19 Şubat 2010 Cuma

Google'ın Düşmanı Çin Üniversiteleri mi?

Aralık 2009'da Google'a gerçekleştirilen saldırılarda ilginç saptamalar yapıldı. İşin peşini bırakmayan New York Times yetkilileri, saldırıların Çin'de bulunan iki üniversiteden yapıldığını tespit etti.
2009 yılının aralık ayında Google'a bir seri saldırı düzenlenmiş, olay büyümeden Google yetkilileri tarafından kontrol altına alınmıştı. Google, bu işin peşini bırakmamış ve saldırıların Çin'den yapıldığını tespit etmişti.
New York Times yetkilileri de bu işin peşini bırakmayan isimler arasında yer alıyor. NYT yetkilileri, olayı araştırmaya devam etti ve Çin'li yetkililer ile görüştü. Varılan sonuç ise şaşırtıcı.
NYT yetkililerine göre Google'a Aralık 2009'da yapılan saldırılar Shanghai Jiaotong Üniversitesi ve Lanxiang Vocational Okulu'ndan gerçekleştirilmiş. Üniversitenin profesörlerinden birisi, konuyla ilgili olarak şöyle dedi:
"Şaşırmadım açıkçası. Bilişime meraklı öğrencilerin yabancı siteleri hack'lemeye çalışması normal bir şey".

Philips, Evleri Sinema Salonuna Çeviriyor

5 farklı yönetmenin Philips için çektiği Paralel Lines filmleri, 8 Nisan'da oturma odanızda vizyona giriyor? Peki bu nasıl mı olacak?
Alien ve Gladiator gibi başarılı filmlere imza atmış yönetmen Sir Ridley Scott'ın kurduğu Ridley Scott Associates'in (RSA) 5 yönetmeni, Philips firması için Paralel Lines adlı filmler çekti. 8 Nisan 2010'da yayınlanacak olan filmler için sinema salonu aramanıza gerek yok!
www.philips.com/cinema adresinden ulaşabileceğiniz Paralel Lines filmlerini, evdeki konforunuzda izleyebileceksiniz. Philips Cinema 21:9 TV'nin tanıtımı için çekilen yapımlar, yeni televizyonun sinematik özelliklerini vurgulayacak.
45'i aşkın RSA yönetmeniyle görüşerek, drama, aksiyon, animasyon, bilim kurgu ve gerilim türlerinde beş filmi seçildi. "Parallel Lines" olarak adlandırılan bu filmlerin yönetmenleri ise Greg Fay, Johnny Hardstaff, Carl Erik Rinsch, Jake Scott ve Hi-Sim.
Önce Facebook'ta!
Filmlerin ön gösterimi yapılmadan önce, takipçiler www.facebook.com/philipscinema Facebook sayfasından kampanya ile ilgili daha fazla bilgi edinebilecek. Ayrıca filmler, www.facebook.com/philipscinema adresinden 26 Şubat tarihinde izlenebilecek. 8 Nisan'da yapılacak ön gösterimi kutlamak için de, YouTube ilk olarak geniş ekran sinematik 21:9 formatlı medya oynatıcıda "Parallel Lines" tanıtım filmlerinden sahneler gösterecek. Böylelikle YouTube, tarihinde ilk defa bir 16:9 medya oynatıcı standardını değiştirmiş olacak.

Yeni MSN Böyle Olacak?

Microsoft, anında mesajlaşma yazılımı Windows Live Messenger'ın yeni sürümünde önemli yenilikleri sunacak. Bunların başında MSN ve Facebook birlikteliği var. İşte sızdırılan o görüntü.
Windows Live Messenger 2010 olarak da adlandırılan gelecek sürümde sunulacak en büyük yenilik, sosyal ağlara MSN üzerinden ulaşmak olacak.
Facebook, bu sosyal ağların başında geliyor. Diğer yeniliklerden biri de Windows Live hizmetlerinden biri olan ve SkyDrive olarak adlandırılan ücretsiz web alanı ve fotoğrafları da yine MSN üzerinden kolayca yönetebilmek olacak.

Henüz netleşmeyen ama beklenen bir başka değişiklik ise MSN'de kullanılan ifadelerin yeniden tasarlanması.

Microsoft Ve Yahoo Birleşti

Yazılım ve internet dünyasının iki dev şirketi Google'ın önünü kesmek için birleştiler. Bakın, Bing ve Yahoo'nun birleşimi nasıl adlandırıldı.
Geçtiğimiz temmuz ayında Microsoft ve Yahoo arama motoru dünyasını değiştirecek bir proje için müzakere masasına oturmuştu. İki firma, arama motorlarının güçlerini birleştirmek için çözüm arıyordu.
Microsoft ve Yahoo CEO'ları dün yaptıkları toplantıyla anlaşmaya vardıklarını açıkladılar. Gayri resmi olarak iki şirketin arama motoru ittifakı adıyla andığı bu proje de hem Bing hem de Yahoo en güçlü olduğu özellikleri ortaya koyacak.
Yahoo'nun tecrübesi Bing'in gücü
Microsoft anlaşma gereği bu ittifaka Bing'in arama gücünü ve alt yapısını sunarken, Yahoo ise içerik konusunda destek olacak.
İki firma anlaşmalarının ileriki safhalarında, YaBing adında reklam gelirleri ve projelerini birleştirmeyi düşünüyor. 2010'un sonunda başlayacak olan YaBing projesi, 2012 yılında tamamlanmış olacak.
İnternet dünyası ve yazılım sektörünün bu iki devinin birleşmesi Google'ın başını bayağı ağrıtacak gibi görünüyor.

Verileriniz Güvende

Corsair, USB belleklerinin içinde önemli ve gizli veriler taşıyanların içlerinin rahat etmesi için yeni bir model piyasaya çıkardı. Padlock 2, verilere iki kademeli koruma sağlıyor.
USB bellekler, bilgisayarlara işi olan herkesin olmazsa olmaz cihazları arasında yerlerini aldılar.
Bu cihazlar, boyutları nedeniyle taşınabilirlik konusunda sıkıntı yaşatmazken, öte yandan kolayca çalınıp kaybolabiliyorlar. Eğer USB belleğinizin içinde çok önemli ve gizli veriler saklıyorsanız, kaybolduğu zaman büyük bir sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Dünyanın bu alandaki en önemli markalarından Corsair, bu sıkıntılara engel olabilecek bir ürün piyasaya sürdü. 8 GB kapasiteli Padlock 2 adı verilen yeni model iki farklı koruma yöntemi sunuyor.
Padlock 2'de iki kademeli güvenlik yöntemi yer alıyor
Dalgıçlara özel Corsair bellek
İki farklı yöntem
Bunların ilki, ürünün üzerindeki tuşlardan girebileceğiniz şifre. Bu şifreyi girmeden cihaz içindeki verilere ulaşmak mümkün değil.
İkinci güvenlik önlemi ise cihazın içeriğinde kullanılan 256-bit AES veri şifreleme tekniği. Bu teknik, günümüzde tüm dünyaca kabul edilen standart güvenlik prosedürlerinden biri.

Windows Futbolu Seviyor

Pazar payını kaybetmek istemeyen Microsoft Internet Explorer 8 için birçok ek özellik geliştirmeye başladı. Firmanın Türkiye için yatırımı ise futbol temasını içeriyor.
Geçtiğimiz aylarda Avrupa Komisyonu tarafından verilen karar nedeniyle Internet Explorer, Windows işletim sisteminin resmi web tarayıcısı olma özelliğini kaybetti.
Ancak Microsoft aslan payını kimseye kaptırmak istemiyor bu yüzden firma piyasadaki rakiplerini geliştirdiği ek içeriklerle köşeye sıkıştırmak için bir pazarlama stratejisi geliştirdi.
Takımıza göre tarayıcınızı modifiye edin
Önümüzdeki günlerde global pazarda yayınlamak üzere bir çocuk koruması geliştiren Microsoft, Türkiye pazarı için ise ülkemizin zayıf noktasına yönelik bir anlaşma yaptı.
Internet Explorer 8 artık, futbol temalarına içeriklerine sahip. Bu özellikleri aktif etmek için www.sporx.com web adresinden bilgisayarınıza IE8 taraftar paketini yüklemeniz gerekiyor. Bu yazılımla taraftarlar, tarayıcılarını istedikleri gibi özelleştirebiliyor. Ayrıca IE8'in temalarına takımlarının renklerini ve logolarını da ekleyebilecekler


Lütfen Evimi Soyar mısınız?

Sosyal ağ çılgınlığı artık öyle boyutlara ulaştı ki, insanlar her an, nerede, ne yaptıklarını paylaşır oldular. Evde olmadığını internete yayaynlar, soygunculara resmen davetiye çıkarıyorlar.
Sosyal ağ çılgınlığı tüm dünyayı sarmaya devam ediyor. Bu sosyal ağların başında ise tahmin edebileceğiniz gibi Facebook ve Twitter geliyor.
Bazı kullanıcılar bu sosyal ağ sitelerini hayatlarının her anını paylaşmak için kullanıyorlar. Bu alanda yeni moda ise durum güncellemesi yaparken nerede olduğunu da belirtmek.
Hatta bunun için Gowalla, Brightkite ve Foursquare adlı özel siteler ortaya çıktı. Bu sitelerin arasına en son eklenenin adı ise oldukça ilginç ve ironik. Yeni sitenin adı "Please Rob Me", yani "Lütfen Beni Soy".
Site, hayatının her anını sosyal ağlarda paylaşanları uyarıyor
Soygunlara davetiye
İnsanların, nerede olduklarını sürekli olarak internet ortamında yayınlamasına dikkat çeken PleaseRobMe.com yöneticileri, bu davranışın soygunlara davetiye çıkardığını belirtiyorlar.
Sosyal ağ kullanıcılarının her an, nerede, ne yaptıklarını paylaşmasının ne kadar tehlikeli olabileceğini ortaya koymak isteyen PleaseRobMe.com yöneticileri bu tip servisleri kullanan insanları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Windows'a Güçlü Güvenlik Kalkanı

Microsoft, yeni güvenlik yazılım seti Microsoft Security Essentials ile kötü niyetli yazılımları ve casus kodları bilgisayarlardan uzak tutacak.
Microsoft'un kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu ve işletim sistemi çekirdeğiyle birebir uyumlu casus kod önleyici yazılımı Microsoft Security Essentials, virüsleri, zararlı yazılım kodlarını ve kötü amaçlı atakları bilgisayarlardan uzak tutmayı hedefliyor.
Microsoft Küresel Güvenlik Ekibi'nin destek verdiği yeni yazılım, Microsoft'un üst düzey kurumsal güvenliği sağlamaya yönelik ödüllü teknolojilerinin damgasını taşıyor.
Microsoft Security Essentials, Microsoft'un İnternet sitesinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Sadece lisanslı Windows işletim sistemi kullanıcılarının İnternet ortamından indirebileceği Microsoft Security Essentials, dünya üzerindeki 1,2 milyar kullanıcıya erişen Windows ekosistemine yönelik atak girişimlerini önleme açısından çok güçlü bir koruma kalkanı sağlıyor.
Kullanıcı deneyimlerini değerlendiren Microsoft Küresel Güvenlik Ekibi sürekli ve sık güncellemeler yaparak Microsoft Security Essentials kullanıcılarına, deyim yerindeyse, yeni gelişen risklere karşı bağışıklık kazandıracak (Office 2010'u yakından tanıyalım).

Microsoft Security Essentials, virüslere ve casus yazılım kodlarına karşı bireyleri koruma altına alırken, Microsoft'un kurumlara yönelik güvenlik teknolojileri ise Forefront ailesi altında toplanıyor. Microsoft Forefront Client Security, merkezi kullanımı, güçlü yönetim araçları ve ayrıntılı raporlama özellikleri ile kurum ve kuruluşlara yönelik İnternet kaynaklı tehditleri savuşturmaya yarayan güçlü teknolojilerle öne çıkıyor.

Eski model bilgisayarlarda bile yüksek verimle çalışabiliyor.

Microsoft Security Essentials bilgisayara yüklenir yüklenmez arka planda kullanıcıya varlığını hissettirmeden çalışmaya başlıyor. Herhangi bir risk durumunda kullanıcıyı uyaran yazılım, son derece düşük işlemci ve bellek kullanımı ile çalışmasını bilgisayarın performansını etkilemeden sürdürüyor.
Kullanıcılar belgelerini açıp düzenlerken, web tarayıcısıyla İnternet'te gezinirken veya arama sonuçlarını ekrana getirirken, bu yazılımın varlığını asla hissetmiyor. Gerçek zamanlı çalışan Microsoft Security Essentials, bu nedenle eski model bilgisayarlarda bile yüksek verimle çalışabiliyor (Microsoft, Gizlilik İhlalini Araştırıyor).

Microsoft, yeni güvenlik yazılım seti Microsoft Security Essentials ile kötü niyetli yazılımları ve casus kodları bilgisayarlardan uzak tutacak.
Mevcut virüs tanımlarının çoğunu kapsayan ve bir sonraki güncellemeye gerek bırakmadan anında koruma sağlayan Microsoft Dinamik İmza Hizmetleri'ni (Dynamic Signtature Services) kullanan ilk yazılım olması, Microsoft Security Essentials'a çok önemli bir ayrıcalık kazandırıyor.

Microsoft Security Essentials SP2 veya SP3 servis paketine sahip Windows XP, Vista ve Windows 7 işletim sistemlerini koruyor.

Bu imza servisi, Microsoft güvenlik teknolojilerini kullanarak İnternet ortamında dolaşan bazı kodların risk durumunu otomatik olarak tanımlayarak (heuristic) riskleri düzenli bir şekilde derecelendiriyor. Risk içeren kodların bilgisini düzenli olarak Microsoft Security Essentials'a göndererek risk durumunda yazılımın gerekli önlemi almasını sağlıyor.
19 ülkede ve sekiz dilde kullanıma sunulan Microsoft Security Essentials SP2 veya SP3 servis paketine sahip Windows XP, Windows Vista ve Windows 7 işletim sistemlerinde koruma hizmetini başarıyla yerine getiriyor.