28 Şubat 2010 Pazar

God of War 2 Ve 3 Karşı Karşıya Geldi

Önümüzdeki haftalarda piyasaya çıkacak olan God of War 3 daha şimdiden büyük bir ilgi çekmeye başladı. Talep o kadar fazla ki, Sony bile tüm planlarını bu oyun üzerinden yapıyor. İşte serinin son iki oyunu arasındaki grafik farkı.
Sony'in en kuvvetli kalesi olan God of War 3, 15 Mart'ta raflardaki yerini alacak. Serinin ilk iki oyunu PlayStation 2 konsolunun ömrünün 3 yıl daha uzamasına neden olmuştu. Sony önümüzdeki aylarla ilgili tüm planlarını GOW 3 üzerinden yapmaya başladı bile.
Sinema filmlerini aratmaya kurgusal sahneleri ve görsel efektleriyle ünlü olan GOW serisi, bu özelliğini yeni oyunda da devam ettirmeyi planlıyor. Bir süre önce, yapımcılar, GOW 3'de bulunan ara videolarda bile oyunun grafik motorunu kullandıklarını açıklamıştı.
Bu iddialarının ne kadar büyük olduğunu görmek için ise God of War 2 ve 3 arasındaki farkları gösteren karşılaştırmalı görseller yayınladılar.


Tepe gözle savaş
Mitolojik bir yaratık olan Cyclops (tepe göz) God of War serilerinin favori ara boss'larından biri. Kratos'u dövüşleriyle terleten bu yaratıkların sonu hep en şiddetli ölümlerle geliyor.

Resimde gördüğünüz gibi, Cyclops'ların dokuları ve vücut detayları bir hayli artırılmış.


Ölüm tanrısı Hades
 God of War serilerinde önemli bir yer tutan mitolojik tanrı Hades bu oyunda nihayet Kratos'la bire bir karşılaşacak. Oyunun en etkileyici Boss'larından biri olacak olan bu karakter God of War 2'de CGI animasyon olarak karşımıza çıkmıştı.
Oyun içi grafik motoruyla hazırlanmış olmasına rağmen, Hades God of War 2'deki versiyonundan çok daha detaylı ve etkileyici görünüyor.
Titan Gaia
Zeus'un babaannesi olan Titan Gaia, Kratos'un en büyük müttefiki. Olympos tanrılarıyla yapılan savaşın öncülerinden biri olan Gaia, God of War 2'de GCI animasyon olarak karşımıza çıkmıştı. Bu karakter de aynen Hades gibi, GOW 3'de oyun içi motorla modellendi.
Doğanın bir parçası olan Gaia, GOW 3'deki haritalardan biri de olacak. Kratos bu Titan'ın sırtında düşmanlarıyla dövüşebilecek.

Hiç yorum yok: