27 Ocak 2010 Çarşamba

Bill Gates Çin'i Savundu

Google ve Çin arasında patlak veren ve neredeyse diplomatik krize dönüşen tartışmalara Bill Gates ilginç bir yorum getirdi. Dünyanın en zengin adamı sansür ve Çin hakkında ne düşünüyor?
Geçtiğimiz haftalarda karşılıklı restleşmeyle başlayan Google ve Çin savaşı, giderek diplomatik bir kriz haline geliyor. Amerika'nın da Halk Cumhuriyeti'ne diplomatik nota vermesi olayı iyice ciddi bir hale getirdi. Öte yandan teknoloji dünyasının diğer ünlü şirketleri de olaya dahil olmaya devam ediyor.
Yahoo, Google'ın sansüre karşı savaşında en büyük rakibine destek vermişti. Ancak Microsoft'un şimdiki CEO'su Steve Ballmer ünlü arama motoruna destek vermek tarafsız durmayı tercih etmişti.  Microsoft'un bu soğuk savaştaki tavrı eski CEO Bill Gates'in açıklamalarıyla da kesinlik kazanmış oldu.
Geçtiğimiz gün, Good Morning America adlı TV şovuna katılan Gates, durumla ilgili kendisine yöneltilen soruya, bu olay sansürle ilgili değil, kurallara uymak ya da uymamakla ilgili yanıtını verdi.

Ey Çin! Bizi istediğiniz gibi sansürleyebilirsiniz
Hedef Bing'i güçlendirmek
Dünyanın en zengin adamı eğer bir ülkeyle iş yapmak istiyorsanız onların yasalarına uymak zorundasınız diye sözlerine devam etti. Ayrıca eski CEO Çin'in fazla sansür uygulamadığını düşündüğünü de belirtti.
Gates'e göre ülkenin bu tutumu sadece vatandaşlarını korumak için. Etrafta Microsoft'un bu tutumunun Bing'i Asya ülkelerinde yaygınlaştırmak için sürdürüldüğüne dair bazı iddialar var.
Steve Ballmer'ın yaptığı açıklama ise bu durumu destekliyor. Ballmer, Microsoft'un sürekli sanal saldırılara maruz kaldığını söyledi. CEO'nun açıklamalarına göre eğer bir ülke Bing üzerindeki bilgilerin kaldırılmasını talep ederse, firma sorgulamadan yasal zorunluluklarını yerine getirecek

ShiftDelete

Hiç yorum yok: