13 Ocak 2010 Çarşamba

Fransa'nın en genç 'hacker'ı

Fransa'nın en genç 'korsanı'...

Ortaokul öğrencisi, okulun bilgisayar sistemine girerek, ders notlarını yükseltme girişiminden yargılanacak.

Fransa’nın Pas-de-Calais bölgesindeki Arras kasabasındaki bir ortaokulda eğitim gören 15 yaşındaki erkek öğrenci, okulun bilgisayar sistemine internet aracılığı ile girerek, ders notlarını yükseltme girişiminden çocuk mahkemesinde yargılanacak.

Bilgisayar korsanlığı öğretmenleri tarafından tespit edilen ve hakkında jandarmaya suç duyurusunda bulunan gencin, ders notlarının da iyi olduğu bildirildi.

La Voix du Nord isimli yerel gazete, özel Saint-Joseph ortaokulunda okuyan gence, okul tarafından iki gün derslere girmeme cezası verildiğini duyurdu.

Tüm çabalarına rağmen okulun bilgisayar sistemine giremeyen gencin, kızgınlığını gidermek için 40 bini aşkın e-posta atarak, okulun bilgisayar sistemini çökerttiği bildirildi.

Okul idaresi, mahkemeye yaptığı başvuruda, öğrencinin ailesinin, bozulan bilgisayar sisteminin onarılması için yapılan masrafları karşılamasını talep etti.

Jandarma tarafından kısa süreli olarak gözaltına alınan gencin evindeki odasında yapılan aramada, bilgisayar korsanlığı için gerekli programlar ele geçirildi.

Savcılık, bilgisayar korsanlığı yapan gencin işlediği suçun farkında olmadan hareket ettiğini ve yaptığı işi bir oyun gibi gördüğünü bildirdi

Hiç yorum yok: