3 Şubat 2010 Çarşamba

Türk Oyun Yapımcıların Başarısı

Ülkemizde yok sayılan Türk oyun geliştiricileri dünya çapında başarı kazanmaya devam ediyor. Türk programcılar 38 ülke arasından nasıl yükseldi?
Tüm katılımcı ülkelerde eş zamanla gerçekleştirilen ve 48 saate oyun yapmayı hedefleyen Global Game Jam 2010 (Yenilikci Oyun Gelistirme Dunya Maratonu) organizasyonu geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. 38 ülkede gerçekleşen bu yarışmaya 4000 yapımcı katıldı.
Organizasyonun Türkiye ayağı ise ODTÜ kampüsünde gerçekleşti. Global Game Jam'in bu yıl ki oyun geliştirme teması ise Aldatma olarak belirlenmişti.
Son iki yıldır ilk beş içerisindeyiz
Yarışmanın amacı 48 saat içerisinde en fazla çalışan oyunu geliştirmek. Türk yapımcılar ise, ülkemizde ikinci kez gerçekleştirilen bu organizasyonda en çok oyun geliştiren dördüncü ülke olarak büyük bir başarı kazandı.
METUTECH-ATOM adlı grup 62 kişilik ekibiyle 16 oyun geliştirerek 138 finalist  takım arasından Türkiye'nin ilk beşe girmesini sağladı.
Yapımcı ekip geçen sene de ilk kez katıldıkları organizasyondan üçüncülük ödülüyle ayrılmıştı. Crysis oyunuyla tanınan Crytek'in CEO'su Cevat Yerli'nin ve Turkcell'in de destek verdiği organizasyon sayesinde ülkemizdeki oyun yapımcılarının potansiyelleri de ispatlanmış oldu.
Global Game Jam 2010 boyunca hazırlanan 900 oyunu bu adresten ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

1 yorum:

Murat dedi ki...

zaten birkaç senedir türkiyede yazılım,programlama,oyun gibi konularda çok iyi işler yapılıyor.Sanırım ileride çok daha iyi duruma geleceğiz.