1 Şubat 2010 Pazartesi

iPad Windows 7 İlişkisi Ne Olacak?

Apple'ın geçen hafta basına tanıttığı yeni oyuncağı iPad, söylentilere göre Windows 7 çalıştırabilecek. iPad'e Windows 7 yüklenirse Apple, avantajlı duruma mı geçer, dezavantajlı duruma mı?
Bildiğiniz üzere Apple, geçtiğimiz hafta içerisinde 2010'un en fazla ses getirmesi beklenen ürünlerinden iPad'i basına tanıttı. Son dönemde ise bilişim dünyasına sık sık iPad ile ilgili haberler düşüyor.
Son olarak, iPad üzerinden Windows 7'nin çalıştırılabileceği söylentileri internet dünyasına yayıldı. Mart 2010'da piyasaya sürülecek olan iPad, Windows 7'yi çalıştırabilmek için bir  yazılıma ihtiyaç duyacak gibi gözüküyor.
Citrix adlı bir yazılım geliştirme ekibi tarafından ortaya atıla iddiada, Citrix yetkilileri "iPad'de Windows 7 çalıştırmak ister misiniz?" sorusunu kendi komünitesine sundu ve gelecek olan tepkileri beklemeye başladı.
Halihazırda iPhone ve iPod için uygulamalar geliştiren Citrix, Windows 7 uygulamaları üzerine yoğunlaşmasıyla da dikkatleri üzerine çekti. Citrix'e göre iPad, Windows 7'yi başarıyla çalıştırabilecek.

Hiç yorum yok: