124.52:1080
190.139.141.134:1080
190.142.1.194:1080
190.173.207.68:1080
190.178.82.183:1080
190.196.72.133:1080
190.205.231.192:15874
190.206.121.201:3246
190.206.156.61:1080
190.226.104.149:1080
190.27.196.202:1080
190.31.229.76:1080
190.50.176.169:1080
190.51.168.115:1080
190.76.87.102:1080
193.109.167.174:1080
193.204.54.108:3246
193.206.43.210:3046
193.253.211.155:8088
195.116.233.210:1080
195.225.156.172:1080
196.206.78.188:1080
196.219.125.66:1080
196.219.190.86:1080
198.189.53.35:11825
200.127.103.20:15853
200.161.196.88:1080
200.161.21.143:1080
200.168.172.226:1080
200.204.62.49:1080
200.217.173.127:1080
200.219.95.79:1080
200.245.253.106:1080
200.50.38.181:1080
200.55.239.31:1080
200.82.175.142:1080
201.13.161.14:1080
201.252.39.229:1080
201.255.179.102:1080
201.26.10.101:1080
201.26.158.127:1080
201.36.250.45:1080
201.39.39.181:1080
201.40.127.10:1080
201.42.149.164:1080
201.42.208.225:1080
201.42.219.113:1080
201.42.64.67:1080
201.43.197.105:1080
201.43.92.86:1080
201.6.145.93:1080
201.62.70.90:1080
201.68.174.85:1080
201.70.124.212:1080
201.74.216.224:1080
201.92.207.137:1080
201.92.51.68:1080
201.92.8.37:1080
201.95.13.138:1080
201.95.151.225:1080
201.95.58.114:1080
202.102.72.38:1080
202.115.11.112:1080
202.190.182.16:1080
202.202.43.2:1080
203.109.75.229:1080
203.130.236.105:1080
203.156.253.2:1080
203.194.105.249:1080
207.102.11.254:1080
207.134.155.238:18415
207.192.255.39:4349
208.98.181.107:58217
209.159.196.175:4895
210.211.187.100:1080
210.6.45.218:1080
210.89.32.170:1080
210.92.140.70:1080
211.138.249.178:1080
212.117.10.171:1080
212.233.127.13:1080
212.58.124.182:1080
213.178.52.70:1080
213.207.245.108:1080
213.80.118.132:20753
217.75.82.11:1080
218.108.222.47:1080
218.170.125.38:1080
218.196.205.3:1080
218.241.238.141:1080
218.242.148.131:1080
218.25.59.156:1080
218.25.99.135:1080
218.28.103.4:1080
218.4.93.205:1080
218.56.21.86:1080
218.58.9.220:1080
218.7.191.182:1080
218.77.129.97:8088
219.140.117.91:1080
219.140.119.50:1080
219.140.82.127:1080
219.150.227.101:1080
219.219.222.77:1080
220.163.226.105:1080
220.163.226.115:1080
221.0.79.70:1080
221.194.130.20:1080
221.221.166.64:1080
221.225.247.225:1080
221.229.176.41:1080
221.237.177.94:1080
221.5.234.57:1080
222.134.69.180:8000
222.170.106.202:1080
222.171.28.244:1080
222.172.215.216:1080
222.223.70.25:1080
222.246.135.110:1080
222.51.38.138:1080
222.77.98.198:1080
24.12.25.13:3851
24.12.34.0:37533
24.126.131.116:18075
24.128.21.23:16101
24.151.223.251:15575
24.171.154.139:5587
24.175.145.92:30712
24.182.3.186:3039
24.186.70.48:4903
24.188.23.39:3897
24.189.168.97:16983
24.19.23.26:61487
24.206.116.6:38813
24.21.83.141:58697
24.22.171.190:34681
24.23.21.139:58117
24.239.125.71:8243
24.245.49.96:6113
24.62.143.253:58441
24.8.209.59:41365
41.200.142.28:1080
41.201.58.85:1080
41.213.31.225:1080
41.213.52.195:1080
41.234.202.90:1080
41.234.203.167:1080
41.234.205.81:1080
41.234.206.213:1080
41.234.206.58:1080
41.234.207.96:1080
41.235.229.181:1080
41.236.173.38:1080
41.238.23.84:1080
41.239.126.65:1080
58.214.5.162:1080
58.216.151.94:1080
58.219.181.246:1080
58.241.40.227:1080
58.241.40.228:1080
58.251.211.167:1080
58.49.58.57:1080
58.52.118.22:1080
59.108.53.254:1080
59.150.143.34:1080
59.174.24.167:1080
59.174.26.125:1080
59.55.241.173:1080
59.77.14.224:1080
59.91.209.220:1080
59.92.107.148:1080
59.92.18.54:1080
59.93.131.50:1080
59.97.176.206:1080
59.97.177.154:1080
59.97.97.74:1080
59.99.137.109:1080
59.99.165.233:1080
60.10.134.103:1080
60.10.164.83:1080
60.12.137.19:1080
60.165.224.99:1080
60.191.89.44:1080
60.213.75.222:1080
60.247.6.41:1080
60.254.29.106:1080
61.145.163.200:1080
61.15.222.90:1080
61.164.136.125:1080
61.172.156.141:1080
61.177.186.246:1080
61.178.55.133:1080
61.178.74.39:1080
61.40.43.169:1080
61.51.150.225:1080
61.57.101.173:1080
61.59.151.240:1080
62.101.190.215:11055
62.122.130.110:1080
62.94.142.114:3246
64.126.71.132:46897
64.179.133.249:2985
64.234.71.34:14881
64.53.253.39:14013
65.12.236.225:1988
65.189.226.236:8815
65.25.172.135:5697
65.27.83.85:30471
65.34.224.250:3701
65.96.155.59:27537
65.96.247.248:9729
66.191.164.53:21751
66.201.173.97:1080
66.215.195.35:13671
66.31.216.154:25005
66.41.166.217:38459
66.90.101.32:1080
67.112.254.3:563
67.162.39.31:3607
67.165.59.30:7629
67.171.46.140:33148
67.172.185.200:6229
67.172.61.39:6153
67.181.153.93:5777
67.181.157.109:19588
67.182.12.6:9523
67.184.34.139:18151
67.185.48.140:48787
67.21.89.122:39619
67.21.89.34:35603
67.21.89.8:19670
67.210.39.82:25552
67.248.67.24:34887
67.49.232.200:3043
67.55.8.79:1080
67.84.121.245:46007
67.84.3.66:22053
68.101.164.153:59865
68.106.244.233:11717
68.107.94.28:2597
68.11.42.151:44989
68.112.121.83:19041
68.194.173.125:57575
68.196.183.161:11823
68.230.227.165:26551
68.3.152.189:38377
68.35.210.84:40091
68.40.132.132:35749
68.46.19.168:8779
68.49.138.90:7573
68.49.194.105:15087
68.51.65.29:24713
68.53.56.246:5382
68.54.117.220:6263
68.61.123.188:12669
68.7.248.247:39907
68.80.49.44:3997
69.114.133.63:32933
69.116.166.101:33787
69.118.186.33:4259
69.121.241.250:40569
69.121.252.26:49949
69.124.172.50:30077
69.126.112.172:54445
69.127.2.157:16035
69.137.212.198:24121
69.14.71.164:31943
69.231.119.234:28149
69.237.59.153:563
69.246.228.237:14327
69.254.192.137:3344
69.254.225.32:7127
69.255.168.158:9263
69.47.9.22:44155
69.76.235.163:18519
69.9.208.180:11927
70.115.218.244:33983
70.125.93.75:3799
70.154.48.12:3002
70.171.8.105:60895
70.180.67.232:1025
70.240.213.236:59661
70.241.17.58:37635
71.10.24.62:1332
71.139.234.161:1080
71.14.96.64:5903
71.142.217.78:1025
71.202.243.225:35393
71.203.129.246:8727
71.204.111.142:7249
71.205.227.48:18573
71.225.138.135:27208
71.227.40.142:10537
71.227.40.142:5459
71.231.131.192:52305
71.233.127.35:25213
71.234.133.38:23223
71.236.9.88:43853
71.56.130.8:31697
71.57.11.169:38967
71.87.98.107:37147
72.184.64.64:6731
72.188.224.227:59749
72.189.144.77:2598
72.196.119.83:2108
72.197.243.7:8697
72.204.81.141:9074
72.213.205.17:35111
72.241.51.156:14980
72.40.64.53:9993
74.193.212.49:20433
74.195.126.220:37718
74.81.173.149:30639
75.118.243.151:23763
75.134.37.230:6623
75.138.169.54:45105
75.141.116.53:58509
75.141.215.117:59535
75.177.101.109:50105
75.179.53.165:24274
75.180.44.84:35243
75.24.3.64:49525
75.31.209.91:11157
75.65.24.41:4607
75.68.83.189:30293
75.73.29.14:5221
75.74.161.149:59411
76.101.146.231:6196
76.104.219.210:3785
76.105.45.192:5479
76.109.121.94:7384
76.111.52.68:7837
76.125.147.163:16721
76.127.74.5:3647
76.168.77.212:2674
76.174.252.159:33514
76.18.112.101:37441
76.18.29.24:6649
76.195.145.207:7905
76.209.52.217:43467
76.223.246.78:1026
76.233.114.41:22689
76.238.114.182:1356
76.24.190.248:14555
76.240.247.175:29989
76.26.202.11:59873
76.26.83.179:8105
76.98.192.177:44757
76.99.141.179:47865
77.247.16.204:1080
77.27.27.65:16589
77.66.155.161:1080
77.79.159.57:1080
78.139.128.182:1080
78.26.163.184:1080
78.48.183.253:1080
78.49.50.74:3246
78.8.19.207:1080
79.118.226.105:1080
79.19.196.116:3246
79.27.11.46:2214
79.4.7.87:3246
79.97.73.44:1080
8.9.209.2:443
8.9.220.1:443
8.9.222.1:443
81.199.173.210:1080
81.20.109.86:1080
81.202.225.85:1080
81.211.127.100:1080
81.215.196.136:1080
82.107.185.52:7883
82.232.214.8:9599
82.235.39.120:1080
82.240.105.209:11033
82.241.70.151:31281
82.9.79.81:40209
83.170.110.209:1080
83.239.21.229:1080
84.120.120.176:4605
84.121.97.1:3246
84.16.238.59:1080
84.22.122.5:9050
84.36.132.188:1080
84.36.146.216:1080
85.114.137.143:9090
85.130.30.112:1080
85.135.250.217:1080
85.41.232.10:3246
87.186.22.16:1080
87.241.178.177:1080
88.171.234.189:17327
88.191.62.227:1080
88.198.11.207:8081
88.247.206.168:1080
88.247.224.205:1080
88.52.117.219:4022
88.61.150.252:3246
89.141.63.130:3246
89.41.72.63:1080
91.124.249.25:1080
91.200.136.54:1080
91.32.119.106:1080
91.33.93.195:1080
92.114.162.13:1080
92.62.54.195:1080
93.146.163.179:5562
93.81.10.207:1080
93.85.116.158:1080
93.85.32.39:1080
93.85.42.154:1080
94.113.65.141:1080
94.154.216.17:1080
94.181.90.69:1080
94.190.63.194:1080
94.190.63.25:1080
94.23.12.14:8081
94.24.133.134:1080
94.24.144.191:1080
94.24.184.200:1080
94.241.214.53:1080
94.241.39.65:1080
94.241.48.197:1080
94.41.135.48:1080
94.41.24.178:1080
94.75.147.153:1080
95.104.50.77:1080
95.111.180.115:1080
95.132.115.81:1080
95.132.162.185:1080
95.132.174.161:1080
95.132.210.148:1080
95.132.37.1:1080
95.133.183.98:1080
95.154.102.116:1080
95.52.222.163:1080
95.72.132.52:1080
95.72.182.82:1080
95.72.248.95:1080
95.78.110.0:1080
95.79.107.129:1080
95.79.21.55:1025
95.83.28.207:1080
96.32.11.201:51241
97.82.44.55:2620
97.90.193.245:28857
97.97.36.41:9072
98.127.167.86:6887
98.166.51.26:1080
98.176.34.73:10499
98.183.40.86:2058
98.198.87.228:1025
98.199.25.175:20355
98.203.236.60:40779
98.206.142.254:45875
98.207.178.143:2744
98.209.134.198:27869
98.213.249.246:52495
98.219.246.82:17523
98.224.40.43:33641
98.232.83.177:8683
98.242.164.30:6462
98.243.11.171:57817
98.243.80.218:45483
98.244.61.94:8253
98.30.45.147:41451
99.172.6.118:13235


Socks5 (701):

110.35.198.116:6081
110.55.236.141:1080
112.110.9.205:1080
113.13.166.144:1080
113.14.40.40:1080
113.19.241.144:1080
113.19.242.74:1080
113.254.149.78:1080
113.59.115.4:1080
113.66.120.231:1080
113.66.124.146:1080
113.66.124.204:1080
113.66.125.141:1080
114.137.147.237:1080
114.234.34.58:1080
114.235.226.120:1080
114.80.68.240:1080
115.108.144.59:1080
115.187.37.38:1080
115.187.44.116:1080
115.187.47.231:1080
115.187.48.65:1080
115.240.105.102:1080
115.240.223.97:1080
115.240.28.21:1080
115.240.91.229:1080
116.41.242.32:5767
116.49.19.12:1080
116.72.251.85:1080
117.194.228.67:1080
117.195.210.78:1080
117.197.236.124:1080
117.198.192.232:1080
117.198.4.226:1080
117.199.118.25:1080
117.20.152.176:1080
117.200.162.8:1080
117.200.25.249:1080
117.201.102.228:1080
117.201.31.38:1080
117.241.56.28:1080
117.25.131.138:1080
117.25.64.236:1080
117.254.115.152:1080
117.254.148.221:1080
117.254.163.23:1080
117.254.94.102:1080
118.117.37.4:1080
119.235.83.65:1080
119.32.55.93:1080
12.180.26.217:52851
120.138.118.206:1080
120.32.251.190:1080
120.8.161.92:1080
121.10.117.101:1080
121.10.117.225:1080
121.127.135.13:6458
121.14.148.145:1088
121.21.80.76:1080
121.227.143.112:1080
121.228.17.8:1080
121.229.107.62:1080
121.247.140.196:1080
121.28.34.69:1080
122.227.68.42:1080
122.3.146.43:1080
123.116.125.188:1080
123.134.6.30:1080
123.138.18.114:1080
123.163.158.228:1080
123.181.181.120:1080
123.201.122.95:1080
123.201.123.197:1080
123.201.172.53:1080
123.201.175.209:1080
123.201.4.11:1080
123.201.7.22:1080
123.201.82.135:1080
123.201.82.203:1080
123.201.86.228:1080
123.204.54.17:1080
123.236.171.210:1080
123.236.177.146:1080
123.236.61.185:1080
123.236.87.148:1080
123.237.121.102:1080
123.237.236.138:1080
123.237.83.239:1080
123.237.95.8:1080
123.237.99.210:1080
124.124.19.242:1080
124.125.236.215:1080
124.129.52.130:1080
124.134.27.9:1080
124.226.62.113:1080
124.72.10.190:1080
125.46.73.45:1080
125.74.179.99:1080
125.95.69.186:1080
125.99.120.250:1080
141.108.8.35:9828
147.162.60.2:3246
149.132.98.33:3246
151.100.141.18:5609
151.100.27.94:3246
151.30.17.180:1080
151.49.45.229:6072
151.60.78.51:3246
155.185.20.54:4171
155.97.193.183:22463
159.149.110.163:7984
159.149.113.129:6145
161.53.226.3:10899
162.83.95.16:22777
173.21.183.96:1080
173.80.123.51:51623
173.80.203.125:40187
174.48.237.10:28415
174.50.130.195:62053
174.51.177.147:48975
174.55.83.151:44333
174.57.185.242:16971
174.57.55.84:12327
186.9.144.22:1080
186.9.7.76:1080
186.9.78.60:1080
187.1.193.204:1080
187.1.201.70:1080
187.10.17.141:1080
187.16.243.70:1080
187.16.243.93:1080
187.19.226.59:1080
187.20.121.118:1080
187.20.136.63:1080
187.20.149.38:1080
187.21.76.83:1080
187.21.78.145:1080
187.24.140.208:1080
187.24.196.158:1080
187.24.209.105:1080
187.24.227.43:1080
187.25.133.201:1080
187.25.146.183:1080
187.25.148.230:1080
187.26.108.157:1080
187.26.13.223:1080
187.26.17.111:1080
187.26.40.12:1080
187.26.40.147:1080
187.26.83.232:1080
187.26.99.162:1080
187.27.193.67:1080
187.27.207.127:1080
187.27.235.224:1080
187.27.249.216:1080
187.27.251.246:1080
187.28.81.188:1080
187.32.6.251:1080
187.35.206.42:1080
187.35.83.132:1080
187.44.28.240:1080
187.47.117.192:1080
187.63.14.80:1080
187.63.8.193:1080
187.65.20.1:1080
187.8.221.26:1080
187.88.126.25:1080
188.162.121.242:1080
188.186.75.176:1080
188.2.182.175:5953
188.24.6.121:1080
189.0.164.81:1080
189.1.53.234:1080
189.1.54.255:1080
189.1.56.205:1080
189.1.58.26:1080
189.111.130.110:1080
189.111.172.39:1080
189.112.245.158:1080
189.116.78.61:1080
189.117.83.68:1080
189.118.118.81:1080
189.118.245.111:1080
189.118.79.4:1080
189.120.208.115:11825
189.19.122.68:1080
189.19.153.103:1080
189.201.5.184:1080
189.21.184.113:1080
189.23.6.128:1080
189.23.6.197:1080
189.23.7.148:1080
189.26.149.41:1080
189.29.69.22:1080
189.29.70.240:1080
189.44.93.122:1080
189.46.84.217:1080
189.47.20.153:1080
189.47.32.66:1080
189.47.4.60:1080
189.51.238.198:1080
189.52.38.65:1080
189.52.39.96:1080
189.55.3.35:1080
189.66.0.200:1080
189.78.107.77:1080
189.78.125.120:1080
189.78.29.232:1080
189.78.37.54:1080
189.78.53.183:1080
189.80.113.92:1080
189.87.210.60:1080
189.89.71.88:1080
189.90.252.149:1080
189.91.21.68:1080
189.93.131.104:1080
189.93.168.29:1080
189.93.183.138:1080
189.93.197.26:1080
189.93.249.250:1080
189.96.65.235:1080
189.97.116.242:1080
189.97.122.142:1080
189.97.233.8:1080
189.97.243.36:1080
189.97.71.39:1080
189.97.87.89:1080
189.98.36.60:1080
189.98.89.178:1080
189.99.105.104:1080
189.99.48.33:1080
190.108.147.205:1080
190.108.190.6:1080
190.139.124.52:1080
190.139.141.134:1080
190.142.1.194:1080
190.173.207.68:1080
190.178.82.183:1080
190.196.72.133:1080
190.205.231.192:15874
190.206.121.201:3246
190.206.156.61:1080
190.226.104.149:1080
190.31.229.76:1080
190.51.168.115:1080
190.76.87.102:1080
193.204.54.108:3246
193.206.43.210:3046
193.253.211.155:8088
195.141.2.168:1080
196.206.78.188:1080
198.189.53.35:11825
200.127.103.20:15853
200.161.196.88:1080
200.161.21.143:1080
200.168.172.226:1080
200.204.62.49:1080
200.217.173.127:1080
200.219.95.79:1080
200.50.38.181:1080
200.55.239.31:1080
200.82.175.142:1080
201.13.161.14:1080
201.252.39.229:1080
201.255.179.102:1080
201.26.10.101:1080
201.36.250.45:1080
201.39.39.181:1080
201.40.127.10:1080
201.42.149.164:1080
201.42.208.225:1080
201.42.219.113:1080
201.42.64.67:1080
201.43.197.105:1080
201.43.92.86:1080
201.53.202.74:1080
201.6.145.93:1080
201.62.70.90:1080
201.68.174.85:1080
201.70.124.212:1080
201.74.216.224:1080
201.92.207.137:1080
201.92.51.68:1080
201.92.8.37:1080
201.95.13.138:1080
201.95.151.225:1080
201.95.58.114:1080
202.102.72.38:1080
202.114.46.135:1080
202.179.84.108:1080
202.190.182.16:1080
203.109.75.229:1080
203.156.253.2:1080
203.194.105.249:1080
203.198.126.43:1818
207.134.155.238:18415
207.192.255.39:4349
208.59.124.163:2535
208.98.181.107:58217
209.159.196.175:4895
210.211.187.100:1080
210.6.45.218:1080
210.89.32.170:1080
210.89.53.238:1080
210.92.140.70:1080
211.138.249.178:1080
211.225.216.20:2365
211.63.209.79:3475
212.22.59.32:1080
212.233.127.13:1080
212.58.124.182:1080
213.178.52.70:1080
213.207.245.108:1080
213.226.82.190:31095
213.80.118.132:20753
217.68.182.39:13391
218.108.222.47:1080
218.111.15.218:1080
218.170.125.38:1080
218.196.205.3:1080
218.242.148.131:1080
218.25.59.156:1080
218.25.59.161:1080
218.25.99.135:1080
218.4.93.205:1080
218.58.9.220:1080
218.6.144.217:1080
218.77.129.97:8088
219.252.44.66:5566
219.91.250.202:1080
221.0.79.70:1080
221.194.130.20:1080
221.221.166.64:1080
221.225.247.225:1080
221.229.176.41:1080
221.237.177.94:1080
221.5.234.57:1080
222.171.28.244:1080
222.172.215.216:1080
222.238.67.67:5141
222.246.135.110:1080
222.248.141.75:1080
222.77.98.198:1080
24.107.247.171:8021
24.12.25.13:3851
24.12.34.0:37533
24.126.131.116:18075
24.128.21.23:16101
24.15.36.170:5286
24.151.223.251:15575
24.171.154.139:5587
24.175.145.92:30712
24.182.3.186:3039
24.186.70.48:4903
24.188.23.39:3897
24.189.168.97:16983
24.19.23.26:61487
24.206.116.6:38813
24.21.83.141:58697
24.22.171.190:34681
24.225.9.171:1080
24.23.21.139:58117
24.239.125.71:8243
24.245.49.96:6113
24.56.5.231:8186
24.62.143.253:58441
24.8.209.59:41365
41.200.142.28:1080
41.201.58.85:1080
41.213.31.225:1080
41.213.52.195:1080
58.219.181.246:1080
58.49.58.57:1080
58.64.163.249:1080
59.150.143.34:1080
59.19.235.54:8815
59.55.241.173:1080
59.91.209.220:1080
59.92.107.148:1080
59.92.18.54:1080
59.93.131.50:1080
59.97.176.206:1080
59.97.177.154:1080
59.97.97.74:1080
59.99.137.109:1080
59.99.165.233:1080
60.10.164.83:1080
60.12.137.19:1080
60.165.224.99:1080
60.191.0.157:1080
60.210.177.8:1080
60.213.75.222:1080
60.247.6.41:1080
60.254.29.106:1080
61.145.163.200:1080
61.15.222.90:1080
61.164.136.125:1080
61.172.156.141:1080
61.172.249.172:1080
61.178.55.133:1080
61.238.119.146:1080
61.40.43.169:1080
61.51.150.225:1080
61.57.101.173:1080
61.59.151.240:1080
62.101.190.215:11055
62.122.130.110:1080
62.243.224.179:1080
62.60.136.28:6688
62.94.142.114:3246
64.126.71.132:46897
64.179.133.249:2985
64.234.71.34:14881
64.53.253.39:14013
65.12.236.225:1988
65.189.226.236:8815
65.25.172.135:5697
65.27.83.85:30471
65.34.224.250:3701
65.96.155.59:27537
65.96.247.248:9729
66.191.164.53:21751
66.200.56.242:3136
66.201.173.97:1080
66.215.195.35:13671
66.31.216.154:25005
66.41.166.217:38459
66.60.238.109:57721
66.90.101.32:1080
67.112.254.3:563
67.149.2.73:9788
67.162.39.31:3607
67.165.59.30:7629
67.171.46.140:33148
67.172.185.200:6229
67.172.61.39:6153
67.181.153.93:5777
67.181.157.109:19588
67.182.12.6:9523
67.185.48.140:48787
67.202.42.168:1080
67.21.89.122:39619
67.21.89.34:35603
67.21.89.8:19670
67.210.39.82:25552
67.248.67.24:34887
67.49.232.200:3043
67.55.8.79:1080
67.84.121.245:46007
67.84.3.66:22053
67.85.223.114:2597
68.101.164.153:59865
68.106.244.233:11717
68.107.94.28:2597
68.11.42.151:44989
68.112.121.83:19041
68.194.173.125:57575
68.196.183.161:11823
68.230.227.165:26551
68.3.152.189:38377
68.3.174.250:7929
68.35.210.84:40091
68.46.19.168:8779
68.49.138.90:7573
68.49.194.105:15087
68.51.65.29:24713
68.53.56.246:5382
68.54.117.220:6263
68.61.123.188:12669
68.7.233.58:5397
68.7.248.247:39907
68.8.24.211:58631
68.80.49.44:3997
68.96.118.241:5395
69.114.133.63:32933
69.116.166.101:33787
69.118.186.33:4259
69.121.241.250:40569
69.121.252.26:49949
69.124.172.50:30077
69.126.112.172:54445
69.126.173.11:56084
69.127.2.157:16035
69.137.212.198:24121
69.183.195.147:26967
69.231.119.234:28149
69.232.32.140:9090
69.237.59.153:563
69.246.228.237:14327
69.254.192.137:3344
69.254.225.32:7127
69.255.168.158:9263
69.47.9.22:44155
69.76.235.163:18519
69.9.208.180:11927
70.115.218.244:33983
70.121.152.10:4266
70.125.93.75:3799
70.138.108.214:1111
70.154.48.12:3002
70.167.90.228:12277
70.171.8.105:60895
70.180.67.232:1025
70.240.213.236:59661
70.241.17.58:37635
71.10.24.62:1332
71.14.96.64:5903
71.142.217.78:1025
71.202.243.225:35393
71.203.129.246:8727
71.204.111.142:7249
71.205.227.48:18573
71.225.138.135:27208
71.227.40.142:10537
71.227.40.142:5459
71.229.18.87:5742
71.231.131.192:52305
71.233.127.35:25213
71.234.133.38:23223
71.236.9.88:43853
71.237.34.56:20585
71.56.130.8:31697
71.57.11.169:38967
71.87.98.107:37147
72.184.64.64:6731
72.188.224.227:59749
72.189.144.77:2598
72.196.119.83:2108
72.197.243.7:8697
72.204.81.141:9074
72.205.10.26:4802
72.213.205.17:35111
72.241.51.156:14980
72.40.64.53:9993
74.193.212.49:20433
74.195.126.220:37718
74.81.173.149:30639
75.118.243.151:23763
75.134.37.230:6623
75.138.169.54:45105
75.141.116.53:58509
75.141.215.117:59535
75.177.101.109:50105
75.179.53.165:24274
75.180.44.84:35243
75.24.188.22:4168
75.24.3.64:49525
75.31.209.91:11157
75.65.24.41:4607
75.68.83.189:30293
75.73.29.14:5221
75.74.161.149:59411
76.101.146.231:6196
76.104.219.210:3785
76.105.45.192:5479
76.108.80.185:45853
76.109.121.94:7384
76.111.52.68:7837
76.125.147.163:16721
76.127.74.5:3647
76.168.77.212:2674
76.174.252.159:33514
76.18.112.101:37441
76.18.29.24:6649
76.195.145.207:7905
76.209.52.217:43467
76.223.246.78:1026
76.233.114.41:22689
76.24.190.248:14555
76.240.247.175:29989
76.26.202.11:59873
76.26.83.179:8105
76.98.192.177:44757
76.99.141.179:47865
77.247.16.204:1080
77.27.27.65:16589
77.66.155.161:1080
77.79.159.57:1080
78.139.128.182:1080
78.26.163.184:1080
78.48.183.253:1080
78.49.50.74:3246
79.116.5.241:1080
79.118.226.105:1080
79.19.196.116:3246
79.27.11.46:2214
79.4.7.87:3246
80.167.238.78:1080
80.21.32.131:31784
81.20.109.86:1080
81.202.225.85:1080
82.23.129.114:6128
82.232.214.8:9599
82.235.39.120:1080
82.240.105.209:11033
82.241.70.151:31281
82.9.79.81:40209
83.13.212.254:19671
83.239.21.229:1080
84.120.120.176:4605
84.121.97.1:3246
84.16.238.59:1080
85.114.137.143:9090
85.135.250.217:1080
85.173.123.14:1080
85.182.5.167:39081
85.41.232.10:3246
86.101.136.158:20901
87.186.22.16:1080
87.241.178.177:1080
87.254.159.125:1080
87.98.136.92:10080
88.167.42.33:19671
88.171.234.189:17327
88.186.188.244:11055
88.191.62.227:1080
88.198.11.207:8081
88.198.9.2:9090
88.52.117.219:4022
88.61.150.252:3246
88.61.237.90:4468
89.135.22.242:6081
89.141.63.130:3246
89.179.24.216:1080
89.28.61.11:1080
91.124.249.25:1080
91.200.136.54:1080
91.32.119.106:1080
92.112.214.104:1080
92.127.65.64:1080
92.62.54.195:1080
93.146.163.179:5562
93.185.250.238:1080
93.81.10.207:1080
93.85.116.158:1080
93.85.42.154:1080
94.154.216.17:1080
94.181.18.203:1080
94.181.56.204:1080
94.181.90.69:1080
94.23.12.14:8081
94.24.133.134:1080
94.24.144.191:1080
94.24.184.200:1080
94.241.214.53:1080
94.241.39.65:1080
94.241.48.197:1080
94.242.138.172:1080
94.242.166.147:1080
94.248.30.140:1080
94.248.35.45:1080
94.41.100.212:1080
94.41.135.48:1080
94.41.162.246:1080
94.41.24.178:1080
94.75.147.153:1080
94.75.159.248:1080
95.104.50.77:1080
95.111.180.115:1080
95.132.162.185:1080
95.132.174.161:1080
95.132.210.148:1080
95.132.37.1:1080
95.133.183.98:1080
95.134.228.110:1080
95.154.102.116:1080
95.167.21.98:1080
95.52.222.163:1080
95.72.132.52:1080
95.72.182.82:1080
95.72.248.95:1080
95.78.110.0:1080
95.79.107.129:1080
95.79.21.55:1025
95.83.28.207:1080
96.32.11.201:51241
97.82.44.55:2620
97.90.193.245:28857
98.127.167.86:6887
98.176.34.73:10499
98.180.239.197:4406
98.183.40.86:2058
98.198.87.228:1025
98.199.25.175:20355
98.203.236.60:40779
98.206.142.254:45875
98.207.178.143:2744
98.209.134.198:27869
98.209.225.213:7770
98.213.249.246:52495
98.219.246.82:17523
98.224.40.43:33641
98.232.83.177:8683
98.242.164.30:6462
98.243.11.171:57817
98.243.80.218:45483
98.244.61.94:8253
98.251.27.213:21959
98.252.149.21:12419
98.30.45.147:41451
99.172.6.118:13235