1 Şubat 2010 Pazartesi

GFI Lan Net Scan

Ağ Yöneticileri ve Güvenlik Uzmanları için Tasarlanmış Başarılı bir Network Tarayıcı Verilen aralıklardaki Sunucu ve Client makinelerin port, protokol ve güvenlik açıklarını raporlar.

RarPass:crırmc

DOWNLAND

PowerColor, HD 5670'i Güçlendirdi

PowerColor, ATI'nin yeni ekran kartı Radeon HD 5670'i fabrika çıkışı hız aşırtma yapılmış PCS+ serisine dahil etti.
PowerColor, ATI'nin en son ekran kartı HD 5670'i de PCS+ ailesine dahil etti.
Bu en son ekran kartı çözümü, standart çekirdek hızı 785 MHz ve bellek hızı 1000MHz olarak fabrika hız aşırtması yapılmış şekilde gelecek.
PCS+ HD 5670, 785 MHz GPU hızına sahip


Düşük ses, düşük güç
PCS+ HD5670'in en önemli özelliklerinden bir diğeri ise yük altında 30dB 'in altında düşük gürültü seviyesini ultra sessiz 92mm soğutuculu fan ile sessiz ve soğuk olarak sağlaması.
PCS+ HD5670'in bir diğer önemli özelliği ise 75 Watt'tan daha az güç tüketiyor oluşu.

iPad Windows 7 İlişkisi Ne Olacak?

Apple'ın geçen hafta basına tanıttığı yeni oyuncağı iPad, söylentilere göre Windows 7 çalıştırabilecek. iPad'e Windows 7 yüklenirse Apple, avantajlı duruma mı geçer, dezavantajlı duruma mı?
Bildiğiniz üzere Apple, geçtiğimiz hafta içerisinde 2010'un en fazla ses getirmesi beklenen ürünlerinden iPad'i basına tanıttı. Son dönemde ise bilişim dünyasına sık sık iPad ile ilgili haberler düşüyor.
Son olarak, iPad üzerinden Windows 7'nin çalıştırılabileceği söylentileri internet dünyasına yayıldı. Mart 2010'da piyasaya sürülecek olan iPad, Windows 7'yi çalıştırabilmek için bir  yazılıma ihtiyaç duyacak gibi gözüküyor.
Citrix adlı bir yazılım geliştirme ekibi tarafından ortaya atıla iddiada, Citrix yetkilileri "iPad'de Windows 7 çalıştırmak ister misiniz?" sorusunu kendi komünitesine sundu ve gelecek olan tepkileri beklemeye başladı.
Halihazırda iPhone ve iPod için uygulamalar geliştiren Citrix, Windows 7 uygulamaları üzerine yoğunlaşmasıyla da dikkatleri üzerine çekti. Citrix'e göre iPad, Windows 7'yi başarıyla çalıştırabilecek.

AMD'nin Yenileri Hakkında Son Bilgiler

AMD, yakın bir zaman içinde hem yeni bir yonga seti, hem de altı çekirdekli ilk masaüstü işlemcisini piyasaya çıkaracak. AMD'nin bu yeni ve merak uyandıran ürünleri hakkında son detaylar burada.
AMD'nin piyasaya çıkaracağı altı çekirdekli işlemcileri ve yeni yonga setleri hakkında detaylar gelmeye devam ediyor.
Mayıs ayında piyasaya çıkacağı iddia edilen Thuban kod adlı altı çekirdekli işlemcinin, AM3 soketli olacağı ve Phenom II X6 10xxT (x'ler model numarasını ifade ediyor) adını alacağı belirtiliyor.
140 Watt TDP'ye sahip olacağı söylenen ilk Phenom II X6'nın, 2,8 GHz frekansta çalışacağı ve 6 MB L3 ön bellek barındıracağı belirtiliyor.
İlk altı çekirdekli AMD işlemcisinin adı Phenom II X6 10xxT olacak
Geriye uyumlu
İlk Phenom II X6'dan sonra, üç tane daha altı çekirdekli model piyasaya sürmeyi planlayan AMD, bunları birer sene arayla sunacak.
İşlemcilerin AM3 soketli olması demek, AMD'nin halen piyasada bulunan 790FX, 790GX ve 785G yonga setleriyle uyumlu olacağı anlamına geliyor. BIOS güncellemesi ile bu yonga setleri, yeni işlemcilere destek verecekler.

Mad-CW XSS ve RFI Scanner

MaD-CW Scanner XSS ve RFI açıklarını taramanızı sağlar.
Tek yapmanız gereken www.domain.com olarak hedef siteyi yazmanızdır.
PHP ile yapılmış sayfalarda PHP linki işaretlendiğinde XSS taramasından sonra
Remote File Inculusion (RFI) taramasına geçer ve açığı olan sitelerde açıkları tespit ederek listeler

RFI açığı olan linklere tıklandığında doğrudan bir Remote file uygulaması ile
sitenin içersinde kullanıcın dosya upload etmesini yada benzeri işlemleri yapmasını sağlar. Ar-Ge Gurupùn yapmış oldugu güzel bir program Denendi ve test edilmiştir.

DOWNLAND

MailX Sender

En iyi Anon Mail (sahte mail) gönderme programı istediginiz Adreslere Toplu Olarak çok Hızlı Bir şekilde Anon Mail Atabilirsiniz. Kullanımı kolaydır işinize yarayacak bir programdır.



DOWNLAND

Google da Tabletleniyor mu?

Nexus One ile birlikte teknoloji piyasasına adım atan Google, şimdi de son dönemin popüler cihazı tablet PC'lere mi gözünü dikti ? İşte şirket yöneticilerinin ilginç açıklaması...
İnsanoğlunun tabletlerle olan ilişkisi aslında çok eskilere dayanıyor. Kağıt icat olmadan önce, insanlar yumuşak taşlardan yapılmış tabletlerin üzerinde yazı işlerini hallederdi.
Eski bir söz 'tarih tekerrürden ibarettir' der. Apple'ın iPad'iyle birlikte oluşan yeni pazar da bu deyişin en büyük kanıtlarından biri. Tablet PC olarak tasarlanan iPad, hemen her firmanın ona rakip bir ürün geliştirmesine de neden oldu.
Şu anda en eski dostumuz tabletler o kadar popüler ki, ünlü arama motoru Google bile bu tarz bir ürün üzerinde çalışmak istiyor. Firma bir süredir, notebook piyasası için Chrome OS adlı özel bir işletim sistemi hazırlıyordu.

İlk insanlar bizden daha mı yaratıcıydı?
Chrome OS'un bekleme nedeni tablet PC mi?
Google yöneticilerinden Anders Sandholm'ın Chrome OS'la ilgili verdiği demeçte artık hedef kitlelerinin sadece, notebook ve netbook kullanıcıları olmadığını açıklaması üzerine firmanın da bir tablet üzerinde çalıştığı iddiası ortaya atıldı.
Gazetecilerin Sandholm'u bu açıklamasıyla ilgili sıkıştırması üzerine ise yönetici, şuan da tam bir açıklama yapmasının doğru olmadığını ancak masaüstü PC'lerin de ötesinde bir şey için çalıştığını belirtti.
Öte yandan ünlü arama motoruyla ortaklaşa Nexus One'ı geliştiren HTC firması, geçtiğimiz hafta yeni bir tablet PC modeli üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.
Google'ın uzun süredir teknoloji dünyasına adım atmak istediğini biliyoruz, ancak firma orijinal ürün gamları yaratmak yerine, piyasada popüler olan cihazları kendine uyarlamayı seçiyor. Umarız firma gelecekte daha orijinal ve kullanıcı dostu ürünlere imza atar.