5 Şubat 2010 Cuma

Adobe Apple'a Karşılık Verdi

Apple'ın olaylı oyuncağı iPad yüzünden, üç büyük teknoloji şirketi bir birlerine soğuk savaş ilan etti. İşte Adobe'un Apple'a verdiği cevap.
iPad'in basın tanıtımından sonra ortaya çıkan olaylar bir türlü dinmiyor. Sıradan bir teknolojik, ürünü bir anda soğuk savaşlar başlatmasının arkasındaki en büyük neden ise ürünün popülerliği ve şirket yöneticilerinin duyarsız açıklamaları.
Apple'ın tablet ürününde Flash desteği bulunmaması, teknoloji tutkunlarının ikiye bölünmesine neden olmuştu. Ancak şirketin CEO'su Steve Jobs, gelen eleştirilerden ders almak yerine, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda üründeki noksanlığın Adobe'dan kaynaklandığını iddia etmişti.

Steve Jobs Google ve Adobe'a ateş püskürmüştü
Adobe kızgın ama iPad pazarından vaz geçmek istemiyor
Jobs'un Flash'daki hataların çözülmemesini tembellik ve işe yaramazlık olarak değerlendirmesi Adobe yöneticilerinin öfkelenmesine neden oldu.
Firmanın yetkililerinden Kevin Lynch blog'unda yayınladığı bir yazıyla Steve Jobsun açıklamalarını mizahla eleştirdi.
Lynch Flash'ın 15 sene önce aslında dönemin tablet PC'lerinde çalışması için dizayn edildiğini, ancak sektörün yetersizliği yüzünden programın farklı kulvarlarda ilerlemesine devam ettiğini belirtti.
Ayrıca yetkili, Jobs'un iddialarını asılsız olduğunu, eğer Apple kullanıcılarına değer verip de Flash için firmadan destek talebinde bulunursa Adobe'un seve seve yardım edeceğini de duyurdu.

Hiç yorum yok: