5 Şubat 2010 Cuma

iPhone Uygulamaları Güvenli mi?

ABD'de düzenlenen Black Hat Conference'ta ortaya atılan iddia iPhone kullanıcılarını endişeye sürükleyebilir. iPhone'un güvenliği iddia edildiği gibi iyi mi?
ABD'nin Washington kentinde düzenlenen Black Hat Conference'ta konuşmacı olan güvenlik uzmanı Nicolas Seriot, iPhone'un güvenlik önlemlerinin, Apple'ın iddia ettiği kadar iyi olmadığını savundu.
iPhone'da kullanılan güvenlik teknolojisi, uygulamaları kernel seviyesinde engelleyen bir filtreden oluşuyor. İşletim sistemi kaynaklarında bulunan bir listedeki kurallara uymayan uygulamalar, engelleniyor.
Ancak, Seriot'un iddiasına göre bu filtre sistemi çok sağlıklı çalışmıyor. Seriot, Apple'ın filtre sisteminin çok fazla açığı olduğunu belirtti.
Apple, iPhone'un güvenlik sisteminin başarılı olduğunu iddia etse de, bazı uzmanlar bu görüşü paylaşmıyor


Örnekler var
Bunlara örnek olarak Aurora Fenit ve mogoRoad adlı uygulamaları gösteren Seriot, bunların AppStore'a girdiğini fakat daha sonra farkedilerek kaldırıldığını hatırlattı.
Tüm dünyada yaklaşık 34 milyon kullanıcısı olan iPhone, hacker'lar için önemli bir hedef teşkil ediyor. Nicolas Seriot, kendi yaptığı araştırmada, kişisel bilgilerin iPhone API'si ile yapılan uygulamalarla ele geçirilebileceğini gördüğünü belirtti.

Hiç yorum yok: