19 Şubat 2010 Cuma

Windows'a Güçlü Güvenlik Kalkanı

Microsoft, yeni güvenlik yazılım seti Microsoft Security Essentials ile kötü niyetli yazılımları ve casus kodları bilgisayarlardan uzak tutacak.
Microsoft'un kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu ve işletim sistemi çekirdeğiyle birebir uyumlu casus kod önleyici yazılımı Microsoft Security Essentials, virüsleri, zararlı yazılım kodlarını ve kötü amaçlı atakları bilgisayarlardan uzak tutmayı hedefliyor.
Microsoft Küresel Güvenlik Ekibi'nin destek verdiği yeni yazılım, Microsoft'un üst düzey kurumsal güvenliği sağlamaya yönelik ödüllü teknolojilerinin damgasını taşıyor.
Microsoft Security Essentials, Microsoft'un İnternet sitesinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Sadece lisanslı Windows işletim sistemi kullanıcılarının İnternet ortamından indirebileceği Microsoft Security Essentials, dünya üzerindeki 1,2 milyar kullanıcıya erişen Windows ekosistemine yönelik atak girişimlerini önleme açısından çok güçlü bir koruma kalkanı sağlıyor.
Kullanıcı deneyimlerini değerlendiren Microsoft Küresel Güvenlik Ekibi sürekli ve sık güncellemeler yaparak Microsoft Security Essentials kullanıcılarına, deyim yerindeyse, yeni gelişen risklere karşı bağışıklık kazandıracak (Office 2010'u yakından tanıyalım).

Microsoft Security Essentials, virüslere ve casus yazılım kodlarına karşı bireyleri koruma altına alırken, Microsoft'un kurumlara yönelik güvenlik teknolojileri ise Forefront ailesi altında toplanıyor. Microsoft Forefront Client Security, merkezi kullanımı, güçlü yönetim araçları ve ayrıntılı raporlama özellikleri ile kurum ve kuruluşlara yönelik İnternet kaynaklı tehditleri savuşturmaya yarayan güçlü teknolojilerle öne çıkıyor.

Eski model bilgisayarlarda bile yüksek verimle çalışabiliyor.

Microsoft Security Essentials bilgisayara yüklenir yüklenmez arka planda kullanıcıya varlığını hissettirmeden çalışmaya başlıyor. Herhangi bir risk durumunda kullanıcıyı uyaran yazılım, son derece düşük işlemci ve bellek kullanımı ile çalışmasını bilgisayarın performansını etkilemeden sürdürüyor.
Kullanıcılar belgelerini açıp düzenlerken, web tarayıcısıyla İnternet'te gezinirken veya arama sonuçlarını ekrana getirirken, bu yazılımın varlığını asla hissetmiyor. Gerçek zamanlı çalışan Microsoft Security Essentials, bu nedenle eski model bilgisayarlarda bile yüksek verimle çalışabiliyor (Microsoft, Gizlilik İhlalini Araştırıyor).

Microsoft, yeni güvenlik yazılım seti Microsoft Security Essentials ile kötü niyetli yazılımları ve casus kodları bilgisayarlardan uzak tutacak.
Mevcut virüs tanımlarının çoğunu kapsayan ve bir sonraki güncellemeye gerek bırakmadan anında koruma sağlayan Microsoft Dinamik İmza Hizmetleri'ni (Dynamic Signtature Services) kullanan ilk yazılım olması, Microsoft Security Essentials'a çok önemli bir ayrıcalık kazandırıyor.

Microsoft Security Essentials SP2 veya SP3 servis paketine sahip Windows XP, Vista ve Windows 7 işletim sistemlerini koruyor.

Bu imza servisi, Microsoft güvenlik teknolojilerini kullanarak İnternet ortamında dolaşan bazı kodların risk durumunu otomatik olarak tanımlayarak (heuristic) riskleri düzenli bir şekilde derecelendiriyor. Risk içeren kodların bilgisini düzenli olarak Microsoft Security Essentials'a göndererek risk durumunda yazılımın gerekli önlemi almasını sağlıyor.
19 ülkede ve sekiz dilde kullanıma sunulan Microsoft Security Essentials SP2 veya SP3 servis paketine sahip Windows XP, Windows Vista ve Windows 7 işletim sistemlerinde koruma hizmetini başarıyla yerine getiriyor.


2 yorum:

Murat dedi ki...

çok iyimiş valla.özellikle de ücretsiz oluşu süper.pc me kurdum ve gerçekten çalıştıgını hissettirmiyor.

CrIrMC dedi ki...

Evet güzel bir güvenlik programı. Hem anti-virüs hemde casus yazılım önleme var. Etkili bir program