30 Ocak 2010 Cumartesi

Ateş Tilkisinin Küçük Kardeşi Çöl Tilkisi

Firefox'un akıllı telefonlara yönelik geliştirilen sürümü Fennec, bilgisayarlarda yaşadığı başarıyı benzer öğelerle ceplere taşımaya hazırlanıyor. Bu çok özel mobil web tarayıcıyı sizler için inceledik.
Mozilla'nın cep telefonlarına girmesi için önemli bir adım teşkil eden Fennec, ilk olarak, Nokia çatısı altında geliştirilen Linux tabanlı Maemo için yayınlandı. Mobil cihazlar için izlenecek yol konusunda önemli tüyolar içeren mobil web tarayıcısı, Mozilla adına da bir kilometre taşı. Ön yüklü web tarayıcısı ile etkileyici sonuçlara imza atan Nokia N900'ün web tarayıcısından hiç de aşağı kalmayan Fennec, her haliyle sıkı bir çalışmanın ürünü olduğunu belli ediyor.
Fennec, alışıldık bir mobil web tarayıcı görsel arayüzü ile karşılıyor sizi. Sezgisel olarak kullanıma alışmanız pek uzun sürmüyor. İlk etapta oldukça büyük bir alanı kaplayan adres çubuğu hemen dikkat çekiyor. Dokunmatik ekranda bu çubuğu, yukarı iterek gizleyebiliyorsunuz. Bu sayede açtığınız web sayfasında tam ekran gezinmek mümkün hale geliyor. Aynı işlemi tersine uygulayarak adres çubuğunu geri getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: