26 Şubat 2010 Cuma

Twitter'daki Spam Dalgası Politikacıyı da Vurdu

Popüler sitelerin baş belası olan spam mesajlar bu sefer sert kayaya çarptı. Çünkü, bu saldırıların yeni kurbanı bir politikacı.
İstem dışı gelen spam postalar ve malware'ler internet kullanıcılarını sanal dünyadan soğutan saldırılara neden oluyor. Yine böyle bir saldırıdan aslında hiç beklenmedik bir Twitter kullanıcısı da zarar gördü.
Geçtiğimiz günlerde İngiliz politikacı Ed Miliband'ın Twitter hesabı, bir yemleme (phishing) saldırısına kurban gitti. MSN'de örneklerini gördüğümüz bu saldırı da, kullanıcının hesabı ele geçiriliyor ve otomatik program bu kişinin ağzından herkese mesaj atmaya başlıyor.

Genç politikacının imajı takipçilerini de kurban etti
Twitter saldırılara karşı uyarıyor
Genç politikacının, Twitter hesabında bir anda cinsel performansının artışıyla ilgili bazı mesajlar yayınlanmaya başladı. Miliband etrafında dürüstlüğüyle tanındığı için, 6,693 takipçisi bu cinsel içerikli spam mesajın verdiği linke tıkladı.
Bu sayede hacker'lar kısa günün kârı olarak politikacının ve takipçilerinin hesaplarını ele geçirdiler. Olayın ufak çapta bir skandala dönüşmesi üzerine Miliband, kişisel web sitesine durumu anlatan bir açıklama yazısı yayınladı.
Öte yandan yemleme saldırılarından etkilenen tek kişi genç politikacı değil. The Guardian ve BBC de bu spam dalgasının kurbanı oldu. Twitter resmi blogunda yayınladığı bildiride, son birkaç haftadır yemleme saldırılarının fazlasıyla arttığını ve kullanıcıların bu tarz spam mesajlara karşı dikkatli olması gerektiğini duyurdu.

Hiç yorum yok: