22 Haziran 2010 Salı

En Hızlı SSD Türkiye'de

Dünyanın önde gelen bellek üreticilerinden OCZ, dünyanın en hızlı SSD'si olduğunu iddia ettiği Z-Drive m84'ü piyasaya sürdü. Ürün Türkiye'de de satışa sunulacak.
Ünlü bellek üreticisi OCZ, süper hızlı Z-Drive PCI Express SSD kartını daha da geliştirerek, m84'ü yarattı.
512 GB modeli 800 MB/s okuma ve 750 MB/s gibi inanılmaz hızlara ulaşan Z-Drive m84 işletim sistemi yüklenebilir olmasıyla eski sürümden bir adım öne çıkıyor.
PCI Express teknolojisinin sunduğu bant genişliğinden faydalanan OCZ Z-Drive m84 1 GB/s'ye (1000 MB/s) yaklaşan veri aktarım hızıyla dünyanın en hızlı SSD'si olduğu iddiasıyla piyasaya sürülüyor
PCI Express arayüzü ile inanılmaz hızlara ulaşılıyor
Ürün ayrıca maksimum 1 TB depolama kapasitesi seçeneğiyle de arşivleme konusunda sabit disklere olan ihtiyacı en aza indirmeyi hedefliyor.
OCZ Z-Drive m84, Türkiye'de Akortek tarafından piyasaya sürülüyor.

Oracle’dan Gençlere Ücretsiz Java Eğitimi

Oracle’dan Gençlere Ücretsiz Java EğitimiOracle Türkiye ve iş ortağı Inomera’nın sunduğu Java Yaz Okulu Eğitimleri, üniversite öğrencilerinin kariyerlerini sağlam bir temele oturtmalarına imkan veriyor.
Oracle iş ortaklarına ve onların iş süreçlerine değer katmak hedefiyle oluşturulan Oracle "Partner HUB" İstanbul merkezi bünyesinde hizmet veren "Partner Academy", yaz döneminde kapılarını üniversite öğrencilerine ücretsiz Java eğitimi vermek üzere açıyor.
Oracle'ın Inomera işbirliği ile gerçekleştireceği Java Yaz Okulu programı ile üniversite öğrencilerine kurumsal Java uygulamaları konusunda yeni bir kariyer fırsatı sunmayı amaçlanıyor.
19 Temmuz 2010 tarihinde başlayacak olan ve yaklaşık 50 öğrencinin kabul edileceği "Java Akademi" toplam 18 günlük bir eğitim sürecini kapsıyor.
Java Yaz Okulu, güçlü eğitim müfredatı ve eğitim sonrasında Oracle'ın iş ortaklarında sunulacak iş imkanı ile üniversite öğrencileri ve mezun adaylarının kariyerlerine sağlam bir başlangıç yapmalarını sağlayacak.
Oracle Partner Academy ve Inomera'nın sunduğu Java Yaz Okulu'na Türkiye'nin seçkin üniversitelerinde okumakta ya da mezun olabilecek durumda olan öğrenciler, ilgili bölümlerdeki öğretim görevlilerinin referansları sonucu katılabilecekler.

Yeni Magneto Belli Oldu

Çizgi roman dünyasının en popüler başlıklarından X-Men, yeni filmiyle sinema severlerin karşısına gelecek. Bu kez kadroda ciddi değişiklikler var!
Sıradaki X-Men filmi olan X-Men: First Class'ın kadrosu da belli olmaya başladı. Aynı adlı çizgi romandan yola çıkarak hazırlanan yeni yapımda, kahramanlarımızın gençlik yıllarına gidiyoruz. Charles Xavier, Magneto, Mystique, Dr. Hank McCoy ve Emma Frost'u beyaz perdeye taşıyacak olan filmin kadrosu, önceki X-Men'lerden farklı olacak.

Magneto rolü için aktör Michael Fassbender ile anlaşıldı
Kadro Değişti
Öyle ki, uzun süredir merak edilen Magneto rolü için genç oyuncu Michael Fassbender'in seçildiği yapımda, Xavier karakterinde James McAvoy'u izleyeceğiz. Emma Frost olarak Rosamund Pike ve Dr. Hank McCoy olarak ise Benjamin Walker kamera karşısına geçecek. Henüz kesinleşmeyen Mystique rolünü Amber Heard'ın yapması bekleniyor.
2011'in yaz mevsiminde vizyona gireceği tahmin edilen X-Men: First Class'ın yönetmen koltuğunda Matthew Vaughn yer alıyor.

Transformers 3 Çekimlerinden Yeni Kareler

örsel efektleriyle izleyenleri hayran bırakan Transformers serisi, zincirin üçüncü halkasına kavuşuyor. Çekimler başladı! Shia LaBeouf ve Rosie Huntington-Whiteley kamera karşısına geçti!
Sinema tarihinin en bol görsel efektli filmlerinden Transformers serisinin yeni halkası için kamera karşısına geçildi. Bilindiği üzere yapımcı ve yönetmen Michael Bay'in oyuncu Megan Fox ile anlaşamaması üzerine, kısa süre içinde Victoria Secret modeli Rosie Huntington-Whiteley ile anlaşılmıştı. Nihayet çekimler başlamış ve çiçeği burnunda oyuncu sette görüntülenmişti.
Rosie Huntington-Whiteley Ve Shia LaBeouf
Filmin çekimlerinden yeni görseller yayınlandı. Bu kez Shia LaBeouf'u da ekrana taşıyan bu fotoğraflar, sıkı bir aksiyon sahnesinden izler taşıyor.

Tyrese Gibson Ve Shia LaBeouf
Transformers 3

En Ürkütücü USB Bellek

Giderek kızışan USB bellek pazarında firmalar tüketicinin ilgisini çekecek formülü buldu. Artık sadece bir hafıza satın almıyorsunuz aynı zamanda bir tarzında sahibi oluyorsunuz.
Günümüzde pratikleri sayesinde yazılabilir DVD'lerin yerini alan USB diskler tüketicilerin sürekli yanlarınmda dolaşan bir ürün haline geldi. Bu durumun farkında olan firmalar pazar paylarını artırmak için ürünlerini çok daha ilgi çekici hale getirmeye başladı.
Bu USB Bellek Tekinsiz
Tüketicilerin beğenisini kazanmak isteyen şirketler  ünlü film karakterlerine benzeyen USB bellekler tasarlıyor. Ancak bu USB bellek detay ve tasarım olarak rakiplerinden oldukça farklı.
Japon tasarımı olan bu ürün sinema tarihinin en ürkütücü karakterlerinden birinin bire bir kopyası olarak tasarlanmış. Cihazı bilgisayarınıza taktığınız zaman filmlerdeki gibi Alien'dan  ikinci ufak bir ağız ortaya çıkıyor. Ürünün fiyatı ise 140 dolar civarı.

Titreşimli Oyun Kulaklığı: Genius HS-G500V

enius, online oyunlar için ideal bir özellik olan titreşim fonksiyonuna sahip yeni kulaklığı HS-G500V'yi piyasaya sundu.
Suni deri kaplı süngere sahip olan HS-G500V, ergonomik kafa bandı tasarımı sayesinde sürekli bilgisayar başında olan kişilere büyük bir rahatlık sağlıyor. Bu kulaklık oyun oynamayı çok daha eğlenceli hale getiren titreşim özelliğine sahip. Yapmanız gereken tek şey ürünü bilgisayarın USB girişine bağlamak ve oyunların keyfini çıkarmak. T
Genius HS-G500V'nin avantajları sadece bununla sınırlı değil. Bu üründe sesinizin daima net çıkması için, mikrofon istenilen açıya göre ayarlanabiliyor. Buna ek olarak kablo üzerinde bulunan ses kontrolü, sesi kolayca ayarlamanıza da olanak sağlıyor 
Titreşimin şiddetini üzerinde bulunan kontrol kutucuğundan ayarlanabiliyor.

