28 Ocak 2010 Perşembe

iPad'in İlk Düşmanı

Eee PC ile netbook'ları hayatımıza sokan ASUS, şimdi de gözünü tablet PC pazarına dikti. Apple iPad'in karşısına çıkan ilk rakip gerçekten çok iddialı. ASUS, Eee PC'den sonra şimdi de Eee Pad'i hazırlıyor.
Bir süredir devam eden Apple tablet PC söylentileri dün akşam saatlerinde kesinliğe kavuştu ve tüm dünya bu yeni cihazı konuşmaya başladı. Teknoloji dünyasının ilgisi bir anda Apple'ın iPad adını verdiği bu cihaz üzerine yoğunlaşırken, rakipler de boş durmamaya kararlı gözüküyor.

Apple, iPhone ve iPod'da yakaladığı başarıyı iPad ile kolay bir şekilde yakalayamayabilir. Bunun sebebi ise rakiplerin çok ciddi ürünlerle karşılık verecek olması.
Dizüstü bilgisayar piyasasının en güçlü markalarından olan ASUS, Eee PC serisi netbook'lardan sonra Eee Pad adını verdiği yeni tablet PC'sini, Apple'ın iPad'iyle neredeyse aynı dönemde piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Eee Pad'in CeBIT fuarında tanıtılması bekleniyor
Tegra 2 ile güçlendirilmiş
NVIDIA'nın Tegra 2'siyle güçlendirilmiş olacak Eee Pad, bünyesinde ARM Cortex 9 tabanlı bir işlemciyi barındıracak ve iPad'in aksine çoklu işlem desteği verecek.
Tegra 2 sayesinde 1080p HD video oynatma kapasitesine sahip olacak Eee Pad'de ayrıca HDMI çıkışı da yer alacak. Böylece bu görüntüyü daha büyük bir ekranda görmek mümkün olacak.
ASUS'un, Mart ayında Almanya'da düzenlenecek olan CeBIT fuarında Eee Pad'i detaylı bir şekilde tanıtması bekleniyor.

Hiç yorum yok: