30 Ocak 2010 Cumartesi

Haftanın Web Siteleri

İnternet size sıkıcı mı geliyor? Hergün aynı sitelere mi giriyorsunuz? O zaman sizin için seçtiğimiz 8 yeni siteye göz atın...
Yaşadığımız çağın en bir sonucu olarak günde en azından 6 saatimizi internette geçiriyoruz. Ancak sanal dünya o kadar büyüdü ki, buraları gezmek bile insanın vaktini almaya başladı.
Birçok kullanıcı, e-posta hesabı, sosyal ağlar ve haber sitelerinden başka bir yere giremiyor. Sanal dünyanın monotonluğunu bir kenara bırakın. Sizin için hafta ilginç ve faydalı siteleri bir araya getiriyoruz.
İstanbul'da kaç tane ücretsiz spor merkezi olduğunu düşündünüz mü? Bu hafta tanıttığımız siteyle o merkezleri sanal olarak gezebileceksiniz bile.
Lezzet peşinde restoranları dolaşan bir blogger sayesinde arka planda kalmış kaliteli mekânları öğrenin. Sevdiklerinize internet sayesinde çiçek yollamak için de bu yazımızı kaçırmayın. İşte sizin için seçtiğimiz haftanın web siteleri...


Öğrencilerden sanal dergi
Teknoloji konusundaki tüm siteler, profesyonel editörler tarafından geliştirilmiyor. Üniversitelerin Bilim ve Teknoloji kulüpleri de bazen bu işe el atabiliyor.
Haftanın web sitelerinde bu hafta, İstanbul Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler tarafından hazırlanan bu sanal dergi farklı bir içeriğe sahip.
Bilişim Dergi adlı oluşum, her ay PDF formatında hazırlanıyor. Burada teknolojik konulardan, biraz daha araştırma ve ödev içeriği sayılacak elektronik içeriğe kadar birçok konu bulunuyor.
Öğrencilerin ne gibi işler ortaya koyabileceğini görmek isteyenler için bu site iyi bir seçenek.



Kabileler arası sanal savaş
Travian ve türevi oyunlar son zamanlarda büyük bir popülerlik kazandı. Oynamak için sadece internet tarayıcısının gerektiği bu yapımları, düşük sistemli bilgisayarlar da bile kullanmak mümkün.
Ogame ile başlayan bu furya vampirlerden, tarih öncesi maceralara kadar birçok farklı konsepte sıçradı. Travian seven ancak içerisinde Türk kültürlerinin barınmasını da isteyen oyuncular için bu hafta ilginç bir site tanıtacağız.
Kabile Savaşları adlı bu yapımın en ilgi çekici özelliği ise köylerin tamamıyla Türk dizaynıyla yapılması. Sayfanın altında ise, bina yapım süreleri ve stratejik destek kısmı bulunuyor.


İstanbul'un spor merkezlerini tanıyın
Büyük şehirlerin en büyük sorunu, belediyelerin tahsis ettiği spor ve sosyal merkezlerinden birçok vatandaşın haberi olmaması. Bu hafta sizlere İstanbul Belediyesi tarafından hazırlanan ve şehirdeki tüm spor merkezlerini tanıtan bu siteyi anlatacağız.
Sayfanın ilgi çekici yanı tüm bu mekânları 360 derece olarak gözlemleyebilmeniz. Yüzme, futbol, basketbol, boks, tenis gibi bölümlere sahip olan sayfada spor komplekslerinin adreslerini, ücretlerini ve içerdiği faaliyetleri öğrenebiliyorsunuz. Sporas adlı bu sitede, gitmek istediğiniz mekan için online randevu da alabiliyorsunuz.


Ufak jestler ve zor anlar için
Özel günlerde ya da kavga anlarında, tek bir çiçek bile hayati anlam taşıyabiliyor. Eğer sevdiğiniz kişiye bu ufak ve değerli armağanı almazsanız onun gözündeki değeriniz bir hayli düşebilir.
Yemek satan siteler mantığıyla hazırlanan Ciceksepeti.com adlı site seçtiğiniz ürünü kargoyla istediğiniz adrese yolluyor.
Hemen her bütçeye hitap eden çiçek ve hediye çeşitleri olan site sayesinde hem etrafınızdakileri sevindirip hem de günü kurtarabilirsiniz.

Hiç yorum yok: