26 Ocak 2010 Salı

iPhone'u da kırarım PlayStation 3'ü de

iPhone'un güvenlik kilidini kırarak adından söz ettiren George Hotz, şimdi de PlayStation 3'ü kırdığını iddia ediyor.

Twitter'da 45 bin kişi tarafından takip edilen GeoHot lakaplı George Hotz bu şöhretini bundan iki sene önce iPhone'u kırarak elde etmişti.

GeoHot şimdide http://geohotps3.blogspot.com adresindeki blog sayfası aracılığıyla PlayStation 3'ü kırdığını açıkladı. Cihazın belleğine tam okuma/yazma erişimi sağladığını ve işlemciyi de kontrol edebildiğini söyleyen GeoHot yayınladığı bir ekran görüntüsünde PlayStation 3'ün çalıştırdığı komutların listesini verdi.



Bir arkadaşının bir buçuk yıl önce kırması için kendisine bir PS3 verdiğini söyleyen GeoHot, bu kadar uzun süre beklettiği için arkadaşından özür diledi. Bu işe sadece 5 hafta ayırdığını söyleyen GeoHot, bulduğu yöntemi Sony'nin bir yama ile kapatamayacağını sadece biraz daha zorlaştırabileceğini sözlerine ekledi.


Kullandığı yöntemin yazılım ağırlıklı olduğunu söyleyen GeoHot henüz bunu açıklamazken artık insanların PS3 üzerine farklı işletim sistemleri yükleyebileceklerini, kendi oyunlarını yazabileceklerini ve PS2 oyunlarını rahatlıkla oynayabileceklerini belirtti. Bu durumu desteklemese de kırılmış bir PS3 ile korsan oyunların da oynanabileceğini sözlerine ekledi.



Sony tarafından ise konunun araştırıldığı ve bir sonuca ulaşıldığında bilgilendirme yapılacağı açıklaması geldi.

Hiç yorum yok: