13 Mart 2010 Cumartesi

Bu Ajan Kişisel Verileri Çalıyor

ESET, bilgisayarlara yönelik Şubat ayı Dünya Tehdit Raporu'nu açıkladı. Buna göre, Win32/Agent (ajan) adlı zararlı yazılım çok hızlı bir yükseliş içinde.
ESET'in gelişmiş raporlama ve takip sistemi ThreatSense.Net analizlerine göre hazırlanan, bilgisayarlara yönelik Şubat ayı Dünya Tehdit Raporu'nda ilginç bir yükseliş dikkat çekiyor.
Bilgisayarlara bulaşarak veri çalan Win32/Agent (ajan) adlı zararlı yazılım, gerek dünyada gerek Türkiye'de hızla yayılarak en büyük tehditler arasına girdi (Motorcuları Hedef Alan Solucan).

Kişisel Bilgilerle İlgileniyor
Hassas bilgileri açığa vuran "Win32/Agent" adlı bulaşıcı uygulama, internet üzerinden kullanıcının haberi bile olmadan bilgisayara bulaşıyor. ESET bu zararlı yazılımı, PC veri hırsızı kategorisinde değerlendiriyor.
Win32/Agent etiketi birçok taşıyıcıdan yararlanarak yayılan geniş bir yelpazedeki zararlıları tanımlıyor. Bu grubun üyeleri belli başlı davranış biçimleri ve önemli kullanıcı bilgilerini uzaktaki saldırgana yönlendirebilmeleri ile ayırt edilebiliyorlar.
Avrupa'da şimdiden %4 ile ilk üç arasında yer alan bu yazılım, dünyaya bakıldığı %3,57 ile en büyük dördüncü tehdite yükselmiş durumda.

ESET ThreatSense.Net raporlarına göre Türkiye'deki bilgisayar tehditleri. (Şubat 2010)

Durum Türkiye açısından da hayli riskli görünüyor. Win32/Agent, Türkiye'de %8.51 ile en büyük ikinci tehdit pozisyonunda (En Tehlikeli Virüs Hangisi ?).
Avrupa'da Durum
Bazı Avrupa ülkelerine bakıldığında Win32/Agent'ın Avusturya'nın (%4,54) birinci tehdidi durumunda olduğu görülyor. Bazı başka ülkelerde ise oranlar şöyle: Macaristan (%3,70), Polonya (%2,84), İsveç (%2,39), Danimarka (%4,16).

Hiç yorum yok: