5 Şubat 2010 Cuma

Adobe Apple'a Karşılık Verdi

Apple'ın olaylı oyuncağı iPad yüzünden, üç büyük teknoloji şirketi bir birlerine soğuk savaş ilan etti. İşte Adobe'un Apple'a verdiği cevap.
iPad'in basın tanıtımından sonra ortaya çıkan olaylar bir türlü dinmiyor. Sıradan bir teknolojik, ürünü bir anda soğuk savaşlar başlatmasının arkasındaki en büyük neden ise ürünün popülerliği ve şirket yöneticilerinin duyarsız açıklamaları.
Apple'ın tablet ürününde Flash desteği bulunmaması, teknoloji tutkunlarının ikiye bölünmesine neden olmuştu. Ancak şirketin CEO'su Steve Jobs, gelen eleştirilerden ders almak yerine, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda üründeki noksanlığın Adobe'dan kaynaklandığını iddia etmişti.

Steve Jobs Google ve Adobe'a ateş püskürmüştü
Adobe kızgın ama iPad pazarından vaz geçmek istemiyor
Jobs'un Flash'daki hataların çözülmemesini tembellik ve işe yaramazlık olarak değerlendirmesi Adobe yöneticilerinin öfkelenmesine neden oldu.
Firmanın yetkililerinden Kevin Lynch blog'unda yayınladığı bir yazıyla Steve Jobsun açıklamalarını mizahla eleştirdi.
Lynch Flash'ın 15 sene önce aslında dönemin tablet PC'lerinde çalışması için dizayn edildiğini, ancak sektörün yetersizliği yüzünden programın farklı kulvarlarda ilerlemesine devam ettiğini belirtti.
Ayrıca yetkili, Jobs'un iddialarını asılsız olduğunu, eğer Apple kullanıcılarına değer verip de Flash için firmadan destek talebinde bulunursa Adobe'un seve seve yardım edeceğini de duyurdu.

05.02.2010 Socks proxy

Checked & filtered with ProxyFire MasterSuite (Timeout: 10)


» L1 High Anonymous - 177

» L2 Anonymous - 772

» L3 Transparent - 889





http://proxyarl.blogspot.com/

Bas ve Çek Kamera Satın Alma Rehberi

Piyasada birçok fotoğraf makinesi mevcut ve hepsi de birçok farklı özelliklere sahip. Eğer amacınız yaşadığınız güzel anları veya gezdiğiniz yerleri fotoğraflamak ise, bas ve çek fotoğraf makinelerine yönelmelisiniz. Peki en uygunu hangisi?
Fotoğraf çekmek hemen herkesin ilgisini çeken bir eylemdir. Fotoğraf çekebilmek için çuval dolusu paralar döküp, profesyonellerin kullandığı makinelerden edinmek şart değil. Aksine, hayli uygun fiyatlara dijital fotoğraf makineleri edinmek de mümkün.
Peki hangi fotoğraf makinesini tercih etmeli? Herkesin kesesine uygun fotoğraf makineleri mevcut fakat doğru tercihi yapmak biraz zorlayıcı olabilir. O zaman sizler için hazırladığımız bas ve çek (Point & Shoot) dijital fotoğraf makinesi satın alma rehberine bir göz atın.

Solda: DSLR makine. Sağda: Bas ve çek makine
Öncelikle bütçenizi iyi belirlemelisiniz. Yüksek fiyatlara satılan bas ve çek fotoğraf makinelerinin, her zaman daha iyi olduğunu söylememiz çok güç. Aynı şekilde ihtiyacınız ne ise ona göre bir ürün almanız gerekiyor.
Gezdiğiniz yerlerin fotoğraflarını çekmek, doğum günlerinin, etkinliklerin fotoğraflarını çekmek için bir makine arıyorsanız, enstantane, diyafram gibi teknik ayarları değiştirebildiğiniz makinelere hiç de gerek yok. Dolayısıyla bu bütçe açısından sizi oldukça avantajlı konuma getirecektir.


İstekleri Karşılamalı
Bas ve çek fotoğraf makinelerinde en önemli olgulardan biri de, adından da belli olduğu üzere, fotoğrafı herhangi bir ayar ile uğraşmadan çekebilmektir. Dolayısıyla üzerinde çok ayarı olan makinelerden uzak durmanız gerekir. Aynı şekilde, sık sık fotoğraf çekmeniz gerekiyorsa, yüksek kapasitelerde depolama yapabilen kartları destekleyen makineleri tercih etmelisiniz.
Bu açıdan baktığınızda, SD kart desteği olanlar bir adım öne çıkıyor. Eğer bütçenize uygun bir şekilde bulabiliyorsanız, SDHC kart desteği olanlara yönetebilirsiniz. 8GB'a kadar destekleyen modeller piyasada bir hayli var. Dolayısıyla fotoğraf çekerken sık sık "Bellek dolu" uyarısıyla karşılaşmaktan kurtulmuş olursunuz.

Ne kadar boş yeriniz varsa, o kadar rahat olursunuz
Uygun bütçelere oldukça üstün özelliklere sahip makineler bulmak mümkün. Örneğin, almayı planladığınız bas ve çek fotoğraf makinesinin yüz takip etme, gülücük algılama, kırmızı göz düzeltme gibi özelliklerinin olmasına dikkat edin. Bu özelliklerin olmadığı makineler artık miadını tamamlamış olarak gözüktüğünden, ihtiyacınızı karşılamayacaklardır.
Bunların yanında, görüntü sabitleyici gibi teknik özellikleri de, kısa sürede pratik fotoğraflar çekmenize yardımcı olacaktır. Görüntü sabitleme teknolojisi sayesinde, titrek ve net olmayan fotoğraflardan kurtulabilirsiniz.


Her Şey Çözünürlük mü?
Çözünürlük bir diğer önemli özelliktir. Eğer DSLR fotoğraf makineniz varsa megapiksele çok da önem vermeyebilirsiniz, zira DSLR'larda önemli olan efektif megapiksel sayısı değil, diğer teknik özelliklerdir. Fakat bir bas ve çek fotoğraf makinesinde çözünürlük birinci dereceden belirleyici etkendir.
Artık piyasada 15 megapikselden yüksek çözünürlüklerde makineler bulmak mümkün. Herhangi bir teknoloji mağazasına gittiğinizde, satıcının sizlere her zaman daha yüksek megapiksele sahip fotoğraf makinelerinden satmaya çalışması normaldir. Buna aldanmamanız gerekir. Fakat unutmayın, bas ve çek fotoğraf makinelerinde çözünürlük ne kadar yüksek olursa, fiyat da o kadar artar.
Dolayısıyla sizin için ideal olanını seçmeniz gerekiyor. Sizlere önerebileceğimiz ortalama bir bas ve çek fotoğraf makinesi, yaklaşık 12 megapiksel civarındadır. Bir makinenin kaç megapiksel olduğu, fotoğrafın boyutlarını belirler. Örneğin 5 megapiksel demek, fotoğrafın boyutlarının 2560x1920 olması anlamına gelir. Buradaki ilk değer, fotoğrafın enini belirlerken, ikinci değer ise boyunu belirler.
Eğer bir bas ve çek fotoğraf makinesi almak istiyorsanız, satın alma amacınız muhtemelen anılarınızı fotoğraflara kaydetmektir. Dolayısıyla kimi zamanlarda fotoğraf yerine videoya da başvurmak istemeniz bir hayli normal. Bas ve çek fotoğraf makinelerine bu açıdan bakarsak eğer, piyasadaki makinelerde farklı farklı video formatlarının olduğunu söylemeliyiz.


Hız ve Bellek
Artık piyasada YouTube uyumlu makineler de mevcut. Bu uyumluluğa sahip bir makine alırsanız, çektiğiniz videoları direkt YouTube'a yükleyebilirsiniz. Genelde bu tür fotoğraf makinelerinde videolar 30fps değerinde oluyor. Bu da akıcı bir görüntü sunuyor. Videoların formatına göre boyutlarının da değiştiğini unutmayın. Eğer SDHC ya da SD kart desteği olan bir makine tercih ettiyseniz, kapasite bakımından sorun yaşama riskiniz azalır.

İyi bir makine ve bilgi birikimiyle, bu türden bir fotoğrafı
bas ve çek makinelerle çekmek mümkün
Genellikle depolama birimi, fotoğraf makineleriyle birlikte verilir. Fakat bu hediye kartların okuma ve yazma hızı genelde bir hayli düşük olur. Eğer satın aldığınız fotoğraf makinesinin, ardışık olarak saniyede 8 kare fotoğraf çekme kabiliyeti varsa, kartınızın yazma hızı düşük olduğundan, bu özelliği kullanamayabilirsiniz.
Zira tüm fotoğraf makinelerinde bir ara bellek bulunur ve fotoğraf ilk çekildiği anda bu belleğe yüklenir. Ara bellek üzerinden de karta yazılır. Yazma hızı burada önem kazanıyor. Düşük yazma hızına sahip kartlar, fotoğraf makinenizin ara belleğinin daha yavaş boşalmasına sebep olacağından, ortaya yavaş bir fotoğraf makinesi kalır.

iPhone Uygulamaları Güvenli mi?

