5 Şubat 2010 Cuma

Intel, Akıllı Bilgi İşlem Çağını Başlatıyor

Intel, "Turbo Party" konseptiyle düzenlenen etkinlikte, akıllı bilgi işlem çağını başlatacak yenilikçi teknolojisi Intel Turbo Boost'u da de içeren yeni Core işlemci ailesini tanıttı

Intel'in ödüllü "Nehalem" mikro mimarisine dayanan 2010 Intel Core işlemci ailesi, ihtiyaca göre performans sağlayan akıllı Turbo Boost Technology'yi içermesi ile dikkat topluyor.
Bu yeni masaüstü, mobil ve gömülü işlemciler, müzik, oyunlar, videolar, fotoğraflar, sosyal ağlar ve yaygın olarak kullanılan diğer zorlu uygulamalarda akıllı bir şekilde performans göstermesi ile ilgi çekiyor.
Kullanıcılara ihtiyaç duyduklarında performans sağlarken, ihtiyaç duymadıklarında işlemci çekirdeklerini kapatarak enerji tasarrufu sağlıyor ve enerji tüketimini azaltıyor (Bir Altı Çekirdekli Daha).

 Intel Core işlemci ailesinin bazı üyeleri entegre grafik birimi ile fark yaratıyor.

Intel'in Akıllı İşlemcileri
Intel Core işlemcilerin kullanıldığı çok ince dizüstüler, bir inçten daha ince sistemler için performans, şıklık ve uzun pil ömrü dengesini sağlıyor.
Yeni işlemci ailesi, masaüstü ve mobil bilgisayarların yanı sıra bilet kiosk'leri ve kendi kendini kontrol eden makineler, ATM'ler, dijital levhalar, tıbbi ekipmanlar, iletişim ekipmanları ve endüstriyel makineleri de içeren, daha akıllı bağlantılı dünyadaki PC gibi çalışan çok çeşitli cihazlarda da kullanılabiliyor (Intel, GPU'ları Güçlendirecek).

Entegre Grafik İşlemcisi İle Farklı
Intel Core işlemci ailesi, grafiğin yaygın kullanılan PC işlemcilerine entegre edilmesinde bir ilki başarıyor. Intel HD Graphics ile işlemciler, çekici görseller ve akıcı HD video oynatımı sağlıyor.
Bu ayrıca, çok kanallı Dolby TrueHD ve DTS Premium Suite ev sineması sesini sağlamak açısından endüstrinin ilk entegre çözümü olma özelliğini taşıyor. Ayrıca Intel HD Graphics, ek bir video kartına ihtiyaç duymadan yaygın kullanılan günlük 3D oyunları destekliyor ve yeni Microsoft Windows 7 işletim sistemi için tam destek sağlıyor.

Hiç yorum yok: