7 Şubat 2010 Pazar

Sabit Diskleri Hızlandırmanın Yolu

Sabit disklerin sunduğu kapasite ile SSD'lerin sunduğu hızı beraber kullanmak ister misiniz? Elinizdeki sabit diski SSD hızında kullanmanın çok basit bir yolu var.
SilverStone adlı firma, kullanıcılara sabit disk kapasitesini ve SSD hızını sunabilen yeni hibrid bir sistem geliştirdi.
Ürüne bakınca çok da karmaşık bir şey görmemek sizleri şaşırtmış olabilir. Bu basit görünümlü ve kolay kullanımlı cihazın, sabit diskinizin performansını %70 artırdığı belirtiliyor.
2,5 inç ve 3,5 inçlik hemen hemen tüm sabit diskler ile uyumlu cihazı kullanmak için bir de SSD'ye ihtiyacınız var.
Bu cihaz, HDD'lerin hızını %70 artırıyor
SSD hızı, HDD kapasitesi
Basit olarak anlatmak gerekirse, bu cihaz SSD'nin üzerinde, sabit diskin verilerinin sanal bir kopyasını oluşturuyor. Böylece aslında sabit diskin kapasitesini kullanırken, SSD'nin hızından faydalanmış oluyorsunuz.
Şimdilik sadece Japonya'da piyasaya çıkan ürünün fiyatı ise sadece 50 $

Haftanın Web Siteleri

İnternet size sıkıcı mı geliyor? Hergün aynı sitelere mi giriyorsunuz? O zaman sizin için seçtiğimiz Yeni sitelere göz atın...
Elektronik postanız, Facebook ve haber siteleri arasında dolaşıp durmayın. İnternet sözlüğünüze yeni web siteleri ekleyelim. Yine sizin için gezilmesi gereken ilginç sayfaları bir araya getirdik.
Büyük bir zevkle izlediğiniz sinema yapıtlarının arkasındaki teknolojik büyüyü hiç merak ettiniz mi? Sizin için filmlerin yapım aşamalarını gösteren bir site bulduk. Türk halkı dünyanın her yerinde, hemşerisini bulmayı çok sever.
Twitter'da bu durum niye farklı olsun? Twitter'daki Türk yazarları bulmanın yolu bu yazıda. İnternet sayesinde hem çok gezen hem de çok bilen olabilirsiniz. Sanal şehir gezileri yaptıran bir  site bu konuda size yardımcı olacak. İşte haftanın web siteleri...


Filmlerin bir de perde arkasına bakın
Sinemanın büyüsüne çocuk yaşlı demeden hepimiz kapılıyoruz. Bazı yapımlar o kadar gerçekçi oluyor ki, bunların insan elinden çıktığı ve bir ekip tarafından hazırlandığına inanmak gerçekten zor.
Filmlerin çekim arkasını merak edenler için bu hafta ilginç bir siteye yer verdik. Teknosinema.com, Avatar ve Matrix gibi popüler yapımların nasıl çekildiklerini anlatan videolara ve makalelere sahip.
Burası, sinemayı tutkuyla takip eden okuyucuların mutlaka ziyaret etmesi gereken bir adres.


Her günün yıldızı farklı bir ürün
İnternet sizi parlak fikirleriniz sayesinde zengin de edebilir ya da tüm yatırımızın sanal boşlukta yok olmasını da sağlayabilir. Gunlukurun.com farklı bir fikirle müşterilerin ilgisini çekmeye çalışıyor.
Her gün farklı bir ürünü tanıtan ve onu özel kampanyalarla satmaya çalışan site, benzeri sayfalardan farklı bir uygulamaya da sahip.
Daha önce satılan ürünleri listeleyen web sitesi, kaçırdığınız ürünleri listelemenize izin veriyor. Bu sayede, aynı ürün tekrar satılırsa sizin için bir nevi rezerve ediyor ve durumu kullanıcılarına haber veriyor.



Twitter'daki Türkler bir araya
Günümüzün popüler sosyal ağ sitelerinden Twitter, saçma sapan mesajlarla dolu olduğu gibi ilginizi çekecek konu başlıklarına da sahip.
Ama yabancı dil sorunu ya da aramanın uzun zaman alması bazı kullanıcıların bu siteden soğumasına neden olabiliyor. Twitterturk.com bu sorunu çözmek için tasarlanmış.
Site, bu sosyal ağda bulunan tüm Türkleri buluyor ve onları popülerlik, takipçi ve önemlerine göre sıralıyor.

Hatalıysam Web'e başvur
Türkiye ne yazık ki, en çok trafik kazasının yaşandığı ülkelerden biri. Bunun en büyük nedeni ise hatalı sürücülerin, bu yanlışlarının farkında olmaması ve trafik kurallarının topluca çiğnenmemesi.
Trafikteyiz.com, Avrupa ülkelerindeki trafik bilincini ülkemize getirmeye çalışıyor. Eğer yolda kuralları çiğneyen bir sürücü görürseniz, onun plaka numarasını ve araç eşkalini bu siteye paylaşabiliyorsunuz.
Aynı zaman da Facebook misali, kendinize profil oluşturup gönüllü olarak aracınıza sitenin adresini yapıştırabilirsiniz. Sayfanın amacı, hata yapan sürücüleri teşhir edip onların daha dikkatli olmasını sağlamak.

Dört Elementin Efendisi Geliyor

Avatar: Last Airbender'ın gösterime giriş tarihi belli oldu. Yakında, yıkıcı Ateş Ulusu'na karşı savaş başlayacak.
Usta Yönetmen M. Night Shyamalan'ın yöneteceği, aralarında Twilight'ın yıldızlarından Jackson Rathbone ve Oscar adayı Dev Patel'in bulunduğu bir kadroya sahip The Last Airbender, 2 Temmuz'da gösterime girecek. Seri için 400 milyon dolar harcandı.
Bir zamanlar dört ulusun barış içinde yaşadığı dünya, ateş ulusunun saldırısıyla sonsuza kadar değişmiştir. Ateş Ulusu'nun karşısına dikilebilecek tek güç, dört elemente ve ruhlar dünyasına hükmedebilen ama dünyanın ona en çok duyduğu anda ortadan kaybolan Avatar'dır.

BioShock 2, Korsanlara Esir Düştü

Merakla beklenen Bioshock 2'nin akıbeti, diğer büyük oyunlardan farklı olmadı.
Dünyanın en sevilen korku-aksiyon yapımlarından Bioshock 2, daha orjinali piyasaya çıkmadan ve yalnızca ön siparişi mümkünken korsanların eline düştü.

Birkaç hafta içerisinde, PC sürümünün dağıtımına da başlanacak olan oyunun, Xbox 360 torrentleri elden ele dolaşıyor. Hatta, Bioshock 2, indirilme konusunda rekor üstüne rekor kırıyor. Yine de yapımcıların, bu tür rekorlardan hoşlanacaklarını hiç sanmıyoruz.