4 Şubat 2010 Perşembe

Bu Eklentileri Kaçırmayın

Mozilla'nın başarılı tarayıcısı Firefox, eklentileriyle birlikte oldukça zengin bir tarayıcı. Bu yazıda da size, bizim seçtiğimiz başarılı eklenti tavsiyelerini bulabilirsiniz.
Mozilla'nın internet dünyasına kazandırdığı ve 2004'ten beri internet tarayıcı pazarında önemli işler elde eden Firefox, bünyesinde bulundurduğu eklentileri sayesinde rakiplerinden hayli zengin bir tarayıcı olarak tanınıyor.
Firefox için dünyanın çeşitli noktalarından çeşitli geliştiricilerin hazırladığı eklentiler, tarayıcı kullanımını pratikleştirdiği gibi, aynı zamanda birçok kolaylığa da sahip oluyorsunuz.
Sizler için derlediğimiz bu yazıda, çeşitli eklentileri linkleriyle beraber bulabilir, ihtiyaçlarınıza veya kişisel beğenilerinize göre Firefox'unuzu kişiselleştirebilirsiniz. Unutmayın; her eklenti, sizin internet gezintinizi kolaylaştırmak veya yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.


ColorfulTabs
Eklenti Linki
Firefox'ta birçok sekme birden açıyorsanız, sekmelerin tekdüze görünümünden bıkmış olabilirsiniz. Bu sorundan kurtulmak için ColorfulTabs'ı tercih etmeye ne dersiniz? Belli bir algoitmaya göre her yeni sekmeye farklı bir renk atayan bu eklenti sayesinde, sekmelerinizi tekdüzelikten kurtarabilirsiniz.

Gmail Notifier
Eklenti Linki
Birçoğumuzun Gmail hesabı var. Gmail destekli elektronik posta hesabınıza ne zaman yeni posta gelmiş, gelen kutunuz ne kadar dolu sürekli kontrol ediyorsanız, bu eklenti tam da size göre!
Eklentiyi kurduktan sonra Gmail kullanıcı adınız ile birlikte şifrenizi de yazarak, eklentinin Gmail hesabınızla entegre olmasını sağlıyorsunuz ve artık Gmail'inizi, Firefox üzerinden sürekli kontrol altında tutabiliyorsunuz.


Easy YouTube Video Downloader
Eklenti Linki
Dünyaca ünlü paylaşım sitesi YouTube'dan video indirmek için türlü yollara başvurmanıza gerek yok. Bu eklenti sayesinde tek tıklamayla videoyu bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Eklenti, YouTube'da video sayfalarına bir link ekliyor ve o linke tıklayarak videoyu bilgisayarınıza indirmenizi sağlıyor. Pratikliğiyle ünlenen eklenti, videoları 3GP, FLV, MP4 ve mümkünse HD olmak üzere farklı formatlarda bilgisayarınıza indirebiliyor.


Facebook Photo Album Downloader
Eklenti Linki
Kısa adıyla FacePAD olarak da bilinen Facebook Photo Album Downloader, Facebook'taki fotoğraf albümlerini tek tıklamayla bilgisayarınızda, daha önceden belirlediğiniz bir konuma indirmesini sağlıyor. FacePAD böylece, fotoğraf albümlerinizin yedeğini almak için tek tek indirme derdinize çare oluyor.


Fast Close Tabs
Eklenti Linki
Alışkanlıklarınızı kırmaya hazır mısınız? Fast Close Tabs tam olarak bunu gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Firefox'ta her sekmeyi kapamak için sekmenin sağ üstündeki x butonuna basmak size zor geliyorsa, Fast Close Tabs aracılığıyla, Firefox'u normal kapıyor gibi kapayabilirsiniz.
Normalde tüm Firefox'un kapanması gerekirken, bu eklenti sayesinde sadece aktif olan sekme kapanacak, diğer sekmeler olduğu gibi durmaya devam edecektir.

Hiç yorum yok: