26 Şubat 2010 Cuma

Batman, Games For Windows'u Ele Geçirdi

Microsoft'un oyuncuları bir araya getiren platformunda herkesin favorisi tek bir oyun var. İşte Batman'in zaferi...
Geçtiğimiz aylarda çıkan ve büyük bir satış başarısı yakalayan Batman: Arkham Asylum hala çekiciliğinden bir şey kaybetmiyor. Microsoft'un yayınladığı rapora göre, son aylarda Games For Windows üzerinden en çok Batman: Arkham Asylum oynandı.
Popülerliğin hediyesi indirim oldu
Bu başarılı etkilen dolayı Microsoft ve oyunun yapımcısı Rocksteady, özel bir kampanya için anlaşma da imzaladılar. Bu hafta sonu Games For Windows üzerinden Batman'in iddialı macerasını yüzde 75 indirimle satın almak mümkün olacak.
1 Mart'a kadar sürecek olan kampanya da oyunun fiyatı 13 dolara düştü. Microsoft Arkham Asylum'la birlikte indirimli satış kampanyasına her hafta devam edecek. İlgili sayfaya buradan ulaşabilirisiniz.

Intel, Ekran Kartlarını da Düşünüyor

Intel, üzerinde çalışıtğı yeni işlemci mimarisi olan Sandy Bridge ile gelecek nesil ekran kartlarına şimdiden destek vermeyi planlıyor. Sandy Bridge'in bu yeni özelliği ne?
Intel'in yeni nesil işlemci mimarisi Sandy Bridge ile üretilecek modellerde, tümleşik olarak bulunacak grafik işlemciler, günümüzde Clarkdale modellerinde yer alanlardan daha güçlü olacaklar.
Ancak Intel, kullanıcıların bununla yetinmeyeceğini bildiğinden, Sandy Bridge işlemcilerinin yeni nesil ekran kartlarını desteklemesini sağlamak için de uğraşıyor.
PCIe 3.0, bir önceki nesle göre iki kat daha fazla bant genişliği sunuyor
PCI-Express 3.0 desteği
Gelen yeni haberlere göre Intel, Sandy Bridge işlemcilerinin PCI-Express 3.0'a destek vermesini sağlayacak.
Intel bunun haricinde, ekran kartlarının harcadığı gücü azaltmak için De Muxed EDP adlı bir teknoloji de geliştiriyor.

R3x NetBIOS TARAYICISI

Ünlü Net Bios Tarayıcı paylasıma açık sistemleri taramanızı ve acıkları görmenize  Saglar.İçinde Program acıklamasını yaptım. Umarım İşinize yarar bir program sunmuşturum. 
Orjinal Kaynak: http://alican-demir.blogspot.com/.
RarPass:crırmc 

RAR Repair Tool v4.0



Hakkında:
Rar ve Rar Sfx bozulan dosyalarınızı onarmanıza yardımcıdır. Winrar tüm versiyonlarında calısmaktadır. Kurulum gerektirmeden kullanabilirsiniz..

- Repairing all versions of both RAR and SFX archives
- multi-volume arsivlerini kurtarma
- 4 Gb kadar Yüksek boyutlu dosyaları kurtarabilme
- Batch mode
- Sağlam şekilde Geri alma motoru
- Tamamen otomatik olarak çalışma sistemi
- Dosyaları taşıma&bırakma (Drag&Drop) desteği
- kolay anlasılır pratik arayüzlü.

Size: 1,53 MB

İNDİR

Button Shop 4.17

Button Shop Web sitenizin sayfalarını profesyonel görünümlü düğmeler ile şenlendirin. Vista ve XP temalı düğmeler, renkli, parlak web düğmeleri, kısacası her türlü düğmeyi bu uygulama ile hazırlayıp web sitenizden kullanabilirsiniz. Düğmelere efekt verme imkanınız da bulunuyor.




Program + Serial İçerir Arkadaşlar.
http://www.4shared.com/file/227360864/2b61044c/B-S-417.html

Ovi Maps Yeni Sürüme Güncellendi

Nokia'nın ücretsiz navigasyon uygulaması Ovi Maps yen versiyona güncellendi. Güncellemenin tüm detaylarını yazımızda bulacaksınız.
Sizlere daha önce burada yer alan yazımızda Nokia'nın kullanıcılarına Ovi Maps ile sürücü ve yaya navigasyonunu artık ücretsiz olarak sunmaya başladığından bahsetmiştik. Yeni cihazlara destek vererek etki alanını genişleten bu hizmet, kısa sürede ciddi bir indirme rakamına da ulaşmayı başarmıştı.

Henüz ülkemize özel haritalarda 3D görseller desteklenmiyor.
Beta Labs üzerinden yayınlanan bir duyuru ile güncellemeye dair detayları paylaşan Nokia, bu sürümde çoğunlukla performans iyileştirmeleri üzerinde durmuş. Bu güncellemeler ise geliştirilmiş uyduya kilitlenme hızı ve isabet oranı, daha fonksiyonel ve hızlı yakınlaşma özelliği, geliştirilmiş konum arama yeteneği şeklinde sıralanıyor.

