20 Ocak 2010 Çarşamba

Daha verimli UV Lazerler


Bir prototip UV nitrit yarıiletken yetiştirmek için Jena's tekniği kullanılarak yapılan LED. Kredisi: AAAS
University of Notre Dame de Debdeep Jena's laboratuarda Elektrik mühendisleri iki nitrür yarı iletkenler elektrik daha iyi, kendilerine (UV) lazerler ve ışık daha etkili ultraviyole bina için yararlı (LED) ışın yayan diyotlar yapabildiler kuralları için bir yol bulduk. Bu cihazlar yüksek yoğunluklu optik veri depolama, su arıtma, tıbbi malzeme sterilizasyon, UV gibi geniş bir uygulama yelpazesi sağlayabilir kredi kartları ve kağıt para, güvenlik işaretleri etkin ve biyolojik görüntüleme.
Alüminyum galyum nitrit ve galyum nitrit gibi Nitrür yarıiletken bant eksikliklerin en geniş spektral aralığı - enerji malzeme - Tüm yarı iletkenler arasında aracılığıyla elektronların hareket için gerekli görünür aracılığıyla kızılötesi arasında değişen ve derin UV aralığı içine. Bu onlara kısa dalga boylu lazerler kullanım için mükemmel ve katı-hal aydınlatma için LED'ler de yapar, ama aynı zamanda zor mühendisleri için enerji tasarruflu cihazların tasarımı yapar.
Tüm yarı iletkenler gibi, nitrides "katkılı" yabancı maddeler ile birlikte olmak için verimli elektrik kuralları gerekir. Bu, ya - delikler denir - bu elektronlar serbestçe hareket izin ücretli malzeme elektronlar veya elektron taşıma olanakları sağlar. Ama örneğin galyum nitrür (GaN) içinde enerji bariyerleri, böylece bile cihazlar magnezyum ile yapılan (en sık kullanılan delik-Gan için dopant) iyi oda sıcaklığında işe yaramazsa, yapım onları son derece verimsiz büyük.

Hiç yorum yok: