26 Ocak 2010 Salı

Hacker'lar Johnny Depp'i Öldürdü

İnternet haberciliğinin giderek önem kazandığı şu günlerde, bilinçsiz kullanıcılar için en büyük tehlike sahte haber siteleri ve malware'ler. İşte hacker'ların sizi şaşırtacak yöntemleri.
İnternet suçları artık o kadar kârlı bir hale geldi ki, hacker'lar kullanıcıları kandırmak için her türlü şovu yapıyor. Günümüzün en büyük tehlikelerinden biri de malware'ler.
Bu kötü yazılımlar, komik şakalar ve şirin espriler gibi görünebilir ama aslında siz onlara gülerken, sanal korsanlar da bilgisayarınızda ufak bir yolculuğa çıkmış oluyor.  Düzmece haberler, olağan üstü olaylar ve insanları korkutacak siteler malware yazılımcılarının en büyük silahı.
Geçtiğimiz günlerde özellikle sosyal ağlarda yayılan bir haber birçok kullanıcının canını sıktı. Karayip Korsanları'nın yıldızı  Johnny Depp öldü, adlı bu makale CNN gibi tasarlanmış bir sayfaya da yayınlandı.

Bu sahte haber kullanıcıların psikolojisini bozduğu gibi bilgilerini de çaldı
Sahte haber sitelerine dikkat!
Ünlü oyuncunun alkolü fazla kaçırdığı ve yaptığı trafik kazası nedeniyle trajik şekilde canını yitirdiğiyle ilgili haber hemen dünya çapında yayıldı.
Sanatçının hayranları üzüntüyle, bu sayfanın altına yorum bile yapmaya başladılar. Ancak durumun ciddiyeti nedeniyle kimse sitenin sahte olduğunu fark etmedi bile.
Haber yeterince yayılınca hacker'lar planlarını uygulamaya başladı. Siteye eklenen özel ölüm görüntülerini görmek isteyen kullanıcılar basit ama etkili bir oyunla tuzağa düşürüldü.
Sayfa videoyu izlemek için lütfen ActiveX Plugin'inini yükleyiniz diyordu bu mesaja inanlar ise bilgisayarlarını tehlikeli bir trojen'e açtılar. Bu trajikomik olay birçok kullanıcının mağdur olmasına neden oldu, artan malware tehlikesine karşı kendinizi korumak için sadece güvendiğiniz web sitelerini ziyaret edin ve sosyal ağlardaki haber linklerine güvenmeyin.

Hiç yorum yok: