5 Şubat 2010 Cuma

Fotograf düzenleme programları

Amatör ya da profesyonel hiç fark etmez, eğer fotoğraf dünyası ile ilgileniyorsanız, bu yazılımlara göz atmanızı tavsiye ederiz.


Fotoğrafçılık keyifli bir iştir. Amatör bir şekilde footğrafla ilgilenen herkes, fırsat bulduğunda bu hobisini bir üst aşamaya taşımak ister. Bunun sebebi, fotoğrafı çekerken de, bastırırken de, dijital ortamda üzerinde oynama yaparken de yaşadığı hazzın çok üst seviyelerde olması denilebilir.



Fotoğrafçıların sadece ellerine makinelerini alıp, fotoğraf çekmesi çoğu zaman yeterli gelmiyor. İyi ya da kötü, elde edilen fotoğrafların üzerinden çeşitli fotoğraf editörleriyle geçilmesi şart. Bu yazıda sizin için çeşitli fotoğraf editörlerini ve yazılımlarını derledik.

Eğer fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız, mevzu bahis bu yazılımlara bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Birbirinden ilgi çekici fotoğraflar elde etmek için kimi zaman bu yazılımlara başvurmak durumunda kalabiliyoruz.

Photoshop CS4

Fotoğrafçılıktan bahsediyorsak, Adobe'un çok amaçlı yazılımı Photoshop'tan bahsetmezsek olmaz. Dediğimiz gibi, elde edilen fotoğraflar iyi de olsa kötü de olsa, Photoshop'tan geçmesi fotoğrafın görselliğini artıracaktır. Hatta kimi zaman, dijital fotoğrafçılık ile ilgilenmek için ilk adımı da Photoshop aracılığıyla atabilirsiniz.



Photoshop'un son versiyonu olan CS4'ün, en büyük avantajlarından birisi, dünya çapında kabul edilen bir yazılım olması diyebiliriz. Bu sayede birçok fotoğrafçılık taktiği Photoshop üzerinden anlatılıyor ve bu taktikleri internetten araştırmışsanız, Photoshop CS4 üzerinde kolayca uygulayabilirsiniz.

Adobe Photoshop

GIMP

Eğer Linux platformu üzerinde çalışan bir açık kaynak dostuysanız, Photoshop'u es geçmek durumunda kalabilirsiniz. Açık kaynak dünyası sizin gibi düşünenleri unutmadı ve Gimp'i sundu. Gimp, Photoshop'un açık kaynak versiyonu diyebiliriz. Photoshop ile yapılabilen hemen her şey Gimp ile de yapılabiliyor.




Photoshop ile benzer olan bu yazılımın en büyük artısı ise, Photoshop'un aksine, ücretsiz olması! Fotoğraflarınız üzerindeki birçok oynamayı, Windows platformunda da çalışabilen versiyonu olan Gimp ile de gerçekleştirebilirsiniz.

GIMP İndirme Linki

Picasa 3

İnternet'in başına gelen en güzel şeylerden biri olan Google, fotoğraf dünyasını da es geçmedi ve Picasa'yı hazırladı. Üçüncü versiyonu sunulan Picasa, fotoğrafçıların yeni yeni keşfettiği bir yazılım.

Eğer sabit diskinizde yüzlerce fotoğraf ve fotoğraf klasörü bulunuyorsa ve siz işin içinden çıkamıyorsanız, Picasa 3 derdinize derman olacaktır. En iyi fotoğraf yönetimi yazılımlarından biri olan Picasa 3, fotoğraflara toplu bir şekilde düzeltme imkanı da tanıyor.



Kullanımı son derece basit olması ise Picasa 3'ü fotoğrafçıların vazgeçilmez yazılımları arasına sokuyor. Ayrıca sadece fotoğrafların yönetimi değil, basit ve gerekli düzeltmeleri de fotoğraflara uygulayabilmenizi sağlıyor. Picasa 3, tüm sisteminizi tarayarak fotoğrafları tespit ediyor ve yönetimini son derece basit bir hale indirgiyor.

Picasa 3.6 İndirme Linki

36 Image Converter

Farklı fotoğraf formatları arasında kayboluyorsanız, 36 Image Converter yardım çığlıklarınızı duyacaktır. Bu basit ama işlevsel yazılım ile fotoğraflarınızı .jpg, .gif, .png, .tif, ve .bmp formatları arasında kolayca dönüştürebilir, hatta .cur ve .ico formatlarına da dönüştürme yapabilirsiniz.



Yazılım ayrıca boyutlandırma, kesip biçme, yönlendirme gibi temel fotoğraf düzenleme özelliklerini de yapma imkanı sağlıyor.

36 Image Converter İndirme Linki


shiftdelete

Hiç yorum yok: