29 Ocak 2010 Cuma

iPad Başarı mı? Hayal Kırıklığı mı?

Gizlilikler içerisinde süren yapım aşamasından sonra nihayet Apple'ın yeni oyuncağı dünyaya tanıtıldı. Ancak tüketicilerin aklı iPad hakkında hala karışık. Sizin için bu cihazın iyi ve kötü yönlerini bir araya getirdik.
Apple'ın aylardır gizlilik içerisinde geliştirdiği ve mucizevi bir ürün olarak lanse ettiği tablet PC'si nihayet  tüm dünyaya tanıtıldı. Televizyonlar sırf bu gizililik yüzünden toplantıya canlı yayın bağlantısı yaptı,  teknoloji siteleri ise  haberi atlamak için bir biriyle yarıştılar. Ancak toplantı bittiğinde en koyu Apple hayranları bile üründen tam anlamıyla tatmin olamadılar. 
Cihazın tanıtımının üzerinden bir gün geçti ve iPad olarak adlandırılan bu ürünle ilgili artık akıllarda tek bir soru var? Acaba bu tablet PC vaad edilenleri tüketiciye sunuyor mu?
Steve Jobs geçtiğimiz yaz bu üründen ilk kez bahsettiği zaman onun kendi alt dalını oluşturacak bir teknoloji olduğunu açıklamıştı. Kendine gelen sorular üzerineyse iPod ve iPhone arasında ilginç bir teknoloji halkası ekleyeciklerini basın mensuplarına anlattı. 

Steve Jobs yeni çocuğunu gereğinden fazla gizledi
Beklentilerin artması Apple'ın işine yaramadı
Bu toplantıdan sonra ise, Apple'dan ürünle ilgili neredeyse hiçbir resmi açıklama gelmedi. Tüketiciler merakla bekledikleri bu teknolojiyi ancak sızdırılan haberlerin abartılmış içerikleri sayesinde takip edebildiler.
Geçtiğimiz gün gerçekleşen basın toplantısından sonra ise teknoloji tutkunlarının en büyük eleştirisi, iPad'in zaten iPhone ve iPod Touch'un özelliklerine sahip olduğu konusundaydı.
Firma yeni pazarlama stratejisi gereği ürünlerinin tüketiciler tarafından birer teknolojik cihazdan çok sosyal statü ve yaşam tarzı olarak görülmesini hedefliyor.

Hiç yorum yok: