17 Ocak 2010 Pazar

WinMount v3.2.0319 Portable




WinMount, bir sanal sürücü oluşturma yazılımıdır. Sınıfındaki diğer programlardan farklı olarak ZIP ve RAR dosyalarını başka bir programa ihtiyaç olmadan yani açmadan sanal sürücüye monte eder. Desteklediği formatlar sadece bunlarla sınırlı değildir:

Desteklenen diğer formatlar:

ISO
CUE/BIN
MDS/MDF (Media Descriptor dosyası)
ISZ (Sıkıştırılmış ISO imajı)
NRG (Nero)
CCD (CloneCD)
BWT (Blindwrite)
CDI (Discjuggler)
PDI (Instant CD/DVD)
B5T (BlindWrite 5)

http://depositfiles.com/files/djglcxhlj

Accord CD Ripper Free 6.2.0




Accord CD Ripper Free 6.2.0 | 8 MB | RS


TR: Accord CD Ripper geliştirilmiş rip teknolojisi ile, hızlı ve eksiksiz cd den mp3 e çevirme aygıtıdır Accord CD Ripper'in en iyi olduğu kısım şüphesiz hatasız ve veri kaybını en aza indirgemesidir. Accord CD Ripper'da cdnizden mp3 yapmanız için 5 mod bulunmaktadır: PLAY BURST SYNCH SECURE PARANOID. ve ayrıca hatalı veya çizik olan cdlerinizin mp3 çevriminde eksik yeri kesebilir ve sessiz bırakabilir veya kapatabilirsiniz.


İNDİRRRRR

Any Video Converter Professional 2.7.7






Any Video Converter Professional 2.7.7 | 16 Mb - HF


TR: Any Video Converter hepsi içinde bir video dönüştürme aracı. Kullanımı kolay arayüzü ile hızlı dönüştürme yapabilme ve görüntü kalitesi yüksek video dosyaları elde etmek mümkün. Nerdeyse bütün video dosya formatlarını destekleyen ve dönüştürebilen programın dönüştürdüğü dosya formatları DivX, XviD, MOV, RM, RMVB, MPEG, VOB, DVD, WMV, AVI. Bütün bu dosya formatlarını iPod, PSP veya diğer mp4 oynatıcı taşınabilir cihazlarınızın desteklediği MPEG-4 formatına dönüştürebiliceksiniz.
Any Video Converter video dosyalarını kırpmanıza, ekran oranını değiştirmenize, ses kalitesini düşürmenize izin veriyor. Gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra video dosyalarını sisteminizde çözücüsü bulunan formatlara çevirebilirsiniz.



http://hotfile.com/dl/12689786/92cbc....7_OK.rar.html

Sohbetin değişmeyen Tek adresi

Bir zamanın gevezesi. Türkiyedeki mİrc in eskilerinden. İsmi gibi Geveze olan.. Şimdileri yeni açılan Facbook,Msn, Görüntülü sohbet programları Mircı yavaş yavaş tarih sayfalarına yolluyor. Geveze dedik  ama o kendi tutunmaya çalışıyor  tırnaklarıyla büyük sohbet devlerine karşı tek başına.Gevezeye girdiginizde insanı bir başka mekana sokan oranın hoş sohbetleri.Size yardımcı olmaya çalışan help ekibi,Adminniyle, operiyle,kanaldaki bütün yetkilileriyle birlikte sizin iyi bir şekilde sohbet etmenizi sagliyor.Eger sıkılıyorsanız mutlaka gidin oranın atmosferini bir yaşayınMirc ne kadar eski olsada  yerini kaybetmeyen en güçlu sohbet programıdir.Çünkü format geregi çoklu göruşmelerin paylaşıldıgı ( kanal sohbet ) sürekli takılanların birbirini tanıdıgı farklı yöre kültur egitim seviyesinden her türlü insanı birbirine kavuşturan tek program olması hep yerini korumasını saglamıstır.Geveze nete girdiginizde bulacagınız en başlıca özellik sevgi ve samimiyet birbirine abi kardeş sevgili olmuslar hatta içlerinde nişanlananlar evlenenler var
gevezeS[1]
*Bazı kanalları gezdigimizde gördügümüz ortam gerçekten şaşırtıcı islam kanalında sürekli dualar sohbetler takım kanalında maçlar global kanallar da sohbetler ve özel kanallarda kimseye anlatılmayan sırlar paylaşılıyor.Radyosu zaten dj lerin amator olmasına ragmen dinleyeni ile bütünleşip kafasından şarkılar çalması çok güzel idi.Evet mirc hayatını kaybetsede geveze de hala kendine ait bir dünya hüküm sürmekte birgün sıkılırsanız az geyik yapayım derseniz yada yeni arkadaşlar tanıyayım derseniz mutlaka geveze nete girin ve kendinizi     sohbete bırakın.                  

Windows XP uyarısı

Microsoft'tan Windows XP kullanıcılarına ciddi uyarı: Bu tehlikeyi asla göz ardı etmyin.


Her ne kadar Microsoft, emektar işletim sistemi Windows XP'yi emekliye ayırmış olsa da halen netbook üreticilerinin taleplerini karşılamayı ve 8 yaşındaki XP'yi isteyenlere satmaya devam ediyor. Emekliye ayırma tanımı ise aslında teknik desteği kesmek anlamına geliyor. Buna rağmen Microsoft, XP ile birlikte dağıttığı Flash Player 6'da tespit ettiği güvenlik açıklarını duyurmayı ihmal etmedi.
Adobe'nin 2006 yılından beri destek vermediği eski Flash Player'da tespit edilen güvenlik açığı ile ilgili olarak Microsoft tarafından yayınlanan açıklamada şu sözlere yer verildi: "Windows XP ile birlikte dağıtılan Adobe Flash Player 6'da aralarında kullanıcıların özel hazırlanmış zararlı yazılım içeren web sitelerini ziyaret etmeleri durumunda dışarıdan kod çalıştırılmasına olanak verecek bir açığın da aralarında bulunduğu çok sayıda güvenlik sorunu tespit edilmiştir".

İşlemci devi karını 10'a katladı

Netbook satışlarındaki patlama Intel'e yaradı. İşlemci devi karını bir yıl içinde 10 kat arttırmayı başardı.

İşlemci devi karını 10'a katladıDünyanın önde gelen işlemci üreticilerinden Intel, 2009 yılının son çeyreğindeki karını bir önceki yıla göre %875 oranında arttırdığını duyurdu.
2008'in son çeyreğinde 234 milyon dolar kar açıklayan işlemci devi, 2009'da aynı dönemde ise karını 10 kat arttırarak karını 234 milyon dolardan 2.3 milyar dolara çıkarmayı başardı.
Intel'in karını bu denli hızlı arttırmasında son aylarda satışında patlama yaşanan netbook'larda kullanılan Atom işlemciler önemli rol oynadı. Netbook'ların satışının Intel'e fazlasıyla yaradığını belirten şirketin CEO'su Paul Ottellini, 2010'un ilk çeyreğinde de bir önceki yıla göre karlarını 400 milyon dolar arttırarak 9.7 milyar dolar net kara ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Atom gücüyle süper bilgisayar

Atom gücüyle çalışan süper bilgisayar!

Amerikan Enerji Bakanlığı'nın kullanacağı en son süper bilgisayar, hem çok farklı, hem çok ucuz!


Intel'in çok az enerji tüketen Atom işlemcileriyle bir süper bilgisayar yapılıyor. Amerikan Enerji Bakanlığı bu işi yapan SeaMicro'ya 9.3 milyon dolar yatırdı bile.
Intel'in Atom işlemcilerinden 512 tanesini kullanan bunu 1 petabyte depolama alanı ile birleştiren minik süper bilgisayarın tam özellikleri henüz açıklanmadı. Geliştirici olan SeaMicro bu konuda oldukça sıkı davranıyor.
100.000 dolardan daha ucuza malolacak olan ve inanılmaz derecede düşük elektrik tüketimine sahip olacak olan bu süper bilgisayar ne kadar güçlü olacak henüz belli değil. Ancak büyük miktarda veri yönetimini, fiyatına göre çok kolaylaştıracağı bir gerçek. Süper bilgisayarların uzun süre kullanımda kaldığı düşünülürse, düşük enerji tüketimi de bu bilgisayarı işletmenin maliyetini uzun vadede ciddi miktarda düşürüyor.
Süper bilgisayarları oldukça karşılanabilir hale getiren bu sistemin geleceğini izleyip göreceğiz.

Aman dikkat

Bankalar müşterisini net'teki sanal profillerinden kovalamaya başladı.

Teknoloji ve internet sayesinde herkesin birbirine yakınlaştığı modern çağda Facebook, Twitter ya da Myspace gibi sosyal paylaşım platformlarında listenize eklediğiniz arkadaşlar, yaptığınız yorumlar, ya da blog’larda can sıkıntısından yazdığınız yazılar başınıza bela olabilir. ABD’de internette yazdığınız yorumların ve arkadaşlarınızın listesini incelemek bankalar arasında yükselen bir trend haline geldi. Sosyal paylaşım siteleri sayesinde artık büyük şirketler ve bankalar sanal profillerinizi inceleyerek potansiyel müşterilerini seçiyor hatta kredi verirken riski minimuma indirmek için profilinizdeki bilgileri kullanıyor.
Kredi riski azaltılıyor
San Francisco şehrinde sosyal paylaşım platformlarını inceleyen Rapleaf, kişileri araştırıyor, profillerine girip, kişinin arkadaşlarıyla yaptığı görüşmeleri inceliyor ve bir sosyal grafik ortaya koyuyor. Bu verilerden yola çıkarak kullanıcının neden hoşlanıp neden hoşlanmadığı, ne istediği ya da neyi iyi yaptığı sonuçları ortaya çıkıyor. Yapılan güncellemeler, bir haber sitesine yapılan yorum bile dikkate alınabiliyor.
İnternet üzerinden paylaşılan bilgilere ulaşarak kredi kartı dağıtan bankalar böylelikle ortaya çıkacak riski minimuma indirmeyi hedefliyor. Profilinizde bulunan arkadaşlarınızı inceleyen şirketler size daha kolay kredi verebiliyor ya da ek süreyi askıya alıyor. Sosyal paylaşım platformlarının incelenmesinin piyasaya büyük bir rahatlık getireceğini belirten ekonomi yazarı Ken Clark sistemin endüstriye yüzlerce milyon dolar kazandırabileceğini söylüyor.
Lending Club gibi birçok kredi şirketi birebir görüşmelerin ardından interneti kullanarak kişinin kimliğini inceliyor. Lending Club’ın yöneticilerinden Rob Garcia “Eğer bir kişinin Facebook profilinde yazdığı ev adresi ile kredi başvuru formunda yazdığı ev adresi uyuşmuyorsa bu kişiye olan güven baştan sarsılır” dedi.
Bankalar ve şirketler sanal profilleri inceleyerek ne kazanıyor?
1 - Elde edilen birinci avantaj kullanıcının profilinin incelenmesiyle potansiyel müşterinin hangi eğilimlerinin olduğu ve nelerden hoşlanıp hoşlanmadığının ortaya çıkması. Böylelikle kişinin yeni üründen hoşnut olmayacağını bile bile tanıtım yazısı ve reklamı göndermeye gerek kalmaz. Şirketler büyük bir yükü omuzlarından atar.
2-İkinci önemli getiri ise kişinin profilinde bulunan arkadaşlarını inceleyerek kredi verme işlemlerinin hızlanması ya da yavaşlatılması. Kişinin arkadaşları şirketin müşterisiyse ve ödemelerini düzenli olarak yapıyorsa, “Arkadaşı olduğu için o da ödemelerini aksatmadan yapar” yorumu yapılarak kredi veriliyor.

Türk diline 'dünya' ilgisi

Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Türkçe'nin 2000'in ilk yüzyılında yok olacağı yönünde felaket senaryoları yazanların yanıldığını ifade ederek, ''Türkiye'nin bölgesinde güçlü bir ülke olmasıyla birlikte Türkçe çekim merkezi haline gelmeye başladı'' dedi.

Prof. Dr. Akalın, Çukurova Kitap Fuarı'na katılmak üzere geldiği Adana'da, 2005'te yapılan bir araştırma sonucuna göre, dünyada 6 bin 912 dilin bulunduğunu, ancak Türkçe'nin bu diller arasında en güçlü olanlar arasında yer aldığını bildirdi.
Dünyadaki diller için bir başka öngörünün ise 2000'in ilk yüzyılında dünyadaki dillerden önemli bir bölümüyle birlikte Türkçe'nin de yok olacağı yönünde olduğunu belirten Akalın, ''Oysa, bu felaket senaryolarını çizenler dün olduğu gibi bugün de yanlıyor, yarın da yanılacaklar'' diye konuştu.
Akalın, UNESCO'nun çalışmasına göre de bazı diller için yok olma tehlikesinin bulunduğu, Türkçe'nin de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğuna dair görüşler ileri sürenler olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
''Türkiye'nin cadde ve sokaklarını gezip tabelalarına baktığımızda, bu felaket senaryolarını haklı çıkartacak görüntüler var. Hatta öyle görüntüler ki Türkçe katledildiği gibi İngilizce de katledilmiş. Türkçe sözcükler bile yabancı harflerle yazılabiliyor. İşletmeci tabelaya 'efendi' değil de 'efendy' yazmış. Vişne yerine 'vihisne' yazılmış. Börekçilerimiz bile artık 'börek center'
olmuş.
Bütün bu olumsuzluklar var, ama bu olumsuzluklara bakarak Türkçe için yok olma tehlikesi var diyebilir miyiz? Türkçe için Türk Dil Kurumu Başkanı olarak söylüyorum bu yüzyılda da önümüzdeki bin yılda da yok olma tehlikesi söz konusu değil.''
TDK Başkanı Prof. Dr. Akalın, yok olma bir yana Türkçe'nin bugün en güçlü dönemini yaşadığını, Türkiye'nin bölgesinde güçlü bir ülke olmasıyla birlikte Türkçe'nin çekim merkezi haline gelmeye başladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
''Bugün dünyada, en az bir ortaöğretim kurumunda Türkçe'nin öğretildiği 87 ülke var. 46 ülkede özel kurslarda Türkiye Türkçesi öğretiliyor. 9 ülkede Türkçe öğretim yapan üniversite var. 28 ülkede de Türkoloji bölümü, enstitüsü ya da merkezi bulunuyor. Dünyanın dört bir köşesinde radyolar, televizyonlarımız dinlenebiliyor, izlenebiliyor.
Bu yönleriyle baktığımızda, Türkçe'nin asla yok olması gibi, kaybolması gibi bir durum söz konusu değil. Türkçe köklü bir dil. Yeryüzünde 6.912 dil var. Bunlar içerisinde çok azı Çin'ce gibi Arapça gibi İbranice ve Türkçe gibi tarihin derinliklerine kadar uzanabiliyor.''
BÜYÜK TÜRKÇE SÖZLÜK
Akalın, Büyük Türkçe Sözlük hazırlıklarına da değinerek, sanal ortamda kurumun internet sitesinde kullanıma sundukları bu sözlüğü kitaplaştırma çalışmalarının ise son aşamaya geldiğini bildirdi.
Sözlükte, Tük diline ait 570 bin sözcüğün yer aldığını, bu sözlükte bilim ve sanat terimleri, kişi ve yer adları, yöresel ağızlara da yer verildiğini ifade eden Akalın, ''Türkçe'nin yüz akı olacak büyük Türkçe Sözlük basım aşamasına geldi. A4 kağıtlarına basıldığında 27 bin sayfa yaptı, üst üste konulduğunda benim boyumu geçti. Basıldığında 5 bin sayfa, 8 kilogram ağırlığında olacak bu sözlük rahle (üzerinde kitap okunan, yazı yazılan, bazıları açılıp kapanabilen alçak, küçük masa) üzerinde durabilecek'' dedi.

Desktop3D v2.0 Full - Masaüstünüzü Güzelleştirin


Desktop3D v2.0 Full



Masaüstünüzün sıkıcı görünümünden bıktınız mı? Yanıtınız evet ise Desktop3D yazılımı ile masaüstünüzü daha şık bir hale getirebilirisiniz. Desktop3D yazılımı ile masaüstünüze farklı efektler vererek o sıkıcı görüntüden kurtulacaksınız. İçerisinde bulunan 100'ün üzerinde 3 boyutlu hazır simge ve animasyonlu arka plan sayesinde artık masaüstünüzü herkes kıskanacak.


Desktop3D standart Windows masaüstünün görünümünden sıkılanlara ilaç gibi gelecek! Program hem 100'den fazla simge içeriyor, hem de transparan efektler, skin desteği, temalar vs. ile geliyor. Masaüstünün sıkıcı görünümden sıkılanlar Desktop3D’yi mutlaka denemeliler.



Windows xp, Vista, ve Windows 7 uyumludur..

http://www.mediafire.com/?vykmmwjmyyq

Radiotracker Platinum v6.1.117.1700 (FULL)

~~ Program Bilgisi ~~
Sürüm: v6.1.117.1700
Boyut: 58.6 MB
Dil: Ingilizce
Sunucu: Rapidshare.com + Hotfile.com
Durum: Yüklendi



:-: MÜKEMMEL RADYO DİNLEME VE KAYIT PROGRAMI :-:

Programin Özellikleri;

Radiotracker Platinum Edition ile çevrimiçi müzik keyfi bilgisayarınıza taşınıyor. Veritabanında bulunan 70 binden fazla şarkıcıdan favorilerinizi seçin ve şarkılarını dinlemeye başlayın. 16 binden fazla radyo kanalındaki yayınları alarak çalan şarkıları dinlemenize bu şarkıları mp3 olarak bilgisayarınıza kaydetmenize olanak tanıyan Radiotracker ile müzik arşivinizi genişletebilir, yeni şarkıcılar keşfedebilirsiniz.




Radyoda dinlediğiniz şarkıları kaydederek tekrar tekrar dinlemek isterseniz bu program ile bunu yapabilirsiniz. Ayrıca kaydedeceğiniz şarkıları tüm id3 tagları ile ve hatta şarkı sözleri ile birlikte bilgisayarınıza kaydetmek isterseniz bu program tam size göre. Radiotracker sahip olduğu gelişmiş teknoloji ile internet üzerinden yayın yapan radyo yayınları veya lastfm gibi platformlardan müzikleri alıp bilgisayarınıza taşımanıza olanak tanır. Ayrıca radyo yayınlarında şarkı başlarında ve sonlarında bulunan konuşmaları da temizlemenize olanak tanıyarak normal bir mp3 şarkısına sahip olmanızı sağlar. Şarkı kesip biçme özelliği sayesinde istediğiniz bölümleri kesebilir ve istediğiniz şekilde şarkıları kaydedebilirsiniz.

Şarkıları kesip biçme özelliğinin yanında cep telefonunuz için melodi yapma özelliği de sunan Radiotracker ile cep telefonu melodilerinizi de kişiselleştirebilirsiniz.

Radiotracker Platinum v6.1.117.1700 (FULL)

Rapidshare.com Linki

http://rapidshare.com/files/32167379...700_uLuBeY.rar

Hotfile.com Linki

http://hotfile.com/dl/20869909/e7127...LuBeY.rar.html

Internet Download Manager 5.18 Build 3 (FULL) + TR YAMA





~~ Program Bilgisi ~~
Sürüm: 5.18 Build 3
Boyut: 6.10 MB
Dil: (Multilanguage) - Türkçe Dahil Tüm Diller
Sunucu: Rapidshare.com
Durum: Yüklendi

Programin Özellikleri;

Internet Download Manager; dosyaların indirme hızını artıran, indirilen dosyanın kaldığı yerden devam etmesini (resume) sağlayan, bünyesinde zamanlama özelliği barındıran ve indirilecek her türlü dosyayı yönetme olanağı sunan bir indirme yöneticisidir.

Program ile bağlantınızın kesilmesi sırasında yarıda kalan dosyaların indirilme işlemini kaldığı yerden devam ettirebilirsiniz. Dosyaları hızlı bir şekilde indirebilir, ne zaman indirileceğini zamanlayabilirsiniz. Bu indirme yöneticisi FTP, HTTP, HTTPS ve SHTTP protokollerini, Proxy sunucularını, güvenlik duvarlarını (firewall), çerezleri (cookie), MP3 ses dosyalarını ve MPEG video içeriklerini destekler. Microsoft Internet Explorer, Netscape, MSN Explorer, AOL, Opera, Mozilla, Mozilla Firefox, Mozilla Firebird, Avant Browser, MyIE2 ve diğer tüm popüler tarayıcılara entegre olarak işleyici bulundurur ve sorunsuz bir şekilde çalışır.
Basit grafikli kullanıcı arayüzü ile kullanıcı dostu ve kolay kullanımlıdır.



Yazılımın Genel Özellikleri

-Desteklediği tarayıcılarda bir linki tek tıklama ile indirme
-Hızlı indirme
(Üretici, Internet Download Manager'in DAP ve Getright programlarından daha hızlı indirme yaptığını iddia ediyor)
-Indirmeyi durdurup, kaldığı yerden devam ettirebilme
-Indirme zamanını belirleme
-Tamamlanan dosyalar için otomatik virüs denetimi
-Özelleştirilebilir arayüz
-Hızlı güncelleme
-Sürükle-Bırak desteği
-İsteğe göre 1-2-4-8 ve 16 kanaldan indirme yapabilme
-ZIP önizleme
-FTP, HTTP, HTTPS ve SHTTP protokollerini destekleme
-Olaylarda ses çıkartabilme
-Komut dizisi kullanabilme


Internet Download Manager 5.18 Build 3 + TR YAMA (FULL)

Rapidshare.com Linki

http://rapidshare.com/files/28131408...MA_secret_.rar

wep cam dan kayıt programı

Msn`den Hem sohbet edin Hemde Video çekin.. Umarım işinize yarar.


wep camdan kayıt Webcam Video Capture v1.9
http://rapidshare.com/files/16869013/wvc.zip

Office 2010'un fiyatı belli oldu



 


Office 2010 dört farklı sürümle satışa sunulacak. En kapsamlı paket olan Office 2010 Professional'ın kutulu satış fiyatı 499 dolar olarak belirlendi. İnternet üzerinden download edip aktif hale getirmenin maliyeti ise 349 dolar olacak.

Bir alt sürüm Office 2010 Home & Business olarak geçiyor. Bu ürünün kutulu satış fiyatı 279 dolar olacak. İnternet üzerinden download edip aktif hale getirmenin maliyeti ise 199 dolar olacak. Professional sürümünde bulunan Publisher ve Access bu sürümde bulunmayacak.

Diğer bir sürüm ise Office 2010 Home & Student adını taşıyor. Bu ürünün kutulu satış fiyatı 149 dolar olacak. İnternet üzerinden download edip aktif hale getirmenin maliyeti ise 119 dolar olacak. Bu sürümde Home & Business sürümünden farklı olarak Outlook da bulunmayacak.

Son olarak Office 2010 Starter sürümü ise bedava olacak. İçinde sadece Word ve Excel olacak olan bu sürümde kullanıcılara reklam gösterilen bir de pencere bulunacak.

Tüm bunların dışında sadece akademik çalışmalarda bulunanlar için özel olarak hazırlanmış bir de Office 2010 Professional Academic sürümü bulunuyor. Hiçbir kısıtlaması olmayan bu sürümü sadece akademik yayın satan kitapçılar satabilecek. Fiyatı ise 99 dolar olarka belirlendi.

AIMP 2.60 Build 528 Final + Tools




Winamp'tan sikilanlar için alternatif bir program ama winamptan daha üstün özellikleri var.




# Listenizdeki sarkilari direk olarak cd yazdirabilirsiniz.
# Elinizdeki Audio CD leri mp3 yapabilirsiniz.
# Ses Kayit özelligi - MP3 Taglarini degistirebilirsiniz
# Özel PlayListler olusturabilirsiniz.

Diyelim ki sarki çaliyor ve siz programi kapattiniz, tekrar açtiginizda hangi sarki çalmakta iken kapattiysaniz o sarki kaldigi yerden devam ediyor. Internet üzerinden müzik dinlemenize ve dinlediginiz müzikleri kolayca mp3 olarak kaydedebilmenize olanak sagliyor.Gelismis Equrlizer'i sayesinde müzikleri hizli çalabilir, Classic, Club, Dance, Full Bass gibi efektler verebilirsiniz.

Winamp'in playlistlerini kabul ediyor ve çogu zaman winamp'in skinlerini de kullanabiliyorsunuz. Bilirsiniz çogu sarkida taglar vardir (genelde mp3 sitelerinden indirilen müziklerin altinda seffaf yazi yazar) bu programla onlari silebilir veya degistirebilirsiniz. Bazilariniz ben zaten bilgisayardan degistirebiliyorum diyebilir ama bazilarida korumali olarak geldiginden ancak böyle programlarla silinir.

Programla ister DATA CD (yani mp3) isterseniz Audio Cd yazabilirsiniz.Playlist'teki sarkilari kopyalayabilirsiniz. Istediginiz zaman bilgisayari otomatik kapatabilirsiniz. (Isterseniz sarki listesi bitince kapansin da diyebiliyorsunuz.)
Program MP3, Wave, Ogg gibi sesleri kendi aralarida convert edebiliyor.Ayrica ses kaydedici özelligi var. (Mikrofondan kayit yapabilir ve istediginizi ses dosyasi olarak kaydedebilirsiniz.)

Program herseyden önemlisi çok hizli ve boyutuda çok küçük






http://hotfile.com/dl/22783270/44144c4/aimp_build_final_tools.rar.html

17.01.2010 Socks proxy List

Socks5:

