5 Mart 2010 Cuma

Philips'den Sessiz Süpürge

Pazartesi sabahı tembellik yapmayı sevenlerin en büyük düşmanı olan süpürge sesi Philips'in yeni ürünüyle tariye mi karışacak?
Elektrik süpürgesi ile temizlik yaparken rahatsız edici yüksek ses Philips SilentStar ile tarih oluyor. Türbülansı azaltan aerodinamik tasarımı ve özel hortumu ile hava sızıntısını engelleyen Philips SilentStar daha az ses ile  temizlik yapmak mümkün olacak.
Titreşimleri en aza indirmek için fdizayn edilmiş olan motor süspansiyon sistemi, çift duvarlı haznesi ve yalıtım malzemeleri sayesinde Philips SilentStar, en yüksek emiş gücünde bile çalışırken sadece 70 desibellik ses çıkarıyor.
Güçlü motor az ses
Philips SilentStar sessiz olmasının yanı sıra yüksek emiş gücü sağlayan bir motora sahip; düşük enerji tüketimli özel HD motoruyla 400W'lık yüksek bir emiş gücü sağlıyor.
Bu özellik, Philips SilentStar'ın 2000W motor gücüne sahip makinelerle aynı performansı sunmasını ve enerji tasarruf etmesini sağlıyor.

Windows XP, Tarih Oluyor

Windows 7'nin, özellikle Vista'ya oranla büyük başarı kazanması, emektar işletim sisteminin son günlerini yaşamasına neden oldu.
Vista'ya yapılan inanılmaz eleştiriler, Microsoft'un yoğurdu buzluğa koyup yarım saat beklettikten sonra yemesine neden olmuştu. Windows 7'de hatalar tekrarlanmadı ve işletim sistemi şimdiden 90 milyon satmayı başardı.

Bu satış oranlarından cesaret alan Microsoft, yıl sonuna kadar XP için verdiği teknik desteği ve güncellemeleri sonlandırma kararı aldı. Bir nevi, XP son saatlerini yaşıyor diyebiliriz. Yine de, XP'in Microsoft'un altın ürünü olduğunu kimse unutmayacaktır.

Office 2010 RTM Nisanda Geliyor mu?

Microsoft, merakla beklenen yeni Office yazılım paketi Office 2010'un RTM versiyonunu, önümüzdeki ay içerisinde yayınlamaya hazırlanıyor. Kolları sıvayalım, beta sürümden kurtulmaya az kaldı...
Microsoft, sonunda Office 2010 yazılımının RTM versiyonunu kullanıcıyla buluşturacak. Nisan ayı içerisinde Office 2010'un RTM versiyonunu yayınlayacak olan Microsoft, yazılım paketinin kurumsal versiyonunu 12 Mayıs'ta yayınlayacak gibi gözüküyor.
Yazılım paketinin son kullanıcı versiyonu ise, Haziran 2010'a kalacak. Office 2010 ile birlikte SharePoint 2010, Visio 2010 ve Project 2010'un RTM versiyonu da önümüzdeki ay içerisinde yayınlanmış olacak.
Henüz resmi bir açıklama yok fakat bu iddia, Microsoft'un içerisinden yayıldı. Dolayısıyla birçok teknoloji uzmanı, önümüzdeki ay içerisinde Office 2010 RTM'in yayınlanacağından emin.

Sims 3'e Yepyeni Genişleme Paketi

Sims 3: Ambitions, daha önce hiç tatmadığımız Sims keyiflerini ve görevlerini tecrübe etmenize olanak tanıyacak. Peki, yapımın piyasaya çıkış tarihi ve diğer yenilikleri neler?
Electronic Arts, 2009'da yüksek satış rakamlarına ulaşan Sims 3'e, Sims 3: Ambitions genişleme paketi ile şaşırtıcı bazı karakterler eklemeye karar verdi. Bunlar arasında ev çağrılarına yanıt veren doktor, kahraman bir itfaiyeci, ruh hastası bir bilim adamı(deneysel ilaçlarla, insanları mutant yapma çalışmaları güdüyor), dedektif veya hayalet avcısı bulunuyor.

iPhone ve iPod Touch içinde de piyasaya çıkacak yapım, PC ve Mac sahipleri ile Haziran ayında buluşacak. Bilgisayarınızda Ambitions'ı oynamak için orjinal Sims 3 gerekecek.