15 Ocak 2010 Cuma

En iyi 5 DVD aracını seçtik; İndirin

5 DVD kopyalama aracı.

Bu 5 DVD aracı ile DVD arşivinizi yedekleyin; filmleri sabit diske atın, USB belleğe kopyalayın...


Satın aldığınız DVD'leri her yerde oynatmak için dönüştürmeniz gerekiyor. Ama bunun için önce korumayı aşıp DVD'leri kopyalayabilmek gerekiyor. Bunun yolu ise biraz sonra göreceğiniz 5 başarılı yazılımdan geçiyor...

Malum, günümüzde film keyfi sadece DVD oynatıcılar, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ile kısıtlı değil. Taşınabilir medya oynatıcılar ve netbooklar da yaygınlaşıyor ve orijinal DVD'leri izleyebilmek için sabit diske aktarmak gerekiyor. Orijinaline sahipseniz yasal olarak bir yedek kopya çıkartabilirsiniz. Diğer cihazlara aktarmanın yasallığı için DVD filmin kullanım şartlarına bakabilirsiniz.

Bu 5 DVD ripp aracı ile DVD'lerinizi sabit diske kopyalayabilir, yedek alabilirsiniz. Format değiştirebilir ve farklı cihazlarda oynatabilirsiniz. Çok sayıda filminiz varsa, bunları raflardan çıkartmadan geniş kapasiteli bir sabit diskte oluşturacağınız arşivden kolayca izleyebilirsiniz.


DVD Shrink

Ücretsiz bir Windows yazılımı olan DVD Shrink ile önemli bir sorunu çözebilir, 8.5 GB'lık DVD-9 filmleri kolayca 4.7 GB'lık DVD-5 formatında disklere yazabilirsiniz.

Reauthor modunda filmi elden geçirip disk ekstralarını işin içinden çıkartarak alan kazanabilirsiniz. Bunun en büyük avantajı, DVD-5 disklerin, DVD-9 disklerden çok daha ucuz olması.

DVD Shrink kopya korumaları kaldırmakta oldukça başarılı. Sadece en son standartlardan bazılarında başarısız ama indirilip kullanılmaya değer bir yazılım.

Download: DVD Shrink


DVD Fab

50 dolara satılan bu DVD ripp yazılımı mevcut bütün DVD kopya korumalarını ortadan kaldırabiliyor.

Korumaları kaldırmanın ötesinde, DVD'leri yeniden şekillendirmek için de pek çok seçenek sunuyor. İsterseniz bütün DVD içeriğini, isterseniz sadece filmi alabilirsiniz. Filmi parçalara bile bölebilirsiniz!

DVD Shrink gibi, DVD Fab'da da DVD-9 diskleri DVD-5 disk boyutuna küçültmek mümkün.

Download: DVD Fab

AnyDVD

Yıllık 60 dolara lisanslanan AnyDVD pek ucuz olmasa da birkaç yıllık lisans ücreti oldukça indirimli.

Bu ücretin hakkını da en güncel kopya koruma sistemlerini aşarak veriyor. Diskteki korumaları kaldırmanın ötesinde DVD oynatma hızını ayarlayabiliyor. Böylece DVD'ler daha sessiz çalışıyor.

Bunlara ek olarak normalde ortadan kaldırılamayan altyazıları, uyarı ekranlarını ve ekstra disk materyallerini, isteğe bağlı olarak ortadan kaldırıyor.

Download: AnyDVD


DVD Decrypter

DVD Decrypter 2005 yılından beri güncellenmeyen bir yazılım. Peki o zaman neden tavsiye ediyoruz? Çünkü eski DVD'lerin büyük çoğunluğunda çalışıyor.

Buna ilaveten CSS, Macrovision Content Protection, bölge kodları ve diğer engelleri kolayca ortadan kaldırıyor. İşte bu yüzden de kullanıcıların vazgeçemediği gözde yazılımlardan birisi olmayı sürdürüyor.

Download: DVD Decrypter


Handbrake

Handbrake çok güçlü, ücretsiz ve farklı işletim sistemlerinde kullanılabilen bir DVD ripp yazılımı. Windows, Mac ve Linux destekli Handbrake ile sadece DVD'leri kopyalamaktan daha fazlası mümkün.

Handbrake format dönüştürme yapabiliyor. Farklı araçlara gerek kalmadan kopyaladığınız filmleri MP4 ve MKV dosyalarına dönüştürebilirsiniz.

Video frame rate ve ses codec'i ayarları da Handbrake'in güçlü özellikleri arasında yer alıyor. Ayrıca toplu işlem yeteneği ile bir seferde pek çok videoyu işlemek mümkün. Böylece bilgisayar karşısında dönüştürme işlemi beklemek zorunda kalmıyorsunuz.

Handbrake'in en büyük eksisi ise kopya korumaları aşmak için gerekli araçları barındırmaması. Bu yüzden başka yazılımlar ile kopyaları ortadan kaldırmak gerekiyor.

Download: Handbrake

CHIP Online

Hiç yorum yok: