30 Ocak 2010 Cumartesi

Canon 50 Milyon Dedi

Dünyanın en ünlü fotoğraf ve lens üreticilerinden biri olan Canon, EF serilerine ait 50 milyonuncu ürününü piyasaya sürdüğünü açıkladı. Bu sayıya ulaşmak için çok çalıştıklarını açıklayan Canon'un planları neler?
Fotoğraf makinesi dünyasında Nikon ile birlikte yıllardır sektörün zirvesini tırmalayan Canon, son gelişmelerle birlikte prestij bakımından bir hayli puan toplayacak gibi gözüküyor.
Canon bugün itibariyle 50 milyonuncu Canon EF lensini ürettiğini ve piyasaya sürdüğünü açıkladı. 23 yıldan bu yana piyasaya lens süren Canon, piyasadaki 60'a yakın tüm lens serilerinden, toplam 50 milyon adet olmasının mutluluğunu yaşıyor.
1987 yılında piyasay sürdüğü Ultrasonic Motor EF 300mm f/2.8L USM ile vahşi yaşam fotoğrafçılarına ışık tutarak EF lens serisine başlayan Canon, böylece alanında en iyilerden biri olduğunu da kanıtlamış oldu.
Piyasada toplamda 60'dan fazla EF lensi bulunan Canon, bu başarılı çizgisini devam ettirmeyi planladıklarını açıklayan firma, piyasaya lens sürmeye tüm hızıyla devam edeceklerini de belirtti.
:: SLR ya da DSLR almayı düşünüyor musunuz? Alırsanız tercihiniz Canon mu olur Nikon mu? Veya başka bir geliştirici mi?

Hiç yorum yok: