30 Mayıs 2010 Pazar

Müslüman Facebook Yayında

Geçtiğimiz haftalarda İslam ülkelerinde başlayan Facebook isyanı artık sanal ortamda da kendini göstermeye başladı. İşte helal sınırlara uygun yeni sosyal ...
Ünlü sosyal ağ Facebook'da Hz.Muhammed ve İslam karşıtı grupların artması müslüman kullanıcıların sinirlerinin gerilmesine neden olmuştu. Geçtiğimiz haftalarda site üzerinde açılan ve kullanıcıları Hz.Muhammed karikatürleri çizmeye davet eden grup ise müslümanların sabrını taşıran son damla olmuştu.
Pakistan'da başlayan anti-Facebook gösterileri diğer İslam ülkelerinden de destek gördü. Bu olaylar sanal dünyada da yankılanmaya devam ediyor. Müslümanlar internet üzerinden Facebook'a karşı ellerinden geldiğince tepki göstermeye çalışıyor.(Facebook Güvenliği Yarın Basitleşecek)
Pakistan'daki genç web tasarımcıları din kardeşlerini Facebook'tan kurtarmak için ünlü sosyal ağın alternatifini tasarladı. Herkes için sosyal sloganıyla hazırlanan bu site İslam'ın helal kurallarına göre sosyal kavramını tekrar düzenliyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde açılan sayfanın şimdiden 83 bin üyesi oldu. (Facebook Hesabınızı Nasıl Silersiniz?)
Bu hızlı büyümeyi beklemeyen site sahipleri ise yaşananlar karşısında oldukça şaşkın. Sosyal ağ sitelerine ümmet kavramı katan oluşuma ise bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok: