22 Nisan 2010 Perşembe

Adım Adım Oyunlarınızın Kaydını Alın

Ne kadar iyi bir oyuncu olduğunuzu herkese göstermek istiyorsunuz, ancak oyunlardan görüntü alamıyor musunuz? Sizi bu dertten kurtaracak ilginç bir programımız var.
80'li yıllarda bilgisayar oyunlar, bir kişinin bile elinden çıkacak kadar basit ve sadece eğlencelik yapımlardı. Ancak günümüzde, bu oyunlar Hollywood filmlerini bile solda sıfır bırakacak kadar iddialı ve gelişmiş. Kitaplarla yarışan konular ve etkileyici efektlerle birlikte oyunlar tam bir sanat eseri.
Bu yapımların gelişmesi profesyonel oyunculuk tanımını da ortaya çıkarttı. Artık, bilgisayar oyunları çocuklara göre değil ve bu yapımları kullananlar da işin ciddiyetinin farkında.

Fraps olmasa böyle komik bir sahneyi nasıl yakalardınız?
Kore'de düzenlenen Starcraft turnuvalarına göz attığımız zaman bu durumu görebiliyoruz. Ülkedeki, oyuncular turnuvalardan önce özel eğitimcilerin gözetiminde kamplara giriyor. Profesyonel oyunculuktan bu kadar bahsetmemizin nedeni ise, bu yapımlarda kırdığınız rekorları insanlara tanıtmanız içindi.
Artık oyunlarda, yaşadığınız ilginç olayları ya da yaptığınız etkileyici hareketleri herkese gösterebileceksiniz. Adım adım anlattığımız Fraps programı, sayesinde oyunlarda video ve resim alabileceksiniz. Fraps oyunlardan önce mutlaka kullandığınız bir program olacak.

Nasıl ulaşırsınız?
Fraps, Changelog adlı bir firma tarafından hazırlanıyor. Programı, kendi resmi sitesinden rahatça indirebilirsiniz. 31 Mart 2010'da yazılımın 3.2.2 sürümü yayınlandı. Bilgisayarınızda yaklaşık 20 MB yer kaplayan bu program en son sürümünde Windows 7'yle daha entegre şekilde çalışacak bir hale getirildi.
Ara yüzü değişen program, Pentium 3'den itibaren tüm işlemcileri destekliyor. Windows 2000, XP, 2003, Vista and Windows 7 ile uyumlu şekilde çalışıyor. Programın ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki versiyonu bulunmakta. Ücretsiz Fraps'de bazı kısıtlamalar olsa da video çekimi dışında işinizi rahatça görebilirsiniz. Yazılımın tam sürümü ise 37 dolar olarak ücretlendirilmiş.
http://www.fraps.com/download.php

Hiç yorum yok: