30 Ocak 2010 Cumartesi

Mail Pass

Mail PassView v1.34 - Recover lost mail passwords Outlook ta kullanılan bütün kullanıcıları ve şifreleri gösterir. Güzel bir program Denendi ve Test edilmişdir.


RarŞifresi crırmc

Canon 50 Milyon Dedi

Dünyanın en ünlü fotoğraf ve lens üreticilerinden biri olan Canon, EF serilerine ait 50 milyonuncu ürününü piyasaya sürdüğünü açıkladı. Bu sayıya ulaşmak için çok çalıştıklarını açıklayan Canon'un planları neler?
Fotoğraf makinesi dünyasında Nikon ile birlikte yıllardır sektörün zirvesini tırmalayan Canon, son gelişmelerle birlikte prestij bakımından bir hayli puan toplayacak gibi gözüküyor.
Canon bugün itibariyle 50 milyonuncu Canon EF lensini ürettiğini ve piyasaya sürdüğünü açıkladı. 23 yıldan bu yana piyasaya lens süren Canon, piyasadaki 60'a yakın tüm lens serilerinden, toplam 50 milyon adet olmasının mutluluğunu yaşıyor.
1987 yılında piyasay sürdüğü Ultrasonic Motor EF 300mm f/2.8L USM ile vahşi yaşam fotoğrafçılarına ışık tutarak EF lens serisine başlayan Canon, böylece alanında en iyilerden biri olduğunu da kanıtlamış oldu.
Piyasada toplamda 60'dan fazla EF lensi bulunan Canon, bu başarılı çizgisini devam ettirmeyi planladıklarını açıklayan firma, piyasaya lens sürmeye tüm hızıyla devam edeceklerini de belirtti.
:: SLR ya da DSLR almayı düşünüyor musunuz? Alırsanız tercihiniz Canon mu olur Nikon mu? Veya başka bir geliştirici mi?

Samsung Galaxy 2 Fotoğraflandı mı?

Android işletim sistemine sahip telefonlarla ilgili bir sitede, Samsung Android Galaxy 2'ye ait olduğu belirtilen fotoğraflar sızdırıldı. Android Galaxy 2'yi görmek istiyor musunuz?
Samsung, Android ile ısınma turlarından memnun kalmış olacak ki, Galaxy 2'nin fotoğrafları bile internete sızdı. Android telefonlarıyla ilgili bir sitede yayınlanan fotoğraflarda, yeni Android Galaxy 2'nin daha büyük bir AMOLED ekrana sahip olduğu görülüyor.
Android Galaxy 2'nin ekran büyüklüğünün 3.7 ile 4 inç arasında olacağı tahmin edilen telefonda Qualcomm'un 1GHz'lik Snapdragon işlemcisi yer alacak.

Samsung Android Galaxy 2'ye ait olduğu söylenilen görsel
Söylentilere göre telefon, 5 megapiksel kameraya (ki Samsung Galaxy ile aynı değerde) ve Android 2.1 işletim sistemine sahip olacak. Beklenildiği üzere Wi-Fi bağlantı ve dahili GPS uygulaması da telefondaki yerini alacak.
:: Samsung'un Android desteğini başarılı buluyor musunuz?

Twitter Hesaplarını Geri Almak Masraflı

Sosyal ağ çılgınlığı artık cebinizi de vurmaya başlayacak. Suçluların yeni yöntemi karşısında bu tarz sitelerden soğuyacaksınız...
Yakın zamana kadar, kolay yoldan para kazanmak isteyen suçlular, insanların özel eşyalarını çalardı yeterince cesareti olanlar ise aile fertlerini rehine alıp para isterdi.
Ancak internet icat oldu suçun tanımı da bir garipleşti. Artık hacker'lar insanlardan para koparmak için onların sosyal ağ sayfalarını ele geçiriyor.

2.500 dolar vermezsen Twitter'ını bir daha göremezsin
Artık sayfaları kaçırıp fidye istiyorlar
Anti virüs firması Kaspersky'in ortaya koyduğu bu ilginç olaya göre sadece geçtiğimiz yıl bile 70 bin insanın Twitter hesabına el konuldu.
Sanal korsanlar, bir de bu kullanıcılara mesaj atıp hesaplarını geri alabilmeleri için fidye talep ediyor . Firmanın hazırladığı rapora göre, takipçi sayısı ve içinde bilgilerin önemine göre Twitter sayfanızın değeri 8 ile 2.500 dolar arasında değişiyor.
Sosyal ağlara olan bağımlılığımız artmaya devam ederse yakında, hesaplarımızın başına birer koruma dikmek zorunda kalacağız.

Haftanın Web Siteleri

İnternet size sıkıcı mı geliyor? Hergün aynı sitelere mi giriyorsunuz? O zaman sizin için seçtiğimiz 8 yeni siteye göz atın...
Yaşadığımız çağın en bir sonucu olarak günde en azından 6 saatimizi internette geçiriyoruz. Ancak sanal dünya o kadar büyüdü ki, buraları gezmek bile insanın vaktini almaya başladı.
Birçok kullanıcı, e-posta hesabı, sosyal ağlar ve haber sitelerinden başka bir yere giremiyor. Sanal dünyanın monotonluğunu bir kenara bırakın. Sizin için hafta ilginç ve faydalı siteleri bir araya getiriyoruz.
İstanbul'da kaç tane ücretsiz spor merkezi olduğunu düşündünüz mü? Bu hafta tanıttığımız siteyle o merkezleri sanal olarak gezebileceksiniz bile.
Lezzet peşinde restoranları dolaşan bir blogger sayesinde arka planda kalmış kaliteli mekânları öğrenin. Sevdiklerinize internet sayesinde çiçek yollamak için de bu yazımızı kaçırmayın. İşte sizin için seçtiğimiz haftanın web siteleri...


Öğrencilerden sanal dergi
Teknoloji konusundaki tüm siteler, profesyonel editörler tarafından geliştirilmiyor. Üniversitelerin Bilim ve Teknoloji kulüpleri de bazen bu işe el atabiliyor.
Haftanın web sitelerinde bu hafta, İstanbul Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler tarafından hazırlanan bu sanal dergi farklı bir içeriğe sahip.
Bilişim Dergi adlı oluşum, her ay PDF formatında hazırlanıyor. Burada teknolojik konulardan, biraz daha araştırma ve ödev içeriği sayılacak elektronik içeriğe kadar birçok konu bulunuyor.
Öğrencilerin ne gibi işler ortaya koyabileceğini görmek isteyenler için bu site iyi bir seçenek.



Kabileler arası sanal savaş
Travian ve türevi oyunlar son zamanlarda büyük bir popülerlik kazandı. Oynamak için sadece internet tarayıcısının gerektiği bu yapımları, düşük sistemli bilgisayarlar da bile kullanmak mümkün.
Ogame ile başlayan bu furya vampirlerden, tarih öncesi maceralara kadar birçok farklı konsepte sıçradı. Travian seven ancak içerisinde Türk kültürlerinin barınmasını da isteyen oyuncular için bu hafta ilginç bir site tanıtacağız.
Kabile Savaşları adlı bu yapımın en ilgi çekici özelliği ise köylerin tamamıyla Türk dizaynıyla yapılması. Sayfanın altında ise, bina yapım süreleri ve stratejik destek kısmı bulunuyor.


İstanbul'un spor merkezlerini tanıyın
Büyük şehirlerin en büyük sorunu, belediyelerin tahsis ettiği spor ve sosyal merkezlerinden birçok vatandaşın haberi olmaması. Bu hafta sizlere İstanbul Belediyesi tarafından hazırlanan ve şehirdeki tüm spor merkezlerini tanıtan bu siteyi anlatacağız.
Sayfanın ilgi çekici yanı tüm bu mekânları 360 derece olarak gözlemleyebilmeniz. Yüzme, futbol, basketbol, boks, tenis gibi bölümlere sahip olan sayfada spor komplekslerinin adreslerini, ücretlerini ve içerdiği faaliyetleri öğrenebiliyorsunuz. Sporas adlı bu sitede, gitmek istediğiniz mekan için online randevu da alabiliyorsunuz.


Ufak jestler ve zor anlar için
Özel günlerde ya da kavga anlarında, tek bir çiçek bile hayati anlam taşıyabiliyor. Eğer sevdiğiniz kişiye bu ufak ve değerli armağanı almazsanız onun gözündeki değeriniz bir hayli düşebilir.
Yemek satan siteler mantığıyla hazırlanan Ciceksepeti.com adlı site seçtiğiniz ürünü kargoyla istediğiniz adrese yolluyor.
Hemen her bütçeye hitap eden çiçek ve hediye çeşitleri olan site sayesinde hem etrafınızdakileri sevindirip hem de günü kurtarabilirsiniz.

Windows Mobile 7, Şubatta...

Windows Mobile 7'nin Şubat ayında Barcelona'da gerçekleştirilecek olan mobil kongresinde duyurulacağı resmi ağızlardan doğrulandı.
Yayın tarihi konusu tam anlamıyla yılan hakiyesine dönen Windows Mobile 7, biraz da gecikmenin verdiği avantajla fazlasıyla merak edilen bir konu haline geldi. Microsoft'un yeni sistemi 2010 Ocak'ta CES'te sergileyeceği düşünülürken, aksi bir hareketle firma, Ocak ayı içersinde Windows Mobile 6.5 güncellemelerini kullanıcılarla paylaşmakla yetinmişti. Windows Mobile meraklıları beklentilerini Şubat ayına ertelerken, güzel açıklama resmi bir ağızdan geldi.
Microsoft'un Finansal Direktörü Peter Klein, Amerika'da Fox Haberlerine yaptığı açıklamada, Windows Mobile'ın yeni jenerasyonunun Dünya Mobil Kongresinde duyurulacağını belirtti. Barcelona'da Windows Mobile 7 hakkında konuşacak çok şeyimiz olacak diyerek sözlerini devam ettiren Klein, "Windows Mobile'ın geleceğine ve Microsoft'un mobil adımlarına dair tüm bilgileri Barcelona'da öğrenebileceksiniz" demeyi de ihmal etmedi.

Ateş Tilkisinin Küçük Kardeşi Çöl Tilkisi

Firefox'un akıllı telefonlara yönelik geliştirilen sürümü Fennec, bilgisayarlarda yaşadığı başarıyı benzer öğelerle ceplere taşımaya hazırlanıyor. Bu çok özel mobil web tarayıcıyı sizler için inceledik.
Mozilla'nın cep telefonlarına girmesi için önemli bir adım teşkil eden Fennec, ilk olarak, Nokia çatısı altında geliştirilen Linux tabanlı Maemo için yayınlandı. Mobil cihazlar için izlenecek yol konusunda önemli tüyolar içeren mobil web tarayıcısı, Mozilla adına da bir kilometre taşı. Ön yüklü web tarayıcısı ile etkileyici sonuçlara imza atan Nokia N900'ün web tarayıcısından hiç de aşağı kalmayan Fennec, her haliyle sıkı bir çalışmanın ürünü olduğunu belli ediyor.
Fennec, alışıldık bir mobil web tarayıcı görsel arayüzü ile karşılıyor sizi. Sezgisel olarak kullanıma alışmanız pek uzun sürmüyor. İlk etapta oldukça büyük bir alanı kaplayan adres çubuğu hemen dikkat çekiyor. Dokunmatik ekranda bu çubuğu, yukarı iterek gizleyebiliyorsunuz. Bu sayede açtığınız web sayfasında tam ekran gezinmek mümkün hale geliyor. Aynı işlemi tersine uygulayarak adres çubuğunu geri getirebilirsiniz.

Samsung 3D Üretimine Başladı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, üç boyutlu görüntü desteği veren LED arka ışıklandırmalı LCD televizyonların seri üretimine başladı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, üç boyutlu görüntü desteği veren LED arka ışıklandırmalı LCD televizyonların seri üretimine başlayan ilk şirket oldu.
40 inç, 46 inç ve 55 inçlik full HD 3D TV'lerle beraber gözlük de verilecek. Bu yeni modeller, 240 Hz tazeleme oranına sahip olacaklar.
Samsung, 3D TV'lerde seri üretime geçen ilk marka oldu
Samsung'un 3D TV'leri RealD formatına destek verecekler. Aynı zamanda 2D görüntü de verecek olan yeni modeller yakın bir zaman içinde piyasada olacak.