Yeni haritaları ve Ovi Maps'in güncel sürümünü edinmenin en kolay ve hızlı yöntemlerinden birisi de Nokia Map Loader yazılımı.
Yalnızca Symbian S60 3. Sürüm FP2 ve 5. Sürüm işletim sistemine sahip akıllı telefonlar ile uyumlu çalışabilen yeni versiyon, 9 MB boyutunda. Ancak sorunsuz bir yükleme için cihazınızda 15 MB'ın üzerinde boş C sürücüsü belleğinin bulunması gerektiğini de belirtelim. Yazılımı en kolay ve garanti yollarından biri olan Nokia Maps Loader kullanarak indirmek için burada yer alan bağlantıyı kullanabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz buradaki bağlantı üzerinden Beta Labs sayfalarına gitmeniz de mümkün.

Win 7 RC'nin Sonu Geldi

Bir süre önce, Windows 7'nin ücretsiz deneme sürümünün 1 Mart'ta kullanılamaz hale geleceği duyurulmuştu. Büyük gün geldi açttı ancak Microsoft'un durumla ilgili başka planları da var.
Microsoft'un yaptığı açıklamaya göre,  22 Ekim 2009'da pazara sunulan Windows 7 işletim sisteminin piyasaya çıkmadan önceki son deneme sürümü Release Candidate (RC) için kullanıcılara tanınan süre 1 Mart'ta doluyor.
Windows 7 RC yüklü bilgisayarlar, 1 Mart 2010 itibarıyla otomatik olarak iki saatte bir sistemi yeniden başlatma döngüsüne girecek.
Öte yandan Microsoft'un bazı eski işletim sistemi sürümleri için verdiği yasal desteği önümüzdeki aylarda kesmeyi planlıyor. Windows Server 2000, Windows 2000 Professional ve Windows XP Service Pack 2 işletim sistemlerini kullananlara verilen destek ise Temmuz 2010 itibarıyla sona erecek.
Destek yaşam döngüsü ne demek?
Bu tarihten itibaren, adı geçen işletim sistemlerinin fişi çekilmiş olacak. Yeni güncellemeler gelmeyecek olan bu programlara teknik destek de verilmeyecek. Ancak Microsoft tarihinin en uzun süre desteklenen işletim sistemi olan Windows XP Service Pack desteği 2014 yılına kadar uzatıldı. 
Firma 2002 yılında duyurduğu ve 2004 yılında güncellediği Destek Yaşam Döngüsü politikası kapsamında beş yıl normal ürün desteğinin yanı sıra talep eden kullanıcılar için ek beş yıl genişletilmiş destek veriyordu.
Windows Server 2000 işletim sisteminin destek süresi 10 yıl sonra 13 Temmuz 2010'da tamamen sona ererken, Windows Server 2003 ise aynı tarihte beş yıllık Genişletilmiş Destek sürecine giriyor.
Windows 7 için Türkiye'ye özel fiyatlar
Microsoft'un . Windows 7 sürümlerini için firmalara önerdiği son kullanıcı fiyatları ise  şöyle:
Windows 7 Home Basic için 123 ABD Doları; Windows 7 Home Premium için 145 ABD Doları; Windows 7 Professional için 236 ABD Doları ve Windows 7 Ultimate için ise 250 ABD Doları.

Twitter'daki Spam Dalgası Politikacıyı da Vurdu

Popüler sitelerin baş belası olan spam mesajlar bu sefer sert kayaya çarptı. Çünkü, bu saldırıların yeni kurbanı bir politikacı.
İstem dışı gelen spam postalar ve malware'ler internet kullanıcılarını sanal dünyadan soğutan saldırılara neden oluyor. Yine böyle bir saldırıdan aslında hiç beklenmedik bir Twitter kullanıcısı da zarar gördü.
Geçtiğimiz günlerde İngiliz politikacı Ed Miliband'ın Twitter hesabı, bir yemleme (phishing) saldırısına kurban gitti. MSN'de örneklerini gördüğümüz bu saldırı da, kullanıcının hesabı ele geçiriliyor ve otomatik program bu kişinin ağzından herkese mesaj atmaya başlıyor.

Genç politikacının imajı takipçilerini de kurban etti
Twitter saldırılara karşı uyarıyor
Genç politikacının, Twitter hesabında bir anda cinsel performansının artışıyla ilgili bazı mesajlar yayınlanmaya başladı. Miliband etrafında dürüstlüğüyle tanındığı için, 6,693 takipçisi bu cinsel içerikli spam mesajın verdiği linke tıkladı.
Bu sayede hacker'lar kısa günün kârı olarak politikacının ve takipçilerinin hesaplarını ele geçirdiler. Olayın ufak çapta bir skandala dönüşmesi üzerine Miliband, kişisel web sitesine durumu anlatan bir açıklama yazısı yayınladı.
Öte yandan yemleme saldırılarından etkilenen tek kişi genç politikacı değil. The Guardian ve BBC de bu spam dalgasının kurbanı oldu. Twitter resmi blogunda yayınladığı bildiride, son birkaç haftadır yemleme saldırılarının fazlasıyla arttığını ve kullanıcıların bu tarz spam mesajlara karşı dikkatli olması gerektiğini duyurdu.