30 Mayıs 2010 Pazar

14 Megapiksel HD Telefon Olur mu?

12 megapiksel teknolojiye sahip Samsung Pixon'dan sonra şimdi de Altek isimli bir firma, fotoğraf makinesi özelliklerinde cep telefonu geliştiriyor. Altek'in telefonu bakın ne gibi özelliklere sahip...
Altek isimli bir cep telefonu geliştiricisi, dünyanın ilk 14 megapiksel kalitede fotoğraf çeken cep telefonunu dünyaya duyurdu. Tamamen optik yakınlaştırma yapabilen ve yüksek çözünürlüklü, yani HD video kaydedebilen cep telefonuna Altek Leo adı verildi.
Bu yeni telefonda hem LED hem de Xenon flaş teknolojisi kullanılacak. Ekranı ise tam dokunmatik olacak. Bir cep telefonundan çok, kameraya benzeyen yapısıyla birlikte telefonda 3G ve Wi-Fi bağlantı teknolojileri de yerini alıyor.
Telefonun kullanacağı işletim sistemiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, tuş takımı ve tuşların konumları itibariyle, Android temelli bir telefon olacağının sinyallerini veriyor. Geliştirici firma Altek'in, önümüzdeki ay içerisinde konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

Korsan İzleyenin Başını Yakan Film

Geçtiğimiz Oscar ödüllerine damgayı vuran bu filmi korsan olarak indirdiyseniz başınız belada olabilir. Bakın filmin yapımcısı korsan izleyiciye neler yapıyor.
Film yapımcılarının korsana karşı öfkeli tepkileri sık sık basına yansıyor. Ancak şimdiye kadar hiç bir yapımcı filmini korumak için bu kadar kararlı davranmamıştı. Geçtiğimiz Oscar ödüllerinde büyük bir başarı yakalayan Hurt Locker filminin yapımcısı.

Bu bomba korsan izleyenler için patlıyor
Telif hakları davaları için örnek olacak
Filmin yapımcısının bu agresif davranışları korsan paylaşım yapan forumlarda alay konusu olmuştu. Ancak yapımcı firma Voltage Pictures beklenmedik bir harekette bulunarak filmi Torrent yoluyla indiren 5 bin kişiye dava açtığını duyurdu. IP adreslerinden belrilenen bu kişilerden firma en az 1.500 dolar en çok ise 150.000 dolar tutarında tazminat talep ediyor.
Amerika'da başlayan bu korsan savaşının diğer ülkelere de sıçrayacağını söyleyen Voltage Pictures hakkını almakta kararlı. Bu davaların sonucunu ise fikir eseri sahipleri dört gözle baklıyor. Korsan film dağıtıcıları yerine mahkeme kullanıcılara da ceza keserse mahkeme kararı bir sonraki davalar için örnek teşkil edecek.

Müslüman Facebook Yayında

Geçtiğimiz haftalarda İslam ülkelerinde başlayan Facebook isyanı artık sanal ortamda da kendini göstermeye başladı. İşte helal sınırlara uygun yeni sosyal ...
Ünlü sosyal ağ Facebook'da Hz.Muhammed ve İslam karşıtı grupların artması müslüman kullanıcıların sinirlerinin gerilmesine neden olmuştu. Geçtiğimiz haftalarda site üzerinde açılan ve kullanıcıları Hz.Muhammed karikatürleri çizmeye davet eden grup ise müslümanların sabrını taşıran son damla olmuştu.
Pakistan'da başlayan anti-Facebook gösterileri diğer İslam ülkelerinden de destek gördü. Bu olaylar sanal dünyada da yankılanmaya devam ediyor. Müslümanlar internet üzerinden Facebook'a karşı ellerinden geldiğince tepki göstermeye çalışıyor.(Facebook Güvenliği Yarın Basitleşecek)
Pakistan'daki genç web tasarımcıları din kardeşlerini Facebook'tan kurtarmak için ünlü sosyal ağın alternatifini tasarladı. Herkes için sosyal sloganıyla hazırlanan bu site İslam'ın helal kurallarına göre sosyal kavramını tekrar düzenliyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde açılan sayfanın şimdiden 83 bin üyesi oldu. (Facebook Hesabınızı Nasıl Silersiniz?)
Bu hızlı büyümeyi beklemeyen site sahipleri ise yaşananlar karşısında oldukça şaşkın. Sosyal ağ sitelerine ümmet kavramı katan oluşuma ise bu sayfadan ulaşabilirsiniz.