15 Haziran 2010 Salı

Pardus'un Kitabını Yazdılar

TÜBİTAK tarafından geliştirilen Linux tabanlı işletimsistemi Pardus'la ilgili çalışmalar devam ediyor. Bir Pardus sever bu konuda ilginç bir kitap hazırladı. İşte o kitap...
Açık kaynak kodlu işletim sistemi Linux bu özelliği sayesinde programcıların beğenisini kazanıyor. TÜBİTAK mühendisleri de Linux'un bu açık kaynak kodu avantajını kullanıp Pardus adlı Türk işletim sisteminitasarladılar.
Her sürümünde nesli tükenmek üzere olan Anadolu hayvanlarını kod adı olarak seçen geliştiriciler bu sayede bu türlerinde dünya çapında tanınmasını hedefliyor.

Sistemin yaygınlaşması için uğraşıyorlar
Türkçe olan bu işletim sistemiyle ilgili en büyük sıkıntı ise tüketicilerin bu konudaki alışkanlıkları. Farklı işletim sistemlerine alışan kullanıcılarPardus'u kullanmaktan çekiniyorlar. Bu durumun farkında olan bir Türk yazılımcı ise Pardus 2009'un kullanımını adım adım anlatan yeni bir kitap hazırladı.
Ömer Akyüz adlı yazarın kaleminden çıkma bu kitapta Pardus'un nasıl kullanılacağı detaylı bir şekilde anlatılıyor. Akyüz işletim sisteminiyaygınlaştırmak için kitabını, kütüphanelere ve okullara hediye etmeye de başladı. 25 liraya satılan kitaba ise buradan ulaşabilirsiniz.