25 Nisan 2010 Pazar

Google Maps'e Arama Önerileri Geldi

Google'ın arama motorunda olduğu gibi yazdığınız harflere göre aranabilecek kelimeleri listelediği özelliği, şimdi de Google Maps'e uyarlandı.
Google'ın arama motorunda kullandığı "arama önerileri" hizmeti şimdi de Google Maps'te kullanıcılara görünecek. Yazdığınız harflere göre anında yeni öneriler getiren bu hizmet, ilk etapta sadece Almanya, Hong Kong, Çin ve Tayvan'da devreye girecek. İkinci etapta ise diğer ülkelerin dillerine ait Google Maps servislerinde görünecek olan bu hizmet, arayacakları yerlerin tam isimlerini bilmeyen kullanıcıları oldukça memnun edecek gibi görünüyor.

Samsung Symbian’dan Vazgeçmiyor

Akıllı telefon piyasasının önde gelen isimlerinden Samsung, en çok kullanılan mobil işletim sistemi Symbianlı yeni bir telefonu piyasaya sürmeyi düşünüyor.
Samsung, i8910 HD bir başka deyişle Omnia HD modelini kullanıcılarla buluşturduğunda çok ses getirmişti. Bu cihaz hem ilk dokunmatik ekranlı Symbian olması yönüyle hem de HD video kaydı yapabilme gibi güçlü donanımsal yetenekleri ile çok ses getirmişti. Kısa sürede yoğun ilgi gören cihaz üzerinden geçen uzunca zamana rağmen hâlâ popülerliğini korumaya devam ediyor.

Gelen çeşitli haberlere göre Samsung artık Symbianlı akıllı telefonlar pazarında yer almayı düşünmüyordu. Windows Mobile ve Android'in yanı sıra bir de firma bünyesinde geliştirilen Bada zaten yeterince alternatif oluşturuyordu. Ancak bu konu biraz şekil değiştirmiş görünüyor. Koreli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Samsung yılın son çeyreğinde Symbian işletim sistemine sahip son derece güçlü bir cihazı piyasaya sürmeye hazırlıyor. Symbian^3 üzerine kurgulanacak olan telefonun detaylarına dair bir bilgi ise henüz bulunmuyor.