67.161.177.112:6254
67.161.75.218:7550
67.162.144.160:20511
67.162.39.31:22587
67.164.121.82:8767
67.164.137.210:44647
67.165.138.221:26803
67.165.59.30:42587
67.170.17.38:49699
67.171.46.140:36230
67.174.220.179:7739
67.175.17.90:51838
67.183.38.210:61415
67.184.34.139:45679
67.185.48.140:52629
67.186.140.163:9237
67.187.26.128:49275
67.202.42.168:1080
67.21.89.34:35603
67.21.89.8:19670
67.60.191.191:5172
67.60.39.247:6301
67.82.218.172:33051
67.84.121.245:24401
67.84.3.66:50899
67.86.235.125:39041
68.105.138.80:24225
68.107.122.85:30497
68.11.42.151:18589
68.112.121.83:40523
68.166.91.214:8880
68.194.173.125:31887
68.205.175.36:8279
68.3.116.205:8460
68.35.210.84:58391
68.41.52.55:7193
68.46.19.168:8779
68.47.173.173:7415
68.49.138.90:41169
68.49.194.105:30143
68.52.174.155:15085
68.52.174.155:36409
68.57.199.199:8567
68.59.38.0:8963
68.93.137.243:9333
69.115.88.149:7023
69.118.51.4:27949
69.120.173.207:5633
69.121.252.26:40361
69.121.56.203:38589
69.124.172.50:18605
69.127.2.157:7191
69.14.71.164:26913
69.142.94.254:5109
69.153.128.22:21325
69.180.106.103:48275
69.253.232.87:8222
69.254.15.135:58409
69.254.155.142:33772
69.254.155.142:40767
70.125.93.75:7284
70.138.108.214:1111
70.167.90.228:46033
70.180.67.232:1025
70.190.139.119:59971
70.251.53.159:7869
71.15.148.126:4491
71.193.97.183:39959
71.201.86.87:9118
71.204.15.5:48577
71.205.227.48:40889
71.206.77.169:18513
71.227.139.101:17897
71.229.18.87:8367
71.229.207.214:2536
71.231.131.192:36737
71.233.127.35:12005
71.234.133.38:7923
71.236.9.88:62439
71.237.34.56:49611
71.251.167.78:40185
71.56.130.8:23389
71.56.130.8:56945
71.60.244.68:3437
71.7.215.76:59413
71.82.63.222:3025
72.128.58.119:24189
72.197.243.7:4284
72.203.157.220:45585
72.205.10.26:8959
74.129.212.157:30089
74.192.139.151:46607
74.193.100.195:5993
74.208.12.147:19265
74.208.12.147:9050
74.208.12.147:9065
74.208.12.147:9070
74.208.12.147:9072
74.208.12.147:9073
74.208.12.147:9075
74.208.12.147:9076
74.208.12.147:9078
74.208.12.147:9230
74.60.151.152:3482
75.17.143.84:23477
75.21.149.65:6823
75.4.217.123:8439
75.65.151.128:53499
75.68.3.250:7801
75.72.252.58:40293
75.74.161.149:34059
75.80.84.36:9570
75.85.203.160:7739
76.106.159.173:46527
76.107.137.153:12131
76.109.121.94:3164
76.112.151.117:16117
76.113.20.249:37583
76.114.152.215:6507
76.115.161.194:4081
76.115.17.173:27287
76.120.185.33:4191
76.120.83.142:3995
76.121.141.232:4371
76.122.65.158:3133
76.123.111.45:2901
76.124.88.161:37175
76.125.147.163:28497
76.126.93.201:8854
76.171.248.184:7218
76.172.155.140:31861
76.18.8.63:36983
76.196.6.186:17717
76.20.228.209:27681
76.225.31.34:15955
76.238.114.182:1356
76.25.216.99:8153
76.25.88.81:46455
76.251.0.183:6973
76.31.251.69:18413
76.73.190.99:2941
76.73.58.220:42063
77.222.126.7:1080
77.70.54.81:1080
78.139.128.182:1080
78.239.40.100:12185
79.140.11.240:1080
8.7.216.138:1080
80.167.238.78:1080
81.7.84.94:20365
82.228.101.113:14841
82.240.190.213:41659
83.29.0.105:23230
84.57.78.253:1080
85.113.52.84:1080
85.173.19.125:1080
86.101.136.158:46031
87.121.87.250:1080
87.122.122.201:1080
87.254.142.58:1080
87.98.136.92:10080
88.171.234.189:17327
88.173.203.25:1025
88.186.216.16:21570
88.191.97.2:3228
88.198.9.2:9090
88.87.4.237:1080
89.115.2.128:1080
89.136.179.170:26993
89.223.113.79:1080
92.228.215.159:1080
92.235.241.254:6415
93.175.204.26:1080
94.158.111.63:1080
94.177.72.2:8923
94.24.144.11:1080
94.24.165.112:1080
94.242.162.157:1080
94.251.186.218:20741
95.104.50.77:1080
95.220.174.206:1080
95.221.15.130:1080
96.3.114.91:6411
96.32.11.201:5337
96.63.8.80:8512
97.81.226.201:36885
97.89.139.164:44489
98.127.132.141:38829
98.14.14.33:55393
98.165.70.175:1025
98.185.58.8:59149
98.194.192.75:47895
98.198.87.228:1025
98.201.96.128:58903
98.203.236.60:58985
98.206.142.254:30985
98.211.230.110:47521
98.212.234.9:25103
98.224.40.43:6441
98.225.147.2:51148
98.225.147.2:5508
98.226.107.222:39017
98.227.137.245:4772
98.232.83.177:9615
98.242.42.16:7911
98.243.11.171:47311
98.249.245.37:14653
98.25.37.245:54755
99.140.193.74:26863
99.140.251.45:6914
99.150.168.10:24309
99.167.214.135:2881
99.179.68.22:27367
99.30.129.210:3203
114.80.68.240:1080
115.187.50.183:1080
116.115.210.26:1080
116.231.31.154:1080
116.72.251.243:1080
117.199.100.220:1080
117.25.131.138:1080
117.254.146.40:1080
118.166.4.130:1080
119.116.34.88:1080
12.180.26.217:49165
121.10.117.225:1080
122.156.184.80:1080
122.227.68.42:1080
122.3.146.43:1080
122.36.103.30:9416
123.129.75.137:1080
123.138.18.114:1080
123.157.97.132:1080
123.204.54.17:1080
123.236.37.188:1080
124.123.140.81:1080
124.128.177.77:1080
128.135.180.209:2625
143.225.175.45:58867
155.97.193.183:21429
173.16.49.126:15137
173.168.112.151:6049
173.169.87.162:4454
173.20.69.190:6217
173.22.115.119:37507
173.29.66.28:16825
173.33.12.192:23323
173.80.160.205:18881
173.80.24.177:4391
174.103.140.206:17313
174.48.46.12:6070
174.51.177.147:34521
174.55.83.151:6931
174.56.218.83:52117
174.57.185.242:42057
174.57.55.84:4397
174.59.39.192:11935
187.16.243.120:1080
188.187.165.231:1080
189.112.245.158:1080
189.127.41.28:1080
189.76.225.3:443
189.99.153.1:1080
190.196.40.86:1080
190.31.215.196:1080
190.50.126.46:1080
193.109.167.174:1080
194.44.190.204:1080
195.225.156.172:1080
200.127.103.20:15853
200.204.62.49:1080
200.55.132.124:1080
201.201.174.126:1080
202.102.72.38:1080
202.104.174.14:1080
202.202.111.150:1080
203.109.75.161:1080
208.79.236.216:8091
208.98.27.110:42540
208.98.27.30:32676
208.98.27.37:35386
208.98.27.41:52346
208.98.27.42:38344
208.98.27.43:44346
208.98.27.46:34439
208.98.27.50:38574
208.98.27.57:53645
208.98.27.81:52467
208.98.27.82:38446
208.98.27.84:34884
208.98.27.85:56484
208.98.29.153:13842
208.98.29.44:25637
209.159.196.175:4013
210.211.187.100:1080
210.6.45.218:1080
212.106.60.24:1080
212.106.61.235:1080
212.117.166.26:19271
212.117.166.26:19273
212.117.166.26:9050
212.117.166.26:9065
212.117.166.26:9069
212.117.166.26:9070
212.117.166.26:9072
212.117.166.26:9074
212.117.166.26:9075
212.117.166.26:9076
212.117.166.26:9230
212.117.166.26:9250
212.233.211.229:1080
213.175.192.226:8283
213.80.118.132:24963
216.101.254.152:1080
217.174.168.122:1080
218.108.222.47:1080
218.111.15.201:1080
218.16.123.221:1080
218.244.15.103:1080
218.25.59.161:1080
219.153.4.165:1080
220.123.152.25:2243
221.192.236.122:1080
221.194.130.20:1080
221.221.166.64:1080
221.5.234.57:1080
222.116.210.143:1080
222.190.108.24:1080
24.0.161.174:6833
24.1.110.31:30873
24.1.160.115:7245
24.10.72.161:2674
24.107.247.171:9965
24.115.82.64:9202
24.12.25.13:14773
24.121.167.100:22631
24.128.21.23:60507
24.147.128.190:39171
24.151.223.251:32775
24.151.53.75:1080
24.154.32.247:26523
24.154.65.54:55225
24.166.40.38:26261
24.17.146.119:50477
24.182.3.186:8763
24.188.2.148:22389
24.188.23.39:59561
24.19.60.33:34219
24.191.240.254:4705
24.191.63.170:33811
24.2.239.121:14283
24.20.24.72:7237
24.206.116.6:61127
24.22.171.190:42367
24.240.20.22:28011
24.241.237.190:26496
24.245.49.96:56665
24.250.55.44:24809
24.26.77.62:6795
24.30.56.101:13113
24.30.9.124:62291
24.31.166.174:40969
24.46.154.85:31261
24.6.133.112:2487
24.69.119.5:2233
24.8.209.59:5501
24.85.231.119:9667
24.98.223.139:8226
24.99.40.157:54837
58.208.234.89:1080
58.236.186.29:9408
58.238.222.27:5642
58.45.243.109:1080
58.49.58.57:1080
58.52.113.133:1080
59.108.29.130:1080
59.19.235.54:8815
59.52.97.41:1080
59.77.17.144:1080
59.97.96.91:1080
60.12.137.19:1080
60.247.6.41:1080
61.145.163.200:1080
61.152.116.70:8080
61.164.136.125:1080
61.178.74.39:1080
61.19.237.87:1080
61.234.54.103:8080
61.238.119.146:1080
62.60.136.28:6688
63.148.167.30:1080
64.126.71.132:9457
64.184.15.115:6219
64.60.249.69:1080
65.117.128.202:1080
65.12.236.225:1988
65.189.226.236:9606
65.35.31.198:4664
65.60.255.16:53878
65.78.102.198:4469
66.163.36.35:1080
66.163.38.160:1080
66.163.38.161:1080
66.163.38.164:1080
66.163.38.165:1080
66.163.38.167:1080
66.163.42.86:1080
66.163.43.109:1080
66.163.43.110:1080
66.168.156.2:1149
66.176.131.141:51685
66.177.112.63:19457
66.200.56.242:3298
66.206.236.35:1080
66.215.166.196:5483
66.249.34.170:8487
66.41.166.217:22151
66.75.197.189:18487
66.90.101.32:1080
67.151.147.66:1080






17.01.2010 Socks proxy List

Checked & filtered with ProxyFire MasterSuite (Timeout: 8)

Socks4 (517):

109.188.164.168:1080
112.91.145.78:1080
113.17.163.115:1080
113.59.115.4:1080
113.91.6.135:1080
114.234.37.241:1080
114.80.68.240:1080
115.171.243.155:1080
115.187.47.106:1080
115.187.50.183:1080
116.113.47.27:1080
116.115.210.26:1080
116.72.251.243:1080
118.166.4.130:1080
119.116.34.88:1080
119.161.161.189:1080
119.51.93.164:1080
12.102.104.167:43983
12.180.26.217:49165
120.138.118.213:1080
121.10.117.225:1080
121.10.163.50:3128
121.14.148.145:1088
121.28.34.69:1080
121.8.124.42:1080
122.173.255.32:1080
122.231.70.141:1080
122.36.103.30:9416
123.129.75.137:1080
123.138.18.114:1080
123.204.54.17:1080
124.123.140.81:1080
124.128.177.77:1080
124.207.99.61:1080
128.135.180.209:2625
143.225.175.45:58867
155.97.193.183:21429
173.16.49.126:15137
173.169.87.162:4454
173.20.69.190:6217
173.22.115.119:37507
173.29.66.28:16825
173.30.30.160:34825
173.33.12.192:23323
173.80.160.205:18881
173.80.24.177:4391
174.103.140.206:17313
174.48.46.12:6070
174.51.177.147:34521
174.55.83.151:6931
174.56.218.83:52117
174.57.185.242:42057
174.57.55.84:4397
174.59.39.192:11935
187.16.243.120:1080
187.16.56.3:1080
187.21.78.145:1080
188.162.118.192:1080
188.187.165.231:1080
188.2.182.175:61269
189.127.41.28:1080
189.34.120.18:1080
189.41.78.20:1080
189.41.91.10:1080
189.44.202.246:1080
189.55.35.27:1080
189.76.225.3:443
189.77.125.173:1080
189.99.153.1:1080
190.196.40.86:1080
190.254.170.52:1080
190.27.196.202:1080
190.3.82.132:1080
190.31.215.196:1080
190.50.126.46:1080
193.109.167.174:1080
193.77.90.139:11011
194.44.190.204:1080
195.116.233.210:1080
195.225.156.172:1080
196.12.239.56:1080
196.219.125.66:1080
196.219.190.86:1080
200.127.103.20:15853
200.163.67.195:1080
200.204.62.49:1080
200.45.217.163:1080
201.17.114.198:1080
201.201.174.126:1080
201.248.51.116:1080
201.26.158.127:1080
202.102.72.38:1080
202.104.174.14:1080
202.202.111.150:1080
202.202.43.2:1080
203.109.75.161:1080
203.130.236.105:1080
204.188.209.157:24033
207.102.11.254:1080
208.58.116.147:4083
208.79.236.216:8091
208.98.181.107:42057
208.98.27.110:42540
208.98.27.30:32676
208.98.27.37:35386
208.98.27.41:52346
208.98.27.42:38344
208.98.27.43:44346
208.98.27.46:34439
208.98.27.50:38574
208.98.27.57:53645
208.98.27.81:52467
208.98.27.82:38446
208.98.27.84:34884
208.98.27.85:56484
208.98.29.159:10631
208.98.29.44:25637
210.211.187.100:1080
210.6.45.218:1080
210.92.140.70:1080
211.195.245.53:9432
212.106.61.235:1080
212.117.10.171:1080
212.233.204.178:1080
213.155.31.24:1080
213.175.192.226:8283
213.80.118.132:24963
216.15.82.203:15367
216.16.80.137:27741
216.183.35.40:1080
217.174.168.122:1080
217.75.82.11:1080
218.108.222.47:1080
218.111.15.201:1080
218.16.123.221:1080
218.170.119.209:1080
218.196.205.3:1080
218.241.238.141:1080
218.25.59.156:1080
218.25.59.161:1080
218.4.93.205:1080
218.7.191.182:1080
219.153.4.165:1080
219.231.137.96:1080
220.123.152.25:2243
220.163.226.115:1080
220.179.61.62:1080
220.189.227.2:1080
221.192.236.122:1080
221.194.130.20:1080
221.2.144.135:1080
221.2.86.54:1080
221.221.166.64:1080
221.229.178.98:1080
221.237.177.94:1080
221.5.234.57:1080
222.116.210.143:1080
222.134.69.180:8000
222.170.106.202:1080
222.174.72.38:1080
222.223.70.25:1080
222.247.108.61:1080
222.74.200.2:1080
24.0.161.174:6833
24.0.187.57:60339
24.1.110.31:30873
24.12.25.13:14773
24.12.34.0:21321
24.121.167.100:22631
24.128.21.23:60507
24.13.102.43:3246
24.147.128.190:39171
24.15.36.208:5820
24.151.223.251:32775
24.154.32.247:26523
24.154.65.54:55225
24.166.40.38:26261
24.17.146.119:50477
24.171.154.139:8309
24.182.3.186:8763
24.188.2.148:22389
24.188.23.39:59561
24.19.60.33:34219
24.191.240.254:4705
24.191.63.170:33811
24.2.239.121:14283
24.20.24.72:7237
24.206.116.6:61127
24.22.171.190:42367
24.23.73.107:26661
24.239.11.171:3617
24.240.20.22:28011
24.241.237.190:26496
24.245.49.96:56665
24.250.55.44:24809
24.30.56.101:13113
24.30.9.124:62291
24.31.166.174:40969
24.46.154.85:31261
24.6.133.112:2487
24.8.209.59:5501
24.85.231.119:9667
24.98.223.139:8226
24.98.35.127:4051
24.99.40.157:54837
41.234.202.14:1080
58.208.234.89:1080
58.214.5.162:1080
58.236.186.29:9408
58.238.222.27:5642
58.241.40.228:1080
58.45.243.109:1080
58.49.58.57:1080
58.52.113.133:1080
59.108.29.130:1080
59.108.53.254:1080
59.54.200.56:1080
59.77.17.144:1080
60.10.164.83:1080
60.12.137.19:1080
60.214.84.118:1080
60.247.6.41:1080
61.145.163.200:1080
61.15.222.90:1080
61.164.136.125:1080
61.177.186.246:1080
61.178.74.39:1080
61.59.151.51:1080
64.126.71.132:9457
64.130.169.123:21301
64.53.253.39:6701
65.12.236.225:1988
65.60.255.16:53878
65.78.102.198:4469
66.168.156.2:1149
66.176.131.141:51685
66.177.112.63:19457
66.215.166.196:5483
66.215.195.35:7467
66.229.221.39:15823
66.249.34.170:8487
66.25.181.254:44509
66.41.166.217:22151
66.41.166.217:34841
66.41.191.93:53969
66.75.197.189:18487
66.90.101.32:1080
67.149.246.2:21073
67.161.14.71:61437
67.161.177.112:6254
67.161.75.218:7550
67.164.121.82:8767
67.164.137.210:44647
67.165.138.221:26803
67.165.59.30:42587
67.171.30.157:29245
67.171.46.140:36230
67.172.185.200:9030
67.172.56.71:17741
67.174.220.179:7739
67.175.17.90:51838
67.181.153.93:3362
67.183.38.210:61415
67.184.34.139:45679
67.185.48.140:52629
67.186.140.163:9237
67.187.26.128:49275
67.60.191.191:5172
67.82.218.172:33051
67.84.121.245:24401
67.84.3.66:50899
67.86.172.151:7023
67.86.235.125:39041
68.101.164.153:15099
68.105.138.80:24225
68.106.247.234:8663
68.11.42.151:18589
68.111.227.125:40671
68.112.121.83:40523
68.166.91.214:8880
68.191.96.189:21451
68.194.173.125:31887
68.196.183.161:18249
68.2.100.76:4824
68.205.175.36:8279
68.3.116.205:8460
68.32.88.68:16641
68.35.210.84:58391
68.41.52.55:7193
68.46.19.168:8779
68.47.173.173:7415
68.49.138.90:41169
68.49.194.105:30143
68.57.199.199:8567
68.57.52.18:3393
68.59.38.0:8963
68.61.123.188:21904
68.80.64.172:8259
68.93.137.243:9333
68.93.65.226:57314
69.112.99.24:29817
69.118.51.4:27949
69.120.173.207:20907
69.121.252.26:40361
69.121.56.203:38589
69.124.172.50:18605
69.126.117.22:10505
69.126.28.8:50106
69.127.2.157:7191
69.136.72.242:47978
69.14.71.164:26913
69.142.94.254:5109
69.143.92.0:48183
69.153.128.22:21325
69.180.106.103:48275
69.180.112.48:45765
69.183.195.147:5885
69.197.162.42:1080
69.217.162.235:44051
69.226.233.24:7815
69.229.4.38:3827
69.230.183.79:5417
69.237.59.153:563
69.244.247.54:5749
69.244.76.72:15951
69.250.209.180:26295
69.253.232.87:8222
69.254.15.135:58409
69.255.168.158:54439
69.76.235.163:38477
70.125.93.75:7284
70.138.108.214:1111
70.190.139.119:59971
70.251.53.159:7869
71.10.24.62:1332
71.139.234.161:1080
71.14.96.64:12073
71.15.148.126:4491
71.193.97.183:39959
71.201.86.87:9118
71.202.243.225:58425
71.204.15.5:48577
71.205.227.48:40889
71.206.77.169:18513
71.227.139.101:17897
71.230.100.30:3297
71.231.131.192:36737
71.233.127.35:12005
71.234.133.38:7923
71.235.201.191:50089
71.236.9.88:62439
71.237.34.56:49611
71.56.130.8:23389
71.59.175.142:31167
71.60.244.68:3437
71.7.215.76:59413
71.82.63.222:3025
72.128.58.119:24189
72.197.228.80:6860
72.197.243.7:4284
72.203.157.220:45585
72.216.43.156:3524
74.129.212.157:30089
74.192.139.151:46607
74.193.100.195:5993
74.193.212.49:4955
74.60.151.152:3482
75.134.37.230:49885
75.135.132.235:42187
75.138.169.54:16801
75.138.170.179:3246
75.139.152.193:8154
75.150.168.230:10169
75.177.101.109:2871
75.18.151.27:85
75.21.149.65:6823
75.63.54.144:42435
75.64.115.195:21199
75.65.151.128:53499
75.68.3.250:7801
75.72.252.58:40293
75.73.27.107:6603
75.73.29.14:5681
75.74.161.149:34059
75.80.84.36:9570
75.85.203.160:7739
76.106.159.173:46527
76.107.110.38:21915
76.107.137.153:12131
76.108.80.185:50325
76.109.121.94:3164
76.112.9.39:7303
76.113.20.249:37583
76.114.152.215:6507
76.115.161.194:4081
76.115.17.173:27287
76.120.185.33:4191
76.120.83.142:3995
76.121.141.232:4371
76.123.111.45:2901
76.124.88.161:37175
76.125.147.163:28497
76.126.93.201:8854
76.127.111.73:3045
76.171.248.184:7218
76.171.250.137:30215
76.18.8.63:36983
76.196.6.186:17717
76.20.228.209:27681
76.200.172.116:41965
76.209.52.217:44521
76.225.31.34:15955
76.238.114.182:1356
76.25.88.81:46455
76.251.0.183:6973
76.26.83.179:5282
76.31.251.69:18413
76.73.190.99:2941
76.73.58.220:42063
76.97.81.232:4240
76.99.141.179:6193
76.99.238.161:53767
77.222.126.7:1080
77.70.54.81:1080
78.139.128.182:1080
78.186.150.107:1080
78.239.40.100:12185
78.26.163.184:1080
79.140.11.240:1080
79.97.73.44:1080
8.9.209.2:443
8.9.220.1:443
8.9.222.1:443
81.199.173.210:1080
81.7.84.94:20365
81.90.22.217:1080
82.199.205.168:49873
82.240.190.213:41659
82.3.43.50:58829
84.36.152.66:1080
85.113.52.84:1080
85.130.30.112:1080
85.173.19.125:1080
85.230.254.68:11825
86.101.136.158:46031
87.121.87.250:1080
87.248.191.69:21
88.171.234.189:17327
88.173.203.25:1025
88.186.216.16:21570
88.191.97.2:3228
88.198.11.207:8081
88.2.96.244:1080
89.115.2.128:1080
89.116.118.9:22277
89.149.227.238:1088
89.223.113.79:1080
92.228.215.159:1080
92.235.241.254:6415
93.152.136.96:1080
93.175.204.26:1080
93.182.155.107:1080
94.113.65.141:1080
94.154.216.17:1080
94.158.111.63:1080
94.181.147.188:1080
94.190.63.130:1080
94.190.63.194:1080
94.190.63.25:1080
94.23.12.14:8081
94.24.144.11:1080
94.24.165.112:1080
94.242.162.157:1080
94.251.186.218:20741
94.78.219.250:1080
95.104.50.77:1080
95.220.174.206:1080
95.221.15.130:1080
96.3.114.91:6411
96.32.11.201:5337
96.63.8.80:8512
97.103.88.166:6493
97.106.188.229:3923
97.81.226.201:36885
97.89.139.164:44489
98.124.83.102:9330
98.127.132.141:38829
98.150.88.247:4472
98.157.81.227:33944
98.176.34.73:25291
98.185.58.8:59149
98.194.192.75:47895
98.201.96.128:58903
98.203.236.60:58985
98.206.142.254:30985
98.211.230.110:47521
98.212.234.9:25103
98.224.140.174:20641
98.224.40.43:6441
98.225.147.2:5508
98.226.107.222:39017
98.227.137.245:4772
98.231.69.9:23461
98.232.83.177:9615
98.233.196.85:37575
98.242.42.16:7911
98.243.11.171:47311
98.249.245.37:14653
98.25.37.245:54755
98.250.183.251:61261
98.254.14.17:7473
99.140.193.74:26863
99.140.251.45:6914
99.150.168.10:24309
99.167.214.135:2881
99.179.68.22:27367
99.30.129.210:3203


Socks5 (488):

110.35.198.116:6081
110.55.243.39:1080
113.17.163.115:1080
113.59.115.4:1080
114.234.37.241:1080
114.80.68.240:1080
115.171.243.155:1080
115.187.47.106:1080
115.187.50.183:1080
116.115.210.26:1080
116.231.31.154:1080
117.25.131.138:1080
117.254.146.40:1080
118.166.4.130:1080
119.116.34.88:1080
12.102.104.167:43983
12.180.26.217:49165
120.138.118.213:1080
121.10.117.225:1080
121.133.153.18:5168
121.14.148.145:1088
121.28.34.69:1080
122.156.184.80:1080
122.227.68.42:1080
122.36.103.30:9416
123.129.75.137:1080
123.138.18.114:1080
123.204.54.17:1080
123.236.37.188:1080
124.123.140.81:1080
124.124.92.202:1080
124.128.177.77:1080
124.205.79.15:1080
128.135.180.209:2625
143.225.175.45:58867
155.97.193.183:21429
173.16.49.126:15137
173.169.87.162:4454
173.22.115.119:37507
173.29.66.28:16825
173.30.30.160:34825
173.33.12.192:23323
173.80.160.205:18881
173.80.24.177:4391
173.81.7.220:8367
174.103.140.206:17313
174.48.46.12:6070
174.51.177.147:34521
174.55.83.151:6931
174.57.185.242:42057
174.57.55.84:4397
174.59.39.192:11935
187.16.243.120:1080
188.162.118.192:1080
188.187.165.231:1080
188.2.182.175:61269
189.34.120.18:1080
189.55.35.27:1080
189.76.225.3:443
189.99.153.1:1080
190.196.40.86:1080
190.31.215.196:1080
193.109.167.174:1080
194.44.190.204:1080
195.141.2.168:1080
200.127.103.20:15853
200.204.62.49:1080
200.45.217.163:1080
201.201.174.126:1080
202.102.72.38:1080
202.104.174.14:1080
202.202.111.150:1080
202.202.43.2:1080
203.109.75.161:1080
208.58.116.147:4083
208.79.236.216:8091
208.98.181.107:42057
208.98.27.110:42540
208.98.27.30:32676
208.98.27.37:35386
208.98.27.41:52346
208.98.27.42:38344
208.98.27.43:44346
208.98.27.46:34439
208.98.27.57:53645
208.98.27.81:52467
208.98.27.82:38446
208.98.27.84:34884
208.98.27.85:56484
208.98.29.159:10631
208.98.29.44:25637
209.159.196.175:4013
210.211.187.100:1080
210.22.6.77:1080
210.6.45.218:1080
210.92.140.70:1080
211.142.24.122:1080
211.195.245.53:9432
212.106.60.24:1080
212.106.61.235:1080
212.233.204.178:1080
213.155.31.24:1080
213.175.192.226:8283
213.21.148.34:1080
213.80.118.132:24963
216.15.82.203:15367
216.16.80.137:27741
218.108.222.47:1080
218.111.15.201:1080
218.16.123.221:1080
218.170.119.209:1080
218.196.205.3:1080
218.25.59.156:1080
218.25.59.161:1080
218.4.93.205:1080
220.123.152.25:2243
221.192.236.122:1080
221.194.130.20:1080
221.229.178.98:1080
221.237.177.94:1080
221.5.234.57:1080
222.116.210.143:1080
222.172.210.218:1080
222.178.58.112:1080
222.190.108.24:1080
222.238.67.67:5141
222.247.108.61:1080
222.247.134.81:1080
24.0.161.174:6833
24.0.187.57:60339
24.1.110.31:30873
24.1.160.115:7245
24.10.72.161:2674
24.107.247.171:9965
24.115.82.64:9202
24.12.25.13:14773
24.12.34.0:21321
24.121.167.100:22631
24.128.21.23:60507
24.13.102.43:3246
24.147.128.190:39171
24.151.223.251:32775
24.154.32.247:26523
24.154.65.54:55225
24.166.40.38:26261
24.17.146.119:50477
24.176.150.26:23575
24.182.3.186:8763
24.188.2.148:22389
24.188.23.39:59561
24.19.60.33:34219
24.191.240.254:4705
24.191.63.170:33811
24.2.239.121:14283
24.20.24.72:7237
24.206.116.6:61127
24.22.171.190:42367
24.225.9.171:1080
24.23.73.107:26661
24.239.11.171:3617
24.240.20.22:28011
24.241.237.190:26496
24.245.49.96:56665
24.250.55.44:24809
24.26.77.62:6795
24.30.56.101:13113
24.30.9.124:62291
24.31.166.174:40969
24.46.154.85:31261
24.6.133.112:2487
24.69.119.5:2233
24.8.209.59:5501
24.85.231.119:9667
24.98.223.139:8226
24.98.35.127:4051
24.99.40.157:54837
58.208.234.89:1080
58.236.186.29:9408
58.238.222.27:5642
58.45.243.109:1080
58.49.58.57:1080
58.52.113.133:1080
59.19.235.54:8815
59.52.97.41:1080
59.54.200.56:1080
59.77.17.144:1080
59.97.96.91:1080
60.12.137.19:1080
60.214.84.118:1080
60.247.6.41:1080
61.145.163.200:1080
61.15.222.90:1080
61.164.136.125:1080
61.178.74.39:1080
61.238.119.146:1080
61.59.151.51:1080
62.243.224.179:1080
62.60.136.28:6688
64.126.71.132:9457
64.130.169.123:21301
64.184.15.115:6219
64.53.253.39:6701
65.12.236.225:1988
65.60.255.16:53878
65.78.102.198:4469
66.168.156.2:1149
66.176.131.141:51685
66.177.112.63:19457
66.200.56.242:3298
66.206.236.35:1080
66.215.166.196:5483
66.215.195.35:7467
66.229.221.39:15823
66.249.34.170:8487
66.25.181.254:44509
66.41.166.217:22151
66.41.166.217:34841
66.41.191.93:53969
66.75.197.189:18487
66.90.101.32:1080
67.149.246.2:21073
67.161.177.112:6254
67.161.75.218:7550
67.164.121.82:8767
67.164.137.210:44647
67.165.138.221:26803
67.165.59.30:42587
67.171.30.157:29245
67.171.46.140:36230
67.172.185.200:9030
67.172.56.71:17741
67.174.220.179:7739
67.175.17.90:51838
67.181.153.93:3362
67.183.38.210:61415
67.184.34.139:45679
67.185.48.140:52629
67.186.140.163:9237
67.187.26.128:49275
67.202.42.168:1080
67.21.89.122:39619
67.21.89.34:35603
67.60.191.191:5172
67.81.77.224:19671
67.82.218.172:33051
67.84.121.245:24401
67.84.3.66:50899
67.86.172.151:7023
67.86.235.125:39041
68.101.164.153:15099
68.105.138.80:24225
68.106.247.234:8663
68.107.122.85:30497
68.11.42.151:18589
68.111.227.125:3785
68.111.227.125:40671
68.112.121.83:40523
68.191.96.189:21451
68.194.173.125:31887
68.196.183.161:18249
68.2.100.76:4824
68.205.175.36:8279
68.3.116.205:8460
68.3.174.250:3516
68.32.88.68:16641
68.35.210.84:58391
68.41.52.55:7193
68.46.19.168:8779
68.47.173.173:7415
68.49.138.90:41169
68.49.194.105:30143
68.57.199.199:8567
68.57.52.18:3393
68.59.38.0:8963
68.61.123.188:21904
68.80.64.172:8259
68.93.137.243:9333
69.112.99.24:29817
69.115.88.149:7023
69.118.51.4:27949
69.120.173.207:5633
69.121.252.26:40361
69.121.56.203:38589
69.124.172.50:18605
69.126.117.22:10505
69.126.28.8:50106
69.127.2.157:7191
69.136.72.242:47978
69.14.71.164:26913
69.142.94.254:5109
69.143.92.0:48183
69.180.106.103:48275
69.180.112.48:45765
69.183.195.147:5885
69.217.162.235:44051
69.226.233.24:7815
69.229.4.38:3827
69.230.183.79:5417
69.232.32.140:9090
69.237.59.153:563
69.244.247.54:5749
69.244.76.72:15951
69.250.209.180:26295
69.253.232.87:8222
69.254.15.135:58409
69.254.155.142:40767
69.76.235.163:38477
70.125.93.75:7284
70.138.108.214:1111
70.167.90.228:46033
70.178.150.10:16640
70.190.139.119:59971
70.251.53.159:7869
71.10.24.62:1332
71.14.96.64:12073
71.15.148.126:4491
71.193.97.183:39959
71.201.86.87:9118
71.205.227.48:40889
71.206.77.169:18513
71.227.139.101:17897
71.229.18.87:8367
71.230.100.30:3297
71.231.131.192:36737
71.233.127.35:12005
71.234.133.38:7923
71.235.201.191:50089
71.236.9.88:62439
71.237.34.56:49611
71.251.167.78:40185
71.56.130.8:23389
71.59.175.142:31167
71.60.244.68:3437
71.7.215.76:59413
71.82.63.222:3025
72.128.58.119:24189
72.197.243.7:4284
72.203.157.220:45585
74.192.139.151:46607
74.193.100.195:5993
74.193.212.49:4955
74.195.193.90:9899
74.60.151.152:3482
75.134.37.230:49885
75.135.132.235:42187
75.138.169.54:16801
75.139.152.193:8154
75.150.168.230:10169
75.177.101.109:2871
75.21.149.65:6823
75.4.217.123:8439
75.63.54.144:42435
75.64.115.195:21199
75.65.151.128:53499
75.68.3.250:7801
75.72.252.58:40293
75.73.27.107:6603
75.73.29.14:5681
75.74.161.149:34059
75.80.84.36:9570
75.85.203.160:7739
76.106.159.173:46527
76.107.110.38:21915
76.107.137.153:12131
76.108.80.185:50325
76.109.121.94:3164
76.112.9.39:7303
76.114.152.215:6507
76.115.161.194:4081
76.115.17.173:27287
76.120.185.33:4191
76.120.83.142:3995
76.121.141.232:4371
76.123.111.45:2901
76.124.88.161:37175
76.125.147.163:28497
76.126.93.201:8854
76.127.111.73:3045
76.171.248.184:7218
76.171.250.137:30215
76.18.8.63:36983
76.196.6.186:17717
76.20.228.209:27681
76.200.172.116:41965
76.209.52.217:44521
76.225.31.34:15955
76.238.114.182:1356
76.25.88.81:46455
76.251.0.183:6973
76.26.83.179:5282
76.31.251.69:18413
76.73.190.99:2941
76.73.58.220:42063
76.97.81.232:4240
76.99.141.179:6193
76.99.238.161:53767
77.222.126.7:1080
77.70.54.81:1080
77.79.158.61:1080
78.139.128.182:1080
78.239.40.100:12185
78.26.163.184:1080
79.140.11.240:1080
80.167.238.78:1080
82.199.205.168:49873
82.240.190.213:41659
82.3.43.50:58829
82.5.127.182:24311
83.239.21.229:1080
83.99.132.154:1080
85.113.52.84:1080
85.114.137.143:9090
85.173.19.125:1080
85.230.254.68:11825
86.101.136.158:46031
87.121.87.250:1080
87.122.122.201:1080
87.254.142.58:1080
87.98.136.92:10080
88.171.234.189:17327
88.173.203.25:1025
88.186.216.16:21570
88.191.97.2:3228
88.198.11.207:8081
88.198.9.2:9090
88.87.4.237:1080
89.115.2.128:1080
89.116.118.9:22277
89.149.227.238:1088
89.223.113.79:1080
92.228.215.159:1080
92.235.241.254:6415
93.152.136.96:1080
93.175.204.26:1080
93.182.155.107:1080
94.137.205.45:1080
94.154.216.17:1080
94.158.111.63:1080
94.177.72.2:8923
94.181.147.188:1080
94.23.12.14:8081
94.24.144.11:1080
94.24.165.112:1080
94.242.162.157:1080
94.251.186.218:20741
95.104.50.77:1080
95.220.174.206:1080
95.221.15.130:1080
96.3.114.91:6411
96.32.11.201:5337
96.63.8.80:8512
97.103.88.166:6493
97.106.188.229:3923
97.81.226.201:36885
97.89.139.164:44489
98.124.83.102:9330
98.127.132.141:38829
98.14.14.33:55393
98.150.88.247:4472
98.157.81.227:33944
98.176.34.73:25291
98.185.58.8:59149
98.194.192.75:47895
98.201.96.128:58903
98.203.236.60:58985
98.206.142.254:30985
98.211.230.110:47521
98.224.140.174:20641
98.224.40.43:6441
98.225.147.2:51148
98.226.107.222:39017
98.227.137.245:4772
98.228.162.11:3219
98.231.69.9:23461
98.232.83.177:9615
98.233.196.85:37575
98.242.42.16:7911
98.243.11.171:47311
98.244.154.154:2568
98.249.245.37:14653
98.25.37.245:54755
98.250.183.251:61261
98.254.14.17:7473
99.140.193.74:26863
99.140.251.45:6914
99.150.168.10:24309
99.179.68.22:27367
99.30.129.210:3203


3G'yi de kırdılar

Sonunda bu da oldu: 3G'yi de kırdılar!

Cep telefonları güvenli mi, değil mi tartışmalarında son nokta: 3G şifreleme kırıldı! İşte detaylar.


GSM kod kırma çalışmaları tahmin edilenden çok daha hızlı ilerliyor. Yaşanan en son gelişme oldukça düşündürücü.
64-bit A5/1 GSM şifreleme sistemindeki kusurun geçen ay tespit edilmesinin ardından, İsrail Weizmann Bilim Enstitüsü'nden uzmanlar KASUMI'yi kırmayı başardılar.
KASUMI 128 bit A5/3 şifreleme algoritması, 3G ağların güvenliğini sağlayan şifrelemeydi. Bu bilinen diferansiyellerin çoklu değerlerinin KASUMI'nin ilk 7 adımında işlenmesi ve alınan bu sonuçların kullanılarak, anahtar farklılıklarının ortaya konulması, alt anahtar parçalarının 8. turda bir 128 bit anahtar oluşturulmakta kullanılması ile başarılıyor.
Optimize edilmemiş bu yöntem bir tek PC'de 2 saat içerisinde şifrelemeyi kırılabiliyor. Optimize ve güçlü bir sistemde bu şifrenin hızla kırılması da mümkün olabilir. Bu konuda yayınlanan akademik makale detayları ortaya koymakla kalmıyor, GSM Association'u daha güçlü MISTY algoritmasını pahalı olduğu için seçmemekle suçluyor.

Gelecek insan robotların olacak

Japonya, eğlence ve sanayi alanında çalışan robotların ötesinde, insanın günlük hayatında yardımcı olarak kullanabileceği insana benzeyen robotlar geliştirilmeye çalışılıyor.

Batı Avrupa ve ABD’nde robotlar, olsa olsa bilim kurgu filmlerinde, geleceğin ütopik varlıkları olarak kullanılırlar.
Japonya’nın Osaka kentindeki dünyanın en ileri robot laboratuarında ise,  robotlar eğlence unsuru olmaktan çok ötede. Japon bilim adamları yakında insanın günlük hayatında yer alabilecek robot ya da anroidler geliştirebilecek kadar ilerlemiş durumda. Robotlara ilişkin araştırmalar sürecinde, insanın işlevi konusunda da yeni keşifler yapılması amaçlanıyor. 
Japonya’nın bilim merkezlerinden Osaka’da, robot laboratuvarlarından alışıldık bir görüntü.  Kısa ve beyaz bir silikon hortumun ağzından garip sesler çıkıyor. Boruya takılmış ipler hareket ederek, ağız biçimindeki oyuğu küçültüp büyütüyor, 4 vida hortumun biçimini düzenliyor ve içeri giren hava miktarını ayarlıyor. Osaka’daki deney laboratuarını yöneten Katsushi Miura, “Bu yapay ağız az önce a, i, u, e, o gibi sesli harfleri söyledi. Yetişkinlerin bebeklere ilk harfleri söyletmesi gibi, biz de bu silikon hortumla konuşma alıştırması yapıyoruz“ diyorlar.
İNSANA BENZER TEN
Laboratuarın bir diğer köşesinde, insan büyüklüğünde bir robot, gözlerini tuhaf bir biçimde kaydırmış halde, sandalyede oturuyor. Yüzünü, boynunu ve kollarını kaplayan  pembe silikon teni, insana benzerliğini arttırıyor. Robotun öne doğru  uzanmış sağ kolu, adeta bir hayalet gibi, santim santim sağa sola hareket ediyor.  
Laboratuarda görev yapan bilim adamlarından Takashi Minato robota ne yaptırmaya çalıştıklarını anlatıyor: ”Şu anda el sallamayı öğreniyor. İnsan örneğinin esas alındığı bu hareket, bilgisayarın yardımıyla robota aktarılıyor. Robotun el sallamayı öğrenmek ve hafızasına kaydetmek için 30 ila 60 dakikaya ihtiyacı var.“   Japonya’nın öncülüğü   Osaka’daki dünyanın en ileri robot geliştirme laboratuarında , özellikle insana benzer robotlar üzerinde çalışılıyor. Japonya bu alanda tartışmasız öncü konumunda.
Geliştirilen robotlar, koşabiliyor, zıplayabiliyor, düşüp, yeniden kalkabiliyor. 1970‘li yıllardan beri yapılan büyük yatırımlar sonuç vermeye başladı. Japonya, Batılı ülkelerin oyun olarak gördüğü ve ciddiye almadığı robot teknolojisinde uzun süredir, bilim ve teknik alanındaki sınırları aşmış durumda.   Profesör Minoru Asada başkanlığındaki „Handai Öncü Araştırma Merkezi“, sınırları aşma kavramını bilinçli olarak vurguluyor. Prof. Asada , insan benzeri robotlar geliştirilmesi için iki gerekçe bulunduğunu belirtiyor:
"Birincisi, insan benzeri robotlar yüzünden çevre düzenimizi değiştirmemize gerek kalmayacak. İkincisi, bu tip robotlar üzerinde yapılan çalışmaların ışığında, bizzat insanı daha iyi anlamak, kim olduğumuzu keşfetmek.“”Robotlararası dünya futbol şampiyonası”
Minoru Asada, "Robocup“ olarak adlandırılan, robotlararası dünya futbol şampiyonası projesiyle ünlü olmuştu. Girişimin amacı, 2050 yılına kadar, insan kadar iyi futbol oynayabilecek, hatta maçta insanlardan oluşan ekibi yenebilecek bir robot futbol takımı geliştirmek. Profesör Asada bu iddialı girişimine rağmen, robotların sahip olacağı ya da sunacağı olanaklar hakkında hayale kapılmıyor.Asada, halihazırda robotların sınırlı becerilere sahip olduğunu, Japonya’da küçük olan evlere sığamayacakları, anlamlı işlevlerinin pek fazla olmadığını ve hoşa gitmeleri için gerekli olan insancıllıktan yoksun olduklarını vurguluyor.

TECPRO ‘’SENOR’’un distribütörü oldu



VeTeknoloji

TECPRO Bilgi Teknolojileri Pos Sistemlerinde Lider Firma ‘’SENOR’’un distribütörü Oldu…
Tecpro , 1990 yılında Tayvan’da kurulan, POS sistemleri konusunda lider firma SENOR TECH  ile distribütörlük anlaşması imzaladı. Senor  iş ve ofis ortamlarına uygun yüksek performanslı cihazlar üretmenin yanı sıra, IP65 – IP66 gibi basınçlı su ve toza dayanıklı endüstriyel cihazların üretimini yapıyor. İlk tümleşik pos ürünü olan ROBOT POS’u dünya pazarına sunan SENOR, ürünlerin tasarımlarını da kendi ekibi ile geliştiriyor.
www.veteknoloji.com
Senor geliştirdiği ürünlerde minimum IP43 (Su sıçramalarına dayanıklılık) standardını kullanıyor ve bu özellik sayesinde farkını ortaya koyuyor.  Senor aynı zamanda yine kendi patenti ile motorlu ekran eğim ayarı, dahili batarya ve geniş opsiyon seçenekleriyle, ürün çıtasını standartların üzerinde tutuyor. 
www.veteknoloji.com
SENOR’un ana ürün gruplarını Tek ve Çift Ekranlı Dokunmatik Pos Sistemleri, Endüstriyel Dokunmatik Pos Sistemleri, Dokunmatik Monitörler, Pos Sistemleri için geliştirilmiş özel montaj aparatları, Pos Yazıcılar, Barkod Okuyucular, Müşteri göstergeleri, para çekmeceleri ve Programlanabilir klavyeler oluşturuyor. . Bu ürünlerinin tercih edildiği uygulama alanları ise Perakende satış noktaları, Konuk ağırlama, Finans & Bankacılık, Seyahat & Ulaşım, Medikal Sanayi ve Self servis kiosk uygulamaları
www.veteknoloji.com
Türkiye çapında bayi ağıyla ürünlerin dağıtımını yapacaklarını belirten Tecpro Barkod Otomasyon ve Pos sitemleri ürün yönetmeni Ergun Özcan, Pos Sistemleri konusunda mevcut ürün yelpazemizi güvenilir markaların ürünleriyle daha da zenginleştirmeyi hedefliyoruz diye belirtti.

İnternetten Tıkla, cepten Konuş

 

VeTeknoloji

Turkcell TıklaKonuş ile internetten Tıkla, cepten Konuş!

Türkiye’de ilk defa Turkcell’in sunduğu TıklaKonuş ile artık internet siteleri üzerinden tek tık ile iki kişi arasında sesli görüşme başlatılabilecek. Üstelik aranan kişiye ulaşmak için telefon numarası bilmeye ve çevirmeye gerek yok.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, TıklaKonuş servisiyle mobil iletişim ve internet dünyasını bir araya getiren yepyeni bir uygulamaya imza atıyor. Türkiye’de ilk defa Turkcell tarafından hayata geçirilen TıklaKonuş sayesinde, internet siteleri ve benzer uygulamalarda yer alacak ikona tıklayarak, istenilen Turkcell numarasına doğru cep telefonundan çağrı başlatılabilecek.
Arkadaşlık, sohbet siteleri gibi sosyal ağlar ile ilan ve e-ticaret sitelerinin sayfalarına entegre edebileceği TıklaKonuş uygulamasından, sadece faturalı veya Hazır Kart’lı Turkcell müşterileri yararlanabilecek.  Görüşme, çağrıyı başlatan kişinin faturasına servis kurgusuna göre ücretlendirilerek yansıtılacak.
Tıkla Konuş servisi nasıl çalışıyor?
- Müşteri uygulamayı kullanan internet sitesi (Web/Wap) üzerinden Tıkla Konuş ikonuna basarak süreci başlatır.
- Önce ikonu tıklayan müşterinin, daha sonra ise ulaşmak istenilen kişi veya kurumun cep telefonu çalar.
- Aranan kişi cep telefonunu açtığında sesli görüşme gerçekleşir. 
Numara çevirmeye gerek yok
Turkcell TıklaKonuş kullanıcıların hayatını pek çok açıdan kolaylaştıracak. Örneğin; ilan vermek isteyen bir kişi artık cep telefonu numarasını sisteme bir kere kaydedecek. İlanla ilgilenen kişilerin ilan sahibine sesli ulaşması için, TıklaKonuş ikonuna tıklaması yeterli olacak. Kullanıcıların kendi tercihi ve izni doğrultusunda internet üzerinden başlatılan sesli görüşme, her iki kullanıcının da cep telefonu üzerinden gerçekleşecek. 
Çeşitli internet sitelerine göre kullanım alanı farklılaştırılabilecek olan TıklaKonuş servisiyle  çağrı başlatan numaraların görünmemesi veya servis numarası olarak görünebilmesi de sağlanabilecek.
Kurumsal bir internet sitesindeki ürünle ilgili bilgi almak isteyenler de, cep telefon numaralarını ilgili internet sitesinin TıklaKonuş bölümüne yazarak satış temsilcilerine doğru çağrı başlatacak ve ilgilendiği ürün özelinde bilgi alabilecek.
Cenk Bayrakdar: “Kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırıyoruz”
Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar konuyla ilgili yaptığı açıklamada TıklaKonuş gibi fark yaratan uygulamalarla bireysel ve kurumsal müşterilerin hayatlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Bayrakdar, “Türkiye’de ilk defa Turkcell’in kullanıma sunduğu TıklaKonuş ile başta internet olmak üzere farklı dijital platformlarda daha güvenli, daha kişisel ve müşteri memnuniyetini artırıcı süreçler yaşanacaktır. Turkcell olarak,  yenilikçi ürün ve servis çözümleriyle bireysel ve kurumsal kullanıcılara yeni iletişim kanalları açmayı sürdüreceğiz” dedi.