ABD'de düzenlenen Black Hat Conference'ta ortaya atılan iddia iPhone kullanıcılarını endişeye sürükleyebilir. iPhone'un güvenliği iddia edildiği gibi iyi mi?
ABD'nin Washington kentinde düzenlenen Black Hat Conference'ta konuşmacı olan güvenlik uzmanı Nicolas Seriot, iPhone'un güvenlik önlemlerinin, Apple'ın iddia ettiği kadar iyi olmadığını savundu.
iPhone'da kullanılan güvenlik teknolojisi, uygulamaları kernel seviyesinde engelleyen bir filtreden oluşuyor. İşletim sistemi kaynaklarında bulunan bir listedeki kurallara uymayan uygulamalar, engelleniyor.
Ancak, Seriot'un iddiasına göre bu filtre sistemi çok sağlıklı çalışmıyor. Seriot, Apple'ın filtre sisteminin çok fazla açığı olduğunu belirtti.
Apple, iPhone'un güvenlik sisteminin başarılı olduğunu iddia etse de, bazı uzmanlar bu görüşü paylaşmıyor


Örnekler var
Bunlara örnek olarak Aurora Fenit ve mogoRoad adlı uygulamaları gösteren Seriot, bunların AppStore'a girdiğini fakat daha sonra farkedilerek kaldırıldığını hatırlattı.
Tüm dünyada yaklaşık 34 milyon kullanıcısı olan iPhone, hacker'lar için önemli bir hedef teşkil ediyor. Nicolas Seriot, kendi yaptığı araştırmada, kişisel bilgilerin iPhone API'si ile yapılan uygulamalarla ele geçirilebileceğini gördüğünü belirtti.

Intel, Akıllı Bilgi İşlem Çağını Başlatıyor

Intel, "Turbo Party" konseptiyle düzenlenen etkinlikte, akıllı bilgi işlem çağını başlatacak yenilikçi teknolojisi Intel Turbo Boost'u da de içeren yeni Core işlemci ailesini tanıttı

Intel'in ödüllü "Nehalem" mikro mimarisine dayanan 2010 Intel Core işlemci ailesi, ihtiyaca göre performans sağlayan akıllı Turbo Boost Technology'yi içermesi ile dikkat topluyor.
Bu yeni masaüstü, mobil ve gömülü işlemciler, müzik, oyunlar, videolar, fotoğraflar, sosyal ağlar ve yaygın olarak kullanılan diğer zorlu uygulamalarda akıllı bir şekilde performans göstermesi ile ilgi çekiyor.
Kullanıcılara ihtiyaç duyduklarında performans sağlarken, ihtiyaç duymadıklarında işlemci çekirdeklerini kapatarak enerji tasarrufu sağlıyor ve enerji tüketimini azaltıyor (Bir Altı Çekirdekli Daha).

 Intel Core işlemci ailesinin bazı üyeleri entegre grafik birimi ile fark yaratıyor.

Intel'in Akıllı İşlemcileri
Intel Core işlemcilerin kullanıldığı çok ince dizüstüler, bir inçten daha ince sistemler için performans, şıklık ve uzun pil ömrü dengesini sağlıyor.
Yeni işlemci ailesi, masaüstü ve mobil bilgisayarların yanı sıra bilet kiosk'leri ve kendi kendini kontrol eden makineler, ATM'ler, dijital levhalar, tıbbi ekipmanlar, iletişim ekipmanları ve endüstriyel makineleri de içeren, daha akıllı bağlantılı dünyadaki PC gibi çalışan çok çeşitli cihazlarda da kullanılabiliyor (Intel, GPU'ları Güçlendirecek).

Entegre Grafik İşlemcisi İle Farklı
Intel Core işlemci ailesi, grafiğin yaygın kullanılan PC işlemcilerine entegre edilmesinde bir ilki başarıyor. Intel HD Graphics ile işlemciler, çekici görseller ve akıcı HD video oynatımı sağlıyor.
Bu ayrıca, çok kanallı Dolby TrueHD ve DTS Premium Suite ev sineması sesini sağlamak açısından endüstrinin ilk entegre çözümü olma özelliğini taşıyor. Ayrıca Intel HD Graphics, ek bir video kartına ihtiyaç duymadan yaygın kullanılan günlük 3D oyunları destekliyor ve yeni Microsoft Windows 7 işletim sistemi için tam destek sağlıyor.

Port/Proxy Scanners ( Port tarama programları)

Bu özet kullanılabilir değil. Yayını görüntülemek için lütfen burayı tıklayın.