Özellikler:
  • Ergonomik tasarım ve titreşim özelliği
  • Kablo üzerinde ses kontrolü, mikrofonu sessize alma özelliği
  • Suni deri kafa-bandı
  • Frekans yanıtı: 20Hz ~ 20KHz
  • Empedans: 32ohm
  • Hassasiyet: 1Khz'te 105dB+-4dB
  • Distorsiyon (THD): 1mW için <3%@1KHz
  • Kablo uzunluğu: 2 metre

Oyuncular İçin Özel Ürünler

Giderek profesyonelleşen oyunculuk anlayışı için firmalar da özel ürünler tasarlamaya başladı. Bu tarzda hizmet veren firmalardan biri artık ülkemizde de satılacka.
Gelişen oyun dünyasında, oyuncular arasındaki rekabetin sınırlarınınzorlandığı bir ortamda, sıradan donanımlar artık yetersiz kalıyor.Profesyonel oyuncular yüksek teknolojiye sahip ve kendi kullanımlarına uygun şekilde uyarlayabilecekleri ürünlere yönelmeye başladı.
Bunun farkında olan donanım üreticileri bu taleplere cevap verecek ürünler geliştirmeye başladı.  Dünyada sadece oyuncu donanımı üretmeye odaklanan sayılı şirketlerden biri olan Ozone Gaming firması bu konuda ilginç ürünler tasarlıyor.
Denge Bilgisayar, bu firmanın ürünlerini ülkemize getirmeye başladı. Firmanın satışla olan ürünleri arasında 5.1 kulaklık, oyuncu mousepad'de bulunuyor. 

Enfeksiyonlara Meydan Okuyan Yazılım

Resmi kayıtlara göre hastaneden kaynaklanan enfeksiyonlar yüzünden hatırı sayılır miktarda hasta hayatını kaybediyor. Bir yazılım bu sorunun çaresi olabilir.
Teknoloji firması Xerox; Fransa hükümetinin isteği ve sponsorluğunda, Fransa'nın Grenoble şehrinde yer alan AR-GE merkezinde üç yıl süren bir çalışmanın sonucunda hastane kaynaklı enfeksiyonları kapan ve kapma ihtimali olan hastaları erken teşhis etmeye yönelik özel bir metinsel analiz(Text Mining) yazılımı geliştirdi.
Hastane kaynaklı enfeksiyonları (HAI) analiz edebilmek ve önceden önlem alabilmek için, Xerox'un metin ve dil inceleme konusunda uzmanlaşmış bilim insanlarının, tıbbi danışmanların eşliğinde geliştirdiği teknoloji, bu tür virüslere yakalanma ihtimalı olan kişileri önceden saptayarak, tıbbiyetkililerin bu riski önceden görmelerini sağlıyor.
Her yıl, dünya genelinde milyonlarca hasta hastane kaynaklı enfeksiyonlardan (HAIs) etkileniyor ve hayatını kaybediyor. Doktorlar ve hemşireler el yıkama ve diğer metodlarla bu enfeksiyonları azaltmaya çalışıyor ancak yeterli oranda önüne geçilemiyor. Bu enfeksiyonları saptamak ve önüne geçebilmek için Fransa Hükümeti sponsorluğunda başlanan "Assistant de Lutte Automatisée et de Détection des Infections (ALADIN)" adlı proje Fransa hastanelerinde kullanılmaya başlandı.
Firmanın projedeki rolü nedir?
Xerox bilim insanları ile farklı tıp alanlarından birçok uzmanı biraraya getiren uzun yıllar süren proje sonunda gerçekleştirilen yazılım Xerox'un "durum tanımlayıcı" adı verilen "FactSpotter" teknolojisi baz alınarak geliştirildi.
Hastane enfeksiyonlarına önceden maruz kalmış hastaların kayıtları, kişiler üzerindeki hastalığın seyirleri, hastane virüslerinin hangi bünyede ne tür değer ve özellikler ortaya çıkardığı gibi ilişkilendirilmiş binlerce parametre bu yazılımın risk tanımlaması yapabilmesi için referans veri olarak kullanılıyor.
Geliştirilen yazılım, hastanın tıbbi tahlil ve raporlarında ortaya çıkan sonuçlara göre bir analiz yaparak, kişiye özel bir risk derecesi tanımlıyor. Eğer bu bağlantı HAI riski potansiyeli gösteriyorsa sistem tıbbi personeli otomatik olarak uyarıyor, böylelikle önleyici tedbirler alınabiliyor.

SDN