14 Haziran 2010 Pazartesi

Project Natal, Kinect Oldu

Microsoft uzun süredir Project Natal olarak bilinen hareket algılayıcı sisteminin gerçek adını açıkladı. Xbox 360 için geliştirilen sistemin adı artık Kinect.
Microsoft, geçtiğimiz Pazar günü düzenlediği büyük bir gösteriyle Project Natal'ın üzerindeki perdeyi kaldırdı.
Uzun bir süredir Project Natal adıyla bilinen ve Xbox 360 için geliştirilen hareket algılayıcılı oyun kontrol sisteminin piyasaya sürüldüğündeki adıKinect olacak. 
Oyun kontrolü için sadece vücut hareketlerinin yeterli olacağı Kinect'in donanım kısmı tek bir cihazdan oluşuyor. Ürünün üzerindeki kameralar vücut hareketlerini algılayarak bunu Xbox 360'a iletiyor.

Asıl detaylar E3'te
Düzenlenen gösteride Kinect'in neler yapabildiği katılımcılara gösterildi.Project Natal ile yapılan önceki demolardan pek bir farkı olmayan sunumda bir çocuğun hareketlerinin nasıl algılandığı gösterildi.
Project Natal ya da diğer adıyla Kinect hakkında daha detaylı bilginin E3fuarında verileceği belirtiliyor.

SDN

Nokia, Elindeki Her Şeyle Saldırıyor

Akıllı telefon pazarının egemenleri iPhone ve Android temelli cihazlara, Finlandiyalı üreticiden daha önce görülmemiş nitelikte bir yanıt geliyor.
Nokia telefonlar, yüksek satış rakamlarına ve dayanıklılıklarına rağmen sıkça eleştiriye uğrarlar. Otoritelere göre; Finlandiyalı üreticinin cihazları kalitelidir ama mükemmeliğe ulaşmak yolunda küçük detaylar eksiktir. Bu detay bazen dokunmatik ekrandır, bazen WiFi bağlantısıdır, bazen fotoğraf makinesidir, bazen de başka bir şeydir.

Ne var ki Nokia bu sefer açık vermiyor ve eleştirilmesi güç bir model üretiyor: N8, 48 GB saklama alanı, video düzenleme ve izleme seçenekleri, 720p HD video kaydı imkanı, 12 MB Carl Zeiss mercekli fotoğraf makinesi, HD destekli 3.5 inç ekran ve en ilginci de USB belleğe bağlanma yeteneği barındırıyor. Yani bilgisayarınız ve telefonunuz arasında çok hızlı veri transferi mümkün. Symbian işletim sistemi de, bu yetenekleri başarıyla harmanlamaya olanak tanıyor. 